D66 roept op tot ‘CO2-melding’ om mensen meer bewust te maken van klimaatschade

Regeringspartij D66 is van mening dat het ‘gratis retourneren’ van pakketjes “niet meer van deze tijd is” en wenst als klap op de vuurpijl ook een CO2-melding voor mensen die post ontvangen. Het is weer klassiek D66: de klimaatdrammers gaan ver in hun micromanagement van de samenleving. Voor hen is het net een spelletje zoals Age of Empires blijkbaar, via de Telegraaf.

Het voorstel is bizar slecht: omdat mensen steeds vaker via het internet bestellen en daardoor ook vaker bestellingen retourneren wordt er natuurlijk energie ‘verspilt’ aan het onnodige transport van bijvoorbeeld damesschoenen. Normaal gesproken ziet niemand een probleem, maar de groene woudlopers van D66 zien dat natuurlijk wel. Uiteraard zou het beter zijn als iedereen één pakket bestelt en vervolgens direct tevreden is, maar het inruilen van gekochte producten hoort nu eenmaal bij de economie.

Volgens Kamerlid van D66 Rutger Schonis is het echter noodzakelijk dat mensen een CO2-melding ontvangen bij online bestellingen vanwege de onderstaande anekdote:

„Dat is goed voor het bewustzijn (CO-melding, red.). Ik ken verhalen van mensen die veertig paar schoenen bestellen en er 39 terugsturen. Daar moeten wel weer allemaal busjes voor rijden.”

Het is inderdaad waar dat er mensen zijn die een handje hebben van het bestellen van 15 verschillende paren om er vervolgens 12 terug te sturen. Sterker nog: ik ken zulke mensen, maar als het gratis retourneren verdwijnt betekent dit dat mensen gewoon hun schoenen op een andere manier bestellen. Wellicht rijden ze dan naar de stad met hun auto en wordt wederom CO2-uitstoot gerealiseerd. De opties zijn talrijk, maar het passen en kiezen van producten alvorens tot aankoop over te gaan zal altijd blijven bestaan. Daar doet geen enkele CO2-melding iets aan af.

Met deze directe aanval van D66 op zowel de intelligentie van mensen  -ze zouden meer “bewustzijn” nodig hebben- toont de partij zich weer van de verkeerde kant: klimaatdrammerij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. santiago

  Het buitengewone objectieve, interessante programmaatje van Rikkie Niemand is weer begonnen. Propaganda praatjes van ons belasting geld. Goed hoor.

 2. Vit

  Ik wil graag melden dat Jetten tamelijk veel CO2 produceert.

  1. Confucius

   Als homo zijnde produceert ie in ieder geval geen nageslacht.

   1. Joop van Leeuwarden

    Nee, want homo’s kunnen geen kinderen maken natuurlijk. Ongelofelijk, wat een niveau

  2. Bender

   Ja dat kontbonken schijnt nogal wat methaan op te leveren Vit, of bedoelde je dit niet?

 3. Dik

  Ik wil melden dat er geen verschil bestaat tussen GroenLinks en D’66.

  1. Kretoloog

   Ik wil melden dat de PvdA als 3 druppels water lijkt op D’66 en GroenLinks.

  2. Siemien

   Ik wil even melden dat co² niets met het klimaat heeft te maken

   1. Deathspank

    @Siemien: Klimaat discussie in een notendop!

   2. Mezzadra

    Hilarisch!

 4. meneer cactus

  steek die CO2 fabel daar waar de zon niet schijnt

  1. Deathspank

   Methaan is ook heel slecht, je zal een andere ingang moeten vinden.

  2. RvdBe

   Meneer Cactus, dat gaat niet bij jetten, daar zit al iets anders.

 5. J.Rademaker

  Vroeger stapte men in de auto om een aankoop te doen en kwam thuis met een pakje.
  Een rit per pakje, nu uitgekiende logistiek en een busje ipv honderd privé ritjes.
  Ik heb het al eerder geschreven propaganda en indoctrinatie is nu politiek.
  Rekenen is helemaal uit.

  1. Dik

   @Rademaker: De belastingbetaler ligt aan het zuiginfuus van de Nederlandse staat. Jaar na jaar zijn de belastingen gestegen en de creativiteit om de belastingbetalende burger nog verder leeg te zuigen is schier onmetelijk. Het verschrikkelijk is dat er nog steeds kiezers zijn die op deze vunzige rovers blijven stemmen, zo zit het namelijk!

   1. Isengrijn

    Goed zo, Dik!
    Inhoudelijk. Je kan het wel, hou vol!
    😉

 6. struisvogelpolitiek

  Er komt nog eens een tijd dat wij van deze klimaatsekten (D66 en GL) belasting moeten betalen over de lucht die wij inademen met een belastingkorting voor COPD patieënten, omdat deze minder lucht verbruiken en sportlieden worden dan extra belast. Zotte partijen met zotte ideeën.

  1. Deathspank

   @struisvogelpolitiek:

   Quote:
   “Er komt nog eens een tijd dat…”
   Het klinkt net alsof dat nog ver weg is!

   1. struisvogelpolitiek

    @Deathspank
    Met klimaatmalloten zou het dichterbij kunnen zijn dan dat je verwacht.

 7. Jack Flash

  Debiel 66 is zo debiel dat ze door hun eigen debieliteit nimmer kunnen inzien hoe debiel ze zijn.Geldt ook voor GL.

 8. fusilier

  D66 is een overbodige vunzige vieze partij,ze hebben geen normen en waarden voor het ongeborene leven,en mensen die oud zijn.

  1. C.A.Barstow

   @fusilier:

   Fusilier, je slaat de spijker recht op zijn kop, D666 is een partij gerund door onmenselijke gewetenloze en gevaarlijke smeerlappen.

 9. Jack Flash

  Hans van Mierlo(oprichter) heeft ooit in een interview te kennen gegeven door mogelijke ovebodigheid eventueel de partij op te heffen.

 10. RS

  die Jetten heeft op de foto boven hetzelfde smerige “lachje” als de MP…….zoiets kun je toch niet serieus nemen….weet hij zelf ook wel……

 11. Vliegenvanger

  Bij Dram66 zijn ze helemaal doorgeslagen in het klimaat. Maar ze beginnen nu toch maar het stikstof probleem terug te draaien. Want de huizenbouw stagneert, en dat moet niet kunnen. Huizen zijn hard nodig. Dit bewijst weer dat ze duidelijk niet weten wat een ellende ze veroorzaken. Ze stellen regels op die niet doordacht zijn, en achteraf moeten ze bakzeil halen. Allemaal ondoordachte regels, kosten klauwen vol geld. Weg met Dram66, waardeloze Dram partij. Met een marionet aan het hoofd.

 12. Tman

  Kan die Jetten geen euthanasie plegen danwel erbij geholpen worden,deze genderneutrale lul is gevaarlijk!

 13. joey

  Dit gifgroene nieuwe idee van Jetten,gaat linea recta naar de indoctrinatie docenten en scholen en vandaar wederom met vlaggen en spandoeken naar het Malieveld!
  Weg met DHL en Post.NL,we doen alle post dmv bakfiets estafettes!

 14. shidaian

  Moet je dat uitdagende smoel zien van die Robot. Wat een kukel is het toch

 15. Wim Vreeswijk

  Volgens het CBS is het migratiesaldo sinds 1995 toegenomen van 13.904 naar 86.371. Als men Nederland zich deze klimaatschade bewust zou maken, zou men vanuit Den Haag eerst eens kunnen beginnen met een heroverweging van het Verdrag van Schengen uit 1985 om digitale, dus uiterst snelle en efficiënte grensbewaking mogelijk te gaan maken. Dan hoeft er ook minder gebouwd te gaan worden en gaat er ook minder natuur verloren.

 16. Cesare

  Mijnheer Jetten en zijn partijgenoten produceren zelf bovengemiddeld CO2. Zet de aanwijzingen maar in het partijkrantje. Dat hebben ze samen met GL nl de volkskrant

  1. meneer cactus

   maar ze kopen dat keurig af met een toeslag , cynisme off

 17. gerensvet

  Heeft D66 niet zelf concurrentie in de postmarkt ingevoed? Te veel co2? Maar wel 3 postbodes met brommers, auto’s en vrachtwagens Saind, Selectmail, Van Straten post en Postnl. Postzegel is daarnaar alleen maar duurder geworden. 1 postbedrijf is veel goedkoper en veel minder Co2 uitstoot.
  Maar dat wist ik 20 jaar geleden ook al.

 18. Jv

  Moet er nu echt iedere keer een foto van die homo met z’n ingetogen gevormde vrouwenbekkie geplaatst worden.Bah! Om misselijk van te worden.
  Je ziet veel homo’s, maar deze “manvrouw” slaat alles! Het mankeert nog aan de lippenstift! Wat een vrouwenkop heeft deze “man”.

  1. Joop van Leeuwarden

   Ik ben nu wel heel erg benieuwd hoe jij er uit ziet. Zie je er uit als een “echte man”of ben je zo’n klein sukkeltje met een klein brilletje die opgewonden raakt van homo’s.

 19. C.A.Barstow

  Dat de idioot een homo is is tot daar aan toe, wat ik niet wist is dat het ook zijn verstandelijke vermogens aantast.
  Weer wat geleerd.

  1. Joop van Leeuwarden

   Wat heeft homo zijn hier nou in godsnaam mee te maken. Even ter info. homo zijn tast je verstandelijke vermogens niet aan. Weer wat geleerd zegt Barstow, nou ik geloof niet dat jij ooit iets leert. IQ van een fruitvlieg neem ik aan?

   1. Mezzadra

    Misschien ben je hier nieuw, Joop van Leeuwarden, maar homohaat is hier meer regel dan uitzondering.

    1. Joop van Leeuwarden

     Ik ben hier niet vaak idd, als dit gebruikelijk is hier dan ga ik voortaan wel naar de site van verstandelijk beperkten. Daar ligt het niveau een stuk hoger dan hier geloof ik. Homohaat, kom op zeg het is 2019.

 20. Jack Flash

  Niet bepaald het type wat wel eens aan een auto gesleuteld heeft.Geldt ook voor Klaver.Stomme mietjes die alleen maar wat in het rond zwammen en hun zakken vullen.

 21. DennisEijs

  Ja, mijn buurman heeft een fles frisdrank geopend, yep, met CO2 erin. Ik denk, ik meld het effe.

 22. Bes Tolen

  D66 sinds de jaren tachtig de grootste beperker van de vrijheid van meningsuiting en onnozel en vooral verzwijgend begunstigend voorstander van massa immigratie. Alsof massa immigratie geen hoog percentage CO2 met zich mee brengt: een groot deel van de vreemdelingen stookt tot veel hogere temperaturen dan autochtoon. Ook dit: terwijl die vreemdelingen niet eens zelf de kosten dragen. Alles dank zij D66 de partij voor kleinzielig en vooral fout in Nederland. Wel links maar de PvdA schade berokkenen (zie mijn eerste zin in deze reactie) in samenwerking met CDA vond D66 nooit een probleem.

 23. Punt50

  D’666 weer met die kromme ideeën van ze, je komt toch niet meer bij?

 24. Joop van Leeuwarden

  En nu wil D66 de veestapel halveren ivm met stikstof en dan kunnen we weer huizen bouwen. Hiermee maken ze duidelijk dat het D66 geen reet interesseert dat klimaatgedoe. De veestapel halveren betekend niet dat we een kippetje of varkentje meer of minder eten. Nee, het probleem verplaatsen heet zoiets. Totaal onzinnig, hier voldoen we aan de eisen om het probleem vervolgens in een ander land neer te leggen. Zelden zo’n bullshit gehoord, jiskefet is er niks bij.

  1. Mezzadra

   “De veestapel halveren betekend niet dat we een kippetje of varkentje meer of minder eten.”

   Nee, dat is niet de bedoeling van dit voorstel maar dat zou wel een goed idee zijn.

  2. Rosasolis

   @Joop van Leeuwarden. Jaren geleden heb ik enkele jaren in Heerenveen gewoond en heb ik de kleine velden met de prachtige kleine melk ras kooien, en stieren, zien rond hupselen. Uitstekend verzorgd en ook met hun vrije leven op de grond van de boerderijen. Ook in Noord-Holland zijn alle kooien, stieren, en kalveren dagelijks urenlang buiten. Zij komen laat in middag weer de stallen binnen. Zo gaat het met onze hoog-geschoolde boeren die beter dan D66 weten hoe het moet. Jammer is het dat D66 weinig respect voor eerwaardige landbouw heeft. Gaat dit pseudo-intellectuele D66 partij ook te keer tegen onze geweldige velden van prachte tarwe en andere granen in de kop van Noord-Holland. Je weet niet wat je ziet van die prachtige velden van granen van onze noord-kop. Maar ook de graan velden hebben natuurlijke
   mest nodig, anders kunnen zij niet meer produceren. In de kop van Noord-Holland
   zijn er prachtige kleine agrarische boerderijen die prachtige velden van tarwe, en andere graan soorten produceren. Die dit oogst met steun van natuurlijke mest (voeding) kunnen gebreken.
   Hoewel ik uit de provincie Manitoba, Canada kwam, die de grootste graan velden voor tarwe en andere granen voor de hele wereld heeft geleverd, voor onze dagelijkse brood, kan ik zeggen dat ik heel veel waardering heeft voor de zorg van onze vele kleine agrarische boerderijen in de kop van Noord-Holland. Jullie hebben het alweer voor gezorgd voor een uitstekende oogst van granen uit de kop van Noord-Holland.

 25. spons

  Deze gladjanus heeft de kleuterschool niet eens afgemaakt en die dwaas denkt dat wij net zo stom als hem zijn, grote pech Jetje wij hebben hem wel afmaakt en met succes.

 26. Rosasolis

  Vandaag alweer een belachelijk wens van D66. ZIJ willen het beleid van onze Minister van Landbouw overnemen! Volgens D66 is het C02 uitstoot van varkens en kippenmest veel te hoog, en D66 wil het beleid van Min. C. Schoten “verbeteren”.
  Mevrouw Schoten is WOEDEND, en terecht. Wij hebben nooit eerder zo’n toegewijde, hard werkende min. van landbouw ooit gehad. Ik heb de carriere van deze briljante landbouw specialist gevolgd, vanaf haar studie van Landbouwkunde en technieken aan de Universiteit van Wageningen, tot dat zij als min. van Landbouw werd genoemd, en tot nu toe. Dagelijks gaat zij op stap naar de boerderijen door ons hele land, om de kijken hoe het gaat met het leven en zorg voor dieren. Soms in het allerslechtste weer,
  met haar regen jas en hoge rubber laarzen. Zij ziet waar er veranderingen moeten komen, en vertelt aan de boeren hoe zij het moeten doen… Welke min. landbouw heeft dat eerder ooit gedaan? Ik eet geen varkensvlees omdat ik heel oneens met dat een vrouwtje zoveel nakomelingen moeten produceren voor de glorie van de goedkope vlees industrie. Maar C. Schouten ziet meteen waar het echt fout gaat in een varkens boerderij, en dagelijks krijgen we op de radio te horen over de plof-kippen van AH.
  Wij zien gelukkig steeds meer Bio vlees, en kip producten in de Vomar. Overal groene Bio stickers, en hun “Groene Weide” stickers voor onze kooien, ook stieren.
  Kortom; steeds meer dieren boerderijen zijn nu biologisch bewust, maar allereerst voor het welzijn van hun dieren. Ga door Carola, je bent geweldig.

 27. Sando

  Zo ik ben 76 en ga NU via internet kopen en niet meer naar de winkel lekker auto voor de deur dank u wel tot overmorgen enz enz ik laat mij de les niet lezen door dat enge ventje!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.