Peilingen: Nederlanders negatief over massa-immigratie, wel bereid om échte vluchtelingen te helpen

Kiezers zijn in de meest recente peiling van Maurice de Hond (Peil.nl) glashelder en uitgesproken negatief over het fenomeen massa-immigratie. Zo wil 22% van de respondenten uit het onderzoek van De Hond ‘alle immigratie van buiten de Europese Unie stopzetten’ en wenst ruim 40% dat migratie alleen is toegestaan voor vluchtelinen. Slechts 7% van de ondervraagden is voor een ‘ruimhartiger beleid’. 

Nederlanders wensen minder immigratie

De uitslag van de peiling van Maurice de Hond van 13 oktober 2019. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
De uitslag van de peiling van Maurice de Hond van 13 oktober 2019. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Als we kijken naar de bovenstaande tabel met daarin de resultaten van de peiling van Maurice de Hond, zien we direct dat een meerderheid van de Nederlanders een beperking wil op de migratiestromen. Slechts 7% van de ondervraagden is voor een ‘ruimhartig beleid’ tegenover migranten die ‘graag naar Nederland willen komen’. Met name kiezers van GroenLinks, PvdA en de Partij voor de Dieren zijn voorstander van een meer ‘ruimhartig beleid’.

Een meerderheid van de kiezers ziet dat echter niet zitten. De meeste kiezers zijn van mening dat migratie bedoeld is om te vluchten voor oorlogsgeweld en niet om als hobby zomaar ergens aan land te komen en op kosten van de autochtone bevolking ‘te migreren’. Wel willen Nederlanders mensen helpen die vluchten voor oorlogsgeweld. Zo is 40% van mening dat immigratie van buiten EU-landen alleen mag voor vluchtelingen. Dat zijn mensen die daadwerkelijk niet anders kunnen dan vluchten voor hun leven.

Opmerkelijk is vooral de splitsing binnen de Partij voor de Dieren. De partij heeft een kleine flank van 20%, die voor een meer ruimhartig immigratiebeleid is, maar tegelijkertijd ook een kleine groep van 20%, die immigratie van buiten EU-landen wil stoppen (20%). Dit specifieke standpunt is ook populair bij FVD- en PVV-kiezers. En dat is toch wel opmerkelijk voor een partij als Partij voor de Dieren.

Nederlanders verlangen betere integratie van migranten

De uitslag van de peiling van Maurice de Hond van 13 oktober 2019. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
De uitslag van de peiling van Maurice de Hond van 13 oktober 2019. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Verder verlangen Nederlanders dat er een strenger beleid wordt gevoerd als het gaat om culturele integratie van migranten in ons land. Zoals bijvoorbeeld het snel leren van de Nederlandse taal. Ruim 74% van de respondenten gaf aan strenger beleid te wensen. Hiervoor is een meerderheid bij de kiezers van alle politieke partijen, behalve dan de linkiewinkies van D66 en GroenLinks. Kiezers van deze partijen zijn tevreden over de huidige integratie en wensen geen strengere regels.

Conclusie: de peiling van Maurice de Hond geeft een glashelder beeld over hoe Nederlandse kiezers denken over immigratie. Men is niet tegen een aantal vluchtelingen, maar wel tegen de zogeheten ‘massa-immigratie’ van mensen die geen vluchteling zijn. Ook speelt het component ‘integratie’ nog steeds een rol natuurlijk, zoals te zien is in de bovenstaande tabel. Met deze peilingen in het achterhoofd gaan we komende kabinetten beoordelen op hun migratie-prestaties.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Mezzadra

  De regering wil ook een beperking op immigratiestromen, dus dit sluit wel aan op het beleid.

  1. Top

   Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn geijkte zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.

  2. van Urk

   “De regering wil ook een beperking op immigratiestromen” Dan moet de overheid dat dan ook gaan doen. Toch komen er iedere jaar migranten binnen met een dubieus achtergrond en verleden wat bewijst dat de overheid dit soort mensen geen strobreed in de weg legt om ze toch binnen te laten.

   1. Mezzadra

    Zolang we blijven bombarderen in het Midden Oosten zal de vluchtelingenstroom wel aanhouden. Trump heeft die vorige week ook weer een ferme boost gegeven.

    Wie wind zaait oogst storm.

    1. van Urk

     Het zijn de Turken die daar bombarderen wijsneus. De Amerikanen willen daar juist graag vertrekken. Maar dat mag niet van de EU. Heeft iets met stabiliteit te maken of zoiets.

    2. Joost mag het weten

     Wat betreft de vluchtelingen stroom in z’n algemeenheid heb je gelijk. Zijn (gedeeltelijke) terugtrekking uit Syrië zal echter alleen voor een toename van de vluchtelingenstroom leiden als Erdogan zijn dreigementen uitvoert. Als de Koerden verstandig zijn trekken ze zich terug en sluiten zich aan bij Assad zodat ze één front kunnen vormen.
     Het was behoorlijk naïef van de Koerden om met Amerika samen te werken. Ze zijn in het verleden al 8 keer op soortgelijke wijze door de VS respectievelijk het VK verraden.

  3. toelos

   zo je bent er altijd zonde van de gebruikte stikstof

  4. Control

   “beperking op immigratiestromen”

   Beperking is geen stop, beperking zijn open grenzen, uiteraard is mezzadra voorstander voor open grenzen en het toejuicht, terwijl de illegale migranten massaal uitgeknepen worden door mensensmokkelaars

 2. Egy

  Allemaal leuk en aardig van dehont maar wat schiet je er mee op .NIKS ZO LANG WE EEN LEUGENAAR ALS PRIMIER HEBBEN.

 3. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.
  Het danst naar de pijpen van de club van Bernhard.

  Nederland is tegen de omvolking en het draagvlak voor de massale instroom is er niet meer.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Mezzadra

   “Nederland is tegen de omvolking en het draagvlak voor de massale instroom is er niet meer.”

   Dat draagvlak is er nooit geweest. En die omvolking is een debiele fabel.

   1. Groeneveld

    Gelul.

    1. Mezzadra

     ..argumenteerde de heer Groeneveld.

     🙂

     1. Blitzkrieg

      Mezzadra : Praat de Hr. Groeneveld een keer in lingo termen is het weer niet goed. Sorry, gemakkelijker kunnen we het niet maken.

   2. Kretoloog

    Lieg toch altijd niet zo, Mezzadra. Tot vorig haar was er veel draagvlak voor het migratiebeleid. Dat verandert nu in een afkeer voor migranten. En terecht, er zit veel onrechtvaardigheid in vluchtelingen die direct een woning krijgen en eigen inwoners die er 10 – 15 jaar op moeten wachten.

    Regering en gemeenten onderschatten dit sentiment, waar de populistische partijen (PVV, SP) uiteraard op inspringen. Beiden stijgen ook weer in de peilingen.

    Het draagvlak zal verder afkalven, als gevolg de oorlog die Turkije in Syrië is gestart en die gaat leiden tot nog meer vluchtelingen.

    1. Mezzadra

     Onzin, Kretoloog, er is in NederLand nooit een breed draagvlak geweest voor massa-immigratie, en er was ook nooit een regering die daar naar streefde.

     Waar baseer je je wonderlijke stelling op?

     1. Kretoloog

      Even googlelen en je vindt het antwoord, Noppen.

     2. Mezzadra

      Kretoloog verzon dus maar weer eens wat.

     3. Kretoloog

      Zelfs even googlelen is Lao Tse al te veel. Wat een luie donder is die Duindam toch.

    2. van Urk

     Als die draagvlak er volgens u er niet is waarom reageert links dan altijd zo hysterisch als sommigen roepen dat de grenzen maar dicht moeten of dat illegalen uit ons land gezet moeten gaan worden? Als er ook bij links geen draagvlak is voor massamigratie dan moet men dat ook in de praktijk dat laten blijken. Maar dat gebeurt hier niet. Doe sommigen dat wel dan zijn het opeens volgens links racisten of fascisten.

   3. cuoretx

    Weet je wie hier fabels zwetst dat bent u en omvolking is er wel degelijken vermenging u weet nog niet eens het inhoud, maar u praat linkse MSM na. En waar u last van hebt is tunnelvisie.

  2. EmC2

   EU heeft nu vooral Franse kopstukken. Dit zijn ras ambtenaren en met degelijke opleiding (ÉNA). {o.a. Sigrid Kaag heeft daar gestudeerd. } Frankrijk heeft al eerder met Algerije probleem gehad met toename moslim bevolking van 2 naar 8 miljoen tov 1 miljoen “Fransen”. (le Pan daar nog in veiligheidsdienst gewerkt). Dus er is nog hoop…

 4. plakband

  Handig als die 7% zich bekend maakt. Dan kunnen daar alle extra kosten worden gedeclareerd. Ik hoor niet bij die 7%.

 5. Suidland

  Net zoals Aus., N-Z en de VSA een rechtvaardig doch streng asielbeleid. Gelukzoekers niet welkom. Na toelating dient er elk jaar worden bekeken of het ontvluchtte thuisland veilg is om naar terug te keren.

  Asiel voorrang voor blanke Suid-Afrikaners, onze bloedverwanten!

  1. Groeneveld

   “Gelukzoekers niet welkom. Na toelating dient er elk jaar worden bekeken of het ontvluchtte thuisland veilig is om naar terug te keren.”

   Eens.

 6. tonna

  Mijn mening is iets anders!
  Geen nepvluchtelingen en gelukszoekers meer naar Europa,maar óók geen échte vluchtelingen meer!
  De vaak jonge krachtig en gezond uitziende vluchtende jonge mannen,die geregeld in de media getoond worden en jaarlijks 2x op vakantie gaan naar het oorlogsgebied,komen vaak uit inderdaad onveilige landen alwaar(plaatselijk) oorlog en/of terreur heerst,maar het is beter dat deze “mannen” zélf gaan vechten voor hun huis en haard,vaderland en familie,inplaats van de VS en andere troepen de rotzooi te laten opknappen!
  Beelden van zielige en ongezond uitziende mensen/kinderen worden alsook veel getoond,maar deze kan je ook maken onder het leger van thuislozen en zwervers in
  Europa!

  1. Egy

   Goede woorden Tonna . Ik kon het zelf wel gezegd hebben. TONNA FOR PRESIDENT.

  2. Tman

   ton:
   Er is in Europa dan ook geen onbeperkte opvang mogelijk,zelfs als het échte vluchtelingen zijn!
   Vol is vol,en op omvolking tot een islamitisch Europa,zit niemand te wachten!

   1. Mezzadra

    Daar zit inderdaad niemand op te wachten. Gelukkig dat hele idee van omvolking niet meer dat een debiele rechts-populistische hersenschim.

    1. Groeneveld

     Gelul en platte leugen.

     1. Original NL

      De viespeuk mezzaadje heeft niet in de gaten dat nl tot een soort new york aan de noordzee is verworden.
      In èèn generatie tijd is nl een smeltkroes van nationaliteiten geworden met een grote instroom van kansarme de islam aanhangende noord afrikanen en andere gebruikmakers van onze sociale voorzieningen en woonruimte.
      Als dank staan deze “zielige” immigranten nu op no 1 wat criminaliteit betreft.
      En de instroom gaat gewoon door…
      Zag een paar dagen geleden een dik vadsig wijf verkondigen dat nl maar een zootje is’ers moest gaan overnemen om ze hier te berechten omdat de koerden het “druk” gaan krijgen met erdogan.
      Een pvda muts was het daar mee eens.
      Met de vraag wat er na het uitzitten van een straf met deze godsdienst fanaten en moordenaars moet gebeuren heeft zij zich maar niet beziggehouden.( maar waarschijnlijk een oetkering en een woning in een moslim getto van een grote stad)

     2. van Urk

      New York aan de Noordzee. Beter kun je het eigenlijk niet verwoorden. Het is daarom lastig om een oppervlakte van 41.543 km2 en 17.080.000 inwoners ook nog stikstofvrij te krijgen.

    2. Marija

     Verdiep u eens in het Verdrag van Straatsburg, daaarin wordt wel degelijk onder bedekte termen: (onbeperkt toelaten van moslims in Europa), gesproken en overeengekomen wat u ontkent.

   2. Tman

    Met “omvolking”,bedoel ik dat de Noord Europese cultuur,waarden/normen,sociale cohesie,economie,arbeidsethos verdwijnen,om nooit meer te herkrijgen!
    Natuurlijk is omvolking géén hersenschim maar een realiteit,als je de oorzakelijke samenhang niet ziet,zul je het nóóit begrijpen!

    1. Mezzadra

     Bedoelt Tman met omvolking een zich voltrekkend demografisch proces of een bewust beleid van de Nederlandse regering?

     1. Mezzadra

      Misschien ook goed om een betje bij te lezen: ht*ps://www.volkskrant.nl/columns-opinie/omvolking-is-gevaarlijk-idee-van-halve-waarheden~b65e893d/

     2. just saying

      Die lul komt weer aanschijten met een VK artikel, een opinie, van de hand van Leo Lucassen, een grotere fantast en smerig linkse leugenaar bestaat er niet, hahaha, mag ik even hartelijk lachen W im?

     3. Tman

      mossad:
      Beiden!
      Bewust beleid van de EU/Nederland vanuit een ongelooflijke naïviteit/domheid,is de kers op de taart!

     4. Top

      Blablabla. Blaaskaak. # Viezerik.

     5. van Urk

      Als je buitenlanders aantrekt tegen de zogenaamde vergrijzing of om onze economie zogenaamd op te krikken dan is het zeker een bewust beleid. Van de inheemse bevolking blijft er in de toekomst maar weinig van over. Amsterdam telt al 180 nationaliteiten waarvan sommige wijken compleet overgenomen zijn door allochtonen. Het gaat in principe er niet om of het bewust of onbewust gebeurt maar dat er een omvolking plaats vindt is een feit. Dat gebeurt al eeuwen zo hoe de ene volk vervangen wordt door een ander volk.

     6. DidiMadloba

      Jumping springt een gat in de lucht als Rutte wordt vervangen door een moslim, want volgens hem kunnen we daar alleen maar ook vooruit gaan.
      Aboutaleb loopt zich al warm.

    2. DidiMadloba

     Je moet toegeven dat hier sluipenderwijs islamitische ideeën ingang vinden, zoals een renteverbod. Ook alcohol moet er eerstdaags aan geloven, zogenaamd voor de gezondheid.

     Het is allemaal dood- & doodeng!

     Of zijn we toch te bang aangelegd?

     1. Mezzadra

      🙂

   3. Control

    Jawel mezzadra zit wel te wachten op meer islam hoor en natuurlijk zijn zij bezig met omvolking, wat mezzadra ook beweert..

  3. ikweetwatikwil

   Met Tonna eens

  4. DidiMadloba

   De vluchtelingenverdragen zijn er na de oorlog gekomen, omdat voor de oorlog vluchtende joden overal vergeefs aanklopten en tenslotte alleen nog “welkom” waren in Auschwitz.

   De vluchtende nazi’s probeerden in ’45 gaskamers in het belendende Birkenau op te blazen, doch dat is maar half gelukt, zodat ze makkelijk weer in gebruik kunnen worden.
   De Nazi’s werkten vlijtig aan de Endlösung der Judenfrage.
   Gaan we hun methoden toepassen om het migratievraagstuk definitief op te lossen? Nee toch?

   1. Control

    Mididildo begrijpt het niet natuurlijk, we spreken niet over vluchtelingen maar over illegale migranten dat is wat anders

   2. Groeneveld

    MadDidi, je hebt een gestoorde geest, denkt infantiel en simpel, bent stekeblind voor alles wat er om je heen gebeurt, ontbeert elk gevoel voor humor en bent in veel opzichten een zonderling.

    Heb je je wel eens door een psychiater laten onderzoeken?

 7. Agios

  “… Slechts 7% van de ondervraagden is voor een ‘ruimhartig beleid’ tegenover migranten die ‘graag naar Nederland willen komen’. Met name kiezers van GroenLinks, PvdA en de Partij voor de Dieren zijn voorstander van een meer ‘ruimhartig beleid’…. ” En dat zijn dan 7% van de drammers die willen dat 93% hun wensenlijsje honoreert. Hier is toch iets ontzettend schreef gegroeid.

 8. Piet Klein

  Het hart verwarmende aan deze peilingen is dat de gemiddelde burger nuchter lijkt te kunnen besluiten en tegelijkertijd ruimte wil bieden aan hen die echt te lijden hebben onder oorlog. Datzelfde ziet je in de opinie met het boerenprotest, solidair met de boeren en bereid dmv het verlagen van de maximum snelheid iets te doen aan het probleem de boeren tegemoet te komen. Zouden we een ‘internet parlement’ hebben feitelijk besluitvorming door een grote vertegenwoordiging van de bevolking dan zouden er veel betere besluiten worden genomen dan nu. Veel dichter op de realiteit en weg van het politiek correcte falen. En men zou een grote bereidheid hebben er voor anderen te zijn. Zo’n internet parlement zou de politici dwingen veel beter en helder hun standpunten op het podium te zetten. De kwaliteit van de politiek en de politieke besluitvorming zou met sprongen vooruit gaan. Vervang de eerste kamer door een internet parlement en het zal goed met Nederland gaan.

  1. van Urk

   Piet Klein, Dat is ook normaal en dat zijn wij ook verplicht. Denk maar aan de echte vluchtelingen die wij als Nederlanders hebben opgevangen. Van Hugenoten, Belgen, Hongaren, Iraniers tot aan de Joegoslaven. Nu komt er teveel op ons dak waarvan we niet eens meer weten wat nou een vluchteling is of een doodgewoon migrant.

 9. Pauline Kummer

  Interessant artikel, maar hoe groot is de invloed van DDS op de ontwikkelingen. “Met deze peilingen in het achterhoofd gaan we komende kabinetten beoordelen op hun migratie-prestaties.”
  De ontwikkelingen mbt Turkije en de Koerden zullen een vluchtelingenstroom niet afremmen.
  Elke nieuwe situatie zal bekeken moeten worden.

  1. Control

   Wel opvallend dat paulientje het toch zo verdedigd..

 10. Joop Klepzeikert

  Die 7% denkt nog steeds dat zij de overgrote meerderheid van Nederland zijn. Exact de zelfde debielen die hier 24/7 zwakzinnig links zitten te trollen of in isLamsterdam op straat lopen te schreeuwen dat er NOG zwaarder milieubeleid moet komen.

 11. debontereus

  Onze zwakzinnige p*do probeert weer met veel overtuiging hier de mensen te indoctrineren met zijn op Google wikipedia en linkse krantjes berustte kennis .
  Gewapend met een tablet en een zooi kranten staat hij voor in de linkse kerk te preken . Gebruik je deze overtuiging ook bij de basisschool ? Of probeer je het daar nog met snoepjes ?

  1. Henkdetenk

   @reus…zijn zuurstokje houd hij graag bij de kindertjes voor de neus de viespeuk.

 12. StanleyC

  Da’s dus maar 3% van de migranten stroom. De rest is parasiet.

 13. Ritter

  Het probleem is dat verreweg de meeste asielzoekers illegale migranten zijn die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen. Aangetrokken door het “gratis geld” ( = ons sociaal stelsel)

  Eenmaal in Europa gaan de meeste illegale migranten niet meer terug. Je krijgt ze Europa niet meer uit.

  De enigste remedie is de (buiten) grenzen te sluiten. Dus voorkomen dat ze in Europa komen. Er is geen andere oplossing.

 14. Jack Flash

  En dan nog beweren dat Nederlanders rascisten zijn.Links is achterlijk.

 15. Ben-NIET-Groen-L

  ‘Zeker 785 IS-leden zijn ontsnapt uit kamp in Syrisch grensgebied’

  Giro 7244
  Het Rode Kruis heeft giro 7244 geopend om geld voor de vluchtelingen in te zamelen.

  Wie, wie gaat er gul geven?…………Van mij hoeven ze in ieder geval geen cent te verwachten…in het verleden niet gedaan maar nu voor een achterlijk volk dat al eeuwen met elkaar in oorlog is, al helemaal niet !

  1. DidiMadloba

   Een christelijke waarde als naastenliefde is u in elk geval vreemd. Volgens mij bent u stiekem moslim.

 16. rujoleki

  Tegen zegt u?Alleen de PVV en het Fvd zijn voor de maatregelen. De rest van de partijen doen al 40 jaar Niets.
  Dus veel Nederlanders zijn eigenlijk niet tegen want ze stemmen op de partijen die voor de islam en voor de asielparasieten zijn.
  Ik niet ik stem op de PVV.

  1. van Urk

   Waarom veel Nederlanders iedere vier jaar hun hoop blijven vestigen op deze partijen blijft een raadsel. Deze partijen kunnen inderdaad veel doen voor de bevolking als het om welvaart gaat maar de open problemen waar de bevolking uiteindelijk het meeste last van hebben blijven gewoon bestaan. Daar heb je inderdaad partijen voor nodig die zich daar voor willen gaan inzetten.

  2. DidiMadloba

   U heeft het over mensen zoals ik.
   Nee, ik ben ook niet voor nep-asielzoekers, al wil ik ook niet dat belastinggeld wordt verspild door tot letterlijk elke prijs illegalen weg te sturen.
   Voor de islam dan? Nee, ik ben ook niet voor het katholicisme. Maar ik heb geen last van ze. Ik ben niet zo bang aangelegd als Wilders en zijn aanhangers.

   Radicalisering is altijd bezwaarlijk, maar ik zie niet waarom moslims eerder zouden radicaliseren dan pakweg roomsen.

   Oh ja, Wilders roept dat alle moslims radicaal zijn. Omdat hij leeft van bangmakerij en zijn verhaal als een plumpudding inzakt als hij zou toegeven dat er ook heel redelijke moslims zijn.

   Het beste bewijs is dat ook gematigde moslims bang zijn voor de radicale islam. Bij voorbeeld in een islamitisch land als Uzbekistan, waar ze als de dood zijn dat het radicalisme van de Afghaanse buren overwaait.

 17. DidiMadloba

  In de jaren ’60 hadden we massa-immigratie van Marokkanen, toen Wilders nog niet geboren was.
  In de jaren ’80 besloten die niet terug te gaan, door een pervers overheidsbeleid.
  En nu zijn de immigranten vooral blank. Eerstdaags massa’s Engelsen die het worst zal zijn of ze door de zogenaamd machtsbeluste politici uit Brussel of de incompetente politici in Londen worden bestuurd, maar die wel lekker willen leven.

  Integratie? Engelsen leren nooit vreemde talen, dus autochtone Hollanders gaan omvolken naar het Engels.

