Wat een schaamlap! Carola Schouten wil verbod pulsvisserij via Europees hof nullificeren, maar is nu al kansloos

Afgelopen voorjaar bleek de minister van Landbouw en Visserij, Carola Schouten, niet in staat een Europees verbod op pulsvisserij te voorkomen. Tevens schond het kabinet Europese afspraken, die zij natuurlijk onderschrijven. Het gevolg? Tientallen gezinnen dreigen hun inkomen te verliezen of zelfs failliet te gaan. De lobby in Parijs was kansloos en diverse fracties in de Tweede Kamer verweten minister Schouten zwakte. 

Nu, ruim een half jaar later na het definitieve verbod, komt Carola Schouten nog even op het idee om naar het Europees Hof te stappen om het verbod aan te vechten, zo meldt Algemeen Dagblad. Het is een schaamlap om haar falen en dat van het kabinet aangaande de verleende vergunningen aan pulsvissers te verbloemen, meer niet.

Schouten is van mening dat het besluit van de Europese Raad en het Europees Parlement om de pulsvisserij te verbieden is gebaseerd op foute informatie. Volgens de minister zouden de Europese gremia relevante wetenschappelijke gegevens over de pulsvisserij gewoonweg negeren en daar heeft zij zeker een punt. Zo bespaart het pulsvissen brandstof en lijken de eerste onderzoeken te suggereren dat deze methode ook beter is voor de zeebodem.

De werkelijke reden waarom de techniek is verboden is, is natuurlijk de milieulobby en de jaloerse Franse kotters, die het zinken sowieso nabij zijn. Het lijkt hartstikke nobel dat de minister werk maakt van het verbod op pulsvissen, maar het juridische proces bij het Europees Hof zal waarschijnlijk jaren duren. Ook is er geen garantie op succes. Ondertussen blijft het verbod gewoon van kracht.

Zogezegd is het idee van Schouten niets meer dan een wassen neus, een schaamlap om het eerdere falen van haar Ministerie -wat betreft de informatievoorziening over de vergunningen en de legal compliance aan de Europese wet- en regelgeving- te verbloemen. Eigenlijk is het aandoenlijk als het niet zo enorm schadelijk was voor de families die worden getroffen door het geklungel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Agios

  Een van de redenen waarom ik de regering niet meer relevant vind. Schaamteloos en karakterloos.

  1. hans-e-pans

   Vraag me in dit soort situaties wel eens af?

   Wat zal er gebeuren als Nederland tegen de EU zegt, “jullie kunnen onze rug op” en dan gewoon blijven doen wat we zelf goed vinden.

   B.v.b. met dat pulsvissen, of landbouw bedrijven zoals ze dat al heel lang doen.

   Nederland is met nog een paar landen binnen de EU een netto betaler, zie dan maar eens dat je dat geld krijgt.

   1. Vlaswiek

    Dan worden er boetes opgelegd die vanwege de getekende verklaringen en wetgeving gewoon betaald moeten worden. Nederland zit er al heel diep in hoor en jij hebt echt niets gemerkt, dat gaat pas bij het laatste stukje als het glijmiddel niet meer werkt.

    1. EmC2

     Meeste EU landen hebben geleefd onder dictatuur. Zij gaan anders om met gezag, en zorgen ook dat controle niet wordt uitgevoerd. Nederland is vrijer geweest, trouw gezag, en protestant (sober). Een wet in bv Italië is anders dan in Nederland.

 2. Siemien

  Ja Nederland gaat goed om met familie bedrijven…

  1. Politiek Profeet

   Iets zegt mij dat deze gristelijke nitwit het niet lang meer meemaakt als ministertje…

   1. Siemien

    Jij ziet liever islamisten op die posten?

    1. EU kok

     Over paranoïde gesproken, Zie-Mientje-Niet is het.

 3. fusilier

  Vrouwen aan de top in een mannen wereld,dat vraagt om problemen. Vissers en boeren, zijn stoere hardwerkende mensen,die laten zich niet leiden door emotie.

 4. Mezzadra

  Schouten doet wat ze moet doen.

  Een bekwame minister.

  1. Kretoloog

   “Schouten doet wat ze moet doen”.

   Ze doet niet veel. Maar Mezzadra is dik tevreden.

   1. Agios

    Op personeelszaken zal de vent het niet ver schoppen. Niets anders als verkeerde beoordelingen en inschattingen. En daar is-ie nog trots op ook. Man man, wat een armoede.

   2. Siemien

    Ze draait de vissers de nek om dus mezzadra is tevreden

  2. Meriadoc Brandebok

   Inderdaad. Schouten spant zich tot het laatste in voor het Nederlandse belang.

   We mogen ons met zo’n minister gelukkig prijzen.

   1. Kretoloog

    Het kinderhandje van Brandebok is gauw gevuld.

  3. van Urk

   @Mezzadra. En wat doet ze dan wat zij volgens u moet doen? Haar verhaaltje vertellen een beetje ja en nee knikken en dat is het zeker? Typisch de slappe handelswijze van Nederlandse politici. Een Duitse of Franse minister slaan met hun vuisten en dreigen met tegenmaatregelen als zij hun zin niet krijgen.

 5. Joop Klepzeikert

  De kansloze linkse domdoos begint haar zoveelste kansloze missie, omdat ze zelf te dom is om te begrijpen waar het over gaat.
  Eerst meer vergunningen uitgeven dan wettelijk is toegestaan, dan ook nog eens totaal geen toezicht houden en de Europese commissie nauwelijks informeren en de informatie die ze gedeeld hebben was nog onjuist ook.
  Maar hoe kan het toch dat de Europese commissie de stekker eruit trekt… Vreemd hoor.
  Het is hoog tijd dat Nederland eindelijk ministers met verstand IPV een kut gaat krijgen.

  1. van Urk

   Onze overheid kost ons zelf al teveel geld en kopzorgen. Geen wonder dat de boeren en vissers het nou wel welletjes vinden met al die veranderde overheidsregeltjes en de daarop volgend investeringen, innovaties, quotums , halveringen etc. wat uiteindelijk toe leidt dat de boeren er zelf in feite niet beter ervan geworden zijn en zelfs moeten gaan stoppen.

 6. claus

  Al die vrouwtjes in de 1e en 2e kamer,vreselijk!

 7. Gerlos

  Niet geschoten is altijd mis, ik geloof wel dat er en kans is voor onze vissers met deze rechtzaak.

  1. Kretoloog

   Een kans voor Nederland? Forget it! Bij het Europese hof laat men de belangen van Duitsland en (in dit geval) Frankrijk altijd prevaleren.
   Het Eur. Hof is een verlengstuk van de Europese Unie. En die heeft het pulsvissen verboten.

 8. Baron von Munchhausen

  M.a.w. : Schouten, voor de bühne, een spelletje!
  Brussel, in dit geval Frankrijk, beslist!!! Niets meer en niets minder!

 9. debontereus

  Zeker voor de bühne.
  En maar hopen dat de vissers en de boeren en uiteindelijk de gehele bevolking er in trapt . 2021 komt eraan dus we moeten weer kiezers verzamelen .
  Nou 1 hebben ze al zag ik alweer .
  Mister p*dofiel staar haar al half .

 10. ReneR

  Ik zeg Nexit. De hele EU brengt Nederland niets anders dan ellende en het kost een vermogen. Grenzen dicht, alles niet NL er uit. Klaar met die onzin.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.