De Telegraaf doodsbang: Bud valt Heineken in eigen land aan!

En ik kan je vertellen: Bud is veel lekkerder.

De Telegraaf lijkt zich iets van zorgen te maken. AB Inbev, de grootste brouwer ter wereld, lanceert deze week namelijk het Bud biertje in Nederland. Deze “king of beers” is ongekend populair in andere delen van de wereld.

De komst van Bud is een regelrechte bedreiging voor de machtige positie van het hier veel gedronken Heineken-pilsje. „In Nederland drinkt 70% van de bierdrinkers een pilsje. Uit onderzoek blijkt dat er ruimte is voor een minder bitter, doordrinkbaar biertje”, zegt directeur Nicolas Bartholomeeusen van AB InBev Brouwerijen.

Zelf drink ik met regelmaat een Bud. Bud is gewoon veel lekkerder dan normaal bier. Lichter qua smaak, frisser. Als je een Bud drinkt en daarna een Heineken ga je bijkans over je nek. En nee, dat is geen overdrijving. Je beseft dan opeens dat Heineken écht als pis smaakt. En: je hebt niet al na één of twee het gevoel dat je er wel klaar mee bent. Nee, dit is gewoon een bier dat je lekker kan blijven drinken, gedurende de hele avond (maar met mate etc. jeweettoch).

Voor mensen roepen dat het allemaal heel erg is: Hertog Jan is van dezelfde brouwer. We hoeven dus niet net te doen alsof AB Inbev helemaal een nieuwkomer is op de Nederlandse markt. Dat geldt alleen voor het specifieke bier Bud.

Wat mij betreft een prima ontwikkeling: vanaf deze week kunnen Nederlandse bierdrinkers, net als ik, heerlijk van een Bud genieten. Geweldige timing ook, zo in het midden van de zomer.

Oh. En wat Heineken betreft? Misschien dat de Nederlandse brouwer gewoon een lekkerder bier kan produceren dat te vergelijken is met Bud? Dat noemen we nou innovatie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. EU kok

  Gelukkig.
  Ik las de kop en dacht: Ohnee, geen DDS die zich over financiële zaken gaat uitlaten.
  .
  Praise the lord, het gaat over Michael zijn persoonlijke smaak.
  Zolang we in Nederland zeggen: over smaak valt niet te twisten, is er dus niets aan de hand.
  Verder laat ik de persoonlijke oordelen aan de aanwezige bierologen over.

  1. fockingworst

   @eu (slappe) cock de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
   Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
   @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
   en dat al zeker 10 jaar lang.
   U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

   1. EU kok

    Lief worstje.
    Over bier heeft u vast wel een mening.
    Kom, zeg eens wat u van het onderwerp bier vindt.

    1. fockingworst

     @eu cock de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
     Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
     @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
     en dat al zeker 10 jaar lang.
     U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

     1. EU kok

      Oeps, worstje houdt niet van bier.
      Geef dan maar uw mening over roosvicee.

  2. Lampje

   Over smaak valt wel degelijk te twisten, het is namelijk het product van je opvoeding.

 2. Kretoloog

  Grapje onder studenten:

  “Hé, lullo, wat drinkt jij daar, is het een Bud?
  Dat smaakt naar vocht uit een paardenkudt”

 3. ZiggyStardust

  Michael, hou jij het nou maar bij Efes.
  Heineken maakt tig meer bieren dan Heineken pilsener alleen. Als ik Heineken heb gedronken, pis ik daarna Bud uit. Smaken verschillen zeg maar.

 4. AS210854

  Geef mij maar Hertog Jan bier, kan niemand aan tippen.

 5. Roelette

  What’s the difference between making love in a canoe and American beer? nothing, it’s just fucking close to water!

  1. ZiggyStardust

   Lol!!

 6. Extreem Realist

  Tja, echt bier is nou eenmaal bitter en heeft veel smaak, dus als je daar niet tegen kan neem je een kruidenthee of een Bud. Het is net als McDonald, cheap, smaakloos, Amerikaans, de naam zegt het al, het is gewoon bud.

  1. Original NL

   Neen..echt bier is niet bitter..integendeel
   Het op de pilsener manier gebrouwen bier is bitter.

   1. Lampje

    U moet nog veel leren, bier is bitter door de toevoeging van hop, vaak meerdere soorten, om de smaak te bepalen. Hop is tevens een conserveringsmiddel van nature

 7. Pescador

  Mahoe is een lekker biertje

  1. ZiggyStardust

   Ma hoe smaakt dat dan?

 8. Kristalix

  Inbev speelt met vuur. En ik denk ook dat ze wel beter weten dan Heineken echt uit te dagen. Inbev & Anhauser staan voor 100 miljard in het krijt bij banken. De recente poging tot beursgang van Bud in Azie blies op in het gezicht. Dat heeft spijkers gekost. Heineken is nu 2e brouwer in de wereld.

  Met als single brand de grootste in de wereld.
  Ik denk niet dat een bedrijf met 100 miljard schuld een commerciele oorlog gaat voeren tegen een bedrijf wat solide is. Bud had wat media aandacht nodig.

 9. Likko

  Ik als door links bestempeld Nationalist blijf natuurlijk trouw aan ons Heerlijk Helder Hollands Heineken!

 10. Lampje

  Ik weet niet wat u mankeert, schrijver van dit artikel, die troep is niet te zuipen, overigens evenals Heineken, u bent duidelijk geen kenner. Budweiser is een gejat product van de Tsjechen en in Tsjechië is een Budweiser (Budějovický Budvar) heel anders, ik kom vaak ik Tsjechië. Probeer eens PLZEŇSKÝ PRAZDROJ (Pilsner Urquell) als u echt bier wilt drinken of een Gambrinus. Evenals Grolsch en Hertog Jan komt u dan bij de echte bieren terecht. Plzensky betekent overigens Pilsen een door Duitsers gestichte stad waar de pils is ontstaan, vandaar Pils.

  1. DidiMadloba

   De Tsjechen vonden niet alleen het pils uit, de oprichter van McDonalds was ook een Tsjech. We moeten ze heel dankbaar zijn.

   Wie de Coca Cola heeft uitgevonden weet ik niet.

 11. Caesar Lion Cachet

  LS.
  Freddy was wel een man met humor !
  Toen Nazi Trix koningin moest worden eiste ze ook van h

 12. Caesar Lion Cachet

  Opnieuw:

  LS…

  Freddy was wel een man met humor !
  Toen Nazi Trix koningin moest worden eiste ze ook van huisvriend Freddy dat hij haar met majesteit zou aanspreken… Freddy antwoordde: Ik ken wintertijd… Ik ken zomertijd… Maar ik ken geen majesteit ! Gnarf, gnarf !

 13. DidiMadloba

  De markt voor recht-toe-recht-aan pils slinkt sowieso. Alle brouwers verkopen nu een hele reeks van smaken, en ook telkens nieuwe.

  De Telegraaf bang? Vrees voor marktwerking is puur LINKS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.