Lekker progressief! Von der Leyen 'op koers' met vrouwenquotum Europese Commissie

Geen categorieaug 25 2019, 15:00
Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, is 'op koers' met haar plan om een gelijke verdeling van mannen en vrouwen in de commissie te krijgen. Wát een prestatie en een voorbeeld voor de wereld...
Ze had voor de zomer beloofd om een min of meer gelijke verdeling van mannen en vrouwen in de Europese Commissie te krijgen. Dat lijkt ze nu voor elkaar te krijgen. Van enige vorm van tegensputteren leek in Brussel geen sprake te zijn. De beste persoon hoeft tegenwoordig niet meer op de beste plek te komen. Actief selecteren op geslacht is in de EU blijkbaar hárd nodig.
Waarom? Dan hebben vrouwen ook eens een keer een voorbeeld om tegenop te kijken! Dat ze daar niet zijn gekomen vanwege hun eigen capaciteiten en vaardigheden, is bijzaak. Symboolpolitiek staat duidelijk voorop, want kennelijk houdt niemand zich bezig met de daadwerkelijke effecten van dit soort beleid.
Een vergelijking
Zouden wij ook tegen Arnold Schwarzenegger op hebben gekeken als hij niet zo hard had getraind maar anabolen had geslikt? Nee, want dan was hij niet op eigen kracht zover gekomen. Als er ook maar voldoende argwaan over anabolengebruik tijdens het begin van zijn carrière was geweest, had dat ook voor reputatieschade gezorgd.
Eigenlijk is wat Von der Leyen doet precies hetzelfde voor die vrouwen. Niemand kan nu met zekerheid zeggen dat zij op eigen kracht in de commissie terecht zijn gekomen. Het enige wat we straks in de commissie zien is, om in de vergelijking te blijven, dat zo'n 50 procent bestaat uit vrouwelijke Arnold's en we niet weten wie anabolen heeft gebruikt en wie niet, waardoor geen enkele vrouwelijke Arnold meer een inspirerend rolmodel kan zijn.
Was er echter geen quotum of een plan geweest en kwam er een vrouw in die commissie, dan was het een stuk aannemelijker dat zij daar zit omdat ze simpelweg beter is dan de rest. Natuurlijk valt daar heel wat op af te dingen, want de politiek (helemaal op dát niveau) heeft ook andere factoren die meewegen. Nu wordt dat alleen fors overschaduwd door het criterium van geslacht en schiet het z'n doel compleet voorbij. Behalve in Brussel, daar vinden ze het geweldig...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten