‘FVD-kiezers, verlaat partij niet nu er gerommel is vanwege Otten; jullie vertrouwen en loyaliteit is hard nodig’

Het zijn turbulente tijden bij Forum voor Democratie. Henk Otten scheurt de partij, en veel kiezers lopen weg. Columniste Hanna Wittebroek hoopt dat FvD-kiezers desondanks trouw blijven aan de partij: “FvD is op dit moment de enige partij die daadwerkelijk iets kan veranderen in ons land, maar ze heeft daar wel jullie vertrouwen en loyaliteit bij nodig.”

Dinsdag verscheen een bericht in de media dat kamerlid Theo Hiddema het onterecht vindt dat Otten uit de partij van Forum voor Democratie is gezet. De mainstream media – kort: MSM – doken er massaal bovenop, klaar om een nieuwe bom te laten barsten. Want als mede-Kamerlid zou een ruzie tussen Baudet en Hiddema zomaar eens het einde van FvD kunnen betekenen, en dat is precies waar de MSM op uit zijn. En volgens mij is dat ook exact een van de redenen van FvD-stemmers om op FvD te stemmen: de MSM dienen een belang, het belang van het partijkartel.

Om mij heen zie ik FvD-stemmers afhaken, ze zijn onder andere bang voor “LPF-achtige toestanden” en besluiten daarom hun vertrouwen in FvD op te zeggen. Ik neem dat, vooral de kiezers van 30 jaar of ouder, kwalijk. Bij de LPF werd de partijleider, door een linkse activist, na maandenlange demonisering door de MSM en andere politieke partijen, vermoord. Dat zorgde voor chaos, het gezicht van de partij verdween. De MSM hadden bereikt wat ze wilde bereiken; het einde van de LPF. En dat is precies de reden dat ik het 30-plussers kwalijk neem, jullie hebben met eigen ogen kunnen zien hoe de LPF om zeep is geholpen door onder anderen de MSM en baseren jullie besluit om je vertrouwen in FvD op te zeggen op nieuwsberichten van diezelfde MSM. Je zou het bijna hypocriet noemen.

Een deel van jullie maken de volgende gedachtegang: we gaan weer PVV stemmen want die dienen ook een groot deel van onze belangen en daar is intern minder gedoe. Ik begrijp dat, maar ik wil daarbij graag aan jullie vragen op welke manier jullie denken dat de PVV jullie belangen kan gaan behartigen? Er is geen enkele kartelpartij die nog overweegt om met de PVV samen te werken, de PVV is compleet uitgesloten en zal altijd een oppositiepartij blijven. FvD is dat niet, vooral de VVD en het CDA zijn partijen die bij een grote verkiezingswinst van FvD nog wel eens kunnen besluiten met FvD een kabinet te vormen.

Natuurlijk, ook ik vind het jammer dat er zoveel relletjes in het openbaar worden uitgevochten en had liever gezien dat Otten en Baudet op een nette wijze, achter de schermen, afscheid van elkaar hadden genomen. Echter is dat voor mij geen reden om het vertrouwen in een politieke partij op te zeggen. FvD strijdt nog steeds tegen het partijkartel, komt op voor de Nederlandse waarden, wilt een directere democratie en ga zo nog maar even door. Dat verandert niet. Gerommel bij een snelgroeiende partij in de kinderschoenen zal je, helaas, altijd houden.

Lieve FvD-stemmers, of nu ex-FvD-stemmers, mag ik dan ook een beroep op jullie doen? Mag ik jullie vragen om alsjeblieft wat meer vertrouwen in je partij en je eerste keuze te hebben? FvD is op dit moment de enige partij die daadwerkelijk iets kan veranderen in ons land, maar ze heeft daar wel jullie vertrouwen en loyaliteit bij nodig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Mezzadra

  “Lieve FvD-stemmers, of nu ex-FvD-stemmers, mag ik dan ook een beroep op jullie doen? Mag ik jullie vragen om alsjeblieft wat meer vertrouwen in je partij en je eerste keuze te hebben?”

  De wanhoop is voelbaar.

  Lastig om het hier droog bij te houden.

  1. Deathspank

   Sandro Mezzadra ik weet dat het voor jou lastig is om “het droog te houden”. Vanavond maar een pamper om als je naar de slimste mens kijkt. Zolang er mensen zijn zoals jij maak ik me geen zorgen over het voortbestaan van de FvD. Het enige waar ik me echt zorgen over maak is dat de verzorgingsstaat onder druk staat.

   1. Robert75

    Vertrouwen hebben in je eerst keus ? Maar voor veel forumstemmers was die eerste keus helemaal niet het Forum maar de PVV. Veel kiezers zijn zomaar overgelopen van de PVV naar het Forum. Maar je kan natuurlijk beter PVV stemmen dan het Forum. En het is ook belachelijk dat ze de media erbij willen halen. De enige oorzaak van deze ellende binnen de partij is de incompetentie van Buadet om een partij te leiden.

    1. Deathspank

     De PVV is nooit mijn keus geweest, het is niet mijn stijl. Het probleem ligt niet bij moslims, illigalen of wie ook. Geert blijft maar hameren op moslims, hij verdeelt mensen. Het is de schuld van de politiek die geen grenzen durft en onze cultuur niet verdedigt. Genderneutraliteit, weglakken van namen bij sollicitaties, Europa, gelijheidsdenken, het splijt onze samenleving alleen maar verder. We hebben iemand nodig die ons verbind, Baudet heeft nog nooit iemand buitengesloten.

     Reken bij dit commentaar al weer op verwijzingen naar zijn boreale toespraak en dat hij Europa hoofdzakelijk blank wil houden. Europa is hoofdzakelijk blank, en Afrika is hoofdzakelijk zwart en er is niks mis met deze tegenstelling.

     Dit is ons land, hier gelden ons normen en waarde en hier is onze cultuur leidend. Structuur wordt omkadert door regels, zonder welke het een chaos wordt. Als iemand problemen heeft met de nederlandse cultuur of identiteit, moet hij zij of het de cultuur van zijn voorkeuze maar opzoeken.

     1. Robert75

      Wilders heeft het over islam en niet over moslims. Een onderscheid die mensen blijkbaar maar niet kunnen maken. Inderdaad is dit ons land, iets waar Wilders al jaren op hamert. Daarom is ook tegen immigratie uit islamitische landen aangezien die religie en cultuur die ze hier mee naar toenemen totaal niet de onze is. Islam en democratie gaat niet samen. Hoe meer islam des te minder democratie je zult hebben. Islam en democratie is als water en vuur. Die twee zaken zijn ook niet te combineren.

      Als ik jouw zo lees dan zit je volgens mij bij de verkeerde partij. Dan zou je je best op de PVV kunnen stemmen aangezien Wilders de enige is die het probleem daadwerkelijk durft te noemen. Namelijk islam.

     2. merlot

      “Het probleem ligt niet bij moslims, illigalen of wie ook. Geert blijft maar hameren op moslims, hij verdeelt mensen. Het is de schuld van de politiek die geen grenzen durft en onze cultuur niet verdedigt.”

      Met je eens dat het probleem primair bij de politiek ligt. En meer specifiek bij het politiek correctisme.

      Maar dat neemt toch niet weg dat de islam een groot probleem vormt?

      Het westen weet zich geen raad met de islam. De islam is vanaf zijn ontstaan anti-westers geweest. Tegen joden, tegen christenen en gericht op werelddominantie. Een zelfverklaarde vijand. Hoe kan je dan verwachten dat de massale aanwezigheid van moslims in Europa in goede banen geleid kan worden? Dat gaat nooit lukken.

     3. Mezzadra

      “Het westen weet zich geen raad met de islam.“

      Los van het feit dat ‘de islam’ een onnozele reïficatie is, lijkt me de realiteit eerder andersom: de islamitische landen gaan al een eeuw gebukt onder Westers geweld en op dit moment maken Westerse bommenwerpers burgerslachtoffers in islamitische landen.

      In dezelfde kromme logica kunnen we deze Westerse bommenwerpers overigens ook christelijke bommenwerpers noemen.

     4. Kretoloog

      “De islam weet zich geen raad met de islam”. Dat lijkt mij de beste kwalificatie. Moslims zijn de grootste slachtoffers van…moslims. Soennieten en sjihieten slaan elkaar al eeuwenlang de hersens in. Honderden miljoenen doden. En nog steeds: Het streng-islamitische Saudie-Arabië vecht al jaren tegen moslims in Jemen. Daar komt geen Westers land aan te pas.

      Islam brengt enkel dood en verderf. Sinds Mohammed de Koran schreef (622) is dat al het geval.

     5. Deathspank

      @Robert75:
      @merlot:
      Mijn standpunt is dat wij in ons land volgens onze cultuur waar we onze wetten hanteren. Een ieder die hier komt – indien legaal – heeft zich maar aan te passen. Wat de cultuur en achtergrond van iemand is maakt mij in principe niet bijster veel uit, zolang ze dat in ons kader doen.

      We hebben een probleem met moslims maar vooral doordat we geen regels stellen en de samenleving zo gepolariseerd is.

      Neem nu syrie gangers, ik weet nog toen die lui weggingen we amas te horen krijgen dat ze niet konden terugkeren. En kijk nu vele jaren later, ze kunnen toch komen, eerst de kinderen, dan de vrouwen en vaak ook nog de mannen!

      Scholen die salafistisch gedachtengoed prediken, sluiten – zonder pardon. Illigale donaties, idem.

      Gebedskamers of andere poespas, weg!

      We faciliteren volgens mij onze eigen ellende, als er ruimte gegeven wordt er geprofiteerd dat is gewoon een wetmatigheid!

      Ook is volgens mij de boerka geen enkele discussie, in islamitische landen zijn er niet zo gek op die dingen.

      Maar ja als we alles maar toelaten, en de bouw van het aantal moskeeen niet aan banden leggen gaat het op een gegeven moment fout.

      Al deze dingen kan je alleen onze politiek kwalijk nemen, ook de schuld van de polarisatie ligt – wat mij betreft – volledig bij hun.

      Er zijn genoeg moslims de hier geen probleem mee hebben, en voor een ander deel hebben we dit gedrag zelf aangeleerd, zoals we dat doen met alle minderheidsgroepen.

     6. Deathspank

      En nee, ik ben niet “lief” tegen moslims en andere minderheids groepen. Je moet maar knokken in het leven. Voldoening krijg je alleen als je ergens voor moet vechten. Dat gefaciliteer moet maar eens afgelopen zijn. Tegenwoordig weet je van genderneutraliteit niet meer of je moet gaan zitten of staan tijdens het plassen, dat is toch erg!

      Ik heb niks tegen mensen, het wij/zij denken is uitermate schadelijk. Uiteindelijk zullen we onze samenleving moeten vormgeven in de samenstelling waarin hij nu is, polarisatie doet daar alleen maar aan af.

     7. Mezzadra

      “We hebben een probleem met moslims maar vooral doordat we geen regels stellen en de samenleving zo gepolariseerd is.”

      Welke regels zou je willen stellen die niet al in de wet zijn vastgelegd, Deathspank?

 2. Piet51

  De vergelijking tussen LPF en FvD gaat hier wel een beetje mank. Ik bestrijd niet de stelling dat de MSM graag de LPF zagen verdwijnen. Maar na de moord op Fortuyn groeide de partij als nooit tevoren en werden de verkiezingen met een ongekende overmacht gewonnen. Maar vervolgens begonnen in de nieuwe fractie allerlei lieden zich zo te gedragen, dat een onhoudbare situatie ontstond. Natuurlijk werd daarover in de MSM bericht en sommige waren niet afkerig van wat sensatie. Maar de schuld lag toch echt bij de partij en de fractieleden zelf. De moord op Fortuyn is zelfs de trigger (excuus) geweest waardoor ze als een komeet omhoog schoot.

 3. ikweetwatikwil

  Nee Hanneke. De PVV uitsluiten , ja dat doen ze . Maar nemen wel heel stilletjes bepaalde standpunten over van de PVV. Dat is het werk van de PVV.

  En dan nog iets. FVD is ook uitgesloten in vele gemeenten. Je moet wel eerlijk blijven.

 4. Bolkestein

  Wir in de Provinciale Staten de formaties heeft gevolgd kan niet anders dan concluderen dat de kartelpartijen willens en wetens een cordon sanitaire om FvD hebben gelegd en daarmee om de Nederlandse kiezers. Dus de aanmaning tot geen PVV te gaan stemmen is een non-argument. Kiezers moeten juist een kiezerscordon sanitaire om de kartelpartijen heen gaan leggen. Dus er mag wel degelijk PVV worden gestemd. De kartelpartijen VVD, D’66, CDA, CU, PvdA, GL en zo, dat zijn de demonen. De vijanden van de democratie en de vijanden van Nederland. Op hen moeten we onze pijlen richten. Hen moeten we gaan bestrijden. Hen moeten we wegstemmen. Er is momenteel weinig ander alternatief dan PVV of FvD.

  1. Piet51

   @Bolkestein
   Je geeft een opmerkelijke definitie van een cordon sanitaire. Ik kan me niet herinneren, dat er voor de statenverkiezingen door partijen is aangegeven, dat er geen enkele samenwerking zal komen met FvD. Na die verkiezingen is die samenwerking hier en daar ook geprobeerd, maar niet gelukt. Dat partijen hun kiezers oproepen om niet FvD maar vooral de eigen partij te stemmen, lijkt me niet meer dan normaal. Het FvD heeft zichzelf met onbuigzame standpunten buiten spel gezet. Dat die standpunten niet verenigbaar waren met de punten van bijna alle andere partijen was het FvD vanaf het begin bekend. Dat er andere coalities zonder het FvD mogelijk waren was ook geen verrassing. De FvD heeft het alleen aan zichzelf te danken, dat ze nu bijna overal buiten staan.

  2. Mezzadra

   Op DDS is de definitie van ‘cordon sanitaire’ inmiddels verruimd tot het niet kunnen komen tot inhoudelijke overeenstemming met een andere partij.

   🙂

 5. santiago

  Er is geen enkele partij die met de PVV samen wil werken dus blijf bij het FvD. Tot op het laatste moment blijft onze charlatan de PVV zwart maken. Zo luidt zijn opdracht van de verrotte minerva kliek. Laag soort mens die Baudet.

 6. Garland S. tucker

  Hanna is de wanhoop nabij…een argument “dat de FvD is op dit moment de enige partij die daadwerkelijk iets kan veranderen in ons land” is wel heel lachwekkend.

  De PVV oogt meteen een stuk sympathieker en betrouwbaarder en heeft tenminste nog oog voor de zwakkeren in onze samenleving, waar FVD bestaat uit gladde VVD’ers die nog meer geld willen.

 7. joey

  De Nederlandse rechtse kiezers hebben maar 2 mogelijkheden,de PVV of het FvD!
  Als denkend Nederland verandering wilt, moet men op een van deze partijen stemmen in 2021
  Met Rutte3 gaan we de duidelijk de verkeerde kant op,onze kostbare souvereiniteit is al verspeeld aan de EU,Brussel delegeert waanzinnige omvolkings ideeën en onbetaalbare klimaatdoelstellingen aan de lidstaten, politici zoals Rutte gehoorzamen slaafs!
  Verandering vereist RECHTS stemmen,dat geldt voor het hele Europese electoraat!

  1. santiago

   Joey. Als je op het FvD stemt, stem je op de VVD.
   PVV is de enige uitweg. Dan nog zitten we met een totaal verrot systeem, geleidt door de verrotte minerva elite.
   Dus eerst monarchie afschaffen en de democratie herstellen.

 8. Mycase

  Je blijft lachen hier …

  1. santiago

   Domme mensen lachen overal om.

 9. Beukman

  Het frame “kartelpartij” begint lachwekkend te worden.

  De werkelijkheid in een land dat het polderen heeft uitgevonden, is dat partijen regeren op basis van consensus en van water in de wijn doen.
  FvD framet dit als “kartelen”; de aanhang van FvD neemt de newspeak kritiekloos over.

  Zolang FvD niet gewoon meekartelt met de rest, blijft het langs de zijlijn staan en zal ze niets veranderen, in weerwil van wat Hanna beweert.

  Hanna zou haar aandacht en haar energie beter kunnen richten om het werkelijk grote probleem van FvD: dat de leden geen invloed hebben op de samenstelling van het bestuur, zoals dat wél het geval is bij andere ledenpartijen.
  Dit is een uitnodiging tot arrogantie, willekeur en gedoe bij dit bestuur (lees: Baudet en Rooken), waarvan akte.

  1. merlot

   “Het frame “kartelpartij” begint lachwekkend te worden.”

   Nee hoor, niet als je begrijpt wat er mee bedoeld wordt. De traditionele partijen zijn met name door het politiek correctisme steeds dichter naar elkaar toe gedreven. De VVD naar links, de PvdA naar rechts.

   Het is een incestueuze kliek geworden en de partijen die niet politiek correct zijn, in casu de PVV en FvD maken geen kans op regeringsdeelname tenzij ze te groot worden om uit te sluiten.

   Dat mag je van de policoristen dan geen cordon sanitaire noemen maar het komt er wel degelijk op neer. Zodra je namelijk met keiharde islamkritiek komt (PVV) of stelt dat Europa een blanke meerderheid moet houden (FvD) dan buitelt het hele kartel met z’n herauten van de MSM over je heen en wordt je uitgesloten.

   1. Beukman

    Ik ben met je eens dat grote partijen naar elkaar zijn toegegroeid. Of dat per definitie slecht is, waag ik te betwijfelen. De Verzuiling heeft nog een paar decennia voortgeprutteld, en is nu op z’n end. Tijden veranderen.

    Het vlees-noch-vis-effect wordt verder versterkt doordat er steeds meer wordt geregeerd op grond van te voren beklonken regeerakkoorden, waardoor de macht van het Parlement is afgenomen. Van één kant betreurenswaard, van de andere kant een onvermijdelijk gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen, politieke versplintering, etc.

    Het is logisch dat er weinig animo is om te pogen samen te werken met partijen waarmee programmatisch weinig aansluiting te vinden is: daar komt alleen maar gedonder van. Wilders zelf sloot een paar jaar terug Rutte en de VVD al uit om samen mee te reageren; heel verstandig van Geert.

    Ik vind dat je pas kan spreken van een cordon sanitair, als partijen onderling ook afspreken om niet samen te werken met een partij. Dat hebben ze in België gedaan. Onterecht en slecht voor de democratie, naar mijn mening.

    1. merlot

     “Ik ben met je eens dat grote partijen naar elkaar zijn toegegroeid. Of dat per definitie slecht is, waag ik te betwijfelen.”

     Het gevolg is in ieder geval wel een kuddegeest. En dat kan fatale gevolgen hebben. Twee voorbeelden:

     1) Het klimaatbeleid. Ondanks dat niet vaststaat dat de mens via CO2 uitstoot de oorzaak is van de opwarming en ondanks dat de grootste uitstoters niet meedoen en het derhalve zinloos is om als klein landje (of zelfs als klein continentje ic Europa) krankzinnige bedragen uit te geven aan een energietransitie die een regelrechte bedreiging vormt voor de economie wordt het iedereen door de strot geduwd. Critici van dit wanbeleid krijgen niet of nauwelijks een podium, ook niet als ze zeer ter zake kundig zijn.

     2) Immigratie, multicul. Hierover hoef ik niet uit te weiden. Als je te kritisch bent duwen ze je meteen de hoek van extreemrechts in.

     Het is één grote polonaise van deugers die als lemmingen naar de afgrond lopen want zowel het klimaatbeleid als het immigratiebeleid is WANBELEID. En dat kan alleen maar omdat de traditionele partijen vele handen op één buik zijn en al het tegengeluid zoveel mogelijk wordt gesmoord.

     1. Mezzadra

      “Ondanks dat niet vaststaat dat de mens via CO2 uitstoot de oorzaak is van de opwarming”

      Alleen iemand met een totale minachting dan wel onbegrip voor de wetenschap kan zo’n bizarre opmerking maken.

     2. Dik

      Een drogplasje deze keer.

     3. Deathspank

      @Sandro Mezzadra: Hoeveel CO2 zit er in de lucht? Wat is de verhouding tussen de broeikasgassen in de atmosfeer? Hoe groot is het broeikas effect van CO2 ten opzichte van andere gassen? Hoe zitten het met feedback effect? Hoe wordt deze berekent?

      Het zijn slechts enkele vragen, kan je me bentwoorden. Als je wilt mag je zelfs een door de eu goedgekeurde website raadplegen.

      Als je klaar bent, heb ik nog een volgend rondje voor je, gaan we het hebben over de effectiviteit van windmolens, jouw expertise!

      Als je het antwoord niet weet kan je beter je mond dichthouden!

     4. Dik

      @Deathspank: Hoeveel keer groter dan Nederland zijn de landen die niet meedoen aan dit klimaatgezwets?

      Ruim 1700 keer.

     5. merlot

      “Ondanks dat niet vaststaat dat de mens via CO2 uitstoot de oorzaak is van de opwarming”

      Alleen iemand met een totale minachting dan wel onbegrip voor de wetenschap kan zo’n bizarre opmerking maken.”

      De tarrel bevestigt ongewild het punt dat ik maakte.

      De constatering van een feit, namelijk dat eea niet vaststaat, wordt op agressieve wijze weggezet als een “bizarre opmerking” met toevoegingen als “onbegrip” en “minachting voor de wetenschap”.

      Een betere demonstratie van de fatale kuddegeest die West-Europa in haar greep heeft had ik me niet kunnen wensen. Afwijkende meningen kunnen rekenen op dit soort Ad Hominems maar inhoudelijk weerwoord blijft uit.

     6. Mezzadra

      Begrijp ik uit de opmerking van Merlot dat de relatie tussen de verhoogde CO2-uitstoot en de global warming niet vaststaat dat hij de wetenschappelijke consensus wél erkent?

     7. Dik

      De aandoenlijke heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     8. Siemien

      De mens is voor 0,00152% verantwoordelijk voor uitstoot van co²
      Co² heeft niets met opwarming te maken..

      Klimaat in onze atmosfeer bestaat voor:
      – 78% uit stikstof
      – 21% uit zuurstof
      – 1% uit edelgassen
      – 0,038% is CO₂

      Van deze 0,038% produceert de natuur 96% zélf.
      De mens staat voor de andere 4%.
      De invloed van de mens in zijn geheel op CO₂ staat dus welgeteld voor 0,00152%
      Wat wij nu aan CO₂-uitstoot moeten terugbrengen (tegen zo’n 1.000 miljard aan kosten, wat dus de totale ineenstorting van onze economie betekent), is wat China in vijf dagen uitstoot.
      En de komende vijf jaar alleen al bouwt China nog eens 700 nieuwe kolencentrales bij. Waanzin.

      Betekent dit volgens onze klimaathysterische religieuze Mezzandre dat de natuur het grootste probleem is…

     9. Mezzadra

      ” Hoeveel CO2 zit er in de lucht? Wat is de verhouding tussen de broeikasgassen in de atmosfeer? Hoe groot is het broeikas effect van CO2 ten opzichte van andere gassen? Hoe zitten het met feedback effect? Hoe wordt deze berekent?”

      Dat zijn de wetenschappelijke vragen die er toe doen maar al decennia terug door klimatologen gesteld en beantwoord.

      Het blijft verbazingwekkend dat onnozele apen zonder een academische opleiding, laat staan in dit specifieke vakgebied, fact-free durven te wauwelen over dit onderwerp.

    2. Beukman

     @Merlot
     Goed; de grote partijen zijn het dus meer dan ooit met elkaar eens en er is minder sprake van dialektiek – deze twee zaken hebben een “dus”-relatie tot elkaar.

     Je kunt ook je knopen tellen. Ondanks de versnippering van het politieke landschap is het nu tenminste nog mogelijk om een coalitie te vormen en het land te besturen. Ook naar buiten toe is enige concensus beslist wenselijk.

     Maar ik ben benieuwd naar je voorstellen. Want wat wil je precies?

     1. merlot

      Beukman, het zal best z’n voordelen hebben, maar ik gaf de nadelen aan. Daar ga je met geen woord op in.

      De oude situatie, met de drie grote partijen (PvdA, CDA en VVD) die hun ideologische veren nog hadden, was mijns inziens beter. De onevenwichtigheid is ontstaan door de onverklaarbare stap naar links van de VVD waardoor er op rechts een groot gat ontstond. Achtereenvolgens LPF, PVV en FvD zijn in dat gat gesprongen. Voorts zijn PvdA en CDA electoraal hard afgestraft ten gunste van oa D66 en GL en dat zijn nu niet bepaald partijen waar Nederland beter van wordt.

     2. Dik

      “Daar ga je met geen woord op in.”

      Wat dacht jij dan?

  2. Willemm

   Het “kartijpartel” bestaat inderdaad niet en is slechts een zwak excuus van de PVV en het FvD om de schuld weer anders neer te leggen.

   1. Mezzadra

    Inderdaad, de termen cordon sanitaire en partijkartel worden hier leugenachtig misbruikt.
    Beukman legde al de onzin uit hier van een cordon sanitaire te spreken.
    Het partijkartel is gewoon het FVD-frame voor een parlementaire meerderheid waar zij oppositie tegen moeten voeren.

    1. Dik

     De aandoenlijke, hij heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

   2. Siemien

    Welke schuld Willemm?

   3. meneer cactus

    willempie , als het partijkartel niet bestaat hoe kan een liberale partij dan een partijprogramma uitvoeren wat linkser is dan de pvda ?

    Das geen zwak excuus maar een vaststaand feit. Het is tevens een feit dat jouw kinderachtige ontkenning tekenend is voor linkse mafklappers die geen argumentatie hebben om te weerleggen dat ALLE partijen hun programma aangepast hebben en dat er niets meer te kiezen valt.

    De jaren ontkende bemoeienis van de vervolging van Wilders is nu eindelijk openbaar en geen mooi inzicht hoe het partijkartel opereert, je kinderachtige ontkenning mist dus elk raakvlak met de praktijk willempie

 10. Agios

  Beste redactie. Wilt u zo vriendelijk zijn bij artikelen over Otten een foto achter wege te laten? Ik kan die kop niet meer zien.

 11. Saskia Haan

  Wat heeft FvD met Pim Fortuyn te maken of LPF? Pim Fortuyn wilde de grenzen dicht, FvD laat de grenzen open..en zo kan ik nog wel 38 verschilpunten opnoemen..waarom altijd die leugens?

 12. Saskia Haan

  Het lijkt wel wat op de laatste speech van Joseph Goebbels.. Loyalitaet, Vertrauen, Kampfbereitschaft zum letzten Male, bis zur letzten Frau, Manne ! Sieg Heil ! Ja daaaaag !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.