Stortvloed aan vuilniszakken bedreigt Amsterdam: kan betaling afvalinzamelaars niet garanderen

Gemeente Amsterdam is in crisis! Amsterdams afvalenergiebedrijf AEB, waar de gemeente volledig eigenaar van is, staat op het punt om te vallen. De gemeente kan betalingen niet garanderen en vertikt het om 150 miljoen euro in het bedrijf te steken om het van de ondergang te redden. Amsterdam riskeert daarmee een stortvloed aan vuilniszakken in de straten te krijgen! Dat meldt Het Parool.

Een groot deel van de verbrandingsovens van AEB is stilgelegd. De veiligheid voor de medewerkers kon niet worden gegarandeerd. Daarmee moet zo’n 70 procent van het afval elders worden heengebracht. Andere afvalverwerkers hebben beloofd de verwerking over te nemen, maar dat kan alleen als de gemeente daar geld voor uit wil trekken. De gemeente Amsterdam gaf in het spoedberaad van deze ochtend echter aan dat het AEB de afvalverwerkers en -inzamelaars niet kan garanderen dat ze hiervoor betaald zullen worden.

Voor de korte termijn zou er 35 miljoen euro nodig zijn om AEB ‘in leven’ te houden. Dit is echter al de zoveelste keer dat AEB uit de brand moet worden geholpen en men overweegt dan ook serieus om het bedrijf failliet te laten gaan.

Doet de gemeente er geen geld bij of duurt het te lang, dan wordt Amsterdam binnen de kortste keren zelf een vuilnisbelt. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de gemeente er alles aan doet om dat te voorkomen, maar daar zijn geen concrete aanwijzingen voor te vinden. Mocht het echt misgaan, dan is dat natuurlijk een dikke smerige klodder drek op de carrière van burgemeester Halsema en het linkse college!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Tman

  Dat heb je met een burgemeester die als enige taak lijkt te hebben “het welzijn van illegalen en moslims”!
  Halsema heeft last van kokervisie,ze is waardeloos als mens,vrouw en politica!

  1. tonna

   @tman:
   Ik denk dat ze in de ogen van de imams best kan doorgaan voor neukbare moslima!

   1. Kretoloog

    @Tonna: Denk het niet, want geen kopvod.

    1. tonna

     @kretoloog:
     Jawel,na zonsondergang dagelijks door Amsterdam gecamoufleerd met nikab,genieten dat ze doet!

  2. Beukman

   Zij is daarentegen heel geschikt om overal de schuld van te geven, of dit nu terecht is of niet. Zodoende helpt zij waardeloze potsers zoals jij om niet te hoeven nadenken.

   1. dario

    Vette nek meer is het niet en zal het ook niet worden .

  3. Lao Tse

   Tman ziet het scherp: de moslims bedelven onze mooie hoofdstad onder het vuilnis.

   Het moet niet gekker worden!

   1. Mars020

    Moet je eens in Bos en Lommer of Slotermeer gaan kijken, daar ligt altijd teringzooi naast de vuilcontainers, omdat kansparels niet snappen hoe die dingen werken.

    1. Lao Tse

     Ik snap dat je je islamofobe keutel moet draaien, Mars020, maar dit heeft toch niets met het onderwerp van deze draad te maken?

     1. Frets

      Flikker toch op zuigstoker, de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

 2. AS210854

  Ja ja huisvesting en uitkeringen van illegale is voor Femke ook VEEL belangrijker.

 3. Vrijedenkert

  Italiaanse wanpraktijken in Amsterdam door corrupt linkse bestuur.
  Hier is maar een oplossing voor: Vreystaat Amsterdam laten gaarkoken in eigen sop!
  Tientallen jaren heeft deze gemeente het geld massaal over de balk gegooid aan onzinnige kunst en cultuur-subsidies en multiculti-flauwekul, het kon niet op aka bodemloze put…
  Amsterdam wil niet investeren in eigen afvalverwerker en kan niet garanderen dat andere afvalverwerkers betaald krijgen, heel simpel gewoon de zooi in Amsterdam laten liggen en laat ze er maar in stikken.
  Ook geen extra cent van de rijksoverheid richting Amsterdam, laten ze het zelf maar oplossen! Nog beter is het om de rijksbijdrage aan Amsterdam flink te korten.
  Die benodigde 150 Miljoen kan men korten op salarissen van burgemeerster, wethouders, raadsleden en hoge ambtenaren zodat deze zelf gaan bloeden voor het eigen falen.
  Bewoners die hun afval afwillen, ik zou zeggen plaatst je afvalzak op de stoep van het gemeentehuis of verantwoordelijk burgemeester, wethouder of raadslid…

 4. Agios

  Qua inwoners is het al een zooitje, daar kunnen die stinkende zakken nog wel bij.

 5. logisch denken

  Wat zijn ze goed he die ervaren bestuurders en ambtenarren die al tientallen jaren het roer voeren ? Echt zeer gedegen leiding gegeven en alle belangen van de gemeente – lees burgers – verdedigd als ware helden.

  Pantoffel helden die in het bedrijfsleven gewoon ontslagen zouden zijn.

  Wie is weer de dupe voor de gevolgen en de rekening ? jan met de pet en ambtenarrenland viert gewoon vrolijk zijn feestje verder.

  1. Erkenbrand

   Men kan nu mooi die illegale negerts aan het werk zetten, onder het motto ‘vuil ruimt vuil’.

  2. J.Rademaker

   @ logisch denken , Eens

 6. Vrijedenkert

  De rijksoverheid moet een noodwet maken en aannemen dat Amsterdams afval en in deze gemeente geproduceerd afval deze gemeente nooit of te nimmer mogen verlaten!
  Vervolgens alle uitgangswegen van Amsterdam streng controleren op alle afvalstromen die de stad verlaten en alle in Amsterdam geproduceerde afval onverbiddelijk terugsturen, ook de rijksbijdrage aan Amsterdam per direct flink korten en de gemeente Amsterdam constant zeer streng controleren op hun afvalbeleid en ontiegelijk zwaar bekeuren bij alle overtredingen…
  Femke en partijleden hun tuinen kunnen prima als locatie dienen om overtollig afval op te slaan…
  Het wordt hoog tijd dat het elitaire grachtengordelkliek in deze stad eaangepakt wordt en zelf hun opdraaien voor eigen falen en wanbeleid!

  1. Lao Tse

   Waarom zou aan Amsterdam deze eis moeten worden gesteld en aan alle andere Nederlandse steden niet, vrijedenkert?

   Ben je wel nuchter?

   1. Frets

    pisvlek & blaaskaak, zuigstoker

   2. Vrijedenkert

    Gemeente 020 heeft maling aan de rest van Nederland meent eigen regels en wetten te hebbendie de rest van het land moet ophoesten, trekken zich niks aan van rijksoverheid en heeft lak aan wetten van de rijksoverheid en gooit het geld al jaren en jaren massaal over de balk aan allerlei onzin en linkse kunst, cultuur en multicuti hobby’s!
    Daarom, afknijpen die die zooi en laten gaarkoken in eigen shit!
    Nog beter een hek eromheen…

   3. toetssteen

    @LT
    Wellicht omdat zij hun rotzooi naar de verzamelcontainer brengen?

 7. Punt50

  020, een open riool!

 8. Westerling 1

  De autochtone inwoners van het linkse Amsterdam betalen afvalstoffenheffing om het huisvuil af te voeren, daar is de afvalstoffenheffing voor. De afvalstoffenheffing is niet bedoeld om uitgeprocedeerde asielzoekers te voeden en te huisvesten en om andere leuke dingen mee te betalen.

 9. Mars020

  Als ik Femke was, dan zou ik per direct een kopvoddentax invoeren en het aankomende boerkaverbod streng handhaven. Dan verdienen ze tenminste nog wat aan de islam en kunnen ze aan hun verplichtingen voldoen.

  1. Frets

   gaat famke niet doen, famke wil meer islam, famke is een communistenfascist.

 10. fusilier

  Nou probeer als hardwerkende Nederlander maar eens aan een moslim wat te verdienen? Geef je weinig kans. Het is mij 1 keer goed gelukt maar dat is een ander verhaal.

 11. peetjuhhhh

  ach maar ze deugen wel in Amsterdam. Dat zal ze toch een goed gevoel geven. Blij dat we in Rotterdam niet deugen maar werken. Zoals het hoort. En ons geld gaat wel naar de AVR zodat zei hun onderhoud kunnen plegen.

