Zoek dekking! Roeptoetergroepering Kick Out Zwarte Piet gaat weer demonstreren

Er gaat tegenwoordig geen sinterklaasfeest meer voorbij die wordt verpest door een stel drammerige roeptoeters. Ze duwen liever hun eigen mening door onze strot, dan dat ze ons gewoon laten genieten van onze tradities. De KOZP-gekkies vormen daarop geen uitzondering.

De klaagzieke demonstranten pakken het groots aan. Ze gaan namelijk zoveel mogelijk lokale intochten verpesten waar ‘geen of een onduidelijke verandering plaatsvindt naar een feest zonder Zwarte Piet’. Er staan nu al zo’n twaalf gemeenten op de planning.

Eerder ontstonden er zelfs rellen naar aanleiding van de aanwezigheid van Kick Out Zwarte Piet. Voor Jerry Afriyie, de voorman van deze beroepsdemonstranten, is dat geen reden om dit jaar thuis op de bank te blijven zitten, zo zegt hij in NRC.

“De suggestie deze steden te mijden om provocatie en veiligheidsrisico’s te voorkomen, wijst Afriyie van de hand. „Geweld moet ons niet ervan weerhouden het juiste te doen.”, zegt hij. „Bovendien zouden we dan bijna nergens meer kunnen demonstreren.””

Zullen deze onnozele kornuiten ooit eens begrijpen dat hun acties als een rode lap op een stier werkt en een averechts effect hebben? Ben bang van niet.

Er wordt dus ook dit jaar weer politiek bedreven over de ruggen van kinderen, die enkel en alleen willen genieten van het sinterklaasfeest. Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Den Haag, Den Bosch, Dordrecht, Almere, Nijmegen en Willemstad: wees gewaarschuwd!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

187 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Prachtig om te zien! KOZP kan wat mij betreft niet genoeg demonstreren en actievoeren om er voor te zoegen dat dit racistisch karikatuur permanent geband zal worden. Ga zo door!

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Wat de racisten hier niet begrijpen is dat KOZP ons Nederlanders allemaal een grote dienst bewijzen. Wij staan internationaal niet goed voor vanwege dit racistisch “kinderfeestje”

  1. Jv

   ASS: ‘t zal mij een zorg zijn.
   Andere landen hebben weer andere zaken waar wij weer iets op tegen hebben. Zoals Frankrijk!

   1. Ron

    Offerfeest bijvoorbeeld

  2. werikke

   u durft nogal tekeer te gaan dat mensen die andere mening hebben en onze cultuur hoog hebben als racisten uit te maken. je zou juist zeggen dat mensen die zwarte piet als toegevoegde waarde zien juist geen racisten zijn. u wilt alles blank hebben. racist bent u

   1. Top

    NIET reagerenj op die ‘toverkol’. Net zo’n type als Blaaskaak. Leeft van de gemeenschap en heeft niks beters te doen, blijkbaar de gehele dag.

  3. Shadow1100

   In den beginne hadden de knechten van onze kindervriend Sinterklaas een zwarte huidskleur, zwart kroeshaar, droegen fel gekleurde mutsjes, gouden sieraden in de oren en hadden zij de lippen rood gestift. Ze dansten, zongen vrolijke Sinterklaasliedjes en deelden snoepgoed en cadeautjes uit aan de blije kindertjes langs de route.
   De kinderen zongen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag zwarte Piet…….”
   De Pieten vielen hier door dus echt op tussen het blanke publiek en iedereen zag en wist dat ze bij St.Nicolaas hoorden en met veel plezier voor hem werkten.
   De plaatselijk veldwachter begeleidde de jaarlijkse folkloristische optocht geheel in zijn eentje en liep met zijn fiets aan de hand met de stoet mee.
   Ik denk daarom dat het nu beter is dat de Pieten blank/wit en blond zijn, zonder felgekleurde lippen, zonder mutsjes en dat ze geen goud meer in de oren hebben.
   Dan vallen ze tenminste weer op tussen de toeschouwers die overwegend een zwarte huidskleur en zwart kroeshaar hebben, fel gekleurde mutsjes dragen en grote gouden oorbellen in hebben.
   De kleurloze Pieten van nu en de lieve kindjes met hun ouders moeten wel veel harder zingen om boven de door megafonen geschreeuwde en voor de lieve kindertjes beangstigende antileuzen van de KOZP of “geef ze maar een naam” uit te komen.
   Na het verwelkomen en handen schudden van Sinterklaas trekt de burgermeester zich met de Hoofd Officier van Justitie, de Brandweercommandant en de Hoofdcommissaris van politie terug in het gevormde commandocentrum om de inhuldiging met behulp van de extra langs de route geplaatste camera’s en de observaties van de vele “stillen” en van de hoog vliegende politiehelikopter te volgen om, als het uit de klauwen giert, de gepaste maatregelen te kunnen nemen. Een peloton ME achter de hand en als (?)Piet uitgedoste maar toch compleet bewapende in de stoet meelopende politiemensen om bij de te verwachten calamiteiten onmiddellijk in te kunnen grijpen. Wordt er opgetreden ….?
   De kinderen zingen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag lieve Piet…….”
   Ja ja, tijden veranderen!

   youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08

  4. Limburgse Separatist

   Arme zielige negers ook altijd.

 3. Mezzadra

  Volgens mij heeft KOZP haar doel bereikt.
  Dit demonstreren is niet meer nodig.

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : Jerry Afriyie is iemand die de krachten in onze samenleving niet begrijpt. Hij speelt met vuur, en indien het mis gaat betaald hij een hele hoge prijs. Geweld – je kent me – keur ik af, maar hij roept het over zichzelf af, gewoon een kwestie van tijd. Het is gewoon kansrekening, eens gooi je dubbel zes. Vroeger of later komt hij een echte racist tegen, en dan bedoel ik niet zo’n halfwassen PVV of FvD’er.

   1. werikke

    helemaal mee eens . een bedreiging zoals deze shit club moet de kop worden ingedrukt.

  2. Vlaswiek

   De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Heel Nederland is tegen zwarte piet alleen zijn sommigen dit nog niet bewust. Alleen een handje vol op DDS willen zwartepiet behouden

  1. Groeneveld

   Je moet toch eens een krant lezen, Annie Schillenboer. Misschien dat die storm in je hoofd dan eens een beetje gaat liggen.

  2. Mycase

   Jij bent de vertegenwoordiger van het denkwerk van links .
   Wat kun jij verschrikkelijk dom uit je nek kletsen
   Iemand die zo praat moet wel haast een IQ hebben zo groot als een walnootje
   doe jezelf een lol en ga ergens anders spelen

  3. Buzz68

   Ik weet niet waar jij je nieuws vandaan haalt, maar volgens mij was ruim 70% voor een zwarte -zwarte Piet hoor.

   1. Mezzadra

    En elk jaar gaat er 10% af. Zwarte Piet is verleden.

    1. Vlaswiek

     De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

 5. Mezzadra

  Tegen vreedzaam demonstreren voor dit standpunt kan Groeneveld toch geen bezwaar hebben? Dat is namelijk een grondrecht.

  1. Groeneveld

   Ik heb geen bezwaar tegen demonstraties, Mezza. Hoe kom je daar bij? Ik hoop alleen dat …. (lees eerdere reactie).

  2. Jv

   Mezzadra; tuurlijk heeft men recht om te demonstreren.
   Maar hopelijk de dag ervoor of erna, maar niet op de dag dat er duizenden kinderen willen genieten van de intocht van Sint en ZWARTE piet!
   Al ze op de dag zelf mogen komen, dan zijn de gemeentes zelf hoofdelijk verantwoordelijk voor het bewust uitdagen van geweld want daar kunnen ze dit jaar op wachten.
   Ik denk dat dit jaar het jaar van de waarheid wordt en het Nederlandse volk het niet langer meer accepteert dat deze idioten niet willen accepteren dat hun minderheid mening niet uitgevoerd wordt.
   Maar nee, deze paar honderd drammers willen goed of kwaadschiks hun mening opdringen aan miljoenen Nederlanders.
   Typisch links schorem!

  3. werikke

   ik wel. vrije meningsuiting is een groot goed. mijn mening is dan ook dat deze nietsnutten uit nederland worden gezet. Fijn gevoel is dat je je mening hier mag geven. Ik ben ook voor harde acties tegen kozp “gasten ” mag ik dat zeggen…. ja dat mag ik zeggen.

   1. Blitzkrieg

    werikke : Yep, dat mag je zeggen. Vrijemenings uit er maar een eind op los. Voelt goed, hé.

 6. Jv

  Oké, als de overheid en of gemeentes tegen deze bewuste geweld uitdagingen niets doen en het domweg goedkeuren dat dit tuig het jaarlijks kinderfeest kapot komt maken, dan hoop ik dat er vele Nederlandse moeders en vaders zullen opstaan om dit tuig op een grandioos Sint en Zwarte piet intocht zullen trakteren. Het wordt dan tijd dat de honkbal knuppels eens even goed laten voelen waar ze voor gemaakt zijn en deze psychopaten een dusdanig pak slaag krijgen dat ze het woord Zwarte piet nooit meer in de mond nemen. En die Jerry, knuppel dit gedrocht terug naar land van herkomst, hoe is deze lapzwans ooit het land binnen gekomen en wie is daarvoor verantwoordelijk geweest? Het is toch van den zotte dat meer dat 17 miljoen Nederlanders zich nota bene een kinderfeest laten kapot maken door een knakker dat rechtstreeks uit het oorwoud komt en nooit een bijdrage aan ons land heeft geleverd!
  De Nederlanders moeten dit kinderfeest niet kapot laten maken door deze hufters.

 7. Mezzadra

  P.s. Groeneveld, ik heb me e kritiek aangetrokken en mijn script opgeheven.

  Ik zal hem wel weer instellen voor figuren die weer over p*edofilie en dergelijke beginnen te brallen, maar daar zul je begrip voor hebben.

  1. Mezzadra

   e = je

  2. Groeneveld

   Velen hier betwijfelden of je wel een script had, Mezzadra, of dat het grootspraak was. Overigens zul je ook wel de nadelen ervan hebben begrepen – uiteindelijk zet je je zelf buiten spel.

   Voor dat laatste heb ik volledig begrip. Die achterlijke onzin moet stoppen.

   1. Mezzadra

    Nadelen heeft het bepaald niet, het filtert alle onzin weg (ik zie nu weer tot mijn verdriet dat meer dan de helft van de bijdragen stupide trolgedrag betreft) en je kunt je concentreren op serieuze inhoudelijke reacties. Het was omdat je aandrong, maar ik had het weer enorm naar mijn zin hier.
    Ik kan het je aanbevelen, het is de beste manier om dit blog te verbeteren.

   2. Vlaswiek

    “Velen hier betwijfelden of je wel een script had…”

    Het is klinkklare onzin want scripts werken niet op DDS, ze hebben die mogelijkheid ondervangen.

    Iedere reactie op de aandoenlijke, zoals die van jou, zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite.

    1. Mycase

     Laten we het zo zeggen, hij is wel voer voor de psychologen lol .

    2. Mezzadra

     @ Mycase,

     script

    3. Vlaswiek

     “Velen hier betwijfelden of je wel een script had…”

     Het is klinkklare onzin want scripts werken niet op DDS, die mogelijkheid is ondervangen.

     …als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
     -Aandoenlijke-

  3. Mycase

   Welk script ??? hahahahahahahah slapjanus dat heeft helemaal nooit bestaan .
   Maar jij kunt het niet volhouden dat is hahahaahahahaha

   1. Vlaswiek

    “…dat heeft helemaal nooit bestaan.”

    Het script heeft wel degelijk bestaan en het bestaat ook nog steeds, alleen heeft DDS maatregelen genomen waardoor het hier niet werkt. Neem dat maar van mij aan!

  4. nml

   script opgeheven tar-rel , laat me niet lachen strontvlek , ik heb zuurstof nodig door je aperte onzin. randdebioel van de bovenste plank die nog beschermt word door de redactie ook. K R A N K Z I N N I G

 8. Neutral

  Kan er geen demonstratieverbod komen in een straal van 5km rondom de routes van de intochten?

  Bij natuurgebieden kan ook zoiets, dus waarom niet bij cultuur?

 9. Mezzadra

  „Geweld moet ons niet ervan weerhouden het juiste te doen.”, zegt hij. „Bovendien zouden we dan bijna nergens meer kunnen demonstreren.”

  Daar heeft Jerry natuurlijk gelijk. Als dreigen met geweld, zoals hier ook gebeurt, reden is om geen gebruik te maken van het grondrecht tot demonstratie is dat het volstrekt verkeerde signaal. Sterker, dreigen met geweld betekent juist dat je moet demonstreren en dat er kennelijk ook nog iets te demonstreren valt.

  1. Jantje

   Je vergeet dat Jerry, als enige, al geweld heeft gebruikt.
   Tevens heeft hij gedreigd geweld niet te schuwen.
   Ook niet in het bijzijn van kleine kinderen.
   Jerry verdient een koekje van eigen deeg.

   1. Mezzadra

    Hij heeft zich een keer verzet tegen een arrestatie, en daar is hij voor vervolgd. Voor het overige gedroeg hij zich beschaafder dan zijn tegenstanders.

    1. Groeneveld

     “Voor het overige gedroeg hij zich beschaafder dan zijn tegenstanders.” Dat is slechts een kwestie van perspectief.

     Ik vind de racistische kijk van Jerry & Co op een oude traditie niet alleen erg onbeschaafd, maar ook bekrompen en intimiderend, en getuigen van rassenhaat en bewust gezochte cultuurbotsingen.

     1. Vlaswiek

      Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite.

  2. Groeneveld

   Provoceren en demonstreren zijn twee verschillende zaken. De boeren mochten niet op het Binnenhof protesteren, maar wel op het Malieveld.

   Airfryer en zijn kliek direct bij de intocht laten demonstreren is de kat op het spek binden en daarmee een bewuste provocatie. Demonstreren is prima, maar uit veiligheidsoverwegingen zou dat inderdaad 5 kilometer buiten de intochtskring moeten plaatsvinden.

   1. Mezzadra

    Demonstreren mag per definitie en ook op de plek waar men dat wil behalve wanneer er sprake is van een reële bedreiging van de openbare orde. Dat moet de burgemeester afwegen. Ergernis over het doel va de demonstratie bij omstanders is geen criterium om het grondrecht te beperken.
    Zo hebben we dat geregeld en zo werkt het ook.

    1. Groeneveld

     In de kern ben ik het met je eens. Maar een reële bedreiging van de openbare orde lijkt me hier -leunend op eerdere ervaringen- duidelijk aan de orde. Het is dus te hopen dat er in de genoemde plaatsen verstandige burgemeesters zitten.

     1. Vlaswiek

      Iedere reactie op de aandoenlijke, zoals die van jou, zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite.

     2. Vlaswiek

      “En nu opsodemieteren.”

      Écht niet, zolang de aandoenlijke hier rondhangt en jij hem blijft voeren ben ik jouw schaduw.

      De aanhouder wint en ik wens de aandoenlijke een lang en volgeladen emotioneel geheugen.

     3. Vlaswiek

      “jij bent erger dan Mezzadra. Vieze klootzak.”

      Goed dat je het even aangeeft, weet iedereen meteen waar je staat. Samen met de aandoenlijke vergiftig jij deze nieuwssite.

      De aandoenlijke vindt hier, samen met Groeneveld en zijn gevolg, zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is. De aandoenlijke gaat namelijk gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

     4. Ron

      Sorry Groeneveld maar het is wel een puntje.

      Mezza reageerd steeds overtreffende trap fout.
      Jij komt daar standaard achteraan beetje nuanceren en een mild foei momentje voor de extreme uitspraak.

      Ik kan mezelf ook bijna niet meer aan de indruk onttrekken dat jullie dit bewust doen danwel een dubbel account zijn die een spelletje spelen

     5. Blitzkrieg

      Groeneveld : Ik ben het helemaal met je eens. Heb nu al twee reacties gepost die er niet doorgekomen zijn. Ik vind deze discussie helemaal niet vervelend. Een scroll wieltje is effectiever als een ‘script’, wil er ook eigenlijk niet niet meer woorden aan vuil maken. Willen ze er “aandoenlijke” reacties tussendoor weeven, moet ze dat vooral doen.

     6. Ron

      Blitz antwoord jij nu voor Mezza??

     7. Groeneveld

      Blitz, hoe bedoel je ‘twee reacties gepost die niet doorgekomen zijn’? Heb je wellicht per ongeluk een woord uit de censuurlijst van DDS gebruikt? Ik ben ook nooit zeker of mijn reacties doorkomen (in het verleden vaak in een zwart gat verdwenen), dus kopieer ik standaard mijn tekst altijd voordat ik die plaats.

     8. just saying

      Ik ben het met Groeneveld eens dat Vlaswiek eens moet gaan stoppen met zijn actie tegen de psychopaat mozzarella, er zijn er maar weinig die een grotere hekel aan dat figuur hebben als ik en wat mij betreft krijgt hij vandaag nog gangreen maar weg krijgen doe je hem niet op deze manier, dus stop er mee, ook kan ik beamen dat mozzarella en Groeneveld beslist niet èèn en dezelfde persoon zijn.

     9. EU kok

      Quote :er maar weinig die een grotere hekel aan dat figuur hebben als ik.
      .
      Ik zeg gewoon: dan u.

     10. Vlaswiek

      “Ik ben het met Groeneveld eens dat Vlaswiek eens moet gaan stoppen met zijn actie tegen de psychopaat mozzarella.”

      Jammer voor jou en de hele rest die daar problemen mee heeft. Zolang de aandoenlijke hier rondhangt zal het gezeur blijven bestaan. Is het niet door mij dan is het wel door een ander. Logisch, want hij teistert het forumland al meer dan 15 jaar en jij doet daar fijn aan mee door hem te voorzien van reacties.

      O ja, zoals de aandoenlijke dat placht te doen:

      🙂

     11. Blitzkrieg

      Groeneveld : Het woord w e e v e n of p u n n i k e n mag blijkbaar niet.

     12. Blitzkrieg

      Ron : Ik had een discussie over zwarte piet. Ik vond de discussie geenszins vervelend. Moeten anderen altijd bepalen met wie je in discussie gaat of heb je daar zelf ook nog wat over te vertellen.

     13. Ron

      Ah Blitz duidelijk. Excuses ik interpreteerde hem anders, maar het is duidelijk nu.

     14. Groeneveld

      Nou moe Blitzkrieg, ik ben flabbergasted. Dat die woorden niet mogen gaat mijn verstand te boven. Het lijkt te duiden op een foutje bij het samenstellen van de censuurlijst.

     15. Vlaswiek

      “ik ben flabbergasted.”

      Nee hoor, jij bent een inspiratie en voedselbron voor de aandoenlijke, door jouw acties blijft hij mede in leven.

     16. Beukman

      punnik

     17. Beukman

      Bij p u n n i k e n snap ik het al: het gaat om het sportmerk n i k e waarvan de naam in het spamfilter staat.

     18. Beukman

      Ik ben al donateur van DDS.
      Maar mocht de redactie erin slagen om mij te verlossen van het meelijwekkende geklaag en gestalk van de parasieten Henkdetenk en Lugar (plus zijn alter ego’s), dan is me dat wel een tientje per jaar extra waard.

    2. Blitzkrieg

     Mezzadra : Hoe schat acht jij de kans dat Jerry op termijn de “verkeerde” krachten in onze samenleving tegenkomt, en het niet overleeft of erger. Zou je niet moeten toegeven dat demonstreren op een andere plek of tijd niet veiliger is voor iedereen. Uiteindelijk gaat het om het maatschappelijk belang, zodra dit in gevaar komt heb je de plicht om hier naar behoren op te reageren. Pegida mag toch ook niet demonstreren voor een moskee.

     1. Mezzadra

      De regelgeving is bekend, Blitzkrieg, Pegida is ook wel toegestaan om te demonstreren voor een moskee. Alleen als de burgemeester aantoonbaar verstoring van de openbare orde kan voorzien heeft hij de bevoegdheid regels te stellen. Voor de demonstraties van KOZP is dat soms (bijvoorbeeld in Dokkum) ook gebeurd.

     2. Vlaswiek

      …ik heb er geen zin meer in om permanent voor p̧edofiel te worden uitgekafferd, met stront te worden bekogeld dan wel de eindeloze identieke diskwalificerende berichtjes van figuren als Top en Geen Links te moeten lezen.
      ~Aandoenlijke~

      Het verzachten van de afkeurings-pijn kan nog zo effectief zijn, de mens heeft altijd nog zoiets als een emotioneel geheugen. En als de afkeuring maar lang genoeg aanhoudt, dan knapt er iets van binnen. De bescherming van psychische afweer is dan eindelijk doorbroken en een golf van emotionele vermoeidheid overspoelt het, anders zo evenwichtige, gemoed. Dat is het begin van een depressie.”

      De aanhouder wint en ik wens de aandoenlijke een lang en volgeladen emotioneel geheugen.

  3. Blitzkrieg

   Mezzadra : Tja, wat kan ik zeggen. Een onjuiste inschatting van de situatie is alleen maar dom. Wie heeft er wat bereikt als Jerry een leven lang alleen maar sondevoeding kan eten? Ben je dan een goede leider/manager of dien je gelijk ontslagen te worden vanwege de dikke – niet te verwijderen – plaat voor je kop. Willen ze precies tijdens die paar uurtjes dat kinderen van een feestje willen genieten systematisch de boel verstieren? Ik vind het alleen maar dom, polariserend, en werkt racisme in de hand. Jerry gooit vanzelf een keer dubbel zes, dan is hij gewoon de lul.

  4. Ben-NIET-Groen-L

   Ontaarde het maar is in geweld zodat die Airfryer bloed piste en de rest van zijn leven als een kasplantje en doofstom terug gestuurd kon worden naar zijn roots…oh nee, wacht….

  5. Rechtsaf

   mezzadra moet saampjes met zijn kindervind jerry eens lekker opflikkeren…

 10. Original NL

  En daar gaan we weer….zucht.
  Trollientje trapt af.. en de andere trol laat zijn natte scheet.

 11. just saying

  Juist, misschien kunnen motorclubs zich eens gaan mengen in deze materie, zich verkleden en schminken als zwarte Piet, eens kijken of die KOZP demonstranten dan nog zo flink zijn.

 12. Kretoloog

  In mijn woonplaats komt Sinterklaas weer gewoon met Zwarte Pieten, net als voorgaande jaren. KOZP krijgt hier gelukkig geen poot aan de grond.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Kretoloog,

   In mijn woonplaats ook niet.
   Er gaan zelfs geruchten dat Sinterklaas ook zwart is dit jaar.

 13. Ben-NIET-Groen-L

  Zien jullie dat, Mez en Anna zijn extra vroeg hun stinknest uitgekomen om maar niks te missen……zielig gewoon!

  1. Original NL

   En ze worden op hun wenken bediend…Ben niet groenL..

 14. Pauline Kummer

  Waarom KOZP het recht op demonstratie ontzegd moet worden begrijp ik niet. Met alle demonstraties recentelijk en in het verleden mag een verbod geen willekeur zijn. Op DDS is het recht voor Pegida demonstraties ook altijd opgeeist en verdedigd.

  1. Ron

   Open deur intrappen wat je doet.
   Je schrijft hierboven dat de reacties bijdragen aan stupide trolgedrag, laat het zelf dan achterwege.

   Maar vooruit, hoe liepen de demonstratie van pegida en van welke kant kwam het geweld?

   Juist maar dank je voor de inkopper.

   1. Vlaswiek

    Onder vele namen en onder evenzovele commentaren, na drie zinnen valt de aandoenlijke door de mand. Haalt altijd twee of drie medestanders van stal waarna hij zijn hoofdnick even laat schuilen.

    Hier een citaat waarin de aandoenlijke piekfijn uit de doeken doet van welke geest hij gespeend is.

    Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
    ~Aandoenlijke~

  2. ikweetwatikwil

   Dit is een kinderfeest Pauline . Ene Jerry en kornuiten willen dat verpesten. Zielige figuren. Maar gelukkig, de meeste Nederlanders hebben lak aan Jerry en kornuiten. Voor Jerry is Sinterklaas en Zwarte Piet de enige manier om de krant te halen . Als het moet loopt hij over kinderhoofdjes. Wat hij doet, is niet demonstreren . Nee. Hij is zo laf dat hij een kinderfeest probeert te verpesten. De “man” is nooit over zijn pubertijd heen gegroeid.

  3. werikke

   pegida wordt tegen gewerkt door buitenlands tuig en de politie haalt dan uit voorzorg de pegida demonstranten weg. slappe hap hier in dit land.

  4. Rechtsaf

   “Waarom KOZP het recht op demonstratie ontzegd moet worden begrijp ik niet”

   Daar ben immers ook te dom voor, overigens pegida mocht niet demonstreren met een bbq hoezo geen willekeur en kom niet met ordeverstoringen, Turken die na een overwinning van dictator Erdogan de Erasmusbrug volledig bezetten..

 15. Sans Rancune

  Grondrecht:
  De WOM geeft de gemeenteraad de mogelijkheid om bij een betoging op de openbare weg te eisen dat dit van tevoren wordt gemeld. Een niet-gemelde betoging valt weliswaar onder de grondwettelijke vrijheid van betoging, maar een burgemeester kan met de WOM in de hand zo’n betoging beëindigen en de deelnemers opdracht geven uiteen te gaan.

  De blokkade van Jenny was onrechtmatig.

  1. Groeneveld

   De snelwegblokkade viel niet onder een gemeente.

   1. Mezzadra

    Nee, maar was wel onrechtmatig en leidde ook tot ferme straffen.

   2. Vanduinen

    Ik denk dat een snelweg blokkade ongeacht de gemeente nergens is toegestaan.

    1. Ron

     Valt en snelweg onder gemeente of provincie?

     Jullie roepen allemaal snel wat maar factchecken ho maar

     1. Vanduinen

      Aanlegprogramma voor voor wegen.
      De overheid investeert gemiddeld per jaar € 2,5 tot € 3 miljard in het aanleggen en verbeteren van wegen. De overheid kiest hierbij voor die plekken waar de positieve effecten op de economie het grootst zijn. Bijvoorbeeld de stedelijke regio’s rond de luchthaven Schiphol en de haven van Rotterdam..

      Als u wil(t) beweren dat het blokkeren van een weg is toegestaan, gaarne uw bewijs.

     2. Ron

      Als jij nu wil proberen iets te zeggen met een riedeltje over kosten en onderhoud moet je toch een beter lezen.

      Hebben we het daarover en heeft dat ook maar iets met de actie van de Friese helden van doen?

     3. Pauline Kummer

      @Minheer Ron. Ik denk dat u de discussie over wegen even verkeerd oppakt. Dat kan gebeuren. Gemeente, Provincie of Rijk, doorgaande wegen enz. Een blokkade mag alleen door de politie geeffectueerd worden in bijzondere omstandigheden. Niet door het publiek uit ongein.

     4. Vlaswiek

      Kijk eens aan, er worden er twee tegelijkertijd van stal gehaald, dat gebeurt altijd als de aandoenlijke onder vuur komt. Na drie zinnen is dat altijd weer duidelijk.

    2. Groeneveld

     Nee Vanduinen, maar je had het over een gemeenteraad die kon ingrijpen. Dat is dus hier niet van toepassing. Waarmee je betoogje in duigen valt.

    3. Bosche draak

     Wat jij denkt is niet relevant, dat tuig van Kei-jaloers Op Zwarte Piet wordt al veel te lang het hand boven het hoofd gehouden, en een corrigerend pak slaag is misschien wel precies wat ze nodig hebben…

  2. Vlaswiek

   Onder vele namen en onder evenzovele commentaren, na drie zinnen valt de aandoenlijke door de mand, vooral omdat Groenveld hem op de voet volgt.

   1. Ron

    Dat zeg ik net dus ook.

 16. Mar

  “Oké, als de overheid en of gemeentes tegen deze bewuste geweld uitdagingen niets doen en het domweg goedkeuren dat dit tuig het jaarlijks kinderfeest kapot komt maken, dan hoop ik dat er vele Nederlandse moeders en vaders zullen opstaan om dit tuig op een grandioos Sint en Zwarte piet intocht zullen trakteren. Het wordt dan tijd dat de honkbal knuppels eens even goed laten voelen waar ze voor gemaakt zijn en deze psychopaten een dusdanig pak slaag krijgen dat ze het woord Zwarte piet nooit meer in de mond nemen.”

  Gelieve dit wel buiten het zicht van kinderen te doen.
  Gelieve opa en oma mee te nemen om op de kinderen te letten terwijl u zich uitleeft met de honkbalknuppel.

  Veel plezier ermee.

  1. Mezzadra

   De problemen over Zwarte Piet betreffen een vete tussen een paar ouders. Voor zover ik kan nagaan speelt deze strijd zich af buiten het zicht van kinderen en die maakt het ook niet uit welke kleur Zwarte Piet heeft

   Maar als gezegd, de discussie over Zwarte Piet is volgens mij al gevoerd. Zwarte Piet verdwijnt en alleen in een paar dorpjes op het platteland wordt nog dapper weerstand geboden. Geef het nog een jaar of drie en niemand heeft het er meer over.

   Racisme is een reëel probleem in dit land dus Jerry kan zich beter op de echte knelpunten gaan richten.

   1. Bosche draak

    Jouw demente gebazel gaat niemand overtuigen, KOZP zal nog eerder verdwijnen.
    Je kan maar zolang de pestkop uithangen voordat je iemand treft die groter en gemener is dan jij…

    1. Vlaswiek

     En jouw reacties zorgen ervoor dat hij kan blijven doen wat hij niets liever doet.

     In gesprek gaan met de aandoenlijke is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

     De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

   2. werikke

    hou toch eens op hier. als je het hier niet bevalt flikker dan op eikel

    1. Vlaswiek

     “…vrije meningsuiting is een groot goed.”

     Zeker, maar zeven dagen per week zuigen en treiteren is natuurlijk iets heel anders.

     Dat was in 2015 al niet anders:

     Michael van der Galien
     21 februari 2015 at 22:40

     Dames en heren, we houden nieuwe reageerders de komende tijd nauwlettend in de gaten. Als we op basis van verschillende informatiebronnen (analyse van comments, ip-adressen, emailadressen, en meer) denken dat er een stroman van Jacobus (aandoenlijke) bij is gekomen wordt die meteen geband. Enige oplettendheid van jullie is daarbij welkom.

    2. Mycase

     @werikke hij gaat niet niet uit zichzelf ,misschien dat iemand in zijn buurt hem tot rede kan brengen … hier is het beste om die zak hooi te negeren geen aandacht daar hebben ze gruwelijke hekel aan .

     1. Vlaswiek

      “…hier is het beste om die zak hooi te negeren.”

      Inderdaad, rechtstreeks op hem reageren speelt hem alleen maar in de kaart, een kaart die hij al meer dan 15 jaar speelt en waarmee hij het forumland verziekt en om zeep probeert te helpen.

    3. Mezzadra

     @werikke,

     script

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet.

    4. Vlaswiek

     “als je het hier niet bevalt flikker dan op eikel”

     Het bevalt me hier juist wel geurmondje. Het grote probleem zit’m in het zuurdesem, de aandoenlijke genaamd, hij is hier zeven dagen per week en veertien uur per dag bezig om deze nieuwssite stelselmatig te bevuilen met gezuig, getreiter en leugens. Helaas wordt hij daarin bijgestaan door lieden die hem voeden, voeren en openlijk supporten.

     Zolang dit zo is blijft het zeuren, is het niet door mij, dan is het wel door een ander. Dat is namelijk al meer dan 15 jaar het geval. Op talloze forums is deze beroepszuiger verwijderd, geband en weggejaagd.

     O ja:

     🙂

     1. Groeneveld

      Vlaswiek is een godsvrezende, christelijke stalker die niet verder komt dan het eeuwig copypasten van hetzelfde stukje stupide tekst. Hij is niet in staat tot communiceren, laat staan tot debatteren. Een geboren loser en proleet die met een paar medestanders een achterhoedegevecht levert – al jaren en zonder enig vruchtbaar resultaat. Als doorgewinterde debiel zit hij uiteraard in de bijstand, de enige reden waarom hij hier de hele dag aanwezig kan zijn.

      Dat hij het p*dofielengeschut steeds uit de kast haalt, wijst erop dat hij daar zelf zeer nauw bij betrokken is. Hetzij als slachtoffer, hetzij als actieve beoefenaar in zijn duistere christelijke kerk waar dit soort zaken gemeengoed zijn.

   3. Blitzkrieg

    Mezzadra : Racisme is helemaal geen probleem, waar baseer je dit op?

 17. Ad Fundum

  De Zwarte Pieten zijn baldadige jongens en meisjes die het leuk vinden om de omstanders te bekogen met pepernoten. Sinterklaas krijgt een huilende kleuter in de schoot gedrukt en lacht triomfantelijk. Het is een feest voor de organisatoren.

  1. Top

   En zo schrijft een gereformeerde zultkop, die zelf nooit Sinterklaas heeft mogen vieren. Ik heb met u te doen. NOT!

  2. Mycase

   Het is een feest voor de middenstand @Ad fundum die halen jaren vele miljoenen op schaf het kolerefeestje gewoon af probleem opgelost.
   En als we toch bezig zijn kerstfeest meteen ook opdoeken .
   Al die dagen zijn geleuter in de ruimte . Spaar je geld en ga er lekker mee op vakantie zou ik zeggen .

 18. Piet51

  Het is me wel wat met Sinterklaas, nu die Zwarte Piet weer. Wat blijft er op deze manier over van onze fantastische VOC-cultuur en Gouden Eeuw? Sinterklaas is toch al flink gedegradeerd en daar heeft helemaal niemand ooit bezwaar tegen gemaakt:
  * Waar is de roe gebleven, waarmee men dreigde kinderen af te rossen als ze kattenkwaad hadden uitgehaald, of niet meteen elke avond waren gaan slapen, of een keer een snoepje teveel hadden genomen, of een hekel hadden aan afwassen, etc., etc.
  * En dan de zak, waarin de kinderen na dat pak slaag met de roe werden gepropt om zo naar Spanje vervoerd te worden, ver weg van ouders en broertjes en zusjes. Gewoon ongevraagd afgeschaft, die zak als verpakking van stoute kinderen. Ik heb als kind me wel vaak afgevraagd, of je dan nog ooit terug komt.
  * En dat gehuppel met een paard over de daken om hier en daar wat pakjes in schoorstenen te flikkeren? Waar zijn die schoorstenen en aangesloten kachels gebleven? Gewoon afgeschaft of vervangen door van die schlemielige pijpjes voor de CV. Leggen we dat nog uit aan kinderen? Ik niet, want de mijne interesseert het helemaal niets.
  * En nu we het er toch over hebben, hoe krijg je die pakjes nog via de CV-leidingen in de schoenen die toch nog steeds klaar staan. Hebben we daar geen ander verhaal bij, of laten we dat maar; het kind interesseert het immers allemaal niets als de pakjes maar in de woonkamer komen.
  * En wat mankeert er aan die stoomboot? De officiële intocht dit jaar in Apeldoorn gaat nota bene per trein in plaats van met een degelijke stoomboot. Niemand is ook maar iets gevraagd, maar weer een stukje traditie naar de knoppen. Mijn kinderen interesseert het alleen geen barst, als die cadeautjes maar mee worden genomen.
  * En dan nu, hopelijk als laatste destructieve actie, wordt Zwarte Piet afgeschaft en vervangen door een andersgeaarde Piet. Er zijn op wereld heel veel misstanden aan te wijzen, maar dit slaat toch wel alles. Verschrikkelijk gewoon! Hoe leggen we dit dan nu weer uit aan onze kinderen? De mijne zijn geen probleem, want die interesseert het helemaal niets; wel die pakjes natuurlijk.

  Excuus voor de lengte van deze lap tekst, maar ik moest het echt even kwijt. Sinterklaas is een volwassenenfeest geworden, zoveel is wel duidelijk. Kinderen interesseert het helemaal niets, alleen die pakjes, daar gaat het om. Dat het allemaal de schuld is van onze migranten, de EU en de klimaatproblematiek zal iedereen duidelijk zijn en hoef ik hier vast niet uit te leggen.

  1. just saying

   Nederlanders met ruggengraat, dus niet van die ruggengraatloze watjes zoals jij malle Pietje, laten zich gewoon niet de wet voorschrijven door zo’n kansloze subsidie slurpende kutneger die in ons land zonder reden of het zou de subsidie moeten zijn is neergestreken, en dat paarden niet over daken galopperen weet iedere dreumes wel dus die onzin hoef je niet trachten aan te smeren als ‘argument’.

   1. Piet51

    @just saying
    Dappere praat, hoor, zo lekker anoniem! Maar je hebt je al vaker zo’n wet laten voorschrijven. Ik probeerde aan te tonen, dat Sinterklaas in de laatste twee generaties al heel veel veranderd is, zonder dat ook maar één persoon daar bezwaar tegen maakte. En dat waren minstens zo ingrijpende veranderingen dan dat kleurtje van Zwarte Piet.

    Ik ben ervan overtuigd, dat de kleurverandering van Zwarte Piet geen enkel bewaar zou hebben opgeleverd als die heel geleidelijk was verlopen, van iets minder zwart, naar vlekkerig grijs en tenslotte roetvegen. Dan had niemand iets gemerkt, net als met die daken, schoorstenen, zak en roe. Maar nu komt een gekleurde landgenoot, geboren in Ghana, ook dat nog, met een verzoek, dat al snel fel wordt aangevallen en zo misschien niet zo handige tegenreacties uitlokt. Ziedaar, de polarisatie is geboren. Hier komen we nooit echt uit, maar terugdraaien is ook niet meer mogelijk. Ik zou me er bij neerleggen, net als bij de andere veranderingen.

    1. Mar

     Ach, zelfs Hoofdpiet Piet Römer was al lang niet meer pikzwart, droeg geen oorbellen, had geen knalrode lippen en daar is nooit geen commentaar op gekomen omdat men het gewoon niet doorhad.

     Hetzelfde met de mijter van Sinterklaas in Amsterdam. In 2006 droeg Sint een nieuwe mijter (oude was aan vervanging toe) met 3 Andreaskruisen. Drie jaar later in 2009 had men het blijkbaar pas door en werden er Kamervragen gesteld waarom het christelijke kruis was verdwenen en dat dat niet kon.

     En wie het credo van een Nederlander kent, weet dat het helemaal niet gaat om het kinderfeest houden zoals het is en wie dan ook van welke huidskleur pleit voor veranderingen:

     Jij gaat mij niet vertellen wat ik wel en niet mag doen.
     DAT MAAK IK ZELF WEL UIT, JA!

    2. Bosche draak

     Goh, een slappe vaatdoek die zich er maar bij neerlegd, schokkend hoor!
     Mooi voorbeeld voor je kinders ook, papa slikt de leugens en gaat alvast op z’n rug liggen als de balloze lafaard die het is.

  2. Mycase

   Ik maak uit de tekstop dat jouw volwassen kinderen nog steeds in de Sint geloven ???? hahahahahahaha
   Mooi man zolang ze maar cadeautjes krijgen ????
   Mooi verhaal Piet51

  3. Groeneveld

   Piet51 begrijpt -zoals meestal- de kern van het probleem niet. Kinderen geloven alles, veranderingen in het spelpatroon zijn dus geen punt.

   Waar het om gaat is dat een Ghanese vluchteling ons hier komt vertellen dat we racistisch zijn, terwijl bij de zwarte kindervriend nimmer racistische motieven een rol hebben gespeeld, ook niet in het verleden. Integendeel: Zwarte Piet was slimmer, sneller, behendiger, verstandiger en wijzer dan Sinterklaas.

   Die onterechte bemoeienis vindt het grootste deel van de Nederlandse bevolking onverteerbaar. En terecht. Jerry Afriyie gaat het verliezen, reken daar maar op.

   1. Mezzadra

    “Waar het om gaat is dat een Ghanese vluchteling ons hier komt vertellen dat we racistisch zijn, terwijl bij de zwarte kindervriend nimmer racistische motieven een rol hebben gespeeld, ook niet in het verleden.”

    Daar gaat het volgens mij niet om: de kern is dat een grote groep Nederlanders Zwarte Piet als een krenkend racistisch symbool ervaart en dat veel autochtone Nederlanders dit inzien en het een kleine moeite achten daar rekening mee te houden.

    1. Groeneveld

     “de kern is dat een grote groep Nederlanders Zwarte Piet als een krenkend racistisch symbool ervaart”

     Niet waar. Slechts een kleine minderheid ervaart dat, gesteund door een groep ‘progressieve’ cultuurhaters (eveneens een minderheid). Bij elkaar zo’n 20%. 80% van de Nederlanders wil immers dat Zwarte Piet zo blijft.

     Het zou Jerry Airfryer sieren als hij zich eerst eens wat meer in de democratische beginselen zou verdiepen.

     1. Mezzadra

      “Niet waar. Slechts een kleine minderheid ervaart dat, gesteund door een groep ‘progressieve’ cultuurhaters (eveneens een minderheid). Bij elkaar zo’n 20%.”

      Dat zijn toch wel erg veel mensen, Groeneveld.
      Het is toch een kleine moeite daar een beetje rekening mee te houden?

     2. Groeneveld

      Dat zou mogelijk zijn als een andere insteek was gekozen. Jerry heeft van begin af aan gekozen voor de harde confrontatie door Zwarte Piet als een zwaar racistisch symbool af te schilderen en de Nederland zelf ook racistische neigingen toe te dichten. De weerstand die dat opgeroepen heeft, heeft deze pedante Ghanees overschat en ik geef hem weinig kans meer.

      Nederland is een van de minst racistische landen ter wereld en als je volstrekt onschuldige ouders en burgers daarvan gaat betichten, ga je in de fout.

     3. Rechtsaf

      “Bij elkaar zo’n 20%.”

      Dat zijn toch wel erg veel mensen”

      Nee zuigmongool dat is een absolute minder minderheid..

   2. Piet51

    @Groeneveld
    Jerry Afriyie c.s. zou best nog kunnen verliezen. Maar bedenk wel, dat hij al bijna 10 jaar bezig is en jaar na jaar medestanders krijgt, onder witte Nederlanders, gemeenten, oproepen, scholen. Ik denk, dat je eraan moet wennen, dat ook Zwarte Piet verandert, net als een paar van die andere zo leuke kenmerken van Sinterklaas. En, ik ben er 100% van overtuigd, er zijn belangrijker thema’s om je druk over te maken.

    1. Groeneveld

     Piet, na 10 jaar Afryie vindt nog steeds 80% van de Nederlandse bevolking dat Zwarte Piet gitzwart moet blijven. Veel is deze pedante en door-en-door racistische Ghanees nog niet opgeschoten.

     1. Piet51

      @Groeneveld
      Het is maar hoe je het bekijkt. Als hij in een kleine 10 jaar als eenling beginnend nu op 20% staat, vind ik dat helemaal niet slecht. Zoals Mezzadra ook al aangaf, 20% van de Nederlanders is een grote groep. In de politiek vinden we dat dan al gauw de grote winnaars. Wilders deed er bijvoorbeeld veel langer over om vandaag op 10 à 12% medestanders te komen. En dat wordt toch ook een prestatie gevonden, waarmee je meetelt. Dat vind ik in ieder geval wel. Afryie scoorde beter.

      Maar belangrijker vind ik het volgende. Ik ben ervan overtuigd dat weinig Nederlanders in Zwarte Piet een uiting van racisme zagen en zien. Pas na vaak horen van bezwaren bij gekleurde Nederlanders kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Zoiets kost tijd. De stap naar een beetje bij beetje veranderen is dan pas aan de orde. Daar zijn we nu aan toe en dat gebeurt dan ook langzaam maar heel zeker.

  4. Blitzkrieg

   Piet51 : “Zwarte Piet afgeschaft en vervangen door een andersgeaarde Piet”
   Dit zou ik als ouder ZEER kwalijk vinden. Ik vind dat kinderen op jonge leeftijd niet lastiggevallen moeten worden met veelkleurige transgenders. Een transgender is iemand met een zware geestelijke aandoening. Heb je enig idee hoevaak zelfmoord voorkomt onder transgenders? We moeten onze kinderen hier tegen beschermen en al helemaal niet blootstellen tijdens sinterklaas.

   1. Piet51

    @Blitzkrieg
    O.k., misschien een compromis dan? Geen transgender Piet, maar alleen mannelijke en vrouwelijke (is ooit ook een heel grote verandering geweest), inclusief de homo-varianten, en dan in de roetveeguitvoering met een maximale zwarting van 65%.

    Maar dan zou ik wel graag de schimmel willen vervangen door een bruin of zwart paard (misschien is bruin beter, maar dat bewaar ik voor de onderhandelingen), desgewenst met witte vlekken. Kunnen we elkaar hierin vinden?

    1. Vlaswiek

     De aandoenlijke, hij kan het niet, hij wil het niet en hij doet het niet.

    2. Blitzkrieg

     Piet51 : Je kan geen compromis sluiten over iets dat nooit punt van discussie is geweest. Verder is het wellicht verstandig dat ik me onthoud van een reactie.

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Als geldt, dat “je geen compromis kunt sluiten over iets dat nooit punt van discussie is geweest”, kun je nergens een compromis over sluiten. Er was altijd een moment, dat er geen discussie was, anders was het de normale situatie. Hé, dit lijkt verdacht veel op filosofie.

      Niet reageren is soms verstandig, maar hier lijkt me dat overbodig. Je zult vast begrepen hebben, maar hield je gezicht in de plooi, dat mijn opmerkingen niet al te serieus genomen moesten worden. Humor komt m.i. hier te weinig voor, zoals al eerder in de media werd genoemd als belangrijkste verschil tussen Geen Stijl en DDS.

     2. Blitzkrieg

      Piet51 : Je moet zoiets een keer opperen tijdens de intocht van sinterklaas, kijk dat lijkt mij dan wel weer humor.

     3. Piet51

      @Blitzkrieg
      “Piet51 : Je moet zoiets een keer opperen tijdens de intocht van sinterklaas, kijk dat lijkt mij dan wel weer humor.”

      Ik ben het spoor bijster. Hou je s.v.p. wel een beetje rekening met mijn beperkte intelligentie? Dank.

     4. Piet51

      @Henkdetenk
      Je valt in herhaling. Als je iets niet begrijpt, kun je ook gewoon NIET reageren. Zo doe ik het ook altijd, scheelt een boel gepieker en ergernis. Dat laatste ook bij anderen.

     5. Blitzkrieg

      Piet51 : Ik weiger rekening te houden met je beperkte intelligentie. Als je tijdens de intocht van sinterklaas over de kleur van het paard begint, wordt je gelynched. Dat snap je toch hopelijk wel.

    3. Piet51

     @Henkdetenk
     Weet je heel zeker dat je het hier hebt over de activiteiten van een trol en niet gewoon over iemand die anders dan jij over een heleboel dingen denkt? Die laatste is geen trol, al vinden veel DDS-deelnemers dat wel.
     Op een forum als dit gaat het m.i. vooral over tegengestelde meningen en die uitdragen. Dan wordt het incasseringsvermogen van veel deelnemers op de proef gesteld. Slechts enkelen slaan zich er doorheen. Ik heb sterk de indruk, dat dat vooral linkse deelnemers zijn. Anderen haken af of vervallen snel in getier en gescheld. Dat provocerende en de effecten daarvan is overigens wel waar DDS naar zoekt. Dus dreigen met vertrek, omdat jij dat juist niet wilt, zal niet veel indruk maken. Je bevestigt hun manier van werken alleen maar.

    4. Mezzadra

     Ik ben altijd een voorstander geweest van de regenboogpiet. De stoomboot van de Sint is per ongeluk door de regenboog gevaren en toen kregen alle Zwarte Pieten pardoes regenboogkleuren. Mooi verhaal, passend in de Sinterklaasmythologie en kinderen houden meer van vrolijke kleuren dan zwart.

     Iedereen tevreden en de kinderen blij.

     Die roetvegen vind ik minder.

     1. Piet51

      @Mezzadra
      Klinkt goed. Alleen die roetvegen beleef ik anders en zie ik niet als bezwaar, integendeel. Met een beetje fantasie kunnen we dat in de richting van CO2-uitstoot praten. Leren de kinderen weer wat bij.
      Dit houden we wel onder ons, hè? Anders wordt er weer indoctrinatie van kindertjes in gezien. Dat is het natuurlijk niet, omdat het over een heel reëel en groot probleem gaat.

     2. Groeneveld

      Piet51, het is inderdaad indoctrinatie als je je kinderen daarmee opzadelt. Immers, wetenschappelijk is er geen correlatie aangetoond tussen CO2 en antropogene klimaatopwarming. Het is slechts een geloof dat leeft in de klimaatkerk. Net zoals het geloof in de Heere Heere wordt geimplementeerd in de kleine kinderhersentjes in de ggggristelijke kerken.

      Shame on you. Voedt je kinderen vrij op en leer ze zelfstandig denken.

     3. Piet51

      @Groeneveld
      Hè, hè, eindelijk. We zijn bij het klimaatprobleem aangeland, dat ik zo graag nog even onder de aandacht wilde brengen. Sinds de laatste keer zijn er vast weer nieuwe lezers bijgekomen, die nog niet weten, dat de correlatie tussen antropogene CO2-uitstoot en klimaatverandering (iets scherper nog dan jij het formuleert) al meer dan tienduizend keer wetenschappelijk is aangetoond. Om precies te zijn ongeveer 33 maal vaker dan de ontkenning van die correlatie. Juist DAT de kindertjes bijbrengen is dus geen indoctrinatie, maar gewoon kennisoverdracht, net als 1+1=2, het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes, en de 80-jarige oorlog. En dat is allemaal gemakkelijk te vinden, o.m. op klimaatverandering.wordpress.com. Wetenschappelijke onderbouwing van het tegendeel is nauwelijks te vinden en de weerlegging van zo’n enkel onderzoek staat ook nog eens op de genoemde site.

 19. Vlaswiek

  “elke keer dezelfde droeftoeters vooral zogenaamd links”

  Inderdaad, de aandoenlijke komt op als onkruid en laat zich niet zomaar verwijderen. Totdat ze er last van krijgen, dan verdwijnt hij een paar minuten waarna hij met een nieuwe nick van voren af aan begint.

  1. just saying

   Zoek die zakkenwasser op man als je zo’n hekel aan hem hebt, zijn adres is algemeen bekend, of ben je niet zo’n held?

   1. Mezzadra

    @Just saying

    script

   2. Vlaswiek

    @Just: Het doet er niet toe of ik een hekel aan hem heb, ik ken hem niet persoonlijk en dat wil ik graag zo houden. Ik heb een hekel aan zijn methodiek die bovendien wordt gevoed door figuren die dat eigenlijk wel prettig vinden.

    Of ik een held ben doet er ook niet toe en dat zijn adres algemeen bekend is dat is ook duidelijk.

    Zolang de aandoenlijke hier rondhangt blijft het zeuren, is het niet door mij dan is het wel door een ander. Dat is al meer dan 15 jaar zo, en ook de zeer gewaardeerde DDS-redactie weet dat. Niet voor niets is hij al honderden keren geband en uitgekotst in forumland. Dit herhaalt zich iedere keer weer, het zal niet stoppen zolang hij reageert.

 20. Kristalix

  Ploegie mannen erop en de stad uit timmeren.

  Erg simpel.

 21. Vlaswiek

  @Mycase: DDS heeft de mogelijkheid tot het gebruik van scripts geblokkeerd. De aandoenlijke leest alles maar reageert selectief. Neem dat maar van mij aan. 😉

 22. Tguard

  Is het niet een idee om die KOPZ gewoon lekker te negeren. Laat die kneuzen lekker in de slachtofferrol hangen ga voor ze staan, belet ze het zicht en contact met de kinderen overschreeuw ze met sinterklaasliedjes en voor de rest …………… zou ik zeggen er kan geen discussie over zijn!!!!

 23. Kees

  Er komt een dag…..

  1. Piet51

   @Kees
   Je maakt me nieuwsgierig naar de rest van je verhaal. Vertel!

   1. Bosche draak

    Nou malle pietje heel lang geleden, ging het je geen donder aan miezerig ventje
    En nu nog steeds niet.
    En toen kwam er een olifant met een hele lange snuit
    En die blies jouw kinderachtig gestook helemaal uit!

  2. Top

   En misschien wel twee dagen!

 24. Vit

  In de Nederlandse Antillen en Suriname snappen ze er helemaal niets van waar wij mee bezig zijn, daar wordt er gewoon mét Zwarte Piet Sinterklaas gevierd.

  Ze vinden o.a KOZP zeiknesten en dat klopt.

 25. Parajack

  Het stelletje leipen is kennelijk weer wakker geworden. Niet verder op reageren dus!

 26. debontereus

  De aandoenlijke heeft verdriet.
  Kan het nog hilarischer.
  Heb jij er wel eens.over na gedacht wat jij kinderen en de ouders aan doet als je je weer eens vergrijpt aan een kind ?
  Het moet niet gekker worden .
  Zo filter deze maar.met jouw script .

 27. Sharktyricon

  Kozp mag demonstreren tot ze een ons wegen, dat is hun goedrecht maar neem dan wel het fatsoen dat te doen als er idd geen kinderen bij zijn. In het midden gelaten of je voor of tegen zwarte Piet bent, kinderen hebben en hoeven hier geen weet van te hebben. Laat lekker volwassenen elkaar uitschelden over en weer, maar doe dat lekker buiten de kinderdagen om.

  @blitzkrieg: ik lees dat je hier zegt dat Jerry afriyie het geweld over zichzelf afroep en vroeg of laat tegen de verkeerde aanloopt? Dat is een mening die ik met je deel, maar als ik hier zoiets zeg over theo van gogh, dat hij het er zelf naar maakte en dat hij toen hij systematisch een groep religieuzen voor g..tenn..kers uit maakten vroeg of laat tegen een gek aan zou lopen, me dat niet in dank wordt afgenomen en ik wss voor moslimknuffelaar wordt uitgemaakt of zelfs geweld goed zou keuren….Just saying, zoiets noemt men een dubbele standaard

  1. Blitzkrieg

   Sharktyricon : Wil echt graag op je reageren, maar dat is best lastig. Deze hele discussie zit zo vol nuance dat het makkelijk is om goed te worden begrepen. Ik zal je zeker geen moslimknuffelaar noemen, en snap heel goed dat je geweld niet goedkeurd. Vrijheid van meningsuiting is een delicate balans, die ook nog eens door iedereen misbruikt wordt. De vrijheid van de ene houdt op waar de vrijheid van de ander begint. Aan de ene kant mag je van mij alles zeggen en hoeft je niet nodeloos te kwetsen. Aan de andere kant heb ik een rot hekel aan de eeuwig gekwetste en mag iedereen zeggen wat hij wil zonder altijd maar rekening te hoeven houden met de gekwetste gevoelens van een ander. Sinterklaas vieren met zwarte piet is mijn vrijheid, ik beperk hier niemand anders mee. Willen de eeuwig gekwetste toch zonodig alles verstieren, moeten ze niet raar opkijken als ze op een gegeven moment zelf worden ingeperkt.

   1. Sharktyricon

    Zeer met je eens, ik denk persoonlijk dat die hele discussie kompleet uit de hand is gelopen en misbruikt word om aandacht te krijgen voor de slavernij. Dat is ook een gesprek dat gevoerd zou moeten worden maar niet over de rug van kinderen en een kinderfeest. Ik denk ook dat het houden of afschaffen van een feest voor kinderen de rassenproblematiek niet oplost.

    Ik snap heel goed dat je op een gegeven moment kwaad wordt als je voor racist wordt uitgemaakt omdat je een kinderfeest wil behouden en je dan je hakken in het zand zet, de keerzijde echter is dat de tegenpartij dat ook doet en zo gaan beide partijen steeds harder tegen elkaar in tot het vroeg of laat uitmond in geweld, dit is helaas te verwachten en zelfs dan is het discutabel of mensen gaan beseffen hoe diep we gezonken zijn.
    Vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar komt ook met de verantwoordelijkheid rekening met de ander te houden.

    1. Blitzkrieg

     Sharktyricon : Uitgemaakt worden voor racist doet me werkelijk niets meer. Vaak begin ik discussie’s met “ik ben racist” op die manier hebben we de stigma’s maar weer gehad. Volgens mij is er geen probleem met racisme of slavernij. Ken genoeg buitenlanders geen één heeft problemen met Sinterklaas of zwarte Piet. Ook heeft het helemaal niks met slavernij te maken met slavernij, niet voor mij maar ook niet voor hen. Het is slechts een enkeling, die ZEGT – en geloof niks van de oprechtheid – er last van te hebben. We leven in een gepolariseerde samenleving, naar dat komt niet door jou en mij maar door hele andere krachten in onze maatschappij. Globalisme heeft baat bij verdeeldheid.

     1. Sharktyricon

      Globalism heeft bast bij verdeeldheid? Wat bedoel je hiermee?

     2. Blitzkrieg

      Sharktyricon : Als we tegen elkaar vechten kunnen ze ongestoord hun gang gaan. Niet alleen chaos, maar ook steeds meer repressie. Polarisatie is intentionele kwade opzet. Identiteits politiek heeft een hele duidelijke reden. Geachte “dames en heren” mag niet meer bij de NS, dit is nu “geachte reizigers”. Homo, lesbie of transgender idem, het is nu het vlakke lbtq’er. Zelfs man en vrouw is taboe, het is beter. Zie je niet hoe we systematisch tegen elkaar worden opgezet, en hoe de gedachten politie onze woorden controleerd. De hele discussie had met een klein beetje politieke wil de kop ingedrukt kunnen worden, dit is niet gebeurd. Waarom? Simpel, we moeten verdeeld worden. Weet je hoe moeilijk het is geworden om de nuance te blijven zien, dit komt hier door. Het is de reden waarom jij niet openlijk over Theo van Gogh kan spreken.

     3. Blitzkrieg

      Sharktyricon : Onze hele cultuur en identiteit worden vernietigt, ondertussen wordt er garen gespint door het feit dat we elkaar te lijf gaan. Ik weiger generalisatie, of stigmatisering, ook van moslims. Weet je hoe moeilijk dit is, er zijn namelijk weldegelijk velerlei problemen in onze gepolariseerde samenleving. Ik ben dan ook een fan van rauwe statistieken, als deze problemen aan het licht brengen moeten we hierop acteren. Mensen kijken weg, durven de problemen niet te benoemen en prediken inclusiviteit.

  2. Rechtsaf

   Dat fatsoen heeft kozp niet beste Sharktyricon

 28. Heras

  Gelukkig gaan steeds meer mensen inzien dat afriya een terrorist is. De politiek moet vooral niet ingrijpen: dat doen wij wel bij de komende verkiezingen.
  De laatste tijd komt er steeds meer schuim bovendrijven. Fraude , geldzucht , stompzinnige beslissingen: we onthouden dat allemaal.

 29. Lex

  Op pakken en het land uit trappen lekker terug naar Suriname dan kunnen ze daar de zwartepiet gaan uithangen.

  De meeste Nederlanders zijn het echt meer dan zat.

  Poten af van onze cultuur en onze tradities.

  Anders kunnen we heel boos worden.

  Tijd dat we in actie komen en die Kick Out Zwarte Piet het land uit trappen.

 30. Jack Flash

  Ze solliciteren naar een pak slaag.

 31. Vrijedenkert

  Uit een onderzoek van de Universiteit Leiden in 2016 bleek dat jonge kinderen tussen de vijf en zeven jaar Zwarte Piet als een positief figuur zien met associaties als harde werker, belangrijk en moedig. 83% van de kinderen is zich bewust van zijn huidskleur. Kinderen blijken echter meer een associatie te leggen met een clownesk figuur dan met gekleurde mensen. De onderzoekers schetsen dat de kans klein is dat kinderen door de figuur Zwarte Piet negatieve stereotyperingen van mensen met een donkere huidskleur krijgen.

  Oftewel al deze anarchistische niksnutten, demonstranten en beroepswerkelozen schreeuwen moord en brand om totaal niks!

  1. Mezzadra

   “De onderzoekers schetsen dat de kans klein is dat kinderen door de figuur Zwarte Piet negatieve stereotyperingen van mensen met een donkere huidskleur krijgen.”

   Dat is een redenering vanuit de ervaring van anderen dan degenen die zich gekrenkt voelen, Vrijedenkert.

   Sociologen noemen dat een etnocentrisch perspectief. Probeer eens vanuit de belevingswereld van de gekleurde Nederlanders te denken.

   1. Limburgse Separatist

    Als daar een paar van die verwilderde bosmannen staan iedereen racistisch te noemen dan voedt je het perfecte sentiment aan de kinderen. Ga gerust door.

  2. Piet51

   @Vrijdenkert
   Aan dat Leidse onderzoek (dat was in 2015) deden bijna geen zwarte kinderen mee. Dat is tamelijk essentieel als je er conclusies juist over die zwarte kinderen uit wilt trekken. Eind 2016 is geprobeerd om opnieuw kinderen te vinden, maar dan in een meer gemengde samenstelling. Of dat is gelukt en wat dat dan heeft opgeleverd als onderzoeksresultaat heb ik nergens kunnen vinden. Het lijkt erop, alsof dat onderzoek nooit heeft plaatsgevonden.

 32. Rud56

  Als die zwarte parasieten met hun aanhang de intocht in Scheveningen zouden willen verzieken, zouden willen ja, kunnen ze wel eens héél diep zinken en wel in de Scheveningse haven!

 33. van Urk

  Wij geen zwarte piet hun geen Kwaku festival! Laten ze dit soort traditionele feesten voor zwarte mensen maar lekker midden in hun eigen Surinaamse of Ghanese rimboe vieren.

  1. Mezzadra

   Het dorpje Urk blijft dapper weerstand bieden.

   🙂

   1. van Urk

    We staan ook niet op de lijst van Kick-out. Ze weten precies welke gemeentes vatbaar of zwak zijn tegen multicultureel gedram. Bij ons weten ze precies welk kant het op gaat. Zo hup de haven in! 🙂

    1. Mezzadra

     Urk gaat over 10 jaar om, daar durf ik een kist wijn om te verwedden. De modernisering loopt in Urk een kleine generatie achter, behalve als het om verdovende middelen en fraude gaat, daarin zijn ze zeer modern.

  2. Lex

   Hé eindelijk een scherpe duidelijke opmerking.

   Dan ook weg met Kwaku festival! wat boven dien de gemeente Amsterdam belachelijk veel subsidie geld kost om het te financieren.

   Wel heel gezellig ben er diverse keer geweest.

 34. Jynx

  Hoop dat ze allemaal goed kunnen zwemmen,we zijn er klaar voor!

 35. Chauvinist

  Ik heb en der al berichten gelezen van groepen mensen die zwarte piet willen gaan verdedigen in de steden waar de lowlifes van KOZP hun haat jegens een Nederlandse traditie gaan promoten.
  Ook de harde kern van verschillende voetbalclubs (die dat verdedigen zeker niet middels het gooien van een paar pepernoten zullen doen), zouden wel eens in grote getale aanwezig kunnen zijn (denk aan Eindhoven, Den Haag, Nijmegen) 😉

  KOZP wilt oorlog, dan krijgen ze oorlog!

 36. Roughwood

  Airfryer is een Ghanese parasiet. Een ordinaire subsidieslurper die met uw en mijn geld een (f)lespakket aan het onderwijs probeert te slijten om zo onze jeugd te indoctrineren. Handen af van de NL’ se tradities en historie! En als die je niet aanstaat pak je toch gewoon je koffers? We moeten die jankende en zich in de slachtofferrol wentelende schreeuwers uit splintergroeperingen, welke met hun jarenlange oeverloze gedram de overgrote meerderheid in dit land koste wat kost hun wil menen te moeten opleggen, eens aan het verstand gaan brengen om hun grote waffel te houden en te stoppen met het aanjagen van polarisatie in onze maatschappij!

 37. Sharktyricon

  Dat slavernij en sinterklaas los van elkaar staan was juist ook mijn punt en dat de 2de wordt gebruikt om aandacht te krijgen voor de 1ste is ver gezocht. Maar er leeft onder mensen met een andere etnische achtergrond wel degelijk het sentiment dat zij tekort worden gedaan en die gevoelens worden aangewakkerd door oa etnische profilering, uitspraken van rechtse partijen, het toenemen van extreem rechts etc. Los van het feit of dit terecht is of niet zijn dit gevoelens die serieus genomen moeten worden. Er wordt nu in het algemeen te snel gezegd dat dat niet zo is en daarmee wordt ’t afgedaan, probleem is is dat men zich dus niet serieus genomen voelt en zich harder gaat afzetten.

 38. musicmaniac

  Het belooft een koude en zeer natte feest te worden aan de haven van Scheveningen. Althans voor de anti-zwartepieten figuren. Hopelijk kunnen ze wel zwemmen. Ze zijn gewaarschuwd. Een paar duizend witte handen staan al klaar bij de intocht om ze te laten zwemmen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.