Europees Parlement weigert Catalaanse MEP's toegang, miljoenen stemmen verdampt

Geen categoriejul 02 2019, 20:10
Momenteel lijken de democratische verkiezingen van het Europees Parlement op een deceptie uit te lopen. Drie Catalaanse MEP's wordt in Brussel de toegang tot de vergadering van het Parlement ontzegd. Daarmee lijken miljoenen stemmen in rook op te gaan.
De Ierse Matt Carthy van de Groenen was 'most displeased' en ook buiten het gebouw stonden duizenden demonstranten om hun steun uit te spreken voor de Catalaanse vertegenwoordigers. Maar hun stem dreigt verloren te gaan. Verloren in een politiek geschil tussen Barcelona en Madrid.
Reden voor de weigering van de Catalaanse volksvertegenwoordigers is het feit dat het Spaanse Openbaar Ministerie vice-premier Oriol Junqueras heeft verboden om als parlementslid in Brussel te dienen. Dat de EU hierover zwijgt is niet verrassend: dat doen EU-bobo's voortdurend. Één van de demonstranten zei het volgende over de situatie:

"We expect Europe to react, to help us, to not forget about the Catalan people. This is an issue of democracy,"

De centrale regering van Spanje frustreert deze mensen expres om daarmee de Catalaanse wens voor meer autonomie te ondermijnen. Verder loopt het Catalaanse 'proces van de eeuw' nog steeds en staan diverse Catalaanse leiders terecht voor 'rebellie' (lees: de organisatie van een vreedzaam referendum).
Ook is het Catalanen sinds kort verboden om onafhankelijkheidssymbolen in overheidsgebouwen te tonen. Wanneer komt de opvolger van Judith Sargentini met een rapport?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten