snapshot4

In navolging van VVD nu ook een website online met FVD-schandaaltjes: "is er een FVD'er opgestapt?"

Geen categorieaug 24 2019, 16:00
In navolging van de bijzonder populaire website is er een VVD'er opgestapt is nu ook een webpagina beschikbaar waarop alle schandaaltjes van Forum voor Democratie zijn verzameld. Volgens de website is het op dit moment van schrijven 1 dag en 1 uur geleden dat een FVD'er uit de partij stapte, namelijk Statenlid Cornelis van den Berg uit Flevoland.
Van den Berg liet gisteren weten zich niet te kunnen vinden in het gedrag van Thierry Baudet en stapte over naar de partij van Henk Otten. Daarmee is Van den Berg het zesde lid van de partij die vaarwel zegt in een betrekkelijk korte tijd van enkele weken. Daarmee volgt Van den Berg in de voetsporen van de senatoren Henk Otten, Jeroen de Vries, Dorien Rookmaker en Statenlid Robert Brunke.
Voor nu rest vooral de vraag hoe partijleider Thierry Baudet het lek gaat dichten om te voorkomen dat nog meer mensen zich afscheiden van zijn partij. Al kunnen we met vrij grote zekerheid stellen dat de kans, dat meer FVD-volksvertegenwoordigers zich bij de fractie Otten melden, relatief klein is. De aanleiding voor dergelijke lieden ligt met het verstrijken der tijd namelijk steeds verder achter ons. Waardoor een eventueel afscheid over enkele maanden, om dezelfde redenen, niet bijster geloofwaardig klinkt.
Voor FVD is het echter wel opletten geblazen. De partij kan letterlijk zichzelf opblazen binnen enkele maanden als men niet in staat blijkt een gemeenschappelijke deler te vinden. Dat zo'n implosie niet onwaarschijnlijk is moge duidelijk zijn, maar het is nog niet te laat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten