Auw! Snoeihard oordeel hoogleraren over ‘onderwijspartij’ D66

‘Waarom zou je als academicus nog op D66 stemmen?’ Deze vraag stellen twee hoogleraren die zelf (nog) lid zijn van D66. In deze column zoeken ze naar een antwoord. En die hebben ze nog steeds niet gevonden…

Jacque Neefjes en Herman Overkleeft, beide academische zwaargewichten die goeie hoop hadden op het moment dat hun partij niet alleen in het kabinet wist te komen, maar ook de ministerspost van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wist te bemachtigen. En het was ook nog eens een vrouw die de positie ging bekleden, helemaal leuk.

Nu ze zo terugkijken op de afgelopen jaren zien ze dat er, plat gezegd, geen reet van terecht is gekomen. Er kwam haast geen geld bij voor onderwijs en wetenschap (enkele miljoenen terwijl het plan een miljard was) en geesteswetenschappen moesten zelfs een deel van het geld afstaan aan technische studies.

Beide heren zagen dat zowel minister Ingrid van Engelshoven als haar partij (D66) totaal geen verstand hebben van onderwijs en wetenschap. En daarmee bedoelen ze dat er alleen wordt gekeken naar of bepaalde studies wel renderen, maar niet wat de mens nou prikkelt om te ontdekken, te innoveren of een passie te ontwikkelen.

“Academische onrust is het voorlopig resultaat van het beleid van deze D66-minister, dat zich kenmerkt door een volledig gebrek aan visie op wetenschap in brede zin. Het is te hopen dat (…) de D66-minister zich gaat gedragen als de vertegenwoordiger van dé onderwijs- en onderzoekpartij. Anders vrezen we dat de afbraak van de brede universitas voor altijd aan D66 zal kleven.”

Ouch!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. DidiMadloba

  Het blijft moeilijk. Ronald Plasterk, een wetenschapper van wereldniveau, faalde volkomen als minister van wetenschapsbeleid. Omdat hij het politieke handwerk beneden zijn stand vond.
  Wetenschappers prezen Maria van der Hoeven, een voormalige MAVO(VMBO) lerares. Die ervaring kwam haar te pas in de Kamer, ook een soort VMBO klas.

  1. merlot

   “de Kamer, ook een soort VMBO klas.”

   Goh, MadDidi heeft een helder moment…

 2. Duckday

  D 66 is een gevaar voor Nederland ze maken meer kapot dan ons lief is

  Stem gewoon PVV of FvD

 3. Blokkeer-Fries

  Geweldig! Gender neutraal speelgoed, vrouwen quota, diversiteit, inclusiviteit etc., etc.
  Het Nederlandse onderwijs, dus exclusief het door de Nederlandse belastingbetaler, gesubsidieerde salafistisch sharia onderwijs, is bewezen extreem links. In de “geesteswetenschappen” viert het vrouwelijk, man hatende, lesbische, extreem linkse, dictatoriale wanbeleid de boventoon.
  Zolang de kiezer blijft kiezen voor extreem linkse, volledig incompetente, demente en incontinente, zogenaamde zelfbenoemde vrouwelijke, diversiteit SJW “volksvertegenwoordigers”, is dit wat Nederland verdient. En we polderden en deugden nog lang & ongelukkig met ons breekbare vaasje in de hand.

  1. Shadow1100

   D(ictatuur)666
   -Het intrekken van het raadgevend referendum;
   -het tegenhouden van het correctief/bindend referendum;
   -het invoeren van de Wiv (Sleepwet), (zonder referendummogelijkheid);
   -het niet uitvoeren van een 2e kamer motie inzake EUvsDisinfo;
   (Minister van waarheid Orwellgren zat vorig jaar aan aan de Bilderberggroep!)
   -het achterhouden van een kritisch privacyrapport over de AIVD;
   -het demoniseren van andersdenkende, vooral rechtse, politieke partijen;
   -het uit hun context rukken van diverse quotes;
   -het niet melden van een door een Canadees diplomaat geschonken(?) penthouse in Scheveningen twv €.135.000,-;
   (op 15 februari 2017 is ingestemd met het vrijhandelsverdrag CETA met Canada(????)
   -het niet vervolgen door het (D66) OM;
   -links Nederland heeft zo zijn eigen regels en wetgeving, met eigen D66 rechters;.
   -het niet melden van “een gift in natura”, en later het liegen over de vliegreis in privéjet (€11.000,00) naar Oekraïne;
   -het verwijten dat een Russische staatsburger nooit zijn fouten recht zet;
   -het verpatsen van Nederland aan de EU;
   -het opengooien van de Nederlandse grens voor moslims en asieleisers;
   -het voltooid leven project;
   -en dan eerst nog even het stoffelijk overschot leeggraaien door het….
   -het verplicht donorschap;
   -het bedrijven (willen) verplichten minimaal 30% vrouwen in de top aan te stellen;
   -het stilzwijgend(!) terugdraaien van belangrijke veiligheidsmaatregelen rond de GR verkiezingen 2018;
   -nepnieuws, afbraak van democratie, tegenwerken van democratische participatie en vernieuwing, corruptie, antiliberalisme, schending van de lichamelijke integriteit, schending van privacy van de burgers via een ondeugdelijke inlichtingenwet, de Nederlandse veestapel halveren, barbecuen verbieden. Verplicht 30% vrouwen in de topfuncties van bedrijven, afvalenergiebedrijf AEB de vernieling in geholpen. Restwarmte lijkverbranding naar de huishoudens.

 4. Kretoloog

  De vrouwelijke D’66-ministers in het kabinet bakken er weinig van. De Palestijnen lover Kaag-Kak, de feeks Ollongren (die van zichzelf vindt dat zij wel premier kan worden) en schooljuffie Van Engelshoven. Gelukkig vertaalt hun belabberde optreden zich in een forse daling voor D’66 in de peilingen.

 5. Jumping

  Als je het toewijzings beleid, van de Burgemeesters in Nederland bekijk en dan de totale afgang, van D66 in ogenschouw neemt
  Snap je de stelling Nederland, is een keiverrot land geworden.
  Ca 10 % van de Burgemeesters is van D66 huize.

 6. Blokkeer-Fries

  Faal minister Ingrid van Engelshoven, niet omdat het kan, maar omdat het moet van extreem linkse, lesbische, mannen hatende en democratie killende, Kajsa Ollongren, die persoonlijk de democratie van het referendum heeft afgeschaft. Wat een verrijking voor de democratie. Alle problemen worden stuk voor stuk opgelost door vrouwen aan de top, die er zitten omdat ze vrouw zijn en niet voor hun competenties.

  1. Henkdetenk

   @blokkeer…+++

  2. Baron von Munchhausen

   Blokkeer Fries,
   Juist en dat voor 1000%.

 7. Gerlos

  PASPOP JETTEN en zijn linkse zooitje hebben tot nu toe niks gebracht voor ons Nederlanders, en gek die daar rondloopt wil de halve veestapel in de kieperton donderen en een ander wil meer vluchtelingen opnemen en liefst nog die idiote geloofsvanaten van I.S.
  Hopende dat bij de volgende verkiezingen weinig zetels over blijven voor deze ramp partij.

  1. Mezzadra

   “wil de halve veestapel in de kieperton donderen”

   Dit is een misverstand. De veestapel in Nederland wordt per definitie, meestal na een afschuwelijk leven, geslacht.
   Als Jetten zegt dat de veestapel gehalveerd moet worden betekent dat dat er minder dieren zullen worden geboren om een afschuwelijk leven in de bio-industrie te moeten uithouden.

   1. Groeneveld

    Lees dit eens Mezza. Her verrijkt je mening.

    ht*ps://www.boerenbusiness.nl/opinies/boerenbusiness/opinie/10884388/stikstof-de-meesterroof-van-de-overheid

    1. Mezzadra

     Ja Majoor verwoordt zowel de frustratie van de boeren adequaat als de drogredenen om onder de feiten uit te kruipen.

     Het agrarische kankergezwel in dit kleine dichtbevolkte landje moet worden teruggedrongen, Groeneveld, links of rechtsom. Het kan zo niet verder en we moeten die halvering van de veestapel snel realiseren als we onze economie overeind willen houden.

     1. Groeneveld

      ‘Het agrarische kankergezwel..’. Kan het echt niet wat minder Mezza?

      Heb je al uitgerekend wat het kost om de helft van de veestapel te saneren? Omzetverlies: 45 miljard. Uitkoop boeren: x miljard. Toeleverings- en verwerkingsindustrie: tienduizenden mensen werkeloos.

      Dat draagt niet bij aan het ‘overeind houden van onze economie’.

     2. Mezzadra

      Als we de veestapel niet halveren liggen er honderden bouwprojecten stil, Groeneveld. De volledig uit de hand gelopen veehouderij houdt onze economie in gijzeling.

     3. Groeneveld

      Als je het artikel van Majoor gelezen hebt, begrijp je dat het pure roof is van de overheid: stikstofrechten worden van boeren (die zojuist grote investeringen hebben gedaan) gejat waardoor bouw- en andere projecten kunnen doorgaan. Pure zwendel.

      Je had ook kunnen lezen dat het RIVM zijn meetmethoden niet openbaar maakt, iets wat zeer verdacht is. Temeer daar bekend is dat het RIVM volledig is ingepakt door de Groene Khmer van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer (die de Natura 2000 gebieden hebben aangewezen, meer in getal dan Brussel vroeg) die gewassen en planten op de lijst hebben opgenomen die geeneens in Nederland voorkomen, maar waarvan zij wel dromen.

      De stikstofhoax is een grote zwendel.

     4. Mezzadra

      @Groeneveld,

      De Overheid zit met de Europese regelgeving en de Rechterlijke uitspraken gewoon totaal klem. We kunnen emmeren over de meetpunten van het RIVM maar dat leidt af van de essentie: er wordt veel te veel stikstof uitgestoten en dat moet op korte termijn terug worden gedrongen anders kunnen we niet verder.

      Dat gewauwel over Groene Khmer schiet ook niet echt op.

      Er is maar één uitweg, een miljard uittrekken om op korte termijn boeren uit te kopen.

     5. Vlaswiek

      De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Het is en blijft een volkomen kansloze figuur. In discussie gaan met een strontvlieg? Hoe wanhopig ben je dan?

     6. Lampje

      Meneer Mezzadra, dit onderwerp gaat over het onderwijs, dus niet proberen mensen op het verkeerde been te zetten. Trouwens een veel gebruikte vakbond’s tactiek, hebt u daar ook uw opleiding gehad?

   2. Joshuak

    Jaja Nederlandse boeren zijn nog gebonden aan veel regels zowel rond natuur als medicinaal..

    Reken er maar op dat elke dier die hier niet weer wordt geboren in het buitenland onder nog verschrikkelijk manier wordt behandeld en ook nog eens vol word gespoten met antibiotica met mogelijk immuniteit van die bacteriën als gevolg.

    EN die immuniteit kan op lange termijn veel gevaarlijker zijn dan stikstof. Het feit dat het niet meer in Nederland wordt geproduceerd betekend niet dat het gebruik en vraag mínder is geworden..

    Enige wat je krijgt is een groeiende vraag bij landen die niet aan die regels houden..

 8. Gerlos

  Mezzadra morgen maar weer genieten van een biefstukje van de haas, minimaal van twee ons.

  1. Mezzadra

   Eet smakelijk hoor. Denk tijdens het eten niet teveel aan het vreselijke leven dat de dieren hebben gehad. Dat bederft de eetlust.

 9. Sharktyricon

  Lol wordt d66 hier nu aangepakt omdat academici niet genoeg geld hebben gekregen? Kan ik hier uit opmaken “linkse hobbies” zoals wetenschappelijk onderwijs, “elitaire” universiteiten etc nu ineens wel goed zijn?

 10. Ad Fundum

  Eind 2017 waren er in Nederland 1,7 miljoen melkkoeien… Wist iemand dat?
  Over 2017 telde Nederland in totaal 105.184.440 kippen. Dat is onderverdeeld in 47.950.799 leghennen en 57.233.641 vleeskuikens. Uit boerenbusiness.nl
  Mag het een hennetje minder?

 11. StanleyC

  Ik vind het niveau van de 2de kamer meer basisschool niveau

 12. Joop Klepzeikert

  Steeds meer mensen gaan inzien dat het wanbeleid van dit rariteitenkabinet steeds meer kapot maakt. Nu moeten ze alleen hun stemgedrag daar nog op aan gaan passen.
  Ook deze 2 heren blijven, ondanks dat je van zulke mensen toch wat meer verstand zou verwachten, nog steeds lid van de gevaarlijkste partij van Nederland.

 13. Gerlos

  Mezzadra het was heerlijk deze biefstuk van de haas, ben de koe zeer dankbaar dat dit stukje vlees op mijn bord lag. Morgen weer iets anders proberen van vlees, dat houden wij er wel in .

 14. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Type’s die hier van de daken roepen van Veestapel halveren , boeren uitkopen. Hebben totaal geen verstand van de melkveehouderij. Het zijn van die type’s die van die gladde handen hebben en zijn alleen maar geschikt om licht typ werk te verrichten achter een computer 24/7 Nadenken kunnen ze ook al niet omdat de stropdas de zuurstof toevoer af knelt naar de hersenen. Boeren laten zich niet dwingen door een over ijverige overheids bureaucraat, die 24/7 werkt met cijfertjes. Veestapel halveren betekent dat we de andere helft van het vlees moeten importeren uit het buitenland, is niet zonder risico. Voor je het weet speelt de ziekte creutzfeldt jacob op in Nederland bovendien kost het ook nog eens veel geld. Maar daar denken die “anti boer type’s ” niet aan. Ook wat de boer maakt aan kosten ook daar weten ze HE-LE-MAAL NIKS!!!! vanaf. Als je 50% van je vee weg doet kan je de kosten niet meer op brengen. Wat dat betreft moesten de boeren maar eens een week lang 50% minder gaan produceren. Moet je eens opletten dan staan diezelfde linkse terpetijn seikers te mekkeren dat er haast geen vlees en melk producten bij de slager cq supermarkt te krijgen zijn, lange rijen voor de slager en supermarkt. De vuile randdebielen met hun achterlijke voorstellen. Wat er aangepakt moet worden is de overbevolking Nederland is overvol. Ga dat maar halveren naar 8,5 miljoen. Invoeren van asielzoekers en migranten quota net als in Zwitserland, ook moet er veel strenger worden geselecteerd om gelukszoekers en type’s met kwade bedoelingen er gelijk uit te lazeren en de grenzen dicht gooien. D 66 kan je in 1 adem noemen met denk, die partijen hebben helemaal niks met Nederland.

 15. ShaoKahn

  Een politicus die zich niet interesseert voor de daadwerkelijke inhoud van iets, maar enkel naar een terug winbaar rendement….
  Goh, what else is new

 16. Lampje

  Misschien kunnen de heren één punt van D66 opnoemen waarin ze het goed doen?, ik kan het niet. Herstel, oh ja, een grote bek opzetten en niets presteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.