Oud-FVD-lid knalt eruit en richt nieuwe partij op: “Al Baudets zetels zijn verloren, je hebt er niks aan!”

De Zwijndrechtse ondernemer en rechtse politiek activist Robert van Gemeren gaat een nieuwe partij oprichten, nadat hij eerder al teleurgesteld opstapte bij Forum voor Democratie. In de aangekondigde beweging van Henk Otten gelooft hij niet, dus neemt hij zelf het initiatief: “FvD zit in cordon sanitaire door de gemankeerde Baudet – ze zullen nooit mee mogen doen.” De partij moet tussen VVD/CDA en FvD/PVV ín staan.

MKB-ondernemer en vastgoedverhuurder Robert van Gemeren uit Zwijndrecht wil dat er een nieuwe politieke partij op rechts komt in Nederland. Hij hekelt de graaicultuur waarbij politici zichzelf en hun vriendjes verrijken. FvD beloofde alles anders te doen, maar blijkt slechts een paar jaar later vooral ‘meer van hetzelfde’. Baudet en zijn incrowd deden het per saldo gewoon allemaal voor het geld. Dat en meer zal hij binnenkort onthullen op zijn nieuwe website ‘DefoutenvanFVDbaudet.nl. Rob is al langere tijd zeer kritisch over Baudet en zijn belangrijkste adviseurs en medewerkers.
Volgens de Zwijndrechtenaar is overduidelijk te zien dat “FvD een soort PVV 2.0 is geworden, en net zo goed in een politiek isolement zit als Wilders. Baudet heeft het veel te bont gemaakt en denkt dat hij zich van alles kan permitteren. Politiek Den Haag vindt hem echter abject.”

Van Gemeren wijst op een lange lijst uitspraken van de FvD-voorman: “in al uw beperkingen” tegen een mede-parlementariër, “jullie met jullie miserabele Drs.-titels, ik ben tenminste Dr.”, “jullie gaan allemaal vervangen worden”, “beneden mijn waardigheid”, “VVD is een kutpartij”, ‘‘links is net als herpes, het komt altijd weer terug”, “wat vind je mijn neukhok” als benaming van zijn werkkamer in het parlement, “ik ben de befkoning van Amsterdam’’,“pop is enorme kutmuziek”, het “ondoordachte provinciale geklooi’’,en de naaktfoto. “Zo word je totaal niet meer serieus genomen. Al die zetels zijn dus verloren. Je hebt er niks aan.”

De kersverse partijoprichter vervolgt: “Wil Nederland overeind blijven tegen de EU-moloch, dan moet er een partij komen midden tussen VVD, CDA en FvD/PVV in. Eén die voldoende groot is om VVD en CDA naar rechts te bewegen.”

Een eerste beleidsvoorstel heeft Van Gemeren al: hij bepleit een aparte staatssecretaris ‘Hanze10’. Dit zijn tien Noord-, Midden-, en Oost-Europese landen waaronder Nederland die het zwaarst getroffen lijken te worden door de ijzeren Frans-Duitse greep op de EU. Maak deals onderling, teneinde echt een vuist te maken tegen Merkel en Macron (“we gaan stoppen met jullie hegemonie’’). Zeg bijvoorbeeld tegen de Poolse regering: “Jullie krijgen hulp van ons op het gebied van landbouw, mits jullie ons helpen onze onterechte uitkeringen/fraude aan werkloze Polen te stoppen.’’

Het Hanze10-plan moet dienen als antwoord op de Nexit die door Thierry Baudet wordt bepleit: “Nexit gaat nooit gebeuren; 80% van de Nederlanders wil én durft het niet. Bij de VVD is dat zelfs 96%. FvD haalt dus veel te weinig van de VVD af; Baudets belofte dat hij de VVD ging vernietigen en tot onder de 10 zetels ging brengen, is totaal mislukt. FvD is met zijn Nexit-wens en het denigrerende gedrag van Baudet een stofzuiger die te ver van het CDA en VVD af staat; je zuigt wat zand weg maar niet de steentjes. Dat moet ánders!”

Initiatiefnemer Van Gemeren maakt zich grote zorgen om Nederland en de Nederlanders. “Er moet echt na 2021 een realistisch rechtse coalitie komen, die dingen gaat herstellen, of het is verloren. FvD zit als de derde keeper op de reservebank te schreeuwen naar het veld dat iedereen het fout doet. Dat werkt niet. Oude Bolkestein-VVD’ers moeten zich verenigen met ontevreden VVD’ers van nu, aangevuld met rechtse christenen van het Lubbers/CDA-tijdperk. Daarbij nog gevoegd de realistische FvD’ers die Baudet ook veel te veel een megalomane narcist vinden. Op die plek ligt nu het electorale gat.”

“Gaan er 4-6 zetels bij de VVD af, 4-6 van het FvD en 2 van het CDA, dan heeft zo een partij al ca.12 zetels en ben je door je dreiging meteen de sleutel. Dan móet de huidige VVD terug naar rechts komen. Dit is cruciaal. Rechtse VVD’ers die zouden overlopen naar mijn initiatief, worden daarom helden. Een nieuwe partij op die plek, die “levert’’, kan zelfs zomaar naar 30 zetels gaan!”
Waarom is die partij er dan nog niet? “Die goede VVD’ers durven zelf het initiatief niet te nemen. Ik ga daarom die partij bouwen en aan de juiste doelgroep geven. Ik ben daar na Henk Ottens aankondiging zelf aan begonnen. Ik heb al 25 interessante mensen die mee willen doen. Influencers, schrijvers, opiniemakers, deskundigen, websitebeheerders en bloggers. Ik zal binnenkort een kantoorruimte en inventaris ter beschikking stellen. Indien nodig stel ik tevens maximaal € 100.000 beschikbaar. Er moet dan een goede nette eerlijke normale familieman of -vrouw komen als partijleider, die er dan echt voor de gewone Nederlandse bevolking is. Voor de midden- én onderklasse. Niet de elite. Probleem-oplossend, maar zonder boreale filosofie.”

Van Gemeren vervolgt: “Een toenemend aantal burgers hebben op dit moment aan het eind van hun salaris nog een stuk maand over. Of zien de teloorgang van onze rechtsstaat, van onze veiligheid, onderwijs, en ga zo maar door. Maar,” zo benadrukt Van Gemeren: “het moet niet extreem. Gewoon normaal rechts. En oprecht.’’

Op de vraag of hij zichzelf daarmee bedoelt antwoordt hij: “Tien keer liever niet. Laat iemand dat doen die dat kán, de bezieling heeft en dat leuk vindt. Mocht ik mij tóch verkiesbaar stellen voor de Tweede Kamer, dan zal ik in ieder geval afzien van het salaris. Ik wil geen zakkenvuller zijn. Ik zal het weggeven aan acht goede doelen, en de leden mogen bepalen welke.”
Henk Otten maakte na zijn royement bij FvD bij Jinek bekend ook een eigen partij op te willen richten.

Van Gemeren ziet daar onvoldoende in: “Otten is misschien te veel ‘besmet’. Hij was lomp en grof tegen medewerkers, gooide alle vrijwilligers eruit, en wilde een zo klein mogelijk kader. Met Otten ging FvD zonder uitgerolde partij het land in, en was dus alleen een social mediapartij. En hij had zelf ook geld nodig. Otten is daarbij oud-medewerker van Lehman Brothers, de bank die in 2008 nota bene de crisis veroorzaakt. Ten slotte heeft hij weinig charisma.”

Wel vindt Van Gemeren dat Otten het “snapt” qua positionering in het politieke spectrum: “Ik ben er oprecht van overtuigd dat Otten drie jaar lang zijn uiterste best gedaan heeft Baudet in dat midden tussen VVD en PVV te houden. Maar Baudet wilde gewoon per sé de alt-right hoek in. Dat vijf uur durende diner met Jared Taylor, zijn held, was tekenend.”

Van Gemeren raakte enigszins bekend toen hij op De Dagelijkse Standaard hier publiekelijk zijn FvD-lidmaatschap opzegde, en de sites www.defoutenvanVVDrutte.nl bekend maakte en www.defoutenvanCDAbuma.nl. Beide waren grote hits op Facebook, met duizenden likes.

Mensen die meer willen weten over zijn plannen kunnen mailen naar info@OpRechts.nu.

Robert van Gemeren is zelfstandig ondernemer, in de detailhandel. Sinds kort is hij ook vastgoedverhuurder. Hij gaat zijn bedrijf afbouwen om zich voor het openbaar bestuur in Nederland te kunnen inzetten. Hij gaat zijn bedrijf afbouwen om zich voor het openbaar bestuur in Nederland te kunnen inzetten. Studeerde in 1987 af aan de HES Den Haag met goede cijfers. Op Twitter is hij bekend onder de naam @OprechtsNu. In 2017 werd hij voor het eerst lid van een politieke partij: Forum voor Democratie, maar raakte door allerlei zaken ernstig teleurgesteld. Hoofdoorzaak: de persoonlijkheid en het gedrag van Thierry Baudet. Een nieuwe partij zoals het vroegere FvD (maar dan zonder Nexit of boreale praat), is volgens hem hard nodig. RvGemert is zijn schrijverspseudoniem.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  D heer Van Gemeren heeft in elk geval door waarom weinigen een samenwerking met Baudet willen, dat de top uit een stel incompetente zakkenvullers bestaat en dat Otten Baudet van het boreale vandaan heeft proberen te houden.

 2. Tman

  Langs de zijlijn is het áltijd lekker lullen,maar in de praktijk loopt men in Nederland altijd tegen de linkse kleffe muur met daar onder een stevig fundament ligt,gevormd door het volgzame naïeve electoraat!
  Een lekker lullende partij is NIET de sleutel,maar een politiek bewust Nederlands electoraat!
  De doorsnee Nederlander durft niet rechts te stemmen,men is bang en onzeker verworvenheden te verliezen,terwijl men niet doorheeft dat de huidige linkse stemverslaving regelrecht voert naar chaos en het kwijtraken van alles dat mooi Nederland ooit was!

  1. Julian

   Hahaha Rechts splitst zich kapot en weer krijgt links en de kiezer de schuld. De doorsnee Nederland denkt gewoon heel anders dan jij Tman. En wil ook heel anders dan jij Tman.
   Dat dat pijn doet kan je uit je verhaal wel horen.

   1. tonna

    @julian:
    Maar het impliceert niet dat tman ongelijk heeft,integendeel,ik deel zijn mening!

   2. Watcher

    Rechts bestaat uit de SGP, FvD en gedeeltelijk PVV.
    Da’s niet veul maar op DDS heel veul…

    1. joey

     watch
     PVV is rechts liberaal + een door links verafschuwd nationalistisch element!

    2. Top

     ‘Onze strontvlieg’, is ook weer wakker.

    3. logisch denken

     dus we mogen de vvd eindelijk tot links rekenen blinde ?

     Met dank voor de erkenning

   3. cuoretx

    En de doorsnee Nederlander kots links ook uit. Links dat zien we wel wat die presteren die denken dat ze de enige echte wijsheid en intellect in pacht hebben en als ze tegengas krijgen, gaan ze demoniseren en bashen dat is links en dat geeft aan dat het failliete geesten zijn met superioriteit probleem. Dus kom maar eens onder die linkse steen vandaan voordat jij anderen de maat neemt

  2. joey

   tman
   ++++

  3. ikweetwatikwil

   Mee eens Tman

  4. Mar

   “De doorsnee Nederlander durft niet rechts te stemmen”

   Ach jeetje. Wat sneu.
   Staat er iemand bij hem/haar in het stemhokje met een pistool op het hoofd gericht “gij zult niet rechts stemmen”.
   Hangt er een grote camera boven het stemhokje waarmee men kan zien wat iemand stemt?

   Niemand weet wat jij stemt of je moet het zelf vertellen.

  5. J.Rademaker

   @ Tman ,Eens.

  6. Abdul is Lam

   Waarschijnlijk gaat er weer 42% stemmen, want de rest zegt het heeft toch geen nut, als v Gemert mazzel heeft krijgt hij ook twee zetels en links gaat gewoon door met de bevolking uit te zuigen met hun klimaat waanzin, ondertussen komen er nog 2500 vluchtelingen naar ons overbevolkte landje omdat de VN dat wil en worden er door de regering nog meer maatregelen genomen tegen de CO2 uitstoot, mega schuren worden nog groter stalbranden komen nog meer voor en iedereen kan “aan het gas” omdat zij verplicht van het gas af moeten.
   Links wordt alleen maar linker, en rechts is naar huis gestuurd.
   Dit was brandhout, goeden avond.

   1. Limburgse Separatist

    Doe maar 700 vluchtelingen per maand. Maar dat stikstof gelazer gaat ze de kop kosten.

 3. ikweetwatikwil

  Reactie op het artikel. Zucht, och alsjeblieft zeg. En wat een omslag bij DDS.

 4. dario

  Die koekwaus gaat helemaal niks klaar maken haha die denkt dat ie zo in de kamer komt haha wat een idioot.

 5. EU kok

  Gisteren Jensen van het schild afgedonderd.
  Vandaag een nieuwe messias op het schild gehesen.
  .
  Zou het iets met ingetrokken en/of ontvangen donaties te maken hebben ?

  1. Meriadoc Brandebok

   Dat zal wel een forse plof zijn geweest.

 6. Peter Oudshoorn

  Wel veel reclame voor een huisjesmelker zonder enig politiek benul die er uit ziet als Gerrit Hiemstra. Hem zou ik nog geen euro toevertrouwen met z’n malle beloftes en zijn Hanze-10 plan.

  Nee, geef mij maar gewoon Wilders. Standvastig, helder en politiek ervaren.

  1. EU kok

   U houdt het liever op vrijwel over de datum politici.
   Je weet dan wel wat je er aan hebt.
   Of liever wat je er niet aan hebt.

   1. Peter Oudshoorn

    Kokkie, jij stemt D66 heb je eens vermeld. Dat is nog veel triester: een hypocriete orgaanroof & euthanasie-partij met een ex-buitenboordneuker en fraudeur als voormalige partijleider. Een partij die finaal onderuit is gegleden en waar nu een robot-etalagepopje -kom hoe heet die pisnicht ook al weer- het roer in de knuistjes houdt.

    Veel zieliger kan het niet worden. Daarom past die partij ook zo goed bij je.

    1. EU kok

     Quote : een hypocriete orgaanroof & euthanasie-partij
     .
     DDS zoekt nog vakantie/inval/weekend stukjesschrijvers.

    2. Lao Tse

     D66 is een belangrijke partner in een succesvol Kabinet.

     De PVV kwam nooit verder als een struikelende gedoger in een mislukt Kabinet.

     1. Peter Oudshoorn

      …nooit verder DAN….

     2. shidaian

      hahaha D66 met de Robot aan het roer. Praat anderen na Domoren 66 Vandaar dat u zo positief praat. Nog steeds uw naam niet veranderd. Een schande voor de echte Lao Tse

 7. joey

  Baudet wordt door velen afgeschoten door zijn uitspraken,boreaal,VVD is een kutpartij, zijn gesprek met Jared Taylor etc.
  Maar politici zijn mensen zoals jij en ik,niets menselijks is hen vreemd,maar daar moet het niet over gaan!
  De pure politieke intenties zijn enkel belangrijk,verder is alles van secundair belang!
  Kijk naar Clinton,hij gebruikte sigaren op de verkeerde manier.
  Boris Jeltsin,bevoelde elke dame binnen grijp afstand.
  Ruud Lubbers,dito.
  Trump,grabs pussy’s.
  Xi Jinping,reist enkel met een hele schare prostituees.
  In vergelijk met voorgaande mensen is Baudet een voorbeeldig politicus,maar niettemin die mensen zijn en waren goede politici!

  1. Meriadoc Brandebok

   Wel, Joey, waarom denk je dan dat figuren als Jeltsin, Clinton en Trump in Nederland nooit aan de macht zijn gekomen?

   1. Vliegenvanger

    Wat een l*l reactie. Slaat nergens op.

  2. EU kok

   Clinton, Boris Jeltsin, Ruud Lubbers, Trump, Xi Jinping, die mensen zijn en waren goede politici!.
   .
   U krijgt hier vele vrienden.

 8. Isengrijn

  Nou, Robbie van Gemeren,

  Een partij kan mij niet boreaal genoeg zijn!

