Oei! Sander Schimmelpennink pakt Thierry Baudet aan: “Geert Wilders vertegenwoordigt zijn achterban beter”

Oei, daar krijgt Thierry Baudet ineens een aantal rake verbale klappen van Quote-redacteur Sander Schimmelpennink. Volgens de WNL-presentator is Geert Wilders namelijk ‘een betere vertegenwoordiger van zijn achterban dan Thierry Baudet’ daar voegt hij nog even aan toe dat ‘Baudet het allemaal voor het geld doet’, via WNL

De verbale klappen van Schimmelpennink komen natuurlijk niet als een verassing. Vaker wel dan niet neemt hij de FVD-voorman op de korrel. De ene keer is het verwijt ‘populisme’, maar dit keer borduurt Schimmelpennink handig voort op de rel tussen Henk Otten en Baudet. Zo zou niet alleen Otten, maar ook Baudet het allemaal ‘voor het geld doen’ en een “opportunist” zijn:

“Ik vind hem een ontzettende opportunist die niet zuiver is over zijn beweegredenen. Het blijkt nu ook, en dat was al vrij lang bekend, ook bij mij, dat hij de politiek in is gegaan om geld te verdienen. Hij wist eigenlijk niet wat hij anders moest.”

Baudet is volgens Schimmelpennink manipulatief en ‘doet alsof alles goed komt als we geen klimaatbeleid voeren’. Een rake opmerking gezien het feit dat Thierry Baudet de hoge inflatie in de schoenen schuift van het Klimaatakkoord. De huidige inflatie wordt echter met name veroorzaakt door het verruimen van de geldvoorraad door de Europese Centrale Bank en niet door het Klimaatkoord.

De impact van het Klimaatakkoord is vooralsnog nihil omdat de plannen nog niet in alle hevigheid worden uitgevoerd. Klimaat kan dus wel een ‘winning issue’ voor Baudet zijn, zoals DDS-eindbaas Michael van der Galien het stelt, maar alleen als de FVD-voorman zich bij de feiten houdt. Kiezers prikken er anders gemakkelijk doorheen. Ten slotte maakt Sanders Schimmelpennink op WNL zijn flankerende beweging af door te stellen dat niet Baudet, maar Wilders een betere parlementaire prestatie levert:

“Ik zou nooit op hem (Geert Wilders, red.) stemmen. Maar hij is in zekere zin zuiverder in de relatie met zijn achterban. Ik denk dat Thierry Baudet mensen misleidt.”

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit toch wel juist is. Terwijl Wilders er eerlijk voor uit komt dat alleen hijzelf de PVV bestuurt, daar probeert Thierry Baudet mensen de indruk te geven dat zijn partij ‘een ledenpartij’ is. Echter hebben de leden in de realiteit geen invloed. Verder brengt Thierry Baudet lippendienst aan de democratie, maar laat hij het in de Tweede Kamer steeds afweten op zijn favoriete onderwerp: democratische vernieuwing.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. EU kok

  Quote : niet door het Klimaatkoord.
  .
  Is dat een biologisch verantwoord touwtje?

 2. santiago

  Waar bemoeit die elite trekpop zich mee.

  1. AS210854

   Santiago, hahaha ++++++++++

 3. merlot

  ““Ik vind hem een ontzettende opportunist die niet zuiver is over zijn beweegredenen. Het blijkt nu ook, en dat was al vrij lang bekend, ook bij mij, dat hij de politiek in is gegaan om geld te verdienen. Hij wist eigenlijk niet wat hij anders moest.”

  Pure laster. Een journalist onwaardig.

  1. EU kok

   Me(r)lootje snap de eerste 2 woorden niet.
   Jammer.

   1. merlot

    Als trol Cock niet beseft dat dit laster is dan zet hij zichzelf te kakken.

    Maar ja, dat doet hij dagelijks. Niets nieuws onder de zon dus.

    1. Lao Tse

     Het is alleen laster als het niet waar zou zijn.
     Dat is helaas niet het geval.

     1. ZiggyStardust

      Bewijzen?

     2. merlot

      Ook Lauwe Thee maakt zich schuldig aan laster.

      Ik kijk er niet van op.

     3. Lao Tse

      De heer Otten was over het FvD op dit punt veel eerlijker: het FvD is een businessmodel met een communicatiestrategie.

     4. shidaian

      oh nee Lao Tse. Doe je huiswerk wat beter joh

  2. Lao Tse

   Dit is een pijnlijk feit en het is goed dat het een keer helder wordt gezegd.

   1. ZiggyStardust

    Dan kun je het waarschijnlijk voor degenen die het niet begrijpen ook heel helder uitleggen. Toch?

 4. Piet51

  Nederland heeft geen hoge inflatie, maar een inflatie-% dat in de buurt komt van wat wenselijk is voor een gezonde economie. Maar opvallender vind ik de opmerking, dat die z.g. inflatie niet een gevolg is van het klimaatakkoord, maar van het geldscheppen door de ECB. Ik had in een ander draadje een lange discussie met Ts die mij wilde overtuigen van deze relatie: hogere prijzen door hoge uitgaven in het kader van de klimaatplannen. Dat is onjuist, er zijn nog maar weinig extra uitgaven, maar de opponenten lieten zich niet overtuigen. Dank voor de steun hier!

 5. Jumping

  Krijgen we niet te veel S.S. in Nederland.

  Die S.S. de Zwarte Pieten hater stelt niet veel voor.
  En deze S.S als journalist stelt ook niet veel voor.
  Deze week als maatje van Art was hij een maatje te klein.
  Is het niks voor DDS.?

 6. Anne Sophe Schillersdorf

  Je zou kunnen stellen dat Wilders eerlijker is en ook bescheidener dan Baudet. Wilders heeft een groot stuk van zijn vrijheid ingeleverd voor zijn ideologie en staat daar echt voor en dat zie ik Baudet echt niet doen. Baudet is idd een rasopportunist die echt alleen maar uit is voor zichzelf en niet eens om zijn politieke inzet en achterban geeft. Zo heeft hij ook als enige tijdens de tram aanslag in Utrecht campagne gevoerd terwijl iedereen incl Wilders uit respect voor de slachtoffers hun campagne stil hebben gelegd.

  De ideeën van Wilders vind ik verwerpelijk maar een ding moet je hem nageven: Hij is geen opportunist en dat is het grote verschil met Thierry Baudet

  1. lekkerzeiken

   Waarom zou je je campagne compleet stilleggen omdat er weer eens iets doms in het land gebeurd? Ik vind het juist een teken van daadkracht en de mentaliteit “schouders eronder” spreekt mij wel aan. Met stilstaan bereikt niemand iets. Tevens is wat je zegt volgens mij nog feitelijk onjuist, aangezien FvD wel degelijk de campagne heeft aangepast op dat moment. Fact-check het maar eens.

   1. shidaian

    Helemaal gelijk. De avond was helemaal aangepast. Maar ja als je een hond wilt slaan vind je altijd wel een stol En TB is zijn vrijheid ook al kwijt hoor.

  2. shidaian

   oh nee? U weet niet alles. Baudet is zijn vrijheid ook grotendeels kwijt maar dat wordt niet aan de grote klok gehangen.

 7. J.Rademaker

  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

 8. StanleyC

  Goedemorgen lieve mensen,
  Terwijl jullie elkaar in de haren vliegen, zit ik lekker dolfijnen te kijken aa.n de egeïsche zee onder genot van een mooie zonsopgang.
  Peace✌

 9. lekkerzeiken

  Een “verassing” Teunis? Als je dan iemand anders afvalt, zorg er dan voor dat je zelf geen steekjes laat vallen. Sowieso slaat dit hele artikel op stront; bij welke partij hebben de leden wèl inspraak? Ik hoor het graag.

  Trouwens Teunis, je korte biografie onder alle artikelen bevat ook een rare, onafgemaakte zin. “Ik probeer dan ook niet.”… wat probeer je dan ook niet? ABN te hanteren? Dat lukt best aardig.

 10. ikweetwatikwil

  Is het niet zo dat er geprobeerd wordt 2 Rechtse partijen tegen elkaar op te zetten? Wel met een hoop franje er omheen, dat wel

 11. Vraagtekentje

  Ben niet geïnteresseerd in persoonlijke meningen van journalisten, vertel de feiten en houd verder je mond.

  1. EU kok

   Kunt u DDS voortaan beter mijden.

 12. Henk Albarda

  Teunis heeft kennelijk Sander Schimmelpenninck (een mooie adelijk klinkende naam staat dezer dagen meestal voor OF SP, OF D66 OF Groen Links mening) de laatste 18 maanden niet meer gevolgd…… Sander heeft FvD uitsluitend gedemoniseerd EN nooit eerlijk toegegeven dat hij op de racisten van D66 stemt.
  De inflatie is DEELS te wijten aan het beleid van de ECB, maar is NU al deels te wijten aan de klimaat hysterie, aangezien in de energie-rekening NU al stiekem een aanzienlijk aandeel klimaat hysterie ‘verborgen’ zit.
  En Baudet heeft met zijn bewering nog verder gelijk omdat dictator rutte in kleine stapjes een veelvoud aan lasten (oa de BTW, op dat moment wist rutte allang dat hij 100 – 1000 miljard (links beweert 100, realisten hebben uitgerekend 1000) voor klimaat hysterie wilde uitgeven) heeft verhoogd, alle in het kader van de over de balk smijterij voor de klimaat hysterie.
  Dus mede-FvD’ers , ik weet niet wat Teunis nu ineens bezielt, zijn verhaaltje klopt niet.

  1. EU kok

   1000 miljard maal dank voor uw heldere en objectieve betoog.

   1. Henk Albarda

    Beter lezen, of lukt dat niet? Ik stel heel duidelijk dat de meningen over de klimaat hysterie uitgaven tussen de 100 en 1000 miljard liggen. Een deel daarvan IS al omgezet in lasten, en NIET alleen de energie lasten die ik noemde, maar eveneens in de bouw waar inmiddels alweer een jaar klimaat hysterie voorschriften worden toegepast die de prijs per huis met tienduizenden euros omhoog jagen. Dan is er ook nog eens de BTW verhoging die eveneens in het kader van de klimaat hysterie is toegepast, immers secretaresse rutte met dief klaver willen zich in totaal enkele honderden miljarden toe-eigenen maar weigeren tot heden enige vorm van rekenschap af te leggen.
    De inflatie is dus voor een klein deel ook te wijten aan de ECB, maar voor het overgrote deel aan de klimaat hysterie.

    1. EU kok

     Alleraardigste Henk.
     Ik krijg helaas het idee dat ik bij u de een of andere gevoelige snaar heb beroerd.
     Ga vooral door met uw positieve en objectieve bijdrages aan dit forum en aan het Forum.

  2. ikweetwatikwil

   Mee eens Henk Alberda. En dat er stiekem al een aanbetaling aan het klimaat gedaan is , ontgaat de mensen of willen het niet zien.

  3. Robert75

   IK denk dat er wel wat in zit wat Schimmelpennink zegt. Wilders is natuurlijk ook een veel betrouwbaarder politicus als Baudet. Bij Wilders weet je waar je aan toe bent bij Baudet helemaal niet. Ee heel simpel voorbeeld is het EU standpunt. Eerst voor een Nexit zijn, vervolgens een Nexit dmv een referendum, dan weer hervorming. Lekker onduidelijk allemaal. Aan het stemgedrag kan je het ook niet zien wat die nu precies wil. Ze roepen voor een Nexit te zijn maar het enige wat die heeft gedaan is tegen Nexit moties stemmen. En zo zijn nog tal val voorbeelden waar het Forum een ander stemgedrag vertoont als wat ze zeggen te willen.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Los gezien van de inhoud denk ik zeker dat Wilders een stuk eerlijker en betrouwbaarder is. Ook integerder dan Baudet.

    Daarnaast heeft de PVV een wat socialer agenda. FvD is een VVD met een aangepaste anti migratie standpunt

   2. m.van.rosmalen

    Ach ja Robert
    Het heet ook niet voor niets Forum v Debielen.
    En dan te bedenken dat ze zich allemaal heel erg intelligent en superieur voelen en niet meer bij de “Tokkies” willen horen.
    Pffffff

 13. DidiMadloba

  Gaat die Schimmelpemnink nu ineens Wilders ophemelen? Wilders hangt de Bolkestein-doctrine: alles mag (en moet!) wat meer stemmen trekt. En ook Wilders is een trouw volger van het “Handboek Populisme”, dat de volgende stappen onderkent:

  1) Zoek een ingewikkeld onderwerp dat niemand hekemaal begrijpt
  2) Maak de mensen daar doodsbang voor
  3) Beloof het voortvarend aan te pakken
  4) Maar doe dat niet, want dan stemmen ze niet meer op je
  5) Geef anderen de schuld dat er niets gebeurt.

  1. Henk Albarda

   U beschrijft heel precies de werkwijze van Groen Links, D66 en en PvdA, wat een inzicht……….

 14. Kretoloog

  De verschillen tussen Wilders en Baudet hebben met karakters te maken. Veel meer dan de verschillen tussen PVV en FvD.

  Wilders is een ongecompliceerd persoon die rechttoe-rechtaan redeneert. “De kortste weg van A naar B is een rechte lijn”. Dat heeft door zijn eenvoud ongezeglijke voordelen en spreekt daarom vele mensen aan. Verder is Wilders politiek gewiekst (leerschool VVD!) en zal zelden in een debat het onderspit delven.

  Baudet is een intellectueel, die zichzelf en anderen voortdurend vragen stelt. Hij poneert stellingen die met evenveel gemak weer worden losgelaten. In de wetenschap is dat een pre, in de politiek echter een nadeel. Men verwijt Baudet door dat gedrag inconsequenties, terwijl hij volgens mij vooral zoekende is naar de juiste analyse en de beste oplossing.

  Dat veel geharnaste politieke tegenstanders van Wilders hem nu ineens gaan ophemelen, vind ik zeer verdacht. Bij Fortuyn ging dat, na zijn dood, ook zo. Het hypocriete gedrag van links ten voeten uit. Het is en blijft onbetrouwbaar volk!

  1. Lao Tse

   Baudet is politiek incompetent, maar ook een charlatan, narcist en een racist.

   Er valt over deze trieste fluim niets goed te melden.

   1. Kretoloog

    Bespottelijke reactie, LT, en dat weet je zelf ook wel. Als je wilt dat ik je serieus neem, stop dan eerst eens met dat trollen-gereageer.

  2. Anne Sophe Schillersdorf

   Als tegenstander kun je ook gewoon op een objectieve wijze een mening hebben over wie van deze twee de betere politicus is en dat is wat mij betreft Wilders. Dit zegt verder weinig over wat ik over zijn beleid vind. Populistisch rechts heeft met dat hele FvD fiasco een gigantische megablunder begaan en zeker nu blijkt dat het succesje van Baudetje helemaal gebouwd is op de electoraat van Wilders.

   Jullie hadden beter met Wilders kunnen blijven

   1. shidaian

    daar hebben we domme Lao Tse weer . Niet goed op de hoogte dat is wel duidelijk. Doe je huiswerk eens wat beter of hou je mond over iets wat je niet snapt….net als schrijver van dit stomme stuk

 15. Vliegenvanger

  WNL ook zo’n omroep bestaat ook uit belastinggeld, anders kunnen ze het ook niet bolwerken. Weg met dat zooitje ongeregeld. Weg met de populistische staatsomroep. Wat ze doen van ons belastinggeld is de boel demoniseren. Kletspraat verkopen, nep nieuws leveren. Niet normaal die Sander. Zijn preek kan hij beter voor zich houden, of ergens in een kerk. Wat een lapswans.

  1. Lao Tse

   Sander brengt een ongemakkelijke waarheid.

 16. shidaian

  Wat een ontzettend stom stuk zeg. Men vergeet ff de stijging nu al van de energiekosten bv. Die dreunt hier althans al aardig door FF € 40,- per maand meer betalen. En dat heeft natuurlijk niks met de klimaatmaatregelen te maken zeker. Schrijver zal zijn huiswerk ff beter moeten doen voordat hij weer eens een frame artikel schrijft dat totaal niet deugt

 17. m.van.rosmalen

  Die Sander is zo gek nog niet.
  Wilders is authentiek.
  Die andere lul is alleen maar ingezet om de PPV buiten spel te zetten.
  Gelukkig krijgen steeds meer Debielen dat door.

 18. Drollevanger

  Tsja. Zo werkt dat.
  Verdeel en heers.

 19. Drollevanger

  Wilders heeft maar 1 speerpunt, en dat is de Islam Europa uit.
  Ik denk dat dit al te laat is.
  Al de M-Oostenlanden hingen vroeger andere religie,s aan .
  In al die landen zijn de oorspronkelijke overtuigingen, veelal door middel van geweld of discriminatie vervangen door de islam.
  Ook in een groot deel van O-Europa regeerden islamitische heersers, die zijn er na honderden jaren, pas enkele decennia geleden, door het gros van hun bevolking uitgeschopt. Iets wat enige tientallen jaren geleden uitmondde in de Balkanoorlogen, waar de islam met behulp van het Westen een aantal landen, Bosnie, Kosovo, terug veroverde.
  Vergeet niet, Turkije werd voor de uitroeiing van hun christelijke volksdeel, bewoond door voor een derde christelijke mensen. Elke Turk heeft volgens mij wel christelijke groot of overgrootouders.
  Vraag dat maar eens aan de paar overgebleven Armenen in Istanboel.

  1. Lao Tse

   Dat denk ik ook, Drollevanger. Het is nogal lastig om godsdiensten uit te roeien. De nazi’s maakten er veel werk van bij de Joden maar dat is ook niet gelukt.

 20. Harrt Neutraal

  Het zonder echte redenen afgeven op Baudet, bevestigd dat dit een NSB-er is in het verzet tegen de linkse media dus gewoon links laten gaan en laten liggen is mijn advies.

 21. Drollevanger

  Ik vind eigenlijk dat Baudet met buitengewoon doordachte ideeën komt. Dat Schimmel alles niet snapt, daarvoor hebben we woordenboeken.
  Ik herinner me nog de ophef over het woord Boreaal. Daar viel de complete Nederlandse pers over.
  Nu kom ik dat woord overal tegen.
  Mankeert er soms wat aan de opleidingen van de tegenwoordige pers op politieke leiding.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.