O jee! Rob Jetten twijfelt over lijsttrekkerschap D66 tijdens komende verkiezingen

Geen categorieokt 10 2019, 9:00
Het was gister exact een jaar geleden dat onze eigenste Rob Jetten fractievoorzitter is geworden van D66 en dat hebben we geweten. Zo stond er een paginagrote advertentie op de achterkant van bijvoorbeeld Trouw en werd hij gisteravond door de linkse rakkers van talkshow Pauw uitgenodigd om tijdens de uitzending aan tafel te schuiven. Het was weer lachen, gieren, brullen geblazen. Echter deed Jetten daar ook een kleine ontboezeming.
De fractievoorzitter denkt er namelijk nog 'serieus over na' of hij lijstrekker wil worden van D66 tijdens de aankomende verkiezingen. Hij heeft nog niet de definitieve knoop doorgehakt en dus is het voor de D66-stemmer nog even gissen wie de kar moet gaan trekken.

"Ik vind het gewoon belangrijk dat we als D66 gewoon weer tijdens de volgende verkiezing er goed uitkomen. We hebben een moeilijk eerste jaar gehad in het kabinet. Je ziet nu in de peilingen dat we weer omhoog kruipen. Plus vier in de peiling van EenVandaag de laatste paar weken, dat is hartstikke fijn. Als ik dan de lijstrekker mag zijn om een topuitslag neer te zetten dan lijkt me dat fantastisch, maar wellicht zijn er ook andere kandidaten die dat op dat moment nog beter kunnen doen", zo vertelde Jetten gisteravond bij Pauw.

Lekker de kiezer nog even laten spartelen. Iets met spanning opbouwen of iets dergelijks? Enfin. En welke namen passeren dan maar weer eens de revue? Precies: die van Kajsa Ollongren en Sigrid Kaag, allebei werkzaam als minister binnen het huidige kabinet. Het kan natuurlijk geen toeval zijn dat deze twee namen vallen bij de partij, die een fervent voorstander is van een vrouwenquotum.
Uiteraard is er niets mis met een vrouwelijke minister-president, zolang ze maar wel beschikt over voldoende capaciteit en kwaliteit om dit ambt te vervullen.
Het feit dat de naam van Kajsa Ollongren in deze kwestie is gevallen wekt echter wel wat op de lachspieren. Stel je voor dat de vrouw die een van de kroonjuwelen van de partij, het referendum, door de plee heeft gespoeld de kar gaat trekken tijdens de eerstkomende Tweede Kamerverkiezingen in 2021. We komen nu al niet meer bij van het lachen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten