Oei! Sander Schimmelpennink pakt Thierry Baudet aan: "Geert Wilders vertegenwoordigt zijn achterban beter"

Geen categorieaug 10 2019, 19:00
Oei, daar krijgt Thierry Baudet ineens een aantal rake verbale klappen van Quote-redacteur Sander Schimmelpennink. Volgens de WNL-presentator is Geert Wilders namelijk 'een betere vertegenwoordiger van zijn achterban dan Thierry Baudet' daar voegt hij nog even aan toe dat 'Baudet het allemaal voor het geld doet', via WNL.
De verbale klappen van Schimmelpennink komen natuurlijk niet als een verassing. Vaker wel dan niet neemt hij de FVD-voorman op de korrel. De ene keer is het verwijt 'populisme', maar dit keer borduurt Schimmelpennink handig voort op de rel tussen Henk Otten en Baudet. Zo zou niet alleen Otten, maar ook Baudet het allemaal 'voor het geld doen' en een "opportunist" zijn:

“Ik vind hem een ontzettende opportunist die niet zuiver is over zijn beweegredenen. Het blijkt nu ook, en dat was al vrij lang bekend, ook bij mij, dat hij de politiek in is gegaan om geld te verdienen. Hij wist eigenlijk niet wat hij anders moest.”

Baudet is volgens Schimmelpennink manipulatief en 'doet alsof alles goed komt als we geen klimaatbeleid voeren'. Een rake opmerking gezien het feit dat Thierry Baudet de hoge inflatie in de schoenen schuift van het Klimaatakkoord. De huidige inflatie wordt echter met name veroorzaakt door het verruimen van de geldvoorraad door de Europese Centrale Bank en niet door het Klimaatkoord.
De impact van het Klimaatakkoord is vooralsnog nihil omdat de plannen nog niet in alle hevigheid worden uitgevoerd. Klimaat kan dus wel een 'winning issue' voor Baudet zijn, zoals DDS-eindbaas Michael van der Galien het stelt, maar alleen als de FVD-voorman zich bij de feiten houdt. Kiezers prikken er anders gemakkelijk doorheen. Ten slotte maakt Sanders Schimmelpennink op WNL zijn flankerende beweging af door te stellen dat niet Baudet, maar Wilders een betere parlementaire prestatie levert:

"Ik zou nooit op hem (Geert Wilders, red.) stemmen. Maar hij is in zekere zin zuiverder in de relatie met zijn achterban. Ik denk dat Thierry Baudet mensen misleidt."

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit toch wel juist is. Terwijl Wilders er eerlijk voor uit komt dat alleen hijzelf de PVV bestuurt, daar probeert Thierry Baudet mensen de indruk te geven dat zijn partij 'een ledenpartij' is. Echter hebben de leden in de realiteit geen invloed. Verder brengt Thierry Baudet lippendienst aan de democratie, maar laat hij het in de Tweede Kamer steeds afweten op zijn favoriete onderwerp: democratische vernieuwing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten