Witte man hatend NRC: ‘Stop met opdringen witte cultuur’

Gelukkig hebben we altijd nog de NRC voor wat cultuurmarxistisch gehaat op de ‘witte cultuur’. Ditmaal zijn er twee mannen – zo niet progressief, geen enkele vrouw aan het woord. Wat een mansplaining – aan het woord die van mening zijn dat het ‘cultuurbeleid’ binnen de culturele sector is mislukt. De boosdoener: onze afschuwelijk witte cultuur.

Door minister Van Engelshoven is er vorige maand een nota gepubliceerd waarin te vinden is dat er meer ‘mensen met migratieachtergronden’ de culturele sectoren in moeten. Onder het mom van ‘cultuur voor iedereen’ zal er een overheidsinitiatief verschijnen. Beetje rare titel aangezien iedereen in Nederland meer dan genoeg ruimte heeft om aan zijn behoeftes te komen als het gaat om culturele uiting. Er is hier genoeg ruimte om je intolerante cultuur te kunnen uiten, mocht je dat willen.

„Het is belangrijk dat het gehele culturele veld een afspiegeling vormt van de samenleving van nu. Cultuur is van en voor iedereen, ongeacht woonplaats, culturele achtergrond of opleiding

Nu komen er twee mannen ons vertellen in de NRC dat er geen ruimte is voor ander vormen van cultuur in Nederland. Iets wat natuurlijk gewoon kolder is, er wordt genoeg energie en moeite ingestoken door de rijksoverheid en lokale overheden om aan de wensen van de minderheden te voldoen. Beweren dat we worden gedomineerd door ‘witte cultuur’ is natuurlijk je reinste onzin. Nederland heeft al decennia last van een schaamtecultuur.

We moeten dus juist culturele verschillen en andere referentiekaders en andere kwaliteiten de ruimte bieden. Verhalen vertellen die nu niet of te weinig verteld worden. Dat lukt culturele instellingen alleen door intrinsiek te veranderen. Is daar extra subsidie voor nodig? Nee, daar is een andere mentaliteit en het delen van macht en middelen voor nodig. De huidige generatie leiders moet plaatsmaken voor een nieuwe, meer diverse generatie. Dat kost geen geld, maar het opgeven van hegemonie

U hoort en leest het. De boze witte – of is het toch blanke? – man moet ruimte maken voor de intersectionele diversiteitsdrammers die nu steeds vaker een podium krijgen. Uiteraard mogen deze mensen hun mening ventileren, maar kom wel aan met misstanden die er echt zijn. Dit is gewoon drammen om te drammen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Rodendorff

  “Witte man hatend NRC”

  Het begint iets ontroerends te krijgen.

  1. Dik

   De aandoenlijke laat weer een digitaal scheetje.

 2. Bolkestein

  Ik ben niet wit. Ik ben blank. Alleen albino’s zijn wit.

 3. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  De Autochtonen Nederlanders, zijn de belastingbetalers.

  En Allochtonen gelukszoekers, zijn de potverteerders.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 4. Watcher

  Bart doet zeuren om het zeuren, janken om het janken enz.
  Cursus topic schrijven op DDS.

  1. Bolkestein

   Kan het huisregelement eens worden toegepast? Dan kunnen we hierbij het stuk vuil Watcher verwijderen. Ik zeg: Doen!

   1. Original NL

    Idd deze mislukte noppen clone is hier alleen maar om DDS af te zeiken..graag ook de 3 nieuwe noppen nicks verwijderen aub!!

   2. Watcher

    Hahahahaha je weet best dat het huisreglement buitenwerking is gesteld.

    Huisreglement De Dagelijkse Standaard – laatst geüpdate op augustus 2019

    1. Scheldpartijen, grof taalgebruik en geweldsdreigementen zijn toegestaan

   3. Watcher

    DD Bolkenstein vindt dat doodsbedreigingen, grof taal gebruik enz op DDS wel kunnen.
    Hoor hem daar nooit over….

    1. Peter Oudshoorn

     Sarko, je bent een politiek correcte zeurkous geworden. Eigenlijk kun je beter de SP laten voor wat het is en je bij een deugclub als de CU of D66 aansluiten – past veel beter bij je.

    2. Bosche draak

     het enige dat we horen is jouw constante gejank watjer, als het tolereren van trollen jou niet aanstaat dan ga je toch lekker elders je kul verkopen?

 5. DeSokke

  Het is juist goed dat er meningen van antifa lui hier gedeeld worden. Dan weet je wat voor dwazen dat zijn. Er lopen meer gekken los, dan er vast zitten. Die stelling bewaarheid een Watcher bij iedere reactie die hij plaatst.

 6. Agios

  Opdringen van een ‘witte’ cultuur? In welke vorm zouden wij witten iets opdringen? We hebben niemand gedwongen ons met een langdurig bezoek te komen vereren en buiten Merkel ken ik ook niemand die andere culturen hebben uitgenodigd. Als ik ergens in een ver buitenland kom (en dat gebeurt regelmatig), dan pas ik me aan en begin niet gelijk te schreeuwen dat ze mijn cultuur maar moeten aanvaarden. Het komt ook niet in mijn hoofd op om een pand te gaan kraken, of me halfnaakt door de straten te begeven. Ook voel ik me niet geroepen contact op te nemen met een instantie die mij geld geeft. Dat heeft te maken met respect. Dat is een eigenschap die de vreemde maar niet onder de knie kan krijgen en dan ligt dat volgens het NRC aan de witte cultuur? Ik krijg van dergelijke berichten een steeds grotere afkeer van alles wat uit het buitenland komt, vooal als het islamistisch is. Dan gaan mijn gedachten terug naar de 11e sepember (was het niet 2001?) en naar de beelden die ik gezien heb van de terreur in Irak en Syrie. En van de vele terroristische aanslagen. Op dat moment heb ik gehad met de culturen die niet wit zijn. En dat is, denk ik toch niet zo moeilijk te begrijpen. Dus ga mij niet de schuld geven dat ik een witte cultuur uitdraag. En als dat zo lijkt, dan is dat niet mijn karakter, maar zo ben ik wel gemaakt.

  1. Deathspank

   Het is inderdaad gemakkelijk om hier een afkeer van te krijgen, en nuance te zien. Toch is het de politiek die de enige echte schuld is. De politiek – die wij kiezen en ons dus zou moeten vertegenwoordigen – zou de grenzen moeten stellen en bewaken. Iedereen weet dat als er geen duidelijke regels het een rotzooi word.

   Dat is precies wat de polarisatie veroorzaakt? Het is ziek maar waar! Ondertussen wordt je voor van alles uitgemaakt als je zegt dat je van je eigen land houdt.

 7. musicmaniac

  De term “Witte cultuur” wordt vooral gebezigd door groepen als Antifa, We are here, krakers e.d. Als men zich als nieuwsvergaarder daar mee wil vergelijken, dan is deze krant een en al droefenis. Dit is ook de reden dat de verkoop van kranten terug loopt. Extreem links terrorisme verheerlijken loopt de spuigaten uit, en een groot deel van Nederland is dat zat. We eisen objectief nieuws en niet wat de NRC of de NOS beweert.[zie explosie in Israël i.p.v. aanslag.]

  1. Sprookjesfiguur

   “een groot deel van Nederland is dat zat”

   Volgens mij is een groot deel van Nederland continu bezopen gezien het stemgedrag.

 8. Sprookjesfiguur

  Van een multiculturele samenleving is sprake als in een land diverse groepen met verschillende culturen met elkaar samenleven. Zo wonen in Nederland naast Nederlanders ook groepen Molukkers, Surinamers en ook Turkse mensen.

  Een groep is een verzameling van twee of meer personen die met elkaar omgaan. … Vaak zal er sprake zijn van een sociale identiteit, het bewustzijn van een persoon tot een bepaalde groep te behoren en door anderen als zodanig behandeld te worden.

  Met andere woorden, indien er in je land 2 Turken en 2 Marokkanen wonen leef je in een multicultuur. Met deze definities is elk land een multicultuur. Wat een idioterie.

 9. ikweetwatikwil

  Ik ben een Nederlandse (fout)
  Ik ben blank (fout)
  Ik ben tegen Grenzen open voor iedereen (fout)
  Ik ben tegen omvolking (fout)
  Ik ben tegen islamisering (fout)
  ENZ,ENZ,ENZ.
  Weet je wat ik dan zeg tegen landverraders, krijg de RAMBAM maar

 10. C.A.Barstow

  De blanke man heeft altijd bovenaan gestaan en zal dat ook blijven,
  met middeleeuwse culturen waarmee wij nu overspoeld worden komen we geen stap verder, integendeel we hollen achteruit terug de middeleeuwen in.
  Met dank aan smerig vervloekt links

 11. Jack Flash

  Witte man is een smerig aangepraat psychologisch trucje dat doet verwijzen naar de witte kledij vande KKK can.Net zoiets als”klimaatontkenners”(holocaustontkenners)Typisch links.

 12. Jack Flash

  clan

  1. Deathspank

   Climate change deniers of klimaatontkenners. Nou ik ben er zo een alleen ontken ik het klimaat niet, of het feit dat de aarde zou opwamen, of dat mensen CO2 toevoegen aan de atmosfeer en dat dit een broeikasgas is. Ook ontken ik niet dat broeikasgassen warmte vasthouden. Wel ontken ik dat de mens de hoofdoorzaak is van de opwarming al heeft hij wel enige invloed. Ook zullen onze maatregelen geen effect hebben op de globale temperatuur. Wel zullen alle zonnepanelen en windmolens wereldwijd onherstelbare schade veroorzaken, maar daar hoor je nooit wat over. Wat mij verder opvalt dat ik nog zo veel plastic en andere troep op de straat zie liggen, met al deze klimaat correctheid.

   1. Mieremet

    Ik ontken het klimaat niet, dat is er gewoon. Ik ontken slechts dat Co2 zo’n groot probleem is. Plant 7 miljard bomen en laat de ellende in het amazonegebied ophouden dan is er met Co2 niks mis.

 13. Mieremet

  Ik vraag me af hoe de fabeltjeskrant er nu uit zou zien met al deze diversiteit, meneer de uil zou vast een Duitse adelaar zijn en lowieke de vos vervangen door een jakhals. Truus de mier een Schorpioen. Bor de wolf een hyena etc. Alleen Chico lama zou nog mogen blijven denk ik, of zou die toch ingeruild worden voor een kameel? Tijden veranderen, gezever niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.