De strategie van de rechtse partijen om ‘migratie te beperken’ is uiterst naïef en destructief

Politiek rechts heeft altijd de mond vol van het beperken van de migratiestromen, maar als één ding overduidelijk is geworden dan is het wel dat de rechtse strategie, om te komen tot het beperken van de migratiestromen, jammerlijk heeft gefaald. In feite zijn de migratiestromen sinds 2015 enkel geïntensiveerd en niet verminderd. De strategie werkt overduidelijk niet. 

Als partijen als CDA, VVD, FVD en de PVV daadwerkelijk de omvang van de migratiestromen willen beperken, zoals zij al jaren pretenderen, dan zou je verwachten dat deze partijen één blok vormen om zo snel mogelijk te komen tot de beperking van migratie. Maar dat gebeurd dus niet. De partijen, die roepen migratie te willen beperken, doen in feite helemaal niets, behalve roepen. Als er voorstellen worden gedaan door VVD en CDA om de migratie te beperken via de EU dan wijzen de PVV en FVD deze af.

Hun haat jegens de EU is namelijk groter dan de liefde voor de Nederlandse bevolking, overduidelijk. En in plaats van het fenomeen migratie te gebruiken voor de eigen politieke agenda, blijft het bij roepen in de leegte. Veel beter zou het zijn als de bovengenoemde partijen het fenomeen migratie vóór zich laten werken in plaats van tégen zich.

Wat bedoel ik daarmee? Wel nu, Nederland heeft vanouds sterke historische banden met tal van landen. Wij waren ooit hét handelsland op aarde met diverse diaspora’s en handelsposten. Maar het netwerk dat is opgebouwd kraakt en vrijwel niemand denkt nog aan Suriname, Indonesië en Zuid-Afrika. Een groot gemis, want daar moet Nederland het in de 21e eeuw wél van hebben. In die landen wonen namelijk nog steeds diaspora’s van afstammelingen van Nederlanders. Sommigen spreken zelfs onze taal.

Kortom: een perfecte groep potentiële migranten om de vergrijzing op te vangen. De culturele en historische banden zijn immers al sterk, dus waarom niet?

Maar in plaats van het vakkundig plannen van de migratie benodigd om de vergrijzing op de vangen volgde absolute chaos met als hoogte- en dieptepunt het jaar 2015. Het enige dat VVD, CDA, PVV en FVD voor elkaar kregen was het maken van geluid. En een stukje wetgeving om NGO-smokkelschepen te frustreren, maar daar bleef het bij. In plaats van nog eens tien jaar roepen zouden bovengenoemde partijen de migratie vanuit de bovengenoemde landen moeten aanmoedigen als compensatie op het verlies van de Nederlandse cultuur door migratie uit landen waarmee Nederland nauwelijks historische banden heeft.

Stel je eens voor hoe de culturele verhoudingen in de Randstad zich ontwikkelen als niet 5.000 Syriërs, maar 5.000 Afrikaners per jaar in Amsterdam gaan wonen. Stel je voor! Maar dat laatste “kan” op één of andere manier niet. Wél wordt migratie toegestaan uit landen waar wij sterke culturele verschillen mee kennen, maar de migratie uit de landen waar wij wél iets aan hebben, zoals Suriname, blijft onderbelicht.

Rechts verzet zich dus tegen een migratiefenomeen -die zij overduidelijk niet kan stoppen, vertikt het om samen te werken binnen de EU vanwege “de gevoelens rondom de EU” en ten slotte is rechts niet in staat het fenomeen migratie voor zich te laten werken door de juiste doelgroepen voor migratie te selecteren. Ja, dan faal je gewoon hard in de strategie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Rodendorff

  “Hun haat jegens de EU is namelijk groter dan de liefde voor de Nederlandse bevolking, overduidelijk.“

  Het is allemaal weer sullig geformuleerd, maar wel waar.

  1. meneer cactus

   tarrel zwijg

  2. Top

   blablabla. Blaaskaak en #viezerik.

  3. Zozo

   Stop, stop, stop aub met je debiele uitspraken. Ik kom niet meer bij van het lachen.

  4. Deathspank

   Wanneer was het voor het laatst dat onze politici het binnen europa voor ons opnamen, want ik kan het me niet herinneren? Oh ja, het waren de pulsvissers, was ik alweer vergeten!

  5. Agios

   Zodra een bericht op DDS wordt gezet, gaat er bij tarrel een geluidsignaal. Hij springt dan uit zijn bed om als eerste een regel onzin neer te kakelen.Hij zit dus bovenop het nieuws om een oprisping uit zijn zieke brein neer te typen. Zijn haast is soms zo extreem dat er taalfoutjes ontstaan. Die neemt hij maar voor lief. Hij is de eerste. Vroeger op school was hij ook al zo’n ettertje. Verwend tot en met door pa en moe tarrel. En als hij zijn zin niet kreeg, ging hij in een hoek liggen krijsen. Een klasgenoot was zijn ge-etter zo zat dat hij de minitarrel eens flink op zijn bek heeft geramd. Daar zit zijn frustratie. Hij kan namelijk niets, maar weigert dat onder ogen te zien.

 2. meneer cactus

  `De praktijk van de afgelopen decennia heeft uitgewezen dat ” De strategie van de linkse partijen om ‘migratie te begeleiden’ is uiterst naïef en destructief ”

  Stop de islamisering van Europa te beginnen in Nederland

 3. merlot

  “Als partijen als CDA, VVD, FVD en de PVV daadwerkelijk de omvang van de migratiestromen willen beperken, zoals zij al jaren pretenderen, dan zou je verwachten dat deze partijen één blok vormen om zo snel mogelijk te komen tot de beperking van migratie. Maar dat gebeurd dus niet.”

  CDA en VVD waren als kartelpartijen voor het Marrakech-pact. Die willen dus de immigratie helemaal niet beperken. Hun praatjes in die richting zijn niet geloofwaardig.

  FvD en PVV willen het natuurlijk wel, maar hebben geen macht.

  Verder wil ik graag kwijt dat dit artikel een van de slechtste is die ik op DDS gelezen heb en de rest van de top 10 van slechte artikelen komt ook op naam van Teunis Dokter.

  1. Rodendorff

   Het Marrakesh-akkoord was wel degelijk bedoeld om de immigratie te reguleren en dus te beperken.
   De suggestie van merlot, dat het bedoeld was om de immigratie te bevorderen is onzin.

   1. meneer cactus

    Merlot heeft volmondig gelijk. Het is links enkel te doen om zoveel migranten naar Europa te halen en het Marrakesh is slechts bedoeld om de stromen te reguleren.

    Reguleren is namelijk geen synoniem voor beperken.

    Links wil helemaal geen beperking op immigratie zoals men dagelijks ook laat weten in de media. Dus rodeldorp praat poep en probeert anderen te beschadigen met zijn opzichtige leugens.

   2. merlot

    “reguleren en dus te beperken.”

    Het bestrijden van de illegale immigratie (voor zover dat mogelijk is met de belachelijke tolerantie voor NGO’s die als ferry opereren) maar tegelijkertijd het faciliteren van legale migratie leidt uiteraard tot een toename en niet tot een beperking.

    De trol deponeert weer een hele berg bullshit.

    Bolkestein riep niet voor niets op om dat vervloekte pact niet te tekenen.

    1. Rodendorff

     De meningen waren verdeeld over het Marrakesh-akkoord, en men name over de vraag of deze insteek zou leiden tot regulering, en dus beperking, van de immigratie.
     Dat was in elk geval de intentie en dat was hetgeen hier te bewijzen viel.

     1. merlot

      “Dat was in elk geval de intentie en dat was hetgeen hier te bewijzen viel.”

      Als dat de intentie was dan zijn de huidige kartelpolitici nog dommer en naïever dan ik dacht.

      Maar ook dat valt ten zeerste te betwijfelen, vooral op links zijn immers veel pleidooien voor immigratie (van kanslozen) te horen omdat Europa ze nodig zou hebben.

      Rodendorp heeft dus weer NIETS bewezen en blijft poep praten.

      Je zou bijna medelijden met de man krijgen. Elke dag gaat hij naar bed met rode billetjes van de verbale klappen die hij heeft gekregen.

     2. meneer cactus

      DE meningen zijn verdeeld . Het gaat niet over beperking dat staat ook heel duidelijk in het akkoord. Jouw mening is weer eens een contra dictie maar van generlei waarde.

      Bewezen heb je ook nog steeds niets

    2. DidiMadloba

     Bolkestein is de uitvinder van het populisme, en na het quasi-juridische voorwerk van Baudet kon hij makkelijk het Marrakech pact saboteren. Populisten houden niet van oplossingen, die gedijen bij ellende. Maar zo’n Bram van Ojik van Groen Links is ook niet op zijn taak berekend als hij zich laat overdonderen door het quasi-juridische nep-betoog van Baudet, met iets wazigs over “soft-law”. Het is de man niet kwalijk te nemen, want hij is econoom en geen jurist. Een beetje jurist had Baudet alle hoeken van de kamer laten zien.
     Voor iedereen die ogen in zijn hoofd heeft is duidelijk dat het beleid om migratiestromen te ordenen een onsamenhangende lappendeken is. We zijn trots op een Turkije deal, maar waar is het het overall plan?
     Er zijn best gebieden in Afrika waar het geen pretje is, maar grote delen van Afrika zijn weliswaar armoediger, maar niet zo erg dat het de moeite loont om naar het letterlijk en figuurlijk kille Europa af te reizen, voor een onzeker bestaan. Bovendien zijn er al Afrikaanse landen waar het zo goed gaat dat ze Europese gastarbeiders aantrekken, bijv. Angola.
     Tja, de wetteloosheid in Libië is een probleem. Maar die heeft het westen zelf gecreëerd om dat Ghadaffi zo nodig weg moest. Het is het vreselijke sprookjesverhaal van het monster dat ze aanvallen met een scherpe bijl, met als gevolg twee monsters.
     En dan Syrië. Hier faalt de internationale diplomatie vreselijk, waarbij de Russen, de Turken en Europa allemaal hun eigen belangen hebben.
     Sigrid, verzin een list!

   3. toetssteen

    —Elaborate and implement a comprehensive strategy for improving migration data at local, national, regional and global levels—

    Nice!

    1. Rodendorff

     Ondermeer, Toetssteen.

   4. Joshuak

    Nee het is bedoelt om die mensen te herverdelen..

    Want is het sinds die pact minder geworden? Nee.. enige wat er nu opnieuw is ontstaan is een wapen vanuit de VN waarmee die organisaties hun zin kunnen afdwingen.

   5. Siemien

    Niks reguleren, STOPPEN dat is wat het moet, reguleren is niet minderen namelijk

   6. DidiMadloba

    Marrakech was een plan om tot een plan te komen. Door overleg.
    De verwarring over de vraag of het “juridisch bindend was” kon niet een politicus bevredigend beantwoorden. Daarom doe ik het hier maar (in alle bescheidenheid natuurlijk).
    Het is een afspraak tussen landen om tot een plan te komen. Die bindt dus landen, juridisch zo je wilt, maar op dit niveau worden geschillen diplomatiek aangepakt.
    Nee, er zijn geen afspraken gemaakt waar burgers zich op kunnen beroepen. Baudet maakte een flauwe vergelijking met het de uitspraak van de rechter in de Urgenda zaak, maar daar was helemaal geen “soft law” aan de orde, doch heel concrete bepalingen uit mensenrechtenverdragen, Of die het oordeel van de rechter dragen is een andere vraag – maar daar zal de Hoge Raad zich nog op bezinnen.
    Als ik het zo overzie als bescheiden jurist moet me toch van het hart dat politici slecht kunnen uitleggen. En dan happen de populistsiche haaien meteen toe, en kleurt het water rood van het bloed.

  2. Korporaal Monty

   “FvD en PVV willen het natuurlijk wel, maar hebben geen macht.”

   En dat is natuurlijk de schuld van de VVD en CDA.

 4. Fortiori

  De haat jegens de EU gaat niet verder dan “keiverrot” Oplossingen voor het migratieprobleen zijn op nivo kroegpraat, verdrinken, afzinken, etc. Maar stel je voor dat je in overleg gaat. Hallo…en op EU basis…Zeg maar eens dat de Somaliers een NL paspoort hebben en dus net als NL staatsburgers ook vrij moeten kunnen reizen en vestigen.

  1. meneer cactus

   Somaliers mogen en kunnen vrij reizen echter als ze naar Somalie kunnen reizen kunnen ze er ook wonen en hebben ze daarmee hun status verloren .

   Wat is het leven toch makkelijk

  2. Jumping

   Je naam is nu weer Fortiori het zij zo.

   De EU heeft niet gedaan, wat men de bevolking van de EU heeft belooft.
   DE BUITENGRENZEN VAN DE EU BEWAKEN

   De echte vluchtelingen bestaan niet meer, die zijn vervangen door Gelukszoeker, die de EU met gratis veerboten in Afrika ophaalt.

   Met Honderd Duizenden per jaar.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   1. EmC2

    Meeste komen gewoon met vliegentuig, bootjes is symbool politiek.

 5. Jumping

  Waarom Dokter.

  Noem jij VVD en het CDA, dit zijn gewoon Linkse partijen, die de opdracht van Bilderberg uitvoeren.

  Rutte plaatste 1,4 Miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil.
  En nu doet hij hetzelfde bij het FvD.

  Is er ooit duidelijk gemaakt in de Linkse media, wie de 4 / 5 Gele Hesjes heeft geselecteerd die hij na 8 Maanden te woord stond.

  Nee Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, regeert namens Bilderberg.

  En dat is omvolken tegen elke prijs.

  1. Julian

   Iemand die Bilderberg roept neem ik sowieso al nooit serieus…

 6. Confucius

  Wat een onzin artikel.
  De helft van Suriname woont al in Nederland.

  Waarom zouden die Afrikaners hun goede leventje opgeven om in Nederland te gaan wonen tussen al die kansloze negers en moslims?

  We zullen moeten wachten tot de EU wat rechtser gaat worden.

  PVV en Forum worden door de meest walgelijke constructies uit de politieke arena gehouden.

  1. meneer cactus

   Klopt , echter het partijkartel heeft geen mogelijkheden meer tot uitbreiding nu ook de VVD zo links is geworden als een kwadraat van de pvda.

   Elke verlies nu kost macht

 7. Jv

  Wat een slecht stuk! Slaat echt helemaal nergens op.
  Er is maar een remedie!
  Grenzen dicht en die lui die hier zgn als vluchteling, of wat dan ook, zijn binnen gekomen, terug naar eigen land. Vervolgens iedere auslander die hier strafbare feiten heeft gepleegd, hoe klein ook, ook het land uit. Criminelen hebben we al genoeg.
  En dat tuig van krakers en uitgeprocedeerden, op kop kont het land uit sodemieteren! De maat is vol!

 8. Augustus

  “maar als één ding overduidelijk is geworden dan is het wel dat de rechtse strategie, om te komen tot het beperken van de migratiestromen, jammerlijk heeft gefaald.”

  Wanneer is deze dan ook echt geïmplementeerd in Nederland? Diverse landen o.a. Zwitserland, Hongarije en Israël plukken de vruchten van deze strategie. Er zijn maar weinig landen die er slechter van geworden zijn. Immers is massa-immigratie een kostenpost en geen baat, zowel op financieel als sociaal vlak.

 9. Westerling 1

  Off Topic

  Ik lees net op internet dat er in Assen een man na mishandeling is overleden in een speeltuin. Vijf mannen zijn aangehouden. Er zou sprake zijn van een zedendelict.

 10. Meriadoc Brandebok

  Eens met Teunis.

 11. DidiMadloba

  Rechts Nederland heeft het Marrakexh pact afgewezen dat nou juist structureel wilde werk en aan migrantenstromen.

  1. Siemien

   Mididildo er moet helemaal geen migratiestroom zijn, dit moet stoppen…

  2. meneer cactus

   welk rechts nederland 🙂 🙂 🙂 wat een onzin rechts nederland , een volledig partijkartel van linkse signatuur

 12. Rud56

  Teunis, of je bent weer geindoctrineerd door zo’n losgeslagen professor op jouw universiteit, je hebt teveel lachgas ingeademd of je was straalbezopen toen je dit artikel lanceerde.
  Ach, Joost mag het weten, hé!

 13. Ritter

  De wil bij de politieke elite om de illegale massa migratie af te remmen is er niet.

  Die wil is er alleen bij de PVV en FVD!

  Partijen als CDA en VVD belijden het alleen maar met de mond.

  Daarom komt er niets van terecht.

  Hetzelfde zie je in de VS. Zowel het Democratisch als Republikeins establishment wil de illegale massa migratie niet af remmen.

  Alleen Trump wil het. Die moet dan ook vechten tegen het politieke establishment van beide partijen en tegen een media die “open grenzen” propageert.

 14. Ritter

  Zolang de illegale migranten worden “beloond” met gratis geld ( ons sociaal stelsel) als ze naar Noord/West Europa reizen zullen ze blijven komen. En zolang de buitengrenzen open blijven.

  Daarmee is eigenlijk alles gezegd.

  Landen als Hongarije , Australië; enzovoorts is het wel gelukt de illegale massa migratie af te remmen. Omdat in die landen een wil is bij de politieke elite om het ook wekelijk te doen.

  Kortom, het is wel te doen maar dan moet er ook een politieke wil . En die wil is er niet bij de VVD en het CDA als het puntje bij paaltje komt.

  Als de PVV en het FVD haar zin zou krijgen is het binnen afzienbare tijd afgelopen met de illegale migratie naar Nederland. Maar daar zullen de VVD en het CDA niet mee instemmen.

 15. Siemien

  De strategie is bedoeld om de stroom in gang te blijven houden, de vraag is waarom precies..

 16. Willemm

  Uitstekend artikel. Rechtste populisten als het FvD en de PVV schreeuwen en zeuren graag van de zijlijn, maar met goede ideeën komen ze nooit. De schuld geven aan anderen en blijven hameren hoe slecht het gaat, dat is hun rol.

  1. meneer cactus

   willempie , u treed in herhaling. Zielig cd’tje , slechte melodie

 17. Suidland

  STOP DIE PLAASMOORDE!

  Help, red de blanken in Suid-Afrika, onze bloedverwanten!!!

  Ons vir jou Suid-Afrika!

 18. Heras

  Ik ben het niet eens met de schrijver van dit stuk. Ik kijk overdag regelmatig naar de debatten in de tweed kamer, die live uitgezonden worden door de nos. Daar heb ik vaak gezien dat Baudet en Wilders oplossingen aandroegen om de migratiestroom in te dammen. Soms zoemde de camera in op de gezichten van de aanwezigen. Verveling, gehoon, uitlachen, tegenspraak, alles heb ik voorbij zien komen behalve: echt luisteren en meedenken.
  De tweede kamer is een poppenkast geworden, met allemaal luie mensen.
  Al bij de eerste stroom illegalen had de politiek moeten ingrijpen, maar ze waren te lui om te kijken. D66, pvda en groenlinks; deze partijen hebben de shit veroorzaakt, niet fvd of de pvv.
  Nu zitten we opgescheept met mensen die nooit zullen werken of een opleiding volgen, want alles is toch gratis te verkrijgen.

 19. Henk Albarda

  Teunis Dokter krijgt z’n gedachten een keer niet erg goed in het artikel. VVD en CDA willen zich volledig afhankelijk opstellen van een groot aantal bureaucraten in Brussel die nog erger dan Den Haag, uitsluitend aan hun overbetaalde baantjes denken.
  ALS VVD, CDA, FvD, en PVV zich gezamenlijk afhankelijk zouden opstellen van de EU, gebeurt er precies helemaal niets. Erger, Merkel heeft geblaat dat ze een vaste veerdienst wil instellen om een extra paar miljoen afrikanen GRATIS over te zetten naar Europa.
  Teunis, als de 4 partijen dit in EU verband zouden MOETEN oplossen, hadden we vanaf 2015 nog honderdduizenden afrikaanse graaiers MEER in Europa gehad.
  De enige foute landen van Europa zijn Duitsland en Nederland. Die zetten iedere keer ja bij het kruisje.
  Feiten verdraaien, zelfs als Teunis Dokter het doet, is geen goede zaak……

 20. Drollevanger

  Als men in een land woont waar tegen de 500 mensen op een vierkante kilometer wonen, is elke anti-immigratiewet mooi meegenomen.
  Er is geen plek in Nederland met uitzicht waar men niet minstens 50 mensen rondom zich ziet lopen.
  In een willekeurig mierennest is het niet zo druk. Daarom heeft natuurbeheer hier in Nederland ook geen enkele zin.

  1. DidiMadloba

   U bent vast een luie automobilist. Ik fiets regelmatig door Het Groene Hart en daar heb je nog grote open ruimten. Ja, ook in de Randstad.

   1. Sprookjesfiguur

    Inderdaad Didi,

    Daarom is het verstandig alle niet westerse allochtonen in nieuwbouw gasvrije huizen in het groene hartje te plaatsen. Is de rest van Nederland ervan af, de Groningers nog blijer, en jij voelt je dan vast helemaal thuis.

   2. Mieremet

    Zwijg Mezzadramner.

 21. RvdBe

  Rechts heeft gefaald in het beperken van de immigratiestromen?
  NL heeft al decennia lang een linkse regering welke hierin gefaald heeft.
  Of mis ik iets?

 22. rujoleki

  Beste teunis hebben jouw ouders vroeger bij de NSB gezeten?Dat moet haast wel. Die NSB gedachten hebben ze jou goed aangeleerd. Wat ben jij een verrader!

 23. Bes Tolen

  Immigratie is voor Nederland uit de boze. Bij minder mensen kan het ook beter gaan. Meer efficiency, dat vooral, de zwakke plekken in de economie worden uitgerangeerd. Tenminste als het niet om oorlog gaat want dan treden veelal grote vernielingen op. Ook in kwaliteit van mensen. In de huidige tijd zijn er veel redenen om bevolkingstoename te beperken en dan in de eerste plaats de immigratie. Die is nu ziekmakend.
  Aan de voormalige kolonies heb je niets. Onzin dus. Trouwens kolonies tegen wil en dank. Waren bij het grootste deel van de bevolking in alle tijden impopulair.

 24. ManusR

  Teunis, je vergeet dat oa de VVD met Ruttemetut gekozen heeft om afspraken te maken omtrent het toelaten van migranten. Jij was nog lang niet geboren toen onder het beleid van de toenmalige Party van de Allochtonenen mensen uit turkije en marokko hier welkom werden geheten onder het mom van “zij doen werk waar geen Nederlander voor te vinden was” en dat zijn allemaal leugens gebleken want het ging om slecht betaalde baantjes en niet vanwege het werk. Ik zou tegen je willen zeggen: jij bent nog lang niet klaar met je opleiding. Kom terug met op feiten gebaseerde verhalen als je over 30 jaar klaar bent.

 25. Jack Flash

  Als je die”Roepende partijen” aan de kant zet kunnen ze niets veranderen terwijl ze oplossingen aandragen.Kijk alle debatten tot aan Janmaat maar eens terug op internet.

 26. DidiMadloba

  Getalsmatig valt de migratie uit de zogenaamde “moslimlanden” erg mee, dat hebben fact checkers één en andermaal vastgesteld.
  Er zijn natuurlijk een aantal gelukzoekers die geen asiel krijgen of niet eens aanvragen omdat ze weten dat ze kansloos zijn – maar vervolgens hun terugkeer effectief saboteren. Het lijken me sneue lieden, want al slagen ze erin om langdurig in Nederland te blijven, een welvarend bestaan zullen ze daar nooit kunnen opbouwen.

  Hij lijkt me een eerste prioriteit om de bronnen van de migratie uit (vooral Afrika) te voorkomen.. Dat is de Marrakesch benadering. Maar die wordt door Baudet, Wilders en de VVD gesaboteerd. Want ze hebben electoraal geen enkel belang bij een oplossing.

 27. plakband

  Wat een naïef standpunt.
  De veroveraars uit Afrika en Midden-Oosten laten zich echt niet tegenhouden omdat NL liever immigranten uit andere delen van de wereld wil hebben.
  De ruggegraat van onze regering is daarvoor ook veel te zwak.
  Tenslotte: linkse rechters vinden selectieve immigratie raciatisch.
  Kortom, de puinhoop wordt steeds groter.

 28. Mieremet

  Rechts heeft het verkeerd aangepakt met de migratie, hoezo rechts, wanneer heeft rechts geregeerd? Links regeert en migratie wordt alleen maar meer. Dus wie pakt het nou verkeerd aan? Rutte die de deur wagenwijd openzet of Wilders die niet regeren mag, maar wel de deur had dichtgekwakt als ie regeren zou?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.