‘Premier Rutte, u voedt het ‘recht in eigen hand’ door wetten zoals het boerkaverbod niet te handhaven!’

Het zomerreces ten einde, wil ik het met u hebben over uw brief waarin u Nederland vergelijkt met een ‘vaasje’. U zei daarin over Nederland: “Wat hebben we samen een ontzettend mooi land gebouwd! We hebben zoveel om trots op te zijn, zoveel om te beschermen, zoveel om mooier te maken.” U schreef ook: “We mogen ons Nederland nooit als vanzelfsprekend zien.”

Toch heb ik steeds vaker het gevoel dat u alles wel als vanzelfsprekend ziet. Steeds meer mensen in Nederland zien en ervaren hoe het land verder wordt afgebroken in plaats van beschermd en mooier gemaakt.

Op dit moment verliezen regeringspartijen zich in een nieuw sprookje dat Nederland moet redden met een fonds van 50 miljard () voor onder andere een lightrailverbinding. Waar niet eens voldoende handen voor zijn, omdat er al te weinig zijn voor de uitvoering van het Klimaatakkoord. Een hoge rekening die de belastingbetaler vroeg of laat weer op zijn bordje krijgt. Dat terwijl er steeds meer daklozen in Nederland rondwaren, steeds meer mensen niet meer rondkomen door achterblijvende lonen, steeds hogere lasten en belastingverhogingen. Zelfs de hogere middenklasse komt financieel in de problemen. Kunt u dat voorstellen? Het is echt zo, ook al is er maatschappelijk weinig aandacht voor.

Niet omdat ze een gat in de hand hebben, maar omdat ze niet binnen het ‘systeem’ passen. Net zozeer als een forse toename van economisch daklozen die buiten de hulpverlening vallen omdat ze niet verslaafd zijn noch psychisch lijden. Ze missen alleen een huis, de financiële middelen daarvoor, maar vooral het ‘juiste labeltje’ om daarvoor in aanmerking te komen. Ze worden maatschappelijk afgewimpeld met ‘niet volgens de regeltjes’, ‘niet passend in het (digitale) systeem’. Een systeem dat zo complex is geworden dat zelfs goedverdienende hoogopgeleiden daardoor in de problemen kunnen komen. Vindt u dat normaal?

Ondertussen zit u samen met mevrouw Merkel en de ministers Ollongren, Hoekstra, Wiebes en Veldhoven te koffieleuten over de klimaatverandering.

Weet u wel hoeveel expertise u over dit onderwerp in Nederland niet benut? Liever laat u uw oren hangen naar lobbyisten die alleen hun eigenbelang voor ogen hebben en bezoedelt u het vakgebied van mij en mijn hardwerkende collega’s waarin ik al vele jaren werkzaam ben. Het resultaat: klimaatbeleid dat de CO2 uitstoot significant laat toenemen en het geld nog sneller van de onder- en middenklasse naar de allerrijksten laat vloeien. Beleid dat boekhoudkundig hout bijstoken en bomen kappen schoon wast, maar waarover Nederland de pretentie heeft anderen de les te lezen. U ruilt een goedkope, betrouwbare, verhoudingsgewijs schone energievoorziening in voor een dure, onbetrouwbare, vervuilende energievoorziening. Gezien windmolens en zonnepanelen eerder aan vervanging toe zijn, een gigantische ruimtelijke voetafdruk hebben, een conventionele draaiende back-up noodzakelijk houdt, de energiedichtheid veel lager is waardoor je meer energie moet opwekken en de aanvoer van opgewekte energie zo fluctuerend wordt dat u voortdurend op het net moet balanceren, zullen de energieprijzen alleen maar stijgen. En dat doen ze feitelijk al sinds 2003 door een forse stijging van de energiebelasting c.q. opslag duurzame energie.

Terwijl omringende landen gasaansluitingen subsidiëren moeten Nederlandse huishoudens van het gas af. Dat blijkt ook door de stijgende verkoop van warmtepompen en elektrisch fornuizen. Dat komt niet omdat een toenemend aantal huishoudens de noodzaak ervan inziet, maar doordat bij vele nieuwbouwwoningen geen gasaansluiting meer wordt aangeboden. De meeste woningen worden gebouwd door corporaties en markt en voor hen valt meer te verdienen aan een gasloos huis omdat het op papier duurzamer is.

Ondanks dat het schijnbaar ‘economisch goed’ gaat, belandt Nederland in een armoedeval. Steeds meer mensen, inclusief de hogere middenklasse komen niet meer rond. Dat komt niet vanwege een gat in de hand, maar onder andere doordat een groot deel van de woningvoorraad sterk verouderd is, aardbevings- of funderingsschade (> 1 miljoen) heeft; passend onderwijs alleen aansluit bij gemiddelde kinderen en de rest zich blauw mag betalen aan psychische zorg en/of specialistisch basisonderwijs & extra reiskosten dankzij een niet aansluitend onderwijssysteem; doorgedraaide liberalisering van het zorgsysteem waarbij de regels zo zijn dat absurd veel verdiend wordt aan vijf minuten zorg.

Wanneer zet het kabinet weer haar belangrijkste prioriteit, het volk, voorop? In plaats van met Prinsjesdag weer alleen de onderkant te compenseren die beroep kan doen op het sociale vangnet, een heleboel gratis banken en kwijtscheldingen, voer een forse belastingverlaging door. Stop met loonnivellering. Werk en scholing dient te lonen. Dwing daarnaast desnoods werkgevers tot loonsverhogingen, meer vaste contracten en investeren in talent. Zodat ook mensen met een bovengemiddelde intelligentie niet langer meer worden gediscrimineerd op school en op de werkvloer. Dat levert niet alleen een stijgende welvaart voor hen op, maar ook voor heel Nederland. Benut ook alle binnenlandse kennis en talent, voordat u over de grens kijkt. U laat nu ongelooflijk veel talent liggen door overregulering en bureaucratie. Op deze manier kan de gehele middenklasse zich weer zelf gaan bedruipen en investeren in Nederland. Met het in stand houden van de huidige mensonterende situatie waarin er zelfs huishoudens in de hogere middenklasse onder bijstandsniveau leven en op korte termijn mogelijk een negatieve rente op spaartegoeden zal dat daarentegen niet gebeuren. Als de middenklasse zich weer kan redden, kan u dan als kabinet kijken wie nog extra ondersteuning nodig heeft en hoe dit vangnet te organiseren.

Als laatste: handhaaf de wet zonder uitzondering. U voedt nu ‘het recht in eigen hand’. In het kader van veiligheid zou de wet ‘gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’ zelfs voor de gehele openbare ruimte mogen gelden. Wie moeite heeft met deze wet; de Sleepwet is voor een grotere groep vele malen ingrijpender. Handhaaf ook de vluchtelingenwet zoals die bedoeld is. Dus niet geldend voor ‘migranten’ en zogenaamde ‘drenkelingen’, maar enkel voor mensen die écht voor hun leven vrezen. Dat zijn we niet alleen verplicht aan alle Nederlanders, maar ook aan alle échte vluchtelingen die hier rekenen op een veilige toekomst.

Als u het net zo goed meent met Nederland en al haar inwoners, u weet me te vinden.

 

Één van de ruim 17 miljoen inwoners van Nederland,

Vicki Van Lommel

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. FJ

  De politici en ambtenaren in Nederland zijn meester in het maken van onzinnige regeltjes voor Jan en alleman. Je kunt je afvragen waarom en het antwoord lijkt me, dat zonder deze regeltjes 50 % van de ambtenaren overbodig worden.
  Wat me als voorbeeld het meest frappeert is het verschil tussen niet gekwalificeerde HBO-ers en ervaren MBO-ers in de zorg. Te gek voor woorden.

  Dan rijst toch de vraag, wanneer er eindelijk eens regeltjes komen voor hogere ambtenaren en politici. Want als er uitzonderingen gemaakt worden is dit altijd bij deze heren.

  Voorbeeld Pensioenfonds voor bestuurders en politici is waardevast en de belastingbetaler mag ook in de toekomst hiervoor dokken, terwijl eigenlijk de schuld van de problemen bij deze dames en heren liggen. Zij zijn met name de oorzaak van het lage rentepercentage, omdat Europa in de been gehouden moet worden, terwijl men al jaren wist, dat deze problemen eraan kwamen.
  Politici en bestuurders zouden afgestraft moeten worden op basis van prestaties en niet zoals nu beloont omdat ze lid zijn van een politieke partij.

  1. DidiMadloba

   In de jaren ’90 was er het “MDW” programma dat overbodig regeltjes wilde schrappen.

   Toen hebben ze o.a. de regel geschrapt dat je als voetganger loodrecht de straat moet oversteken.
   Klein foutje: nu mag je helemaal niet meer oversteken.
   Door de politieke roep om “meer blauw op straat” lopen massa’s agenten rond die zich te pletter vervelen want het is onzin dat Nederland zo vreselijk onveilig is geworden.
   Dus werd ik aangehouden wegens oversteken. Ik denk dat oom agent mij wilde bekeuren omdat ik het zebrapad niet nam, maar ook dat is al 25 jaar niet meer verplicht.
   Uiteindelijk kreeg ik een boete wegens “lopen op de rijweg”. Want de politiek roept om straffen!

   Moraal: het schrappen van regeltjes frustreert de politieke wens om lekker veel te straffen.

 2. DidiMadloba

  Lekker gemopperd over de hele “populistische canon”?

  Dat justitie prioriteiten stelt is van alle tijden. Gelukkig maar, want de belastingbetaler moet daar ook voor betalen.

  Zoals bekend kan ook een burger een burqa/niqab draagster aanhouden. Zelfs met geweld, zo nodig. Als het OM toch niet tot vervolging overgaat mag een “rechtstreeks belanghebbende” aan een gerechtshof om vervolging verzoeken. Maar wie is hier “rechtstreeks belanghebbende”? In elk geval niet elke Nederlander, want “artikel 12” (bekend van het eerste Wilders-proces) beoogt dat in elk geval slechts aan een beperkte kring toe te staan.

 3. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Niemand is in staat, om het tegendeel te bewijzen.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  Stuur Rutte weg.

  NEXIT.

  1. DidiMadloba

   U moet toch eens naar de dokter om te kijken of u geen Alzheimer heeft.

   Toen Rutte Balkenende opvolgde was iedereen opgetogen dat we een minister-president hadden gekregen die ook wat zei als hij sprak.

  2. DidiMadloba

   Flikker op met je negatieve gezeik.

 4. Jack Flash

  Het zal Rutte allemaal de reet roesten.Hij vindt zichzelf geweldig en daar gaat het om.

  1. El Greco

   En een zeer groot deel van het electoraat vindt dat ook.

   1. M de ruyter

    30 zetels is vergeleken met de rond de 50 zetels van het CDA en de 40 zetels van de PvdA vroeger een lachertje. Bovendien voert Rutte beleid waar Joop den Uyl nog een puntje aan kon zuigen. Een stijgende belastingsdruk van 30 naar 45 cent per euro in 10 jaar is bizar, en zet de middenklasse alleen maar meer onder druk.

 5. Tguard

  Mooi stuk alleen dat van de vijf minuten zorg tegen een hoge prijs is onzin.

 6. Dik

  Rutte en zijn gevolg hebben geen enkele interesse in jouw en mijn veiligheid. Waar ik dat op baseer? De ongekende stroom aan bezuinigingen op politie en justitie die al meer dan 30(!) jaar aan de gang is.

  In december vroeg Baudet in een motie om 1 miljard extra voor politie en justitie. Uiteraard werd deze noodzakelijk injectie weggestemd, Rutte c.s. zijn niet geïnteresseerd in onze veiligheid!

  1. Trude Herr

   Wat wilt u dan ? Dat Rutte u in de avond in bed stopt en toedekt. Voelt u zich hiermee veilig ?

   1. Siemien

    Rutte is leugenclown nr1 en trutje Her laat hier precies, echt precies maar dan ook echt pre-cies zien wat Dik bedoeld

 7. Jack Flash

  @dik. klopt helemaal.Kijk alle debatten maar terug dan heb je het beste inzicht door wie en wat we in deze”poel van ellende” (ik citeer Jumpin) terecht zijn gekomen.

 8. straaten1

  Een stukje waar ik het geheel mee eens ben, dank

 9. El Greco

  Beetje incontinente tekst.
  De schrijfster kan zich beter op één onderwerp richten en dat een beetje compact behandelen. Het Nederlands houdt ook niet over.

  1. Bosche draak

   de tekst is duidelijk genoeg, het enige “incontinente” is jouw kant nog wal rakende gezeik.
   Verder ben je een mierenneuker die kijkt naar de vorm omdat je zelf geen inhoud hebt.

 10. Bilderberg

  Probleem is dat Nederland wordt bestuurd door bijna alleen universitair geschoolde mensen. Niet alleen de regering maar ook de beide kamers. Deze mensen weten niet wat er in Nederland leeft. Wat weten ze nou over het runnen van een bedrijf(je) of hoe versleten iemand is die 50 jaar in de bouw heeft gewerkt, of hoe je van alleen een AOW- uitkering moet leven?

  1. El Greco

   Bilderberg benoemt hier een terecht punt: dit land wordt bestuurd door hoogopgeleide vrouwen, en mannen die mannen die zich door vrouwen laten sturen, in gefeminiseerde studies als rechten, sociologie, psychologie, geschiedenis en economie. Als je deze manvrouwen vraagt een bougie te vervangen, een kip te slachten of een mollenklem te plaatsen kijken ze je verveeld en arrogant aan maar hebben geen idee hoe ze hun handen moeten laten wapperen.

   Dit soort weekdieren zitten in onze regering.

   1. Deathspank

    Jij en Beukman hebben een lekkere directe en nuchtere kijk op het leven, ik mag dat wel.

   2. M de ruyter

    Het probleem is niet hoogopgeleidde mannen en vrouwen maar dat onze samenleving in een hoog tempo meer en meer feminem word.
    Je ziet het aan het misplaatste westerse schuldgevoel en misplaatste moedergevoelens ( wit schaffen das)
    Je ziet het ook aan het altijd maar op zoek zijn naar een slachtoffer en het productieve en agressieve afstraffen.
    In een gezin zijn deze vrouwelijke waarden zeer nuttig en nodig, in een maatschappij is het culturele zelfmoord. En progressief gaat meer en meer van de rails.
    We gaan of zelf terug naar gezonde waarden, of we worden overgenomen door een sterkere agressievere cultuur.

 11. Pescador

  En nederland slikt het weer en gaat door met achter de vvd aan te rennen, ik vind het erg wat er in nederland gebeurd, sta op en vecht eens stelleje slappelingen

 12. Kapitein Haddock

  Rutte heeft weer aan de borsten Merkel mogen sabbelen!
  En ze drinkt “geitenmelk” ; melk van de oplichtende criminele gelukzoekers!!!
  Dus,….via Merkel gaat Rutte steeds meer mekkeren!

 13. Jack Flash

  Er komt een tijd dat het volk recht in eigen hand neemt.Dan lacht Rutte niet meer.Hij stuurt het er zelf op aan.Mensen gaan echt boos worden.Gaat nu in stroomversnelling.

 14. M de ruyter

  Wow!! Wat een betoog! Vikcy for president!

 15. Jack Flash

  El greco,u zegt precies wat ik al 30 jaar geleden al zei.Maar dan keken die “hoogopgeleiden”je raar aan.Het was toen al.Maar het wrange is dat het nog erger geworden is.

 16. JFU

  Nog nooit een premier zulk een onzin horen uitkramen. Ons land is als de Tinanic….zinkend maar de stuurlui blijven roepen dat het geweldig gaat.
  Als ze dan uiteindelijk beseffen dat het niet goed gaat zijn ze zoals gewoonlijk weer geschokt.

 17. Veteraan

  Goed stuk Vicky.
  Jammer dat Links dit weer gaat negeren net zoals alles wat hun niet uitkomt.
  Waar blijft de opstand ?

 18. C.A.Barstow

  Mooi en en waar stuk, maar reken er niet op dat die misleider er ook maar iets van leest laat staan ter harte neemt.
  Het enige waar misleider en struikrover Rutte zich voor interesseert is wat men in Brussel vind en zegt en hij interesseert zich bovenmatig voor de inhoud van uw portemonnee.

 19. ShaoKahn

  En zelfs met het reeds jarenlang durende ongeloof en ontevredenheid zit Satan Rutte nog steeds in de stoel van premier. Waar-o-waar gaat het keer op keer toch fout?

  Dat die man nog steeds ‘ons’ land bestuurd is werkelijk te idioot voor woorden.

 20. meneer cactus

  Ze lippen bewegen. Hij verspreidt weer linkse leugenachtige demagogie

 21. Henk Albarda

  Prima artikel van Vicki van Lommel, die een groot aantal pijnpunten benoemd. Realistischer over de klimaat hysterie, zeer to the point waar het gaat om het door de overheid weigeren de eigen wetten te handhaven, immers rutte wil nog steeds klaver en jetten als vriendjes houden, dus wetten die mogelijk gericht zijn tegen de achterban van deze groene dictatortjes, moeten vooral met smoes ‘geen prioriteit’ NIET gehandhaafd worden. Natuurlijk WEL 1 t/m 4 km/u te snel handhaven, dat levert immers de staat geld op.
  Toch nog 1 fundamentele fout, Vicki, er is niet 1 categorie werkgevers!
  De smaken die we hebben: 1 manszaken, hele kleine MKB bedrijfjes/ondernemers, kleine MKB bedrijfjes/ondernemers. En dan middelgrote MKB bedrijven, grote MKB bedrijven, multi-nationals. Klein MKB? 5 – 15 % vennootschaps-belasting. MKB? 15 – 20 %, multinationals 20 – 30 %.
  Die hele kleine en kleine MKB bedrijven zijn door de rutte socialisten al volledig leeg geroofd, net als de middengroepen.
  DUS Vicki! Rutte moet een lasten-verlichting doorvoeren voor de kleine MKB’ers en voor de middengroepen en NIET DE werkgevers moeten een loonsverhoging doorvoeren. DE werkgever BESTAAT niet.
  De multinationals kunnen direct ‘iets’ aan loonstijging uitvoeren, die worden door Rutte betaald met subsidies……..

 22. Michael M

  Het verhaal klopt als een bus. Helaas weer geen tegenstanders te vinden in Nederland dat wil komen demonstreren in Den Haag op het binnenhof tegen de VVD en tegen Rutte. Ondanks roepen velen dat we het fantastisch hebben in Nederland maar eigenlijk liegen we onszelf voor. Het is veel makkelijker om te klagen en te zeuren vanuit een luie stoel of bij je collega’s en ondanks dat we dit al 10 jaar doen is er geen steek veranderd in Nederland. En zolang we maar jaren blijven klagen en zeuren en maar alles vooruit schuiven zonder op te staan en je ware ik te laten zien, zal er helemaal niks van terecht komen. Salut…!

 23. Heras

  Goed geschreven. Alleen is het gericht aan “dovemansoren”. Rutte is alleen maar bezig met zichzelf te handhaven. Het zal mij niets verbazen wanneer het schip zinkende is, Rutte gewoon in het niets verdwijnt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.