Boeren snappen frustraties in de zorg, steunen de ziekenhuisstaking 'Nederland raakt haar harde werkers kwijt'

Geen categorienov 20 2019, 16:00
De maanden oktober en november staan 'bol van de stakingen', zo lijkt het. We hebben bouwers en boeren op het Malieveld gezien, meesters en juffen en vandaag vragen de zusters in de zorg om aandacht te vragen voor werkdruk en de CAO. Een aantal boeren kon sympathie opbrengen voor de knappe Hollandse zorgzusters en plaatste een trekker met spandoek naast het ziekenhuis.
De boodschap op het spandoek treft doel en is gericht aan iedereen die het wil weten. De vraag is echter of de boodschap aankomt bij de personen die enige invloed hebben op de situatie. Bij de ziekenhuisstakingen zijn de ogen daarom gericht op de Tweede Kamer en het kabinet Rutte 3. Immers wordt de zog in Nederland voor een groot deel via de Rijksbegroting gefinancierd.
Of de partijen in de Tweede Kamer en de regering luisteren naar de boeren en de zorgzusters is afwachten. Gezien het stemgedrag van een meerderheid van de Tweede Kamerleden lijkt het erop dat de ziekenhuisstaking gericht is aan dovemansoren.
Of de zorg het voor elkaar bokst lijkt gezien de uitkomsten van vorige protesten in de afgelopen maanden -zoals de onderwijsstaking- niet erg groot. De boeren kregen vage communicatie vanuit het Ministerie van Carola Schouten en het onderwijsveld kreeg naar aanleiding van haar acties slechts halve toezeggingen en niet dat wat volgens de meesters en juffen nodig is. Kortom: de kans dat de zorgzusters structurele investeringen regelen lijkt klein. Toch houden ze goede moed, die zorgzusters:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten