Lokale partij ‘Wakker Emmen’ weigert gesprek met betrokken burger na Wildlands-fiasco

De partij Wakker Emmen in de Gemeenteraad van Emmen weigert in gesprek te gaan met een betrokken burger die zich zorgen maakt over het reilen en zeilen van de Gemeente. Nadat ik met hen in contact kwam over de problemen rondom het ‘dierenpark’ Wildlands was er wel verschil van mening, maar leken de betrekkingen goed. 

Nu, enkele weken later, blijkt dat de Wildlands-obligaties inderdaad niets waard zijn zoals ik al waarschuwde. Maar de partij reageert niet meer op contactverzoeken. Sterker nog: de partij Wakker Emmen heeft mij, een betrokken burger en inwoner van haar gemeente, gewoon keihard geblokkeerd op Twitter. En daarmee laat de partij zich flink in de kaart kijken.

De vraag is natuurlijk waarom de partij het gesprek met betrokken burgers ogenschijnlijk niet aandurft. De uitspraken die de partij via Twitter heeft gedaan over Wildlands bleken dan wel onjuist, maar de sfeer leek goed?

De Gemeente Emmen en haar inwoners moeten ondertussen méér bezuinigen dan de Gemeenteraadslieden verwachtten ten tijde van de stemming over de obligaties die zij van WMD, VWS en Rabobank hebben overgenomen. Dat terwijl het dus gewoon te voorkomen was geweest als men gewoon één keer eens had geluisterd naar de argumenten van een ander. Maar nee, in plaats daarvan een Twitterblokkade.

Zouden het lange tenen zijn? Dat een ogenschijnlijk broekie de oude wijze mannen te slim af is? Nee, dat kan toch niet? Of zou het toch gewoon ergernis zijn? Een begrijpelijke overweging. We weten het niet, maar wat we wel weten is dat de partij in ieder geval niet al te wakker is gebleken in het verleden en de twijfel of zij in de toekomst nog steeds wakker is wordt steeds groter. Dat is niet erg, maar daarmee vervallen de adviezen van de betrokken burger vanaf nu wel.

De situatie is treurig. Want behalve Wakker Emmen is er géén fatsoenlijke alternatieve partij in Emmen. Het is de grootste fractie en daarmee ook degene die het geluid van normaliteit moet zijn. Maar vooralsnog lijkt de partij vooral veel weg te hebben van een zeer zwakke PvdA dan een partij vol wakkere Emmenaren. Ondertussen verloedert de infrastructuur, zijn er overal te korten en dreigt binnen drie jaar onder curatele van “Het Rijk”. Nou, dat laatste is dus erger dan een faillissement. Kijk maar eens naar dat wat “Het Rijk” Groningen heeft aangedaan.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. F.C. Labrouste

  Spannende verhalen rond de dorpspomp van Emmen.

  🙂

  1. Teunis Dokter

   Klopt, ik moet toch wat. Ik had gehoopt op goed contact, maar krijg vervolgens gewoon een dikke ban. Dit noem je nu “volksvertegenwoordiging”.

   1. F.C. Labrouste

    Je maakt niet goed duidelijk wat Wakker Emmen in deze kwestie motiveert, met name ook omdat je geen hoor en wederhoor toepast. Nu kom je niet verder dan verongelijkt mopperen over het feit dat ze je als burger niet te woord willen staan. Voor DDS is dat wel een tikkeltje mager.

    Probeer het eens, als was je een heuse journalist, in een breder kader te zetten. Daarin speelt volgens mij het enorme dilemma voor een gemeente als Emmen dat ze zich niet eenvoudig van de molensteen, die het dierenpark is, kunnen ontdoen. Ze maakten daarin keuzes, die je alleen kunt betwisten als je ook aangeeft welke alternatieven er zijn.

    1. Ragmilla

     Een bestuur dat burgers, ik ga ervan uit dat er niet gescholden is over pisvlekken en varkenslapjes blockt is toch zorgwekkend? Ik vind dat schrijver hier een heel geldige conclusie trekt. Misschien dat in een gesprek een constructieve verhouding kan ontstaan tegenover elkaar en de ontstane situatie. Er zal in Emmen creatief gedacht moeten worden, het lijkt mij dat alle hulp welkom hoort te zijn.

   2. EU kok

    Quote : Ik had gehoopt op goed contact, maar krijg vervolgens gewoon een dikke ban.
    .
    Dat gevoel ken ik.
    Geband worden om een afwijkende mening.
    Komt helaas ook hier voor.

    1. edoc431

     En terecht patatbakker

  2. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

 2. victus

  Graag eenrichtings beleid voeren vanuit het ivoren torentje, breed lachende tronies die bijna lijken te zeggen “ thanx dummy’s, nu gaan we er met zijn allen een grote typhuszooi van maken in uns Emmen”

 3. Ragmilla

  Dit is wat je krijgt in een natiestaat. Bestuur zal daar altijd van bovenaf komen, dan krijg je dat bestuurders betrokken burgers niet wil horen en zich dat kunnen veroorloven. Autoriteit moet in een positie worden geplaatst waarin ze zich altijd moeten verantwoorden, dus bestuur van onderaf. Referenda zullen hier niets aan veranderen.

  Best triest, betrokken burgers afwijzen. Zal de komende periode alleen maar toenemen, partij elites zijn alleen maar aan het toenemen, bij onze extreem rechtse partijen zie je dat de bestuurders een messias achtige rol hebben. Funest voor de democratie.

  1. Peter Oudshoorn

   “Autoriteit moet in een positie worden geplaatst waarin ze zich altijd moeten verantwoorden, dus bestuur van onderaf.”

   Dan is besturen en regeren zo goed als uitgesloten.

   1. edoc431

    @Peter Raggie weet dit zo goed omdat ze dat in Afrika ook doen en kijk hoe goed het daar lukt hahahahahahaahahahah

    1. F.C. Labrouste

     Sterke inhoudelijke reactie, edoc431.

     Chapeau!

     1. edoc431

      Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

  2. Matig rechts

   De eerste keer dat je wat zinnigs schrijft:Dit is wat je krijgt in een natiestaat.

   Je gebruikt alleen het verkeerde woord voor deze linkse regering.
   Het is een communistische staat.

   Eén partij met vele namen.

 4. edoc431

  ALS ER 1 PLAATS IS DIE IN CURATELE MOET IS DAT AMSTERDAM WEL MEER DAN 4 MILJARD SCHULD .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.