 9. Lao Tse

  Ik juich een verdere versnippering van populistisch rechts zeer toe.

  1. Peter Oudshoorn

   Dit is een zeer verrassende mededeling. Had ik nooit van Lao gedacht.

   1. EU kok

    Quote : Had ik nooit gedacht.
    .
    Eindelijk gaat Petertje zijn eigen beperking zien.
    Maar er is nog een kleine kans op genezing.

    1. Lao Tse

     We moeten Peter een beetje ontzien. De arme man stapte al zwaar depressief uit zijn ledikant en we moeten voorkomen dat de somberheid een suïcidaal karakter krijgt.

     Heb mededogen. Wonen in de Eifel is geen pretje. Hij verdient steun en bemoediging.

     1. logisch denken

      je vergeet de inhoud weer eens hufter

 10. Kretoloog

  Bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer, in 2017, deden 28 partijen mee. Daar kan er nog wel eentje bij.

  Minder dan de helft (13 om precies te zijn) kwamen in 2017 in de Kamer. 4 van hen vormden een regering, de rest lijdt min of meer een zieltogend bestaan of liggen in de media zwaar onder vuur (Denk, FvD, PvdD, PVV, SP, SGP en 50+). Alleen PvdA en GroenLinks scoren beter, al lijkt bij GL de glans er wel weer af.

  Wat die Robert van Gemerden bezielt, is werkelijk een raadsel. De man heeft opvattingen (wie niet?), maar geen idee wat er komt kijken bij het opzetten van een politieke partij. En een achterban lijkt hij evenmin te hebben. Dit wordt een prematuurtje, daar hoef je geen helderziende voor te zijn.

  O ja, en begrijp ik nou goed dat dit artikel over de partij van Robert van Gemerden door hemzelf is geschreven onder het pseudoniem Rob van Gemert? Hoeveel heeft hij daar de redactie van DDS voor betaald?

  1. Peter Oudshoorn

   Bravo Kretoloog. Jij ziet hoe het zit.

  2. shidaian

   Vroeg ik me ook af.

  3. lekkerzeiken

   Scherp! Het riekt inderdaad naar een stukje zelf-masturbatoir geneuzel. Sowieso neemt het FvD gebash ineens wel de overhand bij de redacteurs van DDS. Zou de VVD ze wat geld hebben geschonken?

 11. shidaian

  ik heb het hele verhaal niet eens uitgelezen. Halverwege had ik er al genoeg van De manier waarop deze heer naar buiten treedt en denkt mooie sier te maken wijst er alleen maar op dat deze man zelf is wat hij in anderen verfoeit. Hij zou eens in de spiegel moeten kijken. Wat hij dus van plan is interesseert me niet.
  Wellicht ook een geknakt ego bij FVD en nu de rancune uiten. Komt nogal eens voor bij “haantjes”.

 12. JFU

  Hoe goed bedoeld ook…in ons vergiftigd extreem links klimaat worden anders denkende, realistische rechtse partijen verguisd, geboycot, aan de schandpaal genageld. Niet te min een prima initiatief..en succes!

 13. Veteraan

  Wat een onleesbaar en niet boeiend stukje.

 14. Jean Nederland

  Wordt helemaal niks…op rechts wil iedereen als de koning van het verzet worden gezien. Werk nou eens samen in plaats van gesegmeerd. Links lacht zich rot en terecht, zo een makkelijke vijand hadden ze nog nooit. Zet egoos aan de kant en maak 1 club!

 15. Bart

  Wie?

 16. DidiMadloba

  “zelfstandig ondernemer, in de detailhandel”

  Die knul is gewoon kruidenier.

 17. Garland S. tucker

  FvD gewoon een ordinaire mijonairsclub.

  Net als de LPF met allemaal projectontwikkelaars, vage hedgefondsen en makelaars.

  Als ze niet genoeg te zeggen hebben voor hun gestorte tonnen, beginnen ze weer overnieuw.

  Migratie, zorg, arbeid… het zal ze een rotzorg zijn…eigen geld eerst

 18. defoutenvanvvdrutte.nl

  @ peter Oudshoorn:

  ”huisjesmelker” : fout, ik verhuur bedrijfsruimtes. Zijn geen huisjes

  ”zonder enig politiek benul” : u stemt Wilders? dan bent u vast wel fan van Martin Bosma ook. Als u hem weer eens ziet; vraag even aan hem of hij denkt dat ik politiek benul heb. Ligt iets van mij in de Tweede Kamer bij hem… 400 blz… (k heb hem pas nog gesproken).

  ”ziet er uit als Gerrit Hiemstra?” waar slaat dat op?.. en is dat ”steekhoudend”. de enige onbenul hier bent u.

  ”geen euro toevertrouwen”. Heb ik ook niet nodig van u. Ik ben bereid aan NL 100k terug te geven. en u? hoeveel geeft u aan Wilders?

  ”malle beloftes”. hahaha. ja Geert doet geen malle beloftes? xD. alle moslims t land uit, moskeeën dicht, koran verbieden.

  “Hanze10” Zie t stuk van Johannes Vervloed op OpinieZ. helemaal mijn lijn. alleen zei ik dat al een jaar eerder…

 19. defoutenvanvvdrutte.nl

  @ Shidaian: geen geknakt egootje bij FvD hoor. Na twee maanden er n beetje rondlopen wist ik al genoeg. wat n úbernarcist is die TB. Niet gezond gewoon. last van HCB.

  wat mij bezielt/ spiegel kijken: links heeft 6 partijen, midden 3, en rechts maar 2,5… Dat is te weinig. en dan ook nog TB, GW… pff. wat een schraalte. er MOET een deel van VVD af, maar Baudet staat met een plastic mesje wat van een diamant af te krassen: 96% vd VVD-ers wil geen Nexit…
  Met een flinke rechtse partij vlak naast CDA en VVD moeten ze naar rechts komen of ze verliezen electoraat. denk aan de tweestrijd rutte-verdonk in 2006..

  De som van de afzonderlijke delen zal meer zijn dan de losse delen. Er mist nog iets; een fvd zonder Nexit en zonder dat ubernarcisme, wel met gegraai en rare statuten, etc…

  1. Duke

   Als je na twee maanden al genoeg wist, had je volgens mij eerder beter onderzoek moeten doen voordat je je steun aan TB gaf. Achteraf klagen is dan vooral eigen schuld.

   Het is naief om te denken dat een nieuwe rechtse anti-kartelpartij geen last zal krijgen met een cordon sanitair. De kartelpartijen zullen dat Hanzeplan verwerpen, want de huidige EU koers is heilig.

   In plaats van Wilders en Baudet te bekritiseren, en daar valt voldoende kritiek op te leveren, en weer een nieuwe partij op rechts op te richten, is het misschien beter om deze twee partijen te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de verbetering van de politieke infrastructuur op rechts door middel van denktanks, trainingen voor nieuwe rechtse politici, fondsenwerving, media etc. Weglopende politici, ruzie en andere LPF-toestanden vindt te vaak plaats. Dit geklungel zorgt ervoor dat mensen terughoudend zijn om weer op een nieuwe (rechtse) partij te stemmen.

 20. Michael M

  Je kunt nog zoveel nieuwe partijen oprichten maar als CDA, VVD, PVDA, GL, D66, SGP, CU allemaal kleffe partijen aaneen in een kartelvorming blijven zitten en op 1 lijn denken en blijven en ook geen ruimte biedt voor nieuwkomers en andersdenkenden nieuwe partijen dan zal het nooit gaan lukken. Het binnenhof bestormen met een half miljoen mensen zoals demonstraties tegen de alsmaar oplopende dure zorg, klimaatplannen, verzekeringen, het dure leven maar bijna niemand durft. Alleen klagen durven ze, maar daar kom je nergens mee !!!

 21. m.van.rosmalen

  Idd je hebt er niks an.
  Aan heel dat Forum v Debielen.
  Maar goed dat was bij de meeste echte PVV stemmers al bekend.

 22. Johannes de Besnijder

  Er is nog geen rechtse partij die zowel anti-islam als pro-klimaat beleid is.

 23. Drollevanger

  Straks massaal stemmen op de PVV, FVD, 50+, SGP, of SP.
  Dan komt het nog wel goed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.