Europees Parlement weigert Catalaanse MEP’s toegang, miljoenen stemmen verdampt

Momenteel lijken de democratische verkiezingen van het Europees Parlement op een deceptie uit te lopen. Drie Catalaanse MEP’s wordt in Brussel de toegang tot de vergadering van het Parlement ontzegd. Daarmee lijken miljoenen stemmen in rook op te gaan. 

De Ierse Matt Carthy van de Groenen was ‘most displeased’ en ook buiten het gebouw stonden duizenden demonstranten om hun steun uit te spreken voor de Catalaanse vertegenwoordigers. Maar hun stem dreigt verloren te gaan. Verloren in een politiek geschil tussen Barcelona en Madrid.

Reden voor de weigering van de Catalaanse volksvertegenwoordigers is het feit dat het Spaanse Openbaar Ministerie vice-premier Oriol Junqueras heeft verboden om als parlementslid in Brussel te dienen. Dat de EU hierover zwijgt is niet verrassend: dat doen EU-bobo’s voortdurend. Één van de demonstranten zei het volgende over de situatie:

“We expect Europe to react, to help us, to not forget about the Catalan people. This is an issue of democracy,”

De centrale regering van Spanje frustreert deze mensen expres om daarmee de Catalaanse wens voor meer autonomie te ondermijnen. Verder loopt het Catalaanse ‘proces van de eeuw’ nog steeds en staan diverse Catalaanse leiders terecht voor ‘rebellie’ (lees: de organisatie van een vreedzaam referendum).

Ook is het Catalanen sinds kort verboden om onafhankelijkheidssymbolen in overheidsgebouwen te tonen. Wanneer komt de opvolger van Judith Sargentini met een rapport?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. logisch denken

  Het dictaat van de EU krijgt steeds meer handen en voeten. Nexit en heel snel aub. We hoeven niet te leven onder een doema in brussel

  1. Brazil

   LOL, Nexit alleen op je zolderkamertje poepdoos.
   Hahahahaha toll, einfach witzig 🙂

   1. Duke

    Sapperdeflap wat een grap.

   2. Ts

    Geachte heer Brazil
    Zoals reeds meerdere malen door mij naar U toe aan gegeven is een inhoudelijke reactie beter voor een discussie.
    Maar goed ik zal u een voorbeeld geven:
    De 3 Catalaanse volksvertegenwoordigers zijn rechtmatig door hun kiezers gekozen om zitting te nemen in het europarlement.
    Deze verkiezing is rechtmatig verlopen. De gekozenen hebben nu de gelegenheid om hun partij standpunten voor het voetlicht te brengen in het parlement. Dat is een goed voorbeeld van democratie.

    Nu een citaat van U:
    Extreemrechtse partijen en democratie gaan niet samen…..

    1. toetssteen

     @Ts
     De man stopt zijn oren dicht en murmelt lalalala, terwijl hij verder tikt.

 2. EU kok

  Quote : voor ‘rebellie’ (lees: de organisatie van een vreedzaam referendum).
  .
  Sorry Teunis, Als een illegale activiteit “rustig” verloopt is het nogsteeds onwettig.

  1. Duke

   Democratie is nooit een illegale activiteit.

   1. Brazil

    Extreemrechtse partijen en democratie gaan niet samen.
    Hahahahaha toll, einfach witzig 🙂

    1. Duke

     Sapperdeflap wat een grap.

  2. Sprookjesfiguur

   Quote

   “Als een illegale activiteit “rustig” verloopt is het nog steeds onwettig”

   Juist, dat geldt ook voor de Middellandse “reddingsoperatie’s”. Dat geldt ook voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Naleving van de wetten. Helaas wordt dat niet altijd toegepast.

   1. EU kok

    Helemaal mee eens.
    Om te beginnen met het handhaven van de DDS huisregels.
    Laat een ieder zich daar voor inzetten.

