DENK gaat weer een grens over! Aangifte tegen Öztürk in de maak vanwege ‘moord-uitspraken’

Het gebeurt wel vaker dat de gekkies van DENK uit de bocht vliegen, maar dit keer hebben ze het wel erg bont gemaakt. Gister vond er een debat plaats in de Tweede Kamer over Irak. Nederland voerde daar een luchtaanval uit, waar burgerdoden zijn gevallen. Selçuk Öztürk noemde dit ‘moord’. Via de Telegraaf

Tijdens het debat liet de Tweede Kamer al blijken dat ze deze uitspraken te ver vinden gaan. Ze staan daar niet alleen in. Sterker nog: advocaat Michael Ruperti gaat zelfs aangifte doen tegen Öztürk, vanwege haat zaaien, belediging en laster.

“Mensen die met extremistische ideeën rondlopen, kunnen dit opvatten als een oproep om wraak te nemen. Dat is volstrekt onacceptabel.”

Eerder meldde de Telegraaf dat er al zo’n 250 mensen zich achter dit initiatief van advocaat Ruperti schaarden. RTL Nieuws weet vandaag te melden dat zo’n 600 militairen aangifte zullen doen. Ook Mart de Kruif, oud-Commandant Landstrijdkrachten, ondersteunt het initiatief.

“Ik ben al eens voor moordenaar uitgemaakt in de tijd van de kruisraketten. In vond dat schokkend en schandalig en vind dat nog. Militairen riskeren hun leven voor de vrede en vrijheid van Nederland en anderen. Met soms een hoge prijs. Altijd in opdracht van de regering en instemming van het parlement.”

De kans dat Öztürk daadwerkelijk vervolgd zal worden is echter klein. Er bestaat namelijk zoiets als parlementaire onschendbaarheid. Desalniettemin is Selçuk Öztürk nu de gebeten hond. Na alle ontstane commotie is hij zich natuurlijk van de prins geen kwaad bewust. Hij had het allemaal niet zo bedoeld en zijn de uitspraken niet goed geïnterpreteerd.

“Alsof ik bedoeld zou hebben dat de ex-minister of onze militairen met voorbedachten rade onschuldige mensen van het leven zouden hebben beroofd. Dat is niet wat ik heb gezegd en is ook niet wat ik heb bedoeld. Het is betreurenswaardig dat mijn woorden vals worden geïnterpreteerd, dat deze advocaat met deze publiciteitsactie mij in een kwaad daglicht wil stellen en een mediamomentje krijgt over de rug van Denk. De advocaat weet als geen andere dat deze aangifte kansloos is.”

In dat laatste krijgt hij waarschijnlijk gelijk. Neemt echter niet weg dat een kamerlid van DENK in opspraak raakt vanwege vergaande uitspraken en als er dan commotie ontstaat, zich direct in een slachtofferrol wurmt. Het begint zo langzamerhand op een handelsmerk te lijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. nml

  Dit hypocriete figuur heeft zelf ingestemd – lees voor gestemd als persoon – met de acties. Als je ermee instemt ben je mede verantwoordelijk. Als hij dus vindt dat er moorden gepleegd zijn is hij ook een moordenaar.

  Dom islamitisch adept wat slechts tot doel heeft de westerse samenleving te ontwrichten

 2. Joop Klepzeikert

  Het is hoog tijd om dat soort trollen eens echt heel erg hard aan te gaan pakken.
  De kogels zijn tot nu toe steeds van socialisten en islamisten gekomen. Het is hoog tijd die eens bij ze terug te gaan bezorgen. Dat tuig heeft onderhand veel te veel naar de kloten geholpen.

  1. Watcher

   @Joop, als bedrijfsjurist weet je van handelen.
   Dus…..

   1. Joop Klepzeikert

    En dat is de volgende slag voor je rotkop W*m. Telt lekker op zo.

  2. Watcher

   Man man , dat DENK heeft geen enkele politieke invloed.
   Maak die partij toch niet groter dan het is.

   1. Joop Klepzeikert

    En nog één. Hoe langer je door gaat hoe eerder je bezoek krijgt.

    1. Watcher

     @Joop, een bedrijfsjurist die gaat dreigen met geweld.
     Moet niet gekker worden.

     1. Rechtsaf

      watcher dé Nedermoslim
      watcher dé antichrist
      watcher dé denkverheerlijker
      watcher dé inhoudsloze dwaas…

     2. Watcher

      @R
      Lief, het piept weer.

     3. Nep

      Bedrijfsjurist? Een walgelijke plebejer met nog walgelijker insinuaties!

     4. Rechtsaf

      watcher dé mieper

     5. Mezzadra

      Ik weet niet wie hier bedreigd werd maar het is misschien goed om de redactie te waarschuwen.
      Dit is een slechte zaak voor DDS.

   2. nml

    quote dat DENK heeft geen enkele politieke invloed end

    hahahahaha , jij hebt geen enkel politiek inzicht

    1. Watcher

     @nml
     Ze hebben net zoveel invloed als de SGP of ieder andere kleine partij.
     Deelname aan een coalitie is uitgesloten.
     Zo duidelijker?

     1. nml

      nee

     2. Watcher

      @nml
      Dat kan.

     3. nml

      blijft dus van kracht ,

      hahahahaha , jij hebt geen enkel politiek inzicht

     4. Watcher

      @nml
      Jij vindt dat, prima toch.

     5. nml

      tegen zoveel domheid is geen kruid gewassen

    2. Veteraan

     @nml

     Je reageert op een Trol en daardoor zie ik al weer onnodige vervuiling van deze site en op deze reactie. Je houdt hem in leven want hij heeft dit nodig als autist en zwaar GGZ geval.
     Wil je hem in leven houden ?

   3. Seneca

    @watcher
    ik wist dat je dom was, maar dat je zo dom zou zijn, neen dat besefte ik niet. ook de nationaal socialistische democratische arbeiderspartij toentertijd in Duitsland, was ook een klein partijtje met geen enkele politieke invloed. het volk wilde dit niet maar toch gebeurde het. waarom? de nationaal socialisten en socialisten hadden beiden een grote hekel aan de communisten en men was bang dat de commies met de verkiezingswinst zou gaan strijken. dus de socialisten gingen met de nationale socialisten onder één deken liggen en ziedaar het wonder geschiedde, de kleine nsdap – zonder politieke invloed – had zowaar de touwtjes in handen en dat met dank aan de socialisten (onze pvda). en het volk? zoals altijd in elke samenleving, ook de onze, is het volk irrelevant. als je dat nu eens tot je door laat dringen, dan zal je misschien begrijpen waarom jouw reacties zo’n weerzin oproepen. het getuigt namelijk van een naïviteit dat niet meer naïef is, het getuigt van een stupiditeit dat gelijk staat aan het achtereind van een varken.

  3. Piet51

   @Joop Klepzeikert
   Je tekst heeft opvallend veel weg van een oproep om een paar leden van de Tweede Kamer af te schieten. Erg democratisch komt dat niet over.

   Ik heb niet de indruk, dat DENK tot vandaag veel effect in de Nederlandse politiek heeft gehad. Dat “naar de kloten helpen” lijkt me daarom mee te vallen.

   Het gebruik van meervoud in je zin “De kogels zijn tot nu toe steeds van socialisten en islamisten gekomen” zou je me moeten uitleggen, want ik zie heel wat anders. Ik herinner me op de korte termijn alleen maar de moord op Fortuijn. Van Gogh bedoel je misschien ook en dan zijn die kogels overdrachtelijk bedoeld? Dan zijn het inderdaad twee moorden. Maar je kunt op de iets langere termijn ook andere terroristische aanslagen meenemen. Dan komen we uit bij Molukkers (christenen), de IRA (katholiek), de RAF (geen religieuze drijfveren). Die groepen kun je links noemen, maar dat lijkt dan heel veel op “links is alles wat ik niet rechts vind” en heeft verder geen enkele betekenis. Of de moordenaar van Fortuijn wordt geaccepteerd door links als een politieke medestander, waag ik zeer te betwijfelen. Hijzelf of rechtsen kunnen hem wel zo kwalificeren, maar dat is verder van niet zo heel veel belang.

   1. nml

    malle pietje ook weer met een lap niet zeggende , off topic , forum vervuilende onzin

    1. Joop Klepzeikert

     Malle Pietje + W*m, ofwel Watcher, ofwel nog 20+ accounts. Die narigheid houdt zeer binnenkort op.

     1. Nep

      Gelukkig dat de redactie van DDS dan eindelijk ingrijpt en laat zien dat hier geen alter ego’s aanwezig zijn. Wel afzichtelijke plebejers die hun eigen walgelijke geest op anderen projecteren.

     2. Piet51

      @Joop Klepzeikert
      Zet dat idee van meerdere accounts nu eens uit je hoofd. Het leidt tot niets. Vraag je eens af, waarom iemand dat zou doen, behalve als hij wordt geblokkeerd. Maar dan wordt het oude account beëindigd en gaat een deelnemer verder onder een nieuwe nickname. Omdat iemand maar moeilijk afscheid kan nemen van taalgebruik, interpunctie, favoriete thema’s en de mate van inhoudelijkheid duurt het ongeveer drie reacties voor duidelijk is wie de persoon als vorige account was. Voorbeelden genoeg hier.

      Meer dan 20 accounts? Dan heb je een accountadministratie nodig. Als iemand dan consistent blijft reageren, is dat een heel groot compliment waard; IQ geschat op 120 of meer. Ik zou het niet kunnen, maar ja, IQ 51 hè?

     3. Ron

      @nepperd.
      Onthoud jij je eigen uitspraken?

      Nu zeg je dat DDS laat zien dat er geen aller ego aanwezig zijn hier.

      Dus niet meer roeptoeteren dan als jij geen weerwoord met hebt hé.

      Nu weer on topic.
      Wat ontzettend vervelend moet dat zijn voor Denk en veel reageerders hier om de bal keihard in je gezicht terug te krijgen.

      Nu het die vampier betreft is het belachelijk dat er aangiftes komen, maar bij Geert is alles toegestaan.

      Zo zie je rechts heeft geduld en dan is het effect iets beter.

     4. Mezzadra

      De paranoia rond meerdere accounts lijkt op dit blog een geval van projectie. Degenen die deze beschuldigingen eten gebruiken talloze accounts. Deze ellende is begonnen met Lugar, die inmiddels aan zijn zoveelste account toe is omdat de redactie hem er om de haverklap afgooit, waarna hij terugkeert onder een andere naam.
      Tegen deze trollenterreur lijkt geen kruid gewassen.

      Ik besloot een tijdje geleden, met hulp van een vriend die veel verstand heeft van ICT, tot een script dat deze trollen uitfiltert. Dat is eigenlijk een nare noodmaatregel (eigenlijk zou de redactie deze hygiene moeten realiseren) maar het bevalt me wel enorm: ik krijg alleen forumleden in beeld die inhoudelijke en beschaafde bijdragen plaatsen. Dat is prettig en ik word niet afgeleid door de zieke bagger van gestoorde lieden. Het blog wordt er ook een stuk overzichtelijker van.

      Ik had overigens liever dat de redactie wat meer zou modereren en ik dit soort noodmaatregelen niet zou hoeven te treffen.

     5. Roughwood

      @Mezzadra: ‘ik krijg alleen forumleden in beeld die inhoudelijke en beschaafde bijdragen plaatsen. Dat is prettig en ik word niet afgeleid door de zieke bagger van gestoorde lieden. Het blog wordt er ook een stuk overzichtelijker van.’

      Wahahahahahaha! Aldus de koning der smileys. De immer inhoudelijk reagerende opperhitser der DDS-reaguurders. U was reeds volkomen ongeloofwaardig, maar dit warrige gereutel doet de deur dicht!

  4. Juriaan

   Zo is het

 3. Jumping

  Hij moet een vriend van Rutte zijn, die heeft ook nogal moeite met de waarheid en is ook snel wat vergeten.

  En DENK verafgod een zekere Erdogan en dat is ook de vriend van Rutte.

 4. Kees

  Ze zijn bij Denk zo lomp dat je het ze bijna niet kunt kwalijk nemen.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  DENK heeft helemaal gelijk en Oztürk heeft wat mij betreft ook de waarheid gesproken

  1. nml

   ass vindt dus dat ozturk een moordenaar is. Vervolgen dat adept

 6. HenkopKreta

  Ik denk dat dit gedrag illustratief is voor deze partij. Grote woorden gebruiken, maar als blijkt dat dit consequenties heeft dan snel proberen terug te krabbelen.

  Hij zegt nogal wat! Dit staat gelijk aan met waar Wilders voor de rechter verschijnt. Dit is de enige wijze waarop deze partij een halt kan worden toegeroepen. Aangifte doen en kenbaar maken dat dit in de Nederlandse samenleving niet wordt getolereerd.

 7. Mezzadra

  “De kans dat Öztürk daadwerkelijk vervolgd zal worden is echter klein. Er bestaat namelijk zoiets als parlementaire onschendbaarheid. ”

  Ja, daar komt malle Geert ook altijd mee weg.

  1. Rechtsaf

   Ik kan mij echt heel goed voorstellen dat er mensen zijn die mezzadra in elkaar willen trappen om vervolgens daarna al zijn tanden uit zijn muil willen rossen door zijn eeuwige gezuig, echt levendig..

   1. Joop Klepzeikert

    @Rechtsaf: Dat gaat zeer binnenkort ook gebeuren. En dan wel zo goed dat we voorgoed van die NSB’er en zijn 20 nicks verlost zijn.

 8. jan1

  En het mogelijk in gevaar brengen van Mw Hennis ?
  Word daar ook naar gekeken?

 9. rujoleki

  Zodra we de kans krijgen als PVV dan trappen we de Turken van denk eruit. Help mee om die turk eruit te krijgen door op de PVV of het FvD te stemmen.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Zodra. Hij gelooft er echt in. Sinterklaas bestaat 🙂 🙂

   1. Aardappeltjes

    @ass heeft de kumkummer geleend van @paulientje en glijd van haar stoeltje na haar voor haarzelf gemaakte grapje.

    1. Ron

     Pas op anders krijg je de zwarte Piet nog toegespeeld. 😉

   2. ikweetwatikwil

    lichaamstaal van die man geeft al aan, de vermoorde onschuld.

    Hij heeft het altijd over ons land .
    Dat is Nederland niet. Die is niet van jou. Nederland is van de hele Nederlander en geen halve Nederlander.

  2. Juriaan

   Juist

 10. Juriaan

  Denk is gespecialiseerd in slachtoffer spelen het is een walgelijke club die snel verboden moet worden. Laat ze maar in het parlement van Erdogeit gaan zitten

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Laten we eerst de FvD en PVV maar eens verbieden. Niemand met fatsoen zit op een nieuwe 33 episode te wachten

   1. Roughwood

    Ah, kijk eens aan! Daar hebben we een echte democraat in hart en nieren! Of prefereert u soms een DDR-Groene Khmer regime? Dat kent natuurlijk ook vrijheid van meningsuiting nietwaar? Daar mag u dan die aan totale waanzin grenzende manisch-depressieve dramreacties vanzelfsprekend ook klakkeloos online plempen. En wordt u na het eerste sollicitatiegesprek bij de deug-Stasi onmiddelijk aangenomen als beloftevolle Inoffizielle Mitarbeiter…

 11. Sando

  Hij heeft er mee ingestemd en heeft zijn eigen geloofsgenoten in het kistje gedaan Nou en wat is daar mis me? Dat doen ze al jaren onder elkaar geweldig doorgaan!

 12. tailgunner

  Ach, Öztürk bevestigd gewoon de vooroordelen die er bestaan. Dank.

 13. Vrijedenkert

  Dubbel paspoort van Nederlanders, Nederlandse paspoortdragers die krijgsdiensten vervullen voor Marokko, Turkije en andere, Diyanet een geloofsgemeenschap direct onder leiding van de Turkse regering, verdragen afgesloten tussen Nederland, Turkije en Marokko…
  Het staan wat mij betreft allemaal ter discussie en als het aan mij ligt wordt dit allemaal of afgeschaft of sterk beknot!

 14. Response

  Volstrekt bederfelijk nichepartijtje wat keer op keer door henzelf wordt bewezen door op dit soort manieren hun mediamomentjes vorm te geven.

 15. Heras

  Gelukkig beginnen ze in de tweede kamer ook in te zien dat Kwik, kwek en kwak hier niet thuis horen.

 16. Ghost

  Wat een in-trieste reaguursels weer hier, altijd hetzelfde linkse clubje wat eenieder die het niet met hen eens is uitmaakt voor rechtse trol, een en ander geformuleerd in, door het snuffelen in politieke uitspraken en in de dikke van Dalen, gevonden dure uitspraken.
  Als je nu allemaal je kop eens houd en gewoon de neutrale berichtgeving tot je neemt, verwerkt en laat bezinken, wellicht worden dan de reacties eens wat minder persoonlijk en raken deze wellicht kant EN wal, echt, wat een stelletje domme snuiters met het IQ van een stoeptegel.

  1. Veteraan

   @ Ghost ++++
   Het is irritant maar niet reageren helpt.
   Jij hebt het door maar vele anderen niet dus die zijn net zo schuldig [als debieltje Mezzodrama om er maar 1 te noemen] aan de vervuiling van deze site.
   En het is niet zo moeilijk.
   Gewoon niet direct reageren op een Trol. Dan kan je altijd nog naar behoefte de Trol uitlachen door een gesprek met een andere gebruiker te beginnen.
   Zeg maar net zoals ik op jou reageer.
   En dat gebazel over een script heeft de Trol MZ weer geleend van Lugar of zo, niemand gelooft er wat van want hij is zo autistisch dat hij niets wil missen.

 17. Eertienator

  Ik mag dit vast en zeker niet zeggen omdat ik dan weer op een pijnlijk plekje druk maar de Armeense genocide was dat geen pure moord de vieze kk hypocrieten van denk

 18. Shadow1100

  Liggen nu ook de voorbedrukte processen-verbaal van aangifte al klaar op de politiebureau’s? Heeft de ex-HC politie Amsterdam Aaldersberg al getekend?
  “Onze” militairen uitmaken voor moordenaars. Hoe durft die Turk?
  Hij kwam in januari 2012 in het nieuws toen een e-mail van Limburgs Statenlid Cor Bosman (PVV) uitlekte waarin hij Öztürk uitmaakte voor een stuk uitgekotst halalvlees van een Turks varken.
  Aan het einde van een fractievergadering riep Öztürk naar het PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch:”Moge Allah je straffen!” omdat hij het niet met Marcouch eens was.
  In juni 2016 publiceerde NRC Handelsblad een artikel waarin ze stelde dat Öztürk eerder als raadslid een dubieuze vastgoeddeal had gesloten, die hem zelf tienduizenden euro’s voordeel opleverde. Volgens DENK was hier sprake van leugens en karaktermoord. Öztürk zou nog altijd verdienen aan deze dubieuze vastgoedconstructie en dit belang verhullen voor de openbare registers van de Tweede Kamer.
  Als je vakkenvuller wilt worden bij een supermarkt moet je al een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. Voor dit Tuig is dat helaas niet nodig.

 19. Arafat

  Ozturk heeft gelijk! Het is moord! Als je iemand dood maakt dan heb je hem toch vermoord? Hoe wil je het anders noemen als je iemand dood maakt? Executioneren? liguideren? Om zeep helpen?

 20. Arafat

  Nu zijn er per ongeluk tientallen slachtoffers gevallen door een VERGISSING van NEDERLAND! Dus niet bewust en dus spreekt men van COLLETERAL DAMMAGE!

  De MH17 was OOK een vergissing van de Russische seperatisten die dit toestel voor een Oekrains toestel aanzagen! MH17 vloog boven een oorlogsgebied. Waarom willen we hier de verantwoordelijken wel berechten? Hypocrisie ten top!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.