Het COA wil méér asielzoekers en eist dat kabinet voor 5.000 extra personen voorzieningen regelt

Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft laten weten dat het kabinet moet regelen dat er méér woonvesting voor asielzoekers beschikbaar komt. Momenteel huizen de COA-faciliteiten meer dan 25.000 personen, maar dat zijn niet voldoende plaatsen vinden de experts van het vervangingsmigratieprogramma. Het COA wil daarom nu een capaciteitsuitbreiding voor 5.000 personen in 2020, een vergroting van de capaciteit van ten minste 19%, via NOS Teletekst

Terwijl een nog steeds een aantal van de woningbouwprojecten in het land stil liggen vanwege de stikstofcrisis en het land uit zijn voegen barst door de liberale houding van het kabinet tegenover de massa-immigratie, komt het COA op het idee te vragen of haar capaciteit kan worden uitgebreid.

Één van de redenen waarom het COA een grotere capaciteit wil is om daarmee de doorstroom van asielzoekers van de COA-faciliteiten terug naar huis of naar één van de achterstandswijken te versnellen. Op dit moment stokt het. De doorstroom van asielzoekers van een COA-faciliteit naar elders is traag omdat bij de naturalisatiedienst IND een enorme wachtrij is, hierdoor verblijven asielzoekers langer in een COA-faciliteit dan wenselijk. Dat klopt natuurlijk, het is onprettig als iemand vijf jaar in een COA-faciliteit woont.

In ieder geval moet de vaart er wel ingehouden worden zo vindt het COA en dus moeten de faciliteiten worden uitgebreid, volgend jaar nog zo lezen op NOS Teletekst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Pauline Kummer

  Terug naar huis of naar een van de achterstandswijken is natuurlijk niet de bedoeling. Samen met de bewoners van de achterstands wijken laten assymileren met de gehele Nederlandse bevolking in een zo breed mogelijke zin. Absoluut geen ghetto vorming.,

 2. Pauline Kummer

  Terug naar huis of naar een van de achterstandswijken is natuurlijk niet de bedoeling. Samen met de bewoners van de achterstands wijken laten assymileren met de gehele Nederlandse bevolking in een zo breed mogelijke zin. Absoluut ghetto vorming.

 3. Mycase

  HET COA EIST??HAHAHAHHAHAnatuurlijk wat een aanfluiting geloof dat zo langzamerhand iedereen de baas is in dat k*tlandje van jullie hahaha wat een soap serie

 4. Gerlos

  Er zijn nog tien duizenden Nederlanders die op een huis wachten dus als deze asielzoekers in ons land willen blijven moeten ze achteraan aansluiten kan wel 10 jaar duren voor ze aan de beurt zijn.
  Het verstandigste is koffers pakken en vertrekken waarvoor heel veel Nederlanders u dankbaar voor zijn.

 5. Sharktyricon

  De afgelopen zijn er talloze azc’s gesloten terwijl er toen al vanuit gemeentes het geluid klonk dat niet te doen, het moest en zou gebeuren, maar nu zijn ze toch weer nodig. Dus feitelijk is het geen uitbreiding van asielzoekers maar een terugkoppeling

 6. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 7. nml

  MINDER , MINDER , MINDER

  EIGENLIJK 0,00 , genoeg van dat criminele spul binnen. opzouten met die omvolkingsdoelen van de eu

  https://www.afd.de/migrationspakt-stoppen/ 6 miljoen euro voor vervoer van Afrikaanse gelukszoekers om ze per vliegtuig te gaan halen.

  K N E T T E R G E K

 8. nml

  minder minder minder , eigenlijk 0,00

  Stop de omvolking
  Stop de islamisering van Europa
  Stop de islamisering van Nederland
  Stop de EU idioterie

  Stem pvv , stem sociaal

  Duitsland heeft besloten om 6 miljoen euris beschikbaar te stellen voor vliegtickets.
  Ze gaan ze halen , K N E T T E R G E K

 9. jan1

  Nu breng je je leven in gevaar door met een bootje over te steken .
  Je krijgt met voorang dat wat je je altijd al toeeigenen wilde.
  Hoor je hier dat het land verzuipt en dat je met voorang (dat wel)weer in een bootje moet .

 10. RvdBe

  Nederland, dichtbevolkste land ter wereld, propt zich vol met profiteurs en haters, legt zichzelf lam met allerlei krankzinnige milieumaatregelen, denkt de wereld van een milieuramp te kunnen behoeden, laat de oren hangen naar elke kansparel die hier binnen komt wandelen, weigert in onderwijs, zorg, defensie en onderwijs te investeren, schenkt moeiteloos weer vele miljarden extra aan de bureacratische toplaag eu, schroeft de aow leeftijd steeds verder op.
  Gaaf land hebben we toch.

  1. Vlaswiek

   @RvdBe: We worden geregeerd door een regering die ons dat aandoet. Ze verhogen de belastingen en zijn verantwoordelijk voor een toestroom (sinds 2010) van meer dan 500.000 statushouders. Het merendeel vreet uit de Staatsruif!

  2. peterdeRuyter

   Gaaf stel Partijkartekiezers -de uiteindelijke veroorzakers – hebben we toch. Het is maar 80% van de meute ,die ter stembus gaat,dus even een vlekje wegwerken.

 11. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik wil ook meer asielzoekers. Liefst zo veel mogelijk en iedereen een uitkering. Wat mij betreft hebben ze daar ook recht op 🙂

  1. gargamel

   Waroom uitkering, welkomst premie van 100.000 euro en huis met urgentieverklaring, ik heb echt meedeleiden met mensen in jouw omgeving

  2. Vit

   Vaginamonologen, meer is het niet wat er uit A.S.S komt.

   1. Vit

    Je weet wel dat geflubber als een vrouw zichzelf bevredigd.

 12. J.Rademaker

  De laatste stukjes nederland waar je nog zou kunnen bouwen zonder de bevolking uit huis of op de wachtlijst te zetten zijn natura 2000 gebieden maar die zijn van de natuurorganisaties.
  Natuurgebied in Naarden kon men alleen betalen met de opbrengst van twee te bouwen schitterende landhuizen, die kwamen er dus en zijn nu eigendom van toppers in de natuurbescherming.
  Daarna natura 2000, moet wel exclusief blijven.

 13. Rechtsaf

  Elk gezond weldenkend mens weet waar dit naartoe gaat, mijn advies? er moeten geen faciliteiten bijkomen maar mensen moeten gewoon terug naar hun eigen land..
  Wat is de écht achterliggende reden waarom Den-Haag dit toelaat?

  1. Vliegenvanger

   De echte reden dat Nederland dit toelaat, is het slappe l*llen beleid van Hans worst Rutte en co. Een vaatdoek is nog sterker dan zij.

   1. Vlaswiek

    @VV: Maar ook om ons te vergiftigen met de islam!

    1. Vliegenvanger

     +++++

 14. Neutral

  Betere relatie met Rusland, en ergens in Siberië een selectiekamp openen.

  En ze daar net zo lang laten zitten tot we zeker weten wie ze zijn, en bewezen is dat ze een toevoeging zijn voor de Nederlandse samenleving.

  Ruimte genoeg om ze niet allemaal bij elkaar te hoeven stoppen, echte vluchtelingen als bv. de Jezidi’s hoeven dan niet bij de koppensnellers te zitten. En je zou er zo 250.000 kwijt kunnen.

 15. JFU

  Binnen 24 uur enkele reis retour waar ze vandaan komen, de idiote ‘vluchtelingen’ verdragen opheffen ,en zeer strenge grenscontrole per direct invoeren. Maar ja