Kansloze hypocrisie: Amerikanen die het Midden-Oosten kapot bombardeerden klagen nu over Turkije

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Dat spreekwoord is perfect van toepassing op de Amerikaanse minister van Defensie en opvolger van John Bolton, Mark Esper. De chaos in Syrië is compleet nu er weinig over is van de voorheen stabiele regering van president-dictator Assad. Zogenaamde ‘pro-Turkse’ rebellengroepen zouden in de chaos oorlogsmisdaden hebben gepleegd tegen de Koerden en de Verenigde Staten eisen dat Turkije zich verantwoord, via de Kanttekening

Het is best opmerkelijk dat de Amerikanen zich plotseling terugtrekken zonder hun bondgenoten fatsoenlijk in te lichten en dan vervolgens beweren dat er wél overleg is geweest. Om vervolgens te gaan klagen als er in de chaos ‘iets mis gaat’. Waren ze maar zo accuraat met hun eigen missertjes, maar goed.

Na jaren van terreur gericht tegen de Turkse bevolking -afkomstig uit het door burgeroorlog verscheurde land Syrië- moest Erdogan ingrijpen om de veiligheid van zijn bevolking te garanderen, maar deze acties kunnen op kritiek rekenen van de Amerikanen. Uitgerekend de Amerikanen. Het land die het westen meesleurde in een uiterst destructieve ‘war on terror’. Een strijd die heeft geleid tot méér terreur en niet minder. En in het proces  werden de (relatief) stabiele landen Irak, Syrië, Libië en Afghanistan volledig gedestabiliseerd en legden de Amerikanen de basis voor de opkomst van ISIS.

Uitgerekend die Amerikanen klagen nu dus over de veiligheidsoperaties van Erdogan. Wat. Een. Grap. Een hele slechte grap.

Voor de mensen in het Midden-Oosten zou het beter zijn als de grote ‘westerse mogendheden’ de komende jaren gewoon even hun mond houden en gaan reflecteren op hun gedrag aldaar. Want het steunen van jihadisten, het bombarderen van burgers en vervolgens met grote mond op het wereldtoneel anderen de maat nemen over mensenrechten is niet alleen hypocriet, maar volstrekt ongeloofwaardig en een belediging van de intelligentie van de wereldbevolking.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Jumping

  Wat een gekleurd stukje.

  Maar wat wel moet gebeuren, is dat de Europese landen, die daar niets te zoeken hebben, stoppen met het vertroetelen van deze landen, Olie en Gas zijn niet meer nodig, dus laat die landen hun eigen broek maar ophouden.
  Wat zeker ook helpt, is als de Europese landen al de gelukszoeker terug sturen naar die vlgs DDS veilige landen.
  Hun probleem en ons probleem opgelost.

  Erdogan zit ook te springen om mensen, dus de Turken kunnen ook weer terug.

 2. merlot

  “Na jaren van terreur gericht tegen de Turkse bevolking -afkomstig uit het door burgeroorlog verscheurde land Syrië- moest Erdogan ingrijpen om de veiligheid van zijn bevolking te garanderen”

  Ik zie dat Teunis alle begrip heeft voor Erdogan…

 3. JBoul

  Goed Stuk! kleine aanvulling… Amerika legde niet de basis voor IS, het westen is IS…

  1. Joshuak

   Spreek over jezelf.. Het zijn mensen als jij die altijd maar indirect of direct die terroristen helpen door ze bijvoorbeeld naar Nederland te halen of hun ideologie verdedigen..

   En daarnaast slaat het natuurlijk helemaal nergens op.. ISIS is een splintergroep van Al qaeda.. En dat is een splintergroep van de taliban en die waren al actief in Afghanistan toen Rusland daar nog was als de Sovjet unie.

   1. JBoul

    Als jij in de veronderstelling bent dat IS een groep is die organisch is ontstaan dan raad ik je aan om andere nieuws bronnen te raad plegen… IS wordt gefinancierd en bewapend door het westen, deze feiten kan iedereen vinden door bronnen te raadplegen die geen onderdeel uit maken van de MSM. Zelfs de BBC heeft hier een documentaire over gemaakt..

  2. Cycle25

   IS is ontstaan na een machtsvacuüm in Irak, en deze ontstond na te terugtrekking van Amerikaanse troepen door….Obama.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat is geheel juist, maar deze troepen hoorden daar al niet te zijn in the first place.

    1. Cycle25

     Eens, net na 911 ging het vingertje van Bilderberger Bush van Afghanistan snel richting Irak. Powell heeft het in zijn boek beschreven dat de leugens bij de VN doorgedramd werden om Saddam in een kwader daglicht te zetten. ( de beruchte yellow cake leugen ) Irak is aangevallen door globalisten, dit sinistere clubje zit vuistdiep in een illegale oorlog/en. Bush, Blair, Balkenende, de 3B’s van bloed heeft zijn sporen nagelaten.

  3. Original NL

   We hebben er weer een allochtoon bij…jboul..waar staat dat voor jihad bullshit??

   1. JBoul

    Goede inhoudelijke reactie….

 4. Agios

  Uit het redactieoverleg: Tim: ‘ He mensen, dat gaat de verkeerde kant op. Teveel rechtse stuk en dat is niet goed voor de clicks. Ik vraag een vrijwiliger om een meer linkse toon aan te slaan. Wat, geen vrijwilliger? Dan wijs ik een vrijwilliger aan. Jij bent de gelukkige Teun. Gooi een links sausje over je teksten. Begrepen? En dan nu aan het werk!’

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Amerika is het meest smerig en hypocriete land op aarde

  1. JBoul

   Helemaal mee eens, Washington dc is de meest corrupte plek op deze aarde

  2. Cycle25

   Ja, en zonder hen sprak je nu Duits.

 6. Kretoloog

  Afgestudeerd? En dan zo’n onnozel stukje schrijven? Maar goed, Universiteiten zijn linkse bolwerken. En Teunis is ook jarenlang gehersenspoeld door het marxistische gedachtengoed wat daar wordt gedoceerd. Over een paar jaar komt hij wel bij zinnen …hopelijk.

  1. van Urk

   Groningen he? De provincie van de bolsjewieken en het standbeeld van Lenin.

 7. van Urk

  Teunis Dokter..Turkije en Koerden zijn als water en vuur. Daar is helemaal niks “zogenaamd” aan. Dat is de reden dat Turkije nu landtroepen in Syrie heeft. Dat is niet nieuw dat deden ze al met luchtoffensieven toen de burgeroorlog in Syrie nog net begonnen was. Erdogan wil geen Koerdische staat aan zijn zuidgrens en probeert ze met troepen te verdrijven. Ook al moet dat leiden tot oorlogsmisdaden.

 8. ikweetwatikwil

  Westerse landen moeten zich niet bemoeien met het midden Oosten . Krijg je alleen maar ellende van.
  Amerika en Europa moeten daar weg. Laat ze daar hun eigen zaken maar oplossen. Heb maling aan de wapen fabrikanten. Die hebben al genoeg verdiend.
  Daar heerst een cultuur waar we niets van snappen en zij de onze niet , maar willen die wel graag aan ons opdringen .
  De elite heeft daar maling aan , dat mogen de gewone burgers opknappen. En de gewone burger die zijn verstand gebruikt, heeft daar geen zin meer aan.
  Het midden Oosten heeft een gruwelijke hekel aan Amerika, maar ze worden wel gevraagd om hulp.
  Europa gebruiken ze alleen maar om het geld, want van onze cultuur moeten ze niets hebben.

 9. Cycle25

  Bondgenoten in de vorm van een linkse papieren tijger, met wijzende vingertjes en een enorme grote smoel vanuit Brussel. De EU heeft Trump talloze malen voor lul gezet en denken nog dat Amerika malle pietje is. De Arabische lente alias “regime-change wars” zijn afgelopen, en dat steekt de globalisten. Die willen de hele wereld naar hun hand zetten inclusief een EU democratie in het Midden Oosten/Afrika/Azië. Nou succes daarmee, want Amerika doet niet meer mee en “kuch” volwassen EU mag deze taak zelf dragen. Want laten we eerlijk zijn, zonder Amerika is Europa een wassen neus.

 10. Vit

  @Teunis

  Over intelligentie gesproken:

  “Want het steunen van jihadisten, het bombarderen van burgers en vervolgens met grote mond op het wereldtoneel anderen de maat nemen over mensenrechten is niet alleen hypocriet, maar volstrekt ongeloofwaardig en een belediging van de intelligentie van de wereldbevolking.”

  Er zijn geen burgers moedwillig gebombardeerd, die zijn omgekomen is ‘collateral damage’ bij het uitschakelen van specifieke doelen, de tijd van bommen tapijten is al een poosje voorbij.

  1. Vit

   Ennuhh hoezo steunen van Jihadisten?

  2. Vit

   @Teunis

   Israel met name het IDF lost het netjes op met een ‘Knock On The Roof’ zodat er weinig of geen burgerslachtoffers vallen.

   1. Vit

    Btw, daar verdenk ik de Turken niet van.

 11. RobVerhoeven

  Gelul!
  Trump heeft ruimschoots van tevoren aangekondigd dat de VS zijn troepen gaat terugtrekken!

  1. Original NL

   Idd dat was een verkiezingsbelofte…en laat die “hufter” nou precies doen wat ie zegt!
   Dat is al jaren niet meer gebruikelijk in de nl politiek.

 12. Original NL

  Welke turkenlover heeft dit geschreven???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.