 12. koeiepoep

  Maar gelukkig wel geld genoeg, om alle ambtenaren een diversiteitscursus door de strot te duwen. En betaald- parkeerplekken af te sluiten. en de toeristen weg te jagen. Hoppetij: IJdorp, in t IJ dermei…

 13. Lao Tse

  Het verhaal blijkt hier niet te draaien om huisvuil maar over vergunningen die door de Rijksoverheid aan het bedrijf zijn onthouden in verband met het verbranden van rioolslib. Voor de afvoer van dat rioolslib is inmiddels een oplossing gevonden.

  Met Halsema, met links en met vuilniszakken heeft het dus allemaal weinig te maken.

  DDS wordt een flodderig blog.

  1. Frets

   dan flikker je toch lekker op pisvlek, niemand zit op jouw of op jouw aanwezigheid te wachten, zuigstoker

  2. Niemandalletje

   Verdiep u eerst in de zaak voor u onzin schrijft.

  3. Ts

   Geachte Lao Tse,
   Discussies voert men vanuit de feiten. Vooruit ik zal u helpen met enkele feiten mbt dit dossier:
   Er zijn 4 van de 6 verbrandingslijnen stil gelegd vanwege ernstige veiligheidsproblemen
   AEB voor 100% eigendom van de gemeente Amsterdam heeft een schuld van 300 miljoen
   Ze hebben per direct enkele miljoenen nodig om een faillisement af te wenden, het bod van 6 miljoen van de gemeente is te laag
   Warmtelevering Westerpoort is een contractuele verplichting welke ook in gevaar komt..
   Kortom dit zijn enkele feiten van een al enkele jaren oud dossier…

   1. Frets

    je bent niet goed in je bovenkamer om de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker aan te spreken met ‘geachte’

 14. J.Rademaker

  De gemeente onderzoekt wat het kost om alle ambtenaren een zogenoemde privilegetraining te laten volgen. Ook wordt er onderzoek gedaan naar andere manieren om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

 15. Mars020

  De Groene Khmer maakt van Amsterdam een grote teringzooi. Parkeerterreur, gelukzoekersterreur, moslimterreur, de hoogste gemeentelijke belastingen en dan nog geen geld over hebben voor belangrijke zaken.

  1. Lao Tse

   Amsterdam wordt keurig bestuurd, Mars, en het is er goed toeven.

   Ik neem aan dat je, zoals velen hier, praat over Amsterdam vanuit het buitenland. Dit soort figuren hebben weinig recht van spreken.

   1. Niemandalletje

    “Ik neem aan dat je, zoals velen hier, praat over Amsterdam vanuit het buitenland. Dit soort figuren hebben weinig recht van spreken.”

    Wel een dooddoenertje, niet?
    Dit kan een ieder toch ook op u loslaten in vele onderwerpen?
    Voor de volledigheid, die opmerking zit vol ledigheid.

    Hier een leuke voor u: Uw opmerking klinkt als het gooien van een zakdoekje in de ring. Is ook een dooddoenertje, zoek maar eens op. 😉

   2. Mars020

    Misschien ken ik Amsterdam wel beter dan jij?.. Aan jouw reacties te zien, ben jij import en geitenwollensok. Het aantal klaplopers is in Amsterdam schrikbarend hoog. Door al die uitkeringen, hebben ze geen geld meer over om belangrijke zaken te kunnen betalen. Hele wijken liggen aan het uitkeringsinfuus en als dank vallen die gasten je ook nog lastig.

 16. Agios

  Amsterdam heeft 6 miljoen eurootjes bij elkaar geschraapt om van de rotzooi af te komen. Een schamel bedragje waar ik als afvalverbrander hartelijk om zou lachen. Zonder afvalverwerker stikt Amsterdam in de troep. Ik zou deze kwestie stevig uitonderhandelen. Laat Femke maar zweten.

 17. Sloophamer

  Laten we hopen dat die groenlinkse buurten met de grachtengordelelite compleet kapot gaat van de stank

  Laat die AEB maar lekker naar de klote gaan zodat ze elkaar verdringen bij milieustations

  Geweldig gewoon hilarisch

 18. Pescador

  Op Halsema en die linkse kliek maar in een vuilniszak en pleur maar in de gracht want die smerigepolitiek die ze bedrijft daar kun je toch niks mee

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.