  1. ManusR

   In de jaren zestig was er geen massa-migrarie van marokkanen, wel van turken, de marokkanen kwamen pas echt hier naar toe toen het “te makkelijk” was om je hand op te houden, ergens begin jaren tachtig. de rest is geschiedenis want de omvolking gaat gestaag door onder het goedkeurend gemompel van links, ik wilde zeggen “oog” maar dat kan niet want links heeft de ogen dichtgeplakt, wat niet weet, wat niet deert, is hun motto.

  2. Rosasolis

   @Didi Madloba. “Engelsen leren nooit vreemde talen”?! Onderdeel van mijn 4 jaar studie Meester Muziek van de University of Toronto, Faculteit van Muziek, als vocalist moest ik gedurende al die jaren Duits en Italiaans studieren en jaarlijks een schriftelijke examen doen in deze talen, die voor ieder vocalist belangrijk zijn. Als Canadese, leerde ik Frans tijden mijn middelbare school jaren. Toen ik Cum Laude afgestudeerd was,
   kwam ik als uitwisseling student naar Nederland, om meer te leren over de zeer hoge
   oratorium kunst in ons land. (In Canada was er toen veel romantische opera maar zeer weinig van oratorium en oude muziek).
   Toen ik in Nederland verder studeerde opende voor mij een heel nieuwe wereld.
   Ik kreeg aan het Kon. conservatorium Nederlands les van een zeer bekwame leraar.
   Ik was verbaasd van het begin van mijn gezellige lessen, hoe makkelijk dit mooie oude taal was te leren! Veel makkelijker dan Duits met de 4 naamvallen: der, des, dem, den. Maar in Nederlands is er alleen de en het. En ook is de spelling van onze taal veel makkelijker, en ook de zins opbouw. Wil je meer weten over vroegere Engelsen die nu Nederlanders zijn: kom naar Haarlem en Schagen. Daar vind je nieuwe Nederlandse winkel eigenaren en medewerkers, van Britse afkomst. Die tegen de Brexit waren vanaf het begin, en daarom hier wilde blijven. Zij gingen na hun dagelijkse werk of studie, naar hun Nederlandse les. Ik ken een aantal Brits-Nederlands winkels in Haarlem en Schagen die geweldige Engelse producten verkopen…
   waaronder de meest heerlijk losse echte thee soorten. En alle jams en lekkernijen die nog steeds uit de hele VK te krijgen zijn. En de bedienden spreken altijd goed Nederlands. Neem hun niet kwalijk van hun Britse accent, het zijn lieve intelligente
   nieuwe Nederlanders van Britse afkomst, die hier willen blijven en werken, en niets in de Brexit zien.

 18. Control

  93% IS DUS TEGEN

 19. Lex

  Wow Go wat een verrassing zeg “STOP DE DRUKPERSEN”.

  De afkeer tegen migranten “gelukzoekers” neem snel toe. Tijdelijke migranten gevlucht voor de oorlog in nederland een tijdelijke verblijfsvergunning gekregen op gronden die veelal niet controleren zijn.

  Deze vluchtelingen “veelal gelukzoekers” zullen veelal nooit en ten nimmer meer terug willen dus ook niet gaan. En na 5 jaar “di jaar dus” kunnen ze aanspraak maken op jawel een officiële verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

  De meeste zijn kansarme migranten en zullen nooit een baan vinden. Zij zullen voor de rest van hun leven onderhouden moeten worden van ons opgehoeste belastinggeld.

  Dit allemaal dankzij de linkse kliek.

 20. Rosasolis

  Europa is vol! Vooral de landen rond de Middellandse Zee: Griekenland, Italie, Malta; en nu ook steeds meer illegale vluchtelingen in Spanje en Frankrijk. De recente aanvallen van Turkije op de grens gebied van Syrie zorgt nu al voor vluchtelingen. Ik heb zojuist op de 2:00 nieuwsdienst gehoord dat er vandaag 750 vluchtelingen uit een kamp in het grensgebied gevlucht zijn. De EU moet onmiddellijk ingrijpen. Sancties tegen Turkije, door alle EU landen. De Europese Rode Kruis in deze gebied werkt, moet beslissen wie een echte onschuldig vluchteling is, die voor hulp in aanmerking zou kunnen komen. Maar niet ex IS bruidjes die helemaal niet te vertrouwen zijn. Laat deze bezeten Isis mensen naar een andere kamp gaan.
  Onder de echte vluchtelingen zijn ook christenen, daarom moet de Rode Kruis en Open Doors deze onschuldigen mensen helpen. Maar als zij naar Europa moeten komen dan moet het door de Europese Rode Kruis geregeld worden, en ook deze echte vluchtelingen moeten verdeeld onder de EU landen. Boten met illegale immigranten
  moeten geweigerd worden. Laat de grote “vluchtelingen” boten hen uit de zee afhalen, en naar hun thuis land terug brengen, en zet vracht-vliegtuigen op de grens gebieden van de Middellandse zee landen, die hun naar hun thuis landen kunnen brengen.

 21. ManusR

  Ik ben eindelijk opgetiefd uit dit k..land, veel succes met de leugen en bedrog regering, mutsen die politiek “bedrijven” maar beter in de keuken kunnen staan en dan nog de boel aan laten branden. Politici die je constant voorliegen en dan nog in je gezicht staan uit te lachen. Veel sterkte met de islamisering want dat is wat dit volk verdient. En mijn “nieuwe” vaderland heeft de islam verboden en wat er nog van dit gespuis rondloopt hoeft men geen angst te kennen want net als in Nederland is het maar 1% van de bevolking, alleen wonen hier vele miljoenen meer mensen dan in dat laaggelegen land wat mij betreft mag onderlopen want er valt niet veel meer te redden.

 22. Bes Tolen

  DidiM. Stelt u zich eerst goed op de hoogte voor u gore vertelsels dropt. U selecteert daarop.

  Het is in Amsterdam en steden medestanders allemaal veel erger dan de regering ooit wilde vertellen, laat staan daar serieus aan te werken. Is Grapperhaus iemand, die zich minder sprookjes door het ministerie laat vertellen en daar nog minder in gelooft? Het lijkt er op maar de grote misdaad waarin miljarden euro’s per jaar worden verdiend (wat heet) in Nederland zal ook hij er niet onder krijgen. Daarvoor is het te laat. De drastische maatregelen, die nodig zijn om de klus te klaren, zullen niet ter beschikking zijn. Immers de politieke partijen, die de misdaad al jaren lang hebben bevorderd, zijn in het parlement omvangrijk vertegenwoordigd en zullen met hun alles nivellerende politiek nooit de criminelen af vallen, die juist om deze reden op hun partijen stemmen, waarvan de bazen niet eens in dit land zitten. Daarvoor zijn de linkse partijen veel te sociaal zoals dat heet. En meer van da fraais. Zij zullen de waarheid niet onder ogen willen zien. Zij blijven de voorstanders van de ongewenste immigratie en om illegalen hier te houden en daarmee criminelen de hand boven het hoofd te houden zoals dus al decennia het geval is. Pak elke trap in die bedrijfskolom aan, is in ieder geval mijn eerste advies.

 23. Bes Tolen

  Mijn tweede advies is alle hulpvaardigen aan illegalen en afgewezen asielzoekers zwaar te straffen. ”Tot en met ziekenhuizen toe”.

 24. Drollevanger

  We moeten de standpunten van deze mevrouw niet teveel afkraken, ze moet niet verdwijnen.
  Ook in de politiek moet men kunnen lachen.

 25. Michael M

  over massa-immigratie, het blijkt gewoon een ware business te zijn!

 26. Rechtsaf

  Sinds 01-01-2014 tot september 2019 141.325 “statushouders” die 83.132 woningen hebben gekregen..belachelijk dat Nederlanders 9, 10 jaar moeten wachten op een woning..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.