    1. Sprookjesfiguur

     @ Kok

     +1

    2. logisch denken

     tjeempie , pleit JIJ nu voor inhoudelijke reacties cock ?
     wat ben je een super hypocriet stuk vreten.

     hij die zonder zonde is werpe de eerste steen

     1. Sprookjesfiguur

      @logisch

      Nou nou wat een taal zeg. Dat je het inhoudelijk niet met elkaar eens bent, neemt niet weg dat diegene heel soms wel eens gelijk heeft. In dit geval heeft Kok gelijk. DDS modereert al tijden niet meer. Hierdoor kunnen alle mentaal gestoorden (brazil) de trol uithangen.

    3. Frets

     slap fukkertje met een slap cockje, met ‘ck’

 3. Kapitein Haddock

  Halleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Het volgevreten varken Timmermans,…………… NIET!

  1. Brazil

   Glückwunsch an Ursula von der Leyen, diese Wahl ist noch besser als
   Timmermans, wirklich ein toller Mensch, Merkel hat einen guten Job gemacht, auch ein toller Mensch, die Zukunft eines starken Europas steht nicht mehr im Weg, fantastisch.
   Hahahahaha toll, einfach witzig 🙂

   1. Duke

    Sapperdeflap wat een grap.

   2. Ts

    Geachte heer Brazil
    Gelukkig zijn de armen van geest: er zijn 751 zetels in het parlement democratisch gekozen in 2019 door meer dan 50% van 400 miljoen kiesgerechtigden. Er zijn mensen die het “normaal” vinden dat deze 751 mensen kunnen kiezen morgen uit 1 kandidaat! Er zijn mensen die het normaal vinden dat 28 mensen ( weliswaar ook democratisch gekozen maar vanuit een ander perspectief) bepalen wie wat gaat doen de komende jaren. Tot zover het democratische proces.
    Waarvoor hadden we ook alweer verkiezingen gehad?

    1. Frets

     Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten.

 4. Agios

  Europa als Unie zieltoogt. Het gerommel over de opvolging van Juncker is het volk een gruwel. Het gaat niet om de EU. Het gaat om machtpokerspelletjes. Gode zij dank, zal Timmermans, zijn gespreide bedje niet vinden. Maar er dreigt een levensgroot probleem. Men schijnt Ursula von der Leyen opgespoord te hebben. Deze vrouw is het slechtste wat Duitsland aan ministers heeft voortgebracht. Niets kan ze. Ze huurt voor alles dure raadgevers in, die natuurlijk alle fout raadgeven. Het Duitse leger functioneert niet meer. Het trotse opleidingsschip ligt te verrotten in de haven. Het gaat er in Brussel blijkbaar niet om wat je kunt, maar wie je kent. Ursula is de lieveling van Merkel. Deze vreselijke vrouw ziet in Ursula een waardige knecht in Brussel. Arm Europa. De EU is verloren. Uittreden, nu!

  1. Brazil

   Glückwunsch an Ursula von der Leyen, diese Wahl ist noch besser als
   Timmermans, wirklich ein toller Mensch, Merkel hat einen guten Job gemacht, auch ein toller Mensch, die Zukunft eines starken Europas steht nicht mehr im Weg, fantastisch.
   Hahahahaha toll, einfach witzig 🙂

   1. Duke

    Sapperdeflap wat een grap.

 5. Brazil

  Glückwunsch an Ursula von der Leyen, diese Wahl ist noch besser als
  Timmermans, wirklich ein toller Mensch, Merkel hat einen guten Job gemacht, auch ein toller Mensch, die Zukunft eines starken Europas steht nicht mehr im Weg, fantastisch.
  Hahahahaha toll, einfach witzig 🙂

  1. Agios

   Ga jij maar buiten kijken of de zon schijnt, zodat je binnen kunt tikken dat het regent, idioot!

   1. Brazil

    Hahahahaha toll, einfach witzig 🙂

    1. fockingworst

     @ Tim en @michael en@ teunis dokter zijn luie kneusjes…
     Kunnen niet eens een paar trollen wegsturen per dag…
     Of zijn ze zelf de trollen voor de hits?
     Wie zal het zeggen

    2. Duke

     Sapperdeflap wat een grap.

  2. Duke

   Sapperdeflap wat een grap.

 6. Cesare

  Zo zie je maar wer wat een raar zooitje die EU geworden is. Een werktuig van de zittende partijen voor hun eigen eer en glorie.
  Ik begrijp dat die nieuwe EU-dame niets kan. Heel goed zou ik zeggen dan wordt het een bende of er gebeurt niets. Allebei goed.

 7. tonna

  Catalonië gaat ten onder aan de EU dictatuur!
  Oost Europa wordt zwaar onder druk gezet!
  Italië,Griekenland worden enorme kostenposten!
  En de volgzame slapende/slappe lidstaten gaan de prijs betalen voor het failliet van de EU!
  Rechts Europa is gerechtigd en rijp voor een burgeroorlog!

  1. Agios

   Right!

 8. J.Rademaker

  Spaanse politici neem ik aan.
  Onlangs is een Limburger geen commissie voorzitter geworden dat zet volgens deze gedachten-gang een paar pvda kiezers buitenspel.

 9. Jumping

  De democratie van de vriendjes van Rutte.
  Rutte ging gister ook nog twee keer op zijn platte bek, met de afkeur richting Timmermans door de EU.

  En nu een Cordonsanitair voor de Catalanen.

  Nexit en snel voor het te laat is.

  DEMOCRATIE past niet Rutte.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 10. Pescador

  Allemaal dictatuur gauw wegwezen daar

 11. Rosasolis

  Moet EU landen alweer opgesplitst gaan worden. Als Catalanie onafhankelijk van Spanje zou worden, dan zal Baskenland volgen, in zowel Spanje als in ook een deel van Frankrijk. En zijn er berichten dat provincie Venetie onafhankelijk van Italie wil worden.
  Sommige leiders zijn aardiger. Zoals de premier en regering van Griekenland. Die steunt de nieuwe land Noord-Macedonie als lid van de EU.
  En de Griekse Macedonie blijft gewoon een trouwe provincie van Griekenland. Probleem opgelost…Maar de groot schok voor de EU
  zal binnen Een jaar komen, als de Brexit doorgaat. Kort na dit economische ramp voor de VK zal Schotland meteen onafhankelijk gaan worden. Gevolgd door Wales en
  Noord-Ierland. Deze 3 landen willen in de EU blijven, en gewoon doorgaan met het samenwerking met Europa. Maar als de Brexit doorgaat wordt het erg moeilijk voor Noord-lerland met de grens langs te twee Ierlanden. Noord-Ierland zal onafhankelijk van de VK worden, en omdat zij geen enkele problemen met de EU hebben willen zij bij
  onze EU blijven. Maar als en wanneer de brexit komt gaat er heel veel ellende los barsten langs de grens en verder inlands van die twee Ierlanden die elkaar niet willen accepteren. De ENIGE groep dat alweer voor de zoveelse keer een Ierse burgeroorlog willen voorkomen is de EU. De EU zal voor zowel een goede deal gaan verzorgen voor de samenwerking van de twee Ierlanden. Als Noord-Ierland uit de VK na de brexit wil stappen is dat hun goede recht. Maar dan zal Ierland moeten zij weten dat er twee verschillende Ierlanden zijn. Maar misschien is er EEN belangrijk moderne, vreedzame
  denkbeeld van velen intellectuelen dat dit oude eiland zou kunnen redden. Samen de EU steunen die jullie willen steunen. Als jullie willen na de Brexit, als het werkelijk doorgaat, in onze EU blijven, dan moeten jullie elkaar respecteren en gaan samen werken in de EU. Gewoon samen leven en samen werken. Wij van Europa steunen Noord-Ierland als Ierland, die na de brexit als twee naties zullen doorgaan, maar hopelijk zullen jullie verenigen tot Een land–niet katholiek en niet protestant, maar gewoon vrij Ierland in de EU. Maar we weten dat voor dit zou ooit gaan gebeuren er heel erg veel ellende alweer zal gebeuren. Veel lof voor de huidige premier Tsipas van Griekenland die het probleem van het erkenning van de naam van Noord-Macedonie heeft erkend.
  Voorbeeld van een eerlijke politieke leider die de EU blijft steunen.
  Omdat ik al vele jaren de EEG, en daarna de EU blijft steunen zou ik nu zeggen aan alle EU parlement medewerkers, ga door met je werk om op te komen voor Europa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.