Peilingen! Geert Wilders profiteert van monsterverlies FVD (-7): nu derde partij van het land

Geen categoriesep 03 2019, 13:45
Zojuist zijn de peilingen van IPSOS gepubliceerd op de website van EenVandaag en we zien daarin hevige electorale verschuivingen. Voornamelijk het verlies van Forum voor Democratie (FVD) valt op. De partij staat nu op 11 zetels. Eenzelfde beeld liet de peiling van Maurice de Hond eerder deze week ook al zien.

Peiling van 3 september 2019 (IPSOS)

Als we kijken naar de uitslag van de IPSOS telling, dan zien we het dramatische verlies van Forum voor Democratie direct terug in de gegevens. Volgens de uitspraken, gedaan door partijleider Baudet tijdens het evenement in Zaandam 2 september j.l., is er echter weinig aan de hand en wil de partij "weer vooruit kijken".
Dat "vooruit kijken" is ook wel noodzakelijk want ondertussen is de partij gedaald van 22 zetels in mei 2019 naar 11 zetels in de peilingen. De PVV van Geert Wilders profiteert dankzij het gerommel bij de renaissancevloot en pakt gewoon vier zetels op FVD. Daarmee staat Wilders op een nette derde plek.
Ook de VVD en CDA profiteren met elk één zetel extra winst sinds de vorige peiling. De Partij voor de Dieren van Marianne Thieme doet het ook goed momenteel. De partij had van de zomer ook problemen toen een Tweede Kamerlid (Van Kooten) op dubieuze wijze uit de fractie stapte, maar de kiezer gunt Thieme het vertrouwen. Het probleem bij de PvdD escaleerde namelijk nauwelijks waardoor de partij nu is gegroeid naar 8 (!) zetels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten