Mes in de rug voor klokkenluider-ambtenaren die beïnvloeding MH17-onderzoeksconclusies aantoonden

Een klokkenluider van het ministerie van Justitie en Veiligheid voelt zich genaaid door minister Grapperhaus. Hij toonde aan, samen met wat andere klokkenluiders, dat er met onderzoeksconclusies over de aanpak van de MH17-crisis is gerommeld. Grapperhaus gaf aan géén onderzoek te willen doen, maar heeft nu wel aangifte gedaan! Dat meldt het AD.

Het Openbaar Ministerie heeft opdracht gekregen om te onderzoeken wie er verantwoordelijk zijn geweest voor het lekken van informatie over de aanpassingen van de conclusies uit het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC-) rapport eind 2017.

Ferd Grapperhaus zei, toen de situatie voor het eerst aan het licht kwam:

“Ik kan u verzekeren dat er ook geen enkel onderzoek is gedaan naar wie dat verder zou zijn geweest. Dat is in ieder geval ook niet de cultuur die ik voorsta, dat wil ik hier hardop zeggen.”

‘Mooi’, dachten de ambtenaren! Nu voelen een aantal van hen zich echter niet meer veilig. Volgens de klokkenluiders zouden namelijk niet zij maar de ambtenaren moeten worden aangepakt die de conclusies hebben beïnvloed.

Volgens de klokkenluider, die via zijn advocaat spreekt, heeft Grapperhaus zich nu om laten praten door ‘zijn hoge ambtenaren’. De klokkenluider overweegt dan ook zelf aangifte te doen tegen de ambtenaren die hem onder druk zouden hebben gezet.

Het is natuurlijk volstrekt idioot dat Grapperhaus toch in eerste instantie en met duidelijke woorden een gevoel van veiligheid probeert te creëren voor de klokkenluiders die dit schandaal aan het licht hebben gebracht, om vervolgens zó te draaien. Er had gewoon nooit met die conclusies gerommeld moeten worden en het is ook schandalig dat ministers Dekker en Ollongren dat probeerden te bagatelliseren als ‘hoor en wederhoor’. Dan had de overheid maar beter z’n best moeten doen toen het ertoe deed vlak na de ramp. Als Grapperhaus dit echt zo door gaat zetten is hij wat mij betreft alle geloofwaardigheid kwijt en maakt hij dat hele ministerie te schande.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Jumping

  Het komt te dicht bij, dus gewoon even de focus verplaatsen.
  Dit is nu een spraakmakend voorbeeld, van de minachting die het Links Demoniseert Wegkijkend Ruttekartel bezit, voor anders denkenden.

 2. Duckday

  Dit hele zooitje moet gewoon aftreden Leugens bedrog hoogmoed en belust op macht
  Er komt steeds meer naar buiten En de Tweede kamer doet niks kijkt de andere kan op
  Minachting

 3. Kretoloog

  In enkele jaren tijd zijn er 3 ministers en 2 staatssecretarissen gesneuveld bij Justitie. Allen waren van de VVD. Ten einde raad mag nu een oude Knol (ook VVD) de puinzooi opruimen. De andere bewindspersoon, Grapperhaus, is van het CDA. Die had een veelbelovende start, want eindelijk geen liberaal. Na 1,5 jaar is deze kale kakker helemaal afgebrand. Het is slechts wachten tot ook hij de laan wordt uitgestuurd.

  1. M de ruyter

   Deepstate is echt! We worden niet geregeerd door de poppetjes in de kamer, of die we op tv zien, maar door een grijze muizen bestuurlijke elite, die alleen naar de korte termijn kijkt en zeker niet naar de belangen van het volk

 4. plakband

  Klokkenluiders worden hard aangepakt door de roverheid.
  Dat zal ze afleren de dictatuur aan de kaak te stellen.
  En dat allemaal onder het mom van democratie en vrijheid van meningsuiting.

  Schijnheilig genoeg heeft de roverheid gedragsregels opgesteld hoe om te gaan met klokkenluiders. Deze worden schaamteloos met voeten getreden.

  Wee de klokkenluiders die terecht de politieke vervolging van Wilders aan de kaak durven te stellen. De hele politieke elite zal op jacht gaan naar hun bloed. De grote vraag is echter in welk sinterklaaspapier hun rancune verpakt gaat worden.
  #stemzeweg zodra het kan.

 5. Jv

  Wat voor kabinet hebben we toch? Het lijkt wel een gierkelder vol gier en bagger. Alle ministers, staatsecretarissen en de smerige stinkende achterban van hen in de kamer zou terstond opgeruimd moeten worden! Wat een corrupt zooitje liegende insecten zijn het toch. Memes zijn het niet wat zo ga je niet met je medemens, volk en land om.
  Is er nog 1 partij die we wel kunnen vertrouwen? Nee dus.
  Het wordt echt tijd voor een Nederlandse lente, maar zomer is ook goed.
  Weg met dat vullis!

  1. M de ruyter

   Je moet verder kijken dan de poppetjes op tv. Kijk naar de bestuurlijke elite, de tienduizenden ambtenaren die dit land echt regeren!
   Deepstate bestaat echt!
   Wel zorgelijk dat juist justitie losgeslagen is, weet je gelijk wie er echt de baas zijn

   1. Raveltje

    Het ministerie van justitie is de wet vergeten
    En dat uit zich op alle ministeries en onderliggende besturen
    Ze gaan allemaal af op de politiek waar het ook oorlog is.

   2. Janna47

    @M de ruyter
    Precies, als je incompetente types op de belangrijke lekken zet, hou je zelf mooi de regie in handen. Dat is wat we nu zien in Den haag. Zo incompetent als het maar kan. Wat een zooi!

 6. Meriadoc Brandebok

  De zaak rondom MH17 gaat de nieuwe beslissende fase in. Duidelijk is geworden dat de raket is afgeschoten vanuit seperatistengebied. Inmiddels heeft het JIT voldoende materiaal in handen voor een vervolging van verdachten. De onderste steen met betrekking tot MH17 wordt steeds meer zichtbaar.

  Prachtig nieuws voor de nabestaanden.

  1. M de ruyter

   En jij gelooft de mainstream media?

  2. Kretoloog

   Ja, prachtig nieuws hoor, voor de nabestaanden.
   Wat ben jij een Bokkelul, zeg.
   Hun doden komen echt niet meer tot leven.

    1. Sprookjesfiguur

     @ Guus

     In dit land heeft vrouwe Justitia wel een blinddoek, ze is alleen haar weegschaal kwijt.

     1. Meriadoc Brandebok

      In haar hand draagt zij een zwaard, Sprookjesfiguur, waarvan te hopen is dat zij de daders treft.

    2. toetssteen

     Zucht, zucht… Liveleak zegt:

     Let’s cut the crap. Higgins is not an unconnected loner with a strange hobby at all. He is part of the The London Project Investigation media network, a partnership of hackers and journalists of the Financial Times. Additionally there exists ties to the much greater OCCRP, The Organised Crime and Corruption Reporting Project. Officially a research project concerning organized crime, but in reality an anti-Russian information database. The OCCRP is sponsored by organisations as the The Open Society of the speculator George Soros.

     Another sponsor is the very governmental US NGO and CIA front US Aid.


     Nice ain’t it?

 7. J.Rademaker

  Welk onderzoek.

 8. Jv

  Er zijn van meet af aan al vraagtekens gezet bij het standpunt dat Rusland de dader was. Was het niet Oekraïne? Die hadden er alle belang bij om Rusland de schuld in de schoenen te schuiven. Dit soort wantoestanden krijg je als die fascisten van Baalen en dat achterbakse links loeder von Hofstad namens de EU de gelegenheid geeft om in Oekraïne op de barricaden te dansen.
  Wat een corrupte bende is de EU toch geworden. En wat staat ons nog te wachten? NEXIT en wel zo snel mogelijk!

  1. Lao Tse

   Dat de MH17 is neergehaald door een Russische BUk-raket is al glashard bewezen.
   Woensdag zal het JIT melden hoe de daders heten.

   1. toetssteen

    Lao
    Dat het een BUK was prima, maar dat soort BUK had Rusland al vanaf 1986 niet meer! Oeps, vautje!

    1. Lao Tse

     Jawel hoor, ze leverden het apparaat aan de separatisten. Dit is solide bewezen door het JIT met een stortvloed van bewijzen.

     1. ZiggyStardust

      Ik hoop dat deze berbaarse daad zwaar bestraft wordt.

     2. Lao Tse

      De daders zijn bekend, Ziggy, maar het is de vraag of Rusland bereid zal zijn ze uit te leveren.

     3. ZiggyStardust

      Ik hoop het. Ik kende mensen die in dat vliegtuig zaten. Het miet opgelost worden want het is ondraaglijk voor de familie. Het zou ook fijn zijn om uiteindelijk de band met Rusland weer op te gaan bouwen, want van deze situatie wordt niemand beter. Maar ik denk niet dat Poetin dit gezichtsverlies zou willen lijden.

     4. henkie

      Internet knutselarij van bellincat als bewijs, het is om je te bescheuren, en de domme massa slikt het al zoete koek.

      Er is totaal niets bewezen, dat staat als een paal boven water in ons polderlandje.

      Bananenrepubliek,
      rechtsstaat nivo benanenrepubliek, corruptie nivo bananenrepubliek, propaganda nivo bananenrepubliek.
      Opressie, censuur gedachtenpolitie nivo dictatuur

 9. Pescador

  Ja er is weer een stukje waarheid aan het licht gekomen dat mag toch niet? Zo kunnen we de russen nooit de schuld geven en oekraine vrijpleiten, want oekraine moet wel de EU komen hoor das belangrijk en dan mogen ze best een vliegtuigje neer halen

 10. Blokkeer-Fries

  Tja, dat krijg je als je te druk bezig bent met giftars, jammerdans, 131 km/uur belasting heffen, op social media roeptoeteren, doofpotaffaires, “we are here” faciliteren, aangiftes in een la wegstoppen, verspreiden van foto’s van kroongetuigen, extreem criminele, illegale economische wannabe statushouders, misdaadcijfers verdoezelen etcetera, etcetera.

  1. Blokkeer-Fries

   Deugheld van de dag:

   www .briefjevanjan.nl/aan-wijkagent-patrick-ernst/

   1. Bolkestein

    Dat halalcertificaat voor deugaggentschap heeft verdomd veel weg van bonnetjesschrijvers die gedurende de bezettingsjaren een speldje kregen van de buitenlandse bezetter.

    1. Blokkeer-Fries

     Maar wel een leuk bezigheids baantje gescored. Je moet toch wat als extreem linkse wannabe deugagent. Goed voor de social deugpuntjes. De vraag onder de streep, wat heeft het echt de NL maatschappij opgeleverd is <0.

 11. fusilier

  Brandebok was er zelf bij toen die raket afgeschoten werd, dat kan haast niet anders. Of hij is een papegaai en zegt wat hij moet zeggen.

 12. Lao Tse

  Het onderzoek van het OM betrof politieke beïnvloeding van een WODC-onderzoek over integratie.
  Het MH17-onderzoek wordt hier op een misleidende manier met de haren bijgesleept.

 13. Bolkestein

  Stinkt al net zo als de affaire Opstelten/Demmink uit 2011 in het politieke proces tegen Geert Wilders.

 14. Shadow1100

  Ik hoor het de minister van Vuiligheid en Justitie Op(a)stelten nog zeggen:
  “Een minster liegt niet”. Ik zag zijn (VVD)neusje langer worden…..

 15. Bolkestein

  Wat toevallig toch dat er tot vervolging van klokkenluiders wordt overgegaan, net nu er een zaak is die stinkt als een beerput, te weten de inquisitie tegen Geert Wilders.

 16. Brennivin

  Ik vind het gekonkel afschuwelijk voor de nabestaanden. Nu moet er weer iemand zijn muil houden. Waarom? Mensen hebben recht op de waarheid, en niet op een waarheid die de tegenwoordige as-mogendheid EU-Oekraïne zo lekker uitkomt.

  Ik gok dat dit het scenario wordt aanstaande woensdag:
  Ze zullen ze een paar namen van de Russische Federatie op tafel gooien en ze beschuldigen. Er komt een rechtszaak: Die veroordeel je vervolgens bij verstek, want ze komen niet (duh!) Klaar is Klara en iedereen blij:
  -De boosdoeners zijn immers ‘veroordeelt’,
  -Rutte heeft zijn ‘onderste steen’,
  -de EU juicht want de weg ligt open om de Oekraïne in de armen te sluiten,
  -de VS is blij want er ligt weer een buffer tussen Rusland en Europa (in de Koude Oorlog was dat ‘West-Duitsland’) en biedt ruimte voor extra militaire basis pal voor Poetin’s deur.
  -Er komen extra sancties tegen Rusland wegens dit ‘tribunaal’.

  Alleen de arme drommels (vul zelf maar in wie dat zijn) hebben niet door dat ze besodemieterd worden.

  1. Meriadoc Brandebok

   De daders van de schietpartij zullen bij verstek worden veroordeeld en de complottheoristen zullen blijven volharden in hun anti-EU/Oekraïne-theorietjes. Ze kunnen immers niet meer terug; alles beter dan het ongelijk toegeven.

   Gelukkig dat het gebrabbel in de marge is.

   1. Sealgaire

    Aldus de pisvlekzuiger, morgen mag je weer.

    1. Brennivin

     @Sealgaire: zonde van je tijd en energie om te reageren op krapuul wat telkens een andere nick gebruikt als troll. Trollen leven van aandacht. Gewoon geen aandacht meer geven.

 17. henkie

  Een signiaal, in dit bananenrepubliek, aan alle klokkenluiders binnen de overheid. De regering fabriceert de “feiten”, en niemand klapt uit de school.

 18. Godefroy France

  VELE MESSEN VERDWIJNEN IN VELE RUGGEN VAN GOEDWILLENDE BURGERS DIE NOG STEEDS DENKEN DAR RECHTVAARDIGHEID BESTAAT HA HA HA HA HA

  Het links antisemitisch, islampijpend geteisem trek aan de touwtjes, Klaver, Rosenmöller, Rutte en onderdanen bepalen steeds meer de moderne mores, liegen bedriegen, verzwijgen, manipuleren etc etc etc
  Ik blijf wachten op een verspreking van Volkert, zodat de nieuwe verhoren kunnen beginnen, De hele linkse kliek komt aan de beurt,,,, containers met pek en veren zijn niet aan te slepen!!!!

  PVV EN FVD 96 ZETELS

 19. janszm

  Het registratienr. van de BUK, door het JIT genoemd, betreft een Oekraïense BUK.

  1. Lao Tse

   Dat is een fabel.

   1. janszm

    Feiten graag.

 20. janszm

  Wat een leugenachtige, onbetrouwbare overheid hebben wij toch.
  De gezichten van de dienaren(?) lijken de eerlijkheid zelve. Oh wee, als die monden opengaan. Gif.

 21. HEM

  De Politie (in eerste instantie): De man is rechtdoor gereden (in een bocht naar rechts).
  Forensische Analyse Bureau Verkeersongevallen: De man is rechtdoor gereden.
  Getuige: De man heeft de bocht niet genomen en is rechtdoor gereden.
  Uit Google Maps blijkt: De man is rechtdoor gereden.
  Bezoek aan de ongevalsplaats: Hij moet wel rechtdoor gereden zijn.
  President van de Rechtbank: Ik kom er iedere dag langs. Die man is rechtdoor gereden.
  De Politie (in tweede instantie): De man heeft plotseling naar links gestuurd.
  Echt waar: Er wordt NOOIT een ambtenaar beinvloed, zodat hij leugens gaat vertellen!
  Wie geloof je nu?

 22. Duke

  Rutte 3 in een notedop:
  -Regel 1: De Russen zitten erachter.
  -Regel 2: Als er bewijs is dat de Russen het niet gedaan hebben, dan treedt regel 1 in werking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.