Negentien gemeenten verliezen zaak tegen Minister Wiebes, gas pompen geen probleem stelt Raad van State

Nederland is geen gemeenschap, maar één groot winkelcentrum zonder sluitingstijden. In dat winkelcentrum is geen respect waarneembaar. Waarom? Wel hierom: zo heeft de Raad van State -waar ook D66-prins Thom de Graaf toe behoort- bepaald dat minister Wiebes de gaskraan niet verder hoeft dicht te draaien in Groningen, via NOS Teletekst. Het verhaal is onthutsend:

Onder het voorzitterschap van zijne majesteit Koning Willem Alexander heeft de Raad van State  in al haar wijsheid besloten dat de gaskraan in Groningen niet per direct verder dicht hoeft. De gemeenschappen, die nu al jaren worden uitgemolken door Den Haag, hadden een zaak aangespannen tegen minister Wiebes, maar verliezen vandaag hun slag. Dat is natuurlijk geheel in lijn der verwachting.

Voor rechtvaardigheid moet je niet aankloppen bij de rechtbanken van het Koninkrijk. Daar zitten namelijk kromsprekers op satijnen stoeltjes. Als we kijken naar wie de aanklagers zijn dan zien we  dat Nederland verworden is tot winkelcentrum: het gaat om 19 gemeenten, de Provincie Groningen, de veiligheidsregio en twee waterschappen. Laat dat even inzinken: een complete provincie klaagt over één minister. Veelzeggend…

Als het Nederlandse volk wenst dat haar gemeenschap nog verder uit elkaar valt moeten Nederlanders vooral doorgaan met de patronen die zij de afgelopen 50 jaar laten zien. Mijn gok is dat het dan ook niet meer lang duurt voordat we daadwerkelijk Catalaanse toestanden zien in Nederland.

Leuk dus voor Wiebes dat de gaskraan niet verder omlaag hoeft. Leuk ook voor Shell, maar niet zo leuk voor de inwoners van ruim 19 gemeenten. Maar vergeet niet: uiteindelijk gaat de staat graag akkoord met het stopzetten van de winning. Alles is ten slotte beter dan het moeten delen van de gasbaten met de Groningers, want stel je voor dat ze niet langer afhankelijk zijn van Den Haag! Dan worden ze straks nog opstandig, die boeren!

Kortom: Nederland is een winkelcentrum waarin iedereen zijn behoeften wil bevredigen ten koste van anderen. Dat is niet in alle landen zo. Er zijn tal van landen in Europa waar nog wél beschaafde mensen wonen en waar  op een normale manier wordt omgegaan met kleine gemeenschappen in rurale gebieden.

Maar dat land is niet Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. EU kok

  De uitspraak van een rechtscollege hangt Teunis graag aan D66 op.
  Helaas vergeet Teunis te vermelden dat de uitspraak in overeenstemming is met het standpunt van zijn eigen FvD.
  Teunis, u valt gigantisch door de boodschappenmand.

  1. logisch denken

   tja d66 , de hypocrieten van de vliegtax om wat rust in het toestel te scheppen voor het eigen gemak.

   d6 in hoofdlijnen de hoofdverantwoordelijke voor de ingeslagen weg. Niet wegkijken nu cock , we sluiten hem , ken je het plaatje nog van hypocriet jetten bij de hemweg centrale maar jetten die 6 vakanties per jaar doet per vliegtuig betaald netjes de vliegtax zegt ie.

   Salonsocialisten en regenten bij elkaar geeft een uiterst giftig mengsel. Misschien toch die valbijl eens gaan oppoetsen

   1. EU kok

    Keurig gedaan LD.
    Zonder ook maar 1 seconden logisch na te denken loopt u blindelings in de door Teunis opgezette val.

    1. Brazil

     Lol.
     Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    2. Agios

     Welke val? Leg eens uit.

     1. EU kok

      Die u niet ziet.

    3. logisch denken

     ik loop nooit in vallen , daarom heet ik logisch denken. realist in hart en nieren.

     Je presenteert dus weer een haastige onjuiste conclusie 🙂 🙂

 2. Brazil

  En terecht, mensen moeten niet zo zeiken.
  Nederland zit op een goudmijntje en wat doen mensen de hele dag
  maar huilen omdat er een scheurtje zit in hun voorgevel.
  Dan gaan ze de verzekering ook nog oplichten omdat ze vertellen dat hun huis onbewoonbaar is,tuig BAHHH !!!!!!
  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Korporaal Monty

   “een scheurtje zit in hun voorgevel”

   Tegen de tijd dat er stutten binnen en buiten nodig zijn om je huis staande te houden is het wel iets meer als ‘een scheurtje zit in hun voorgevel’.

   Hier ga je wel heel kort door de bocht.

 3. Jumping

  Gewoon een uitspraak conform de insteek van de Bilderberg club.
  Nederland is kompleet van het padje.
  De democratie drijft steeds verder weg van Nederland.

  BRUSSEL op één en Nederland volgt op gepaste afstand.

 4. Agios

  Nederland in niet in staat een duidelijke lijn uit te zetten en te bewaken. De poppetjes in Den Haag doen maar wat en iedereen doet wat hij of zij denkt dat goed is, voor vooral hij of zij. Meningen botsen en maatregelen worden uitgevoerd zonder anderen erbij te betrekken (wellicht afgekeken van Mutti…). Kortom, het is een organisatorisch rommeltje. Het wisselen van personen in Den Haag gaat veel te schokkerig. Slecht functionerenden worden snel gewisseld en ingeruild voor mensen die net zo beroerd functioneren. Wie de krant een dag niet leest, staat na twee dagen te kijken wie er nu weer een toppost hebben gekregen en men vraagt zich af ‘Waar komt die ineens vandaan’. Dat wisselen is ook weer niet zo merkwaardig als je al begint met een crew dat van weinig verstand heeft en leunt op ambtenaren die al jarenlang hetzelfde doen. Ook hier gaat het niet om wat je kunt, maar wie je kent. Dit systeem beheersen ze in Brussel ook heel goed. Regeren is moeilijk, echter….als je het niet kunt, begin er dan ook niet aan, stelletje uilskuikens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.