Filmpje! Geert Wilders pakt ‘rechtse’ Klaas Dijkhoff aan: “400.000 niet-Westerse allochtonen in de wijken”

PVV-voorman Geert Wilders in de Kamer. Bron: Tweede Kamer.
Foto: PVV-voorman Geert Wilders in de Kamer. Bron: Tweede Kamer.

Geert Wilders (PVV) mag dan even van Twitter zijn gegooid en zijn zetels langzaam verliezen, maar in de Tweede Kamer gaat hij gewoon door met zijn dagelijkse bezigheden. In een debat met Klaas Dijkhoff (VVD) veegt hij de vloer aan met het beeld dat de VVD kritisch zou zijn op immigratie: “door u zitten 400.000 niet-Westerse allochtonen in de wijken” stelt Wilders.

En Wilders heeft een punt, maar iedereen weet dat ondertussen wel. Afgelopen decennia hebben we de bestuurders en politici van de VVD steeds maar weer horen zeggen ‘laten we de migratie beperken’, maar de cijfers laten zien dat onder Mark Rutte de migratie nog nooit zulke grote vormen heeft aangenomen als sinds 2015. Net als de belastingen onder de liberale premier sterk zijn gestegen overigens.

Wilders wijst dan ook verwijtend naar het vingertje van oud-staatssecretaris Klaas Dijkhoff: “u heeft ze binnengehaald” verwijt Wilders hem. Maar wat koopt de PVV-voorman voor zijn eigen gelijk in deze? Helemaal niets. Natuurlijk klopt het wat hij zegt over de aantallen en de impact hiervan op het land, maar wat wil hij Dijkhoff precies verwijten? Wat had Dijkhoff anders kunnen doen? Er zijn veel mogelijke opties te noemen, maar met een staatssecretaris als Dijkhoff waren de opties sowieso beperkt tot: ‘op z’n handen zitten en afwachten’.

De PVV van Wilders staat onder druk en moet zichzelf opnieuw uitvinden, dat blijkt. Toch hopen velen dat hij in de Tweede Kamer aanblijft. Simpelweg omdat hij problemen zo heerlijk simplistisch kan benoemen. Niet omdat het de enige manier is tot een constructief debat, maar wel omdat het een manier is om de ogen open te krijgen. Al lijkt die methode dus steeds minder goed te werken. Thierry Baudet (FVD) reageerde niet positief op de teloorgang van de PVV en dat is logisch.

Als de PVV uit het parlement verdwijnt dan verdwijnt daarmee ook een stijl van communiceren. Die is niet altijd netjes, maar soms wél noodzakelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

33 reacties

 1.   

  Het is toch wat, mensen die geloven dat zo weinig mensen zo’n invloed kunnen hebben. Ongelooflijk dat mensen Wilders nog geloven. Wat een stumper is die man, medelijden is gepast.

  1.   

   Dit berichtje zal ik bewaren en je er over een poosje mee om je oren slaan.

   1.   

    Wel je paspoort meenemen als je de grens oversteekt van de wijk waar Ragmilla woont. ;-)

    1.   

     Nah, niet nodig ook al verwacht ik jullie hier niet. Allemaal succesvolle mensen hier in de buurt.

     1.   

      Laat me raden..een succesvolle Koerdische pizza bakker, een succesvolle Turkse restauranthouder, een succesvolle Turkse kapper, een succesvolle Surinaamse winkelier, een succesvolle Thaise masseuse, een succesvolle Marokkaanse slager, een succesvolle Vietnamese eetkraamhoudster, een succesvolle Hindoeistische telefoonverkoper etc. Japanse toeristen denken tegenwoordig dat zij de verkeerde vliegtuig hebben gepakt omdat zij iets zochten met blanke mensen, tulpen en windmolens.

     2.   

      Van urk

      Nee. Ik heb geluk dat mijn ouders als tiener geadopteerd zijn door erg rijke mensen en ik bij mijn geboorte onafhankelijk was. Er zit geen eigen prestatie van mij of mijn man bij. Het maakt het leven wel makkelijk.

     3.   

      Tja, Japanners raar volk. Zo denken Amerikanen dat Nederlanders allemaal junkszijn

  2.   

   Ga eens in de gevangenissen kijken Ragmilla… om te zien hoeveel invloed een kleine groep kan hebben…

   1.   

    Allochtonen krijgen veel eerder een gevangenisstraf. Google maar eens, genoeg onderzoek naar verricht.

    1.   

     Ragmilla

     Je liegt dat je barst!
     Is het jou bekend dat aan de “onvoorstelbare vredelievende Marokkaans TUIG” nooit taakstraffen worden gegeven?
     En waarom niet?
     Omdat onze “huppeltruttende D66 rechter(tjes)” rekening met deze “onvoorstelbare vredelievende Marokkaans TUIG!!!” houden: dat TUIG heeft te kennen gegeven dat ze zich schamen als ze moeten harken/schoffelen!
     Waanzin heerst en het erge: de meeste Nederlanders zien/voelen dit niet eens!

     1.   

      Jij doet geen onderzoek. Anders zou je mij niet voor leugenaar uitmaken. Waar autochtonen vaak een werkstraf of geldboete voor krijgen krijgen allochtonen celstraf. Google het maar, rechters erkennen en motiveren dit in meerdere onderzoeken .

    2.   

     Dat zullen ze dan wel verdienen! :-)
     En helemaal als je bedenkt dat het allemaal van die D66 softies zijn, die rechters.

    3.   

     Het klopt en de motivatie is volkomen logisch. En naar verhouding zijn de straffen even zwaar. Dus wat wil je nu eigenlijk bereiken, met deze stelling?

    4.   

     En dan nog steeds is de verhouding absurd!
     8% van de bevolking krijgt dit voor elkaar… ‘knap’ hoor!

    5.   

     @Ragm. Als jij bent opgegroeid met een gouden lepel in je mond weet je niet wat er in het leven speelt. Je staat er naast en misschien kijk je er naar, maar “zien” doe je niet.
     Bovendien heb je een rijke fantasie, om niet te zeggen je liegt dat je barst.
     Ga eens iets doen wat nuttige is voor de maatschappij.

  3.   

   U lijkt mij een intelligent persoon dus een simpele rekensom zal geen probleem zijn toch?
   Als 8% van de bevolking een niet westerse migratieachtergrond heeft… en in de gevangenissen de populatie voor meer dan 70%… dan klopt er iets niet in de verhouding! En zo kan een hele kleine groep toch voor een hoop ellende zorgen…

  4.   

   Wel ragmilla, de geschiedenisboeken staan vol met mensen die alleen of met weinigen de loop van de geschiedenis ingrijpend veranderd hebben,door bijv. Een moord, een idee of profetie. denk aan bijv. Jezus, Mohammed, of de keizer constantine die het christendom staatsgodsdienst maakte.
   Zo zal ook de beslissing om de 3e wereld grootschalig te importeren niet zonder gevolgen blijven.

   1.   

    U kent de betekenis van het woord import?

 2.   

  Nou Wilders kan ook al niet tellen!
  Het zijn er meer dan 1,5 miljoen! ANDERHALF MILJOEN!!!
  Amsterdam alleen heeft al 300.000.
  PS
  Zou die Ragmilla ook in zo´n wijk wonen?

  1.   

   Ragmilla woont helemaal niet in zo’n wijk. Volgens mij woont ragmilla in een heel groot huis met allemaal mensen met witte jassen aan die heel goed voor haar proberen te zorgen. Ik vind wel dat de leiding aldaar haar niet te vaak met de computer moeten laten spelen en een beetje op moeten letten wat ze daar voor onzin opschrijft.

 3.   

  Van Urk. Die middenstand zit er alleen maar omdat al sinds begin tachtiger jaren met enorme bedragen aan subsidies is gewerkt. Zo kreeg iedere beginnende winkelier of restauranthouder vijf jaar lang een inkomen (waar men dus duidelijk van kon leven) en een forse lening (die meestal nooit is afbetaald). Dat gold niet voor eigen Nederlanders en Europeanen (deze op enkele islam groepen na dus wel voor Bosnische moslims maar niet voor Grieken. Het kwam dus voor dat Egyptenaren een restaurant openden met als benaming Grieks restaurant! Een Amerikaans bureau hier maakt(e) de reclame e.d.). Begin tachtiger jaren bleek dat Chinezen eerder al subsidies kregen. Op dit gebied is op allerlei manier veel fraude gepleegd maar daar is nooit wat aan gedaan.
  Zo kwamen ook veel lieden binnen, die in werkelijkheid nooit iets in het bepaalde restaurant hebben gewerkt. Maar na vijf jaar waren ze dus gelegaliseerd en dan kon het spel op nieuw beginnen met een nieuw figuur. Wij zijn als Nederlanders altijd aan alle kanten bedrogen!! Onderwereld heeft ook erg geprofiteerd. Stak bijvoorbeeld de leningen in eigen zak. Blijkbaar vindt men dat als politici heel aanvaardbaar en het gros van de Nederlanders misschien ook. Maar mogelijk deug ik niet want zo denken mensen ook..

 4.   

  “Wat had Dijkhoff anders kunnen doen? Er zijn veel mogelijke opties te noemen,”

  Bijvoorbeeld alle moskeeën sluiten of de koran verbieden.
  Of de islam verbieden.
  Dan heb je in no time alle moslims uit ons land.

 5.   

  Nog even en dan ben je een vreemdeling in je eigen land door de vele moslims.

 6.   

  Ragmilla Reactie 11
  Je kletst uit je nek.
  Als alle allochtonen de juiste straf kregen, dan wordt het weer gevangenissen bouwen.
  En dat wil het “kartel” niet.
  De woorden “discriminatie, racist, etc,.” doen het bij de huppeltruttende rechtertjes nog steeds uitstekend! Daardoor MINDER veroordelingen Allochtonen!
  Ga eens een dag naar de rechtbank: je zult schrikken van de onvoorstelbare grote bekken!!!!!!
  Voortaan geen onzin meer verkopen!

 7.   

  Haddock Zelfs een gevangenis directrice die ik persoonlik ken, rijdt rond met nummerplaten op haar auto die niet te achterhalen zijn. Uit angst voor wraak

  1.   

   Geeft dat niet aan, dat deze ongecontroleerde immigratie van moslimse gelukzoekers niet deugt!

 8.   

  Die dijkhof vind ik pas arrogant.
  Hij kijkt wilders aan met een blik; ‘nou en??wat kan mij dat nou schelen’…terwijl er steeds meer berichten in de media verschijnen dat allochtonen nooit zullen gaan werken. Over een jaar of wat is de nederlandse bevolking verarmt en zeggen ze;’nou en, wat kan mij dat nou schelen’..
  En Ragmilla, wie je ook mag zijn; er hoeft maar 1 moslim te zijn die zichzelf wil opblazen en zoveel slachtoffers kan maken. Dus bagatelliseer de boel niet

 9.   

  “een stijl van communiceren. Die is niet altijd netjes, maar soms wél noodzakelijk”

  Nee, de feitenvrije scheldpartijen leveren niets op, en bewegen zich almaar in het zelfde kringetje. Gaap.

 10.   

  Een ding is heel duidelijk, Geert Wilders en zijn kabinet leden, stellen al jarenlang dat het immigratie beleid niet deugt!
  Iedere dag zien wij dat hij gelijk heeft!
  Wie toont aan, dat hij niet de waarheid verkondigd!

 11.   

  GEERT WILDERS HELD ( met gevaar voor eigen leven) EN VOORVECHTER VAN EEN NEDERLAND WAAR WE TROTS OP ZIJN, WAAR ONZE VOORVADERS VOOR HEBBEN GEVOCHTEN!!!!!!!!!!
  Nu moeten we buigen en zwichten voor het geimporteerde geteisem dat ons haat, maar vooral teert op de door ons bevochten vrijheden en verdiende (rijkdommen)

  Geert heeft gelijk!!!
  MINDER MINDER MINDER

 12.   

  Allemaal mooi en aardig.
  Maar is er iemand hier die vind dat meer Marokkanen, of islam gunstig zou zijn voor Nederland, of om het even en ander land.
  Als er bv meer islam in Birma zou zijn. Kwam dat land er dan eerder weer bovenop? Of Sri-Lanka?

 13.   

  Als er bv in Egypte alleen Christenen woonden. Zou het daar dan beter gaan.
  Ik liep vroeger door het toen nog christelijke vredige Libanon, een paradijs in die bloeddorstige regio.
  Die deugende Libanezen lieten islamitische vluchtelingen uit Jordanië toe. Zie wat Libanon nu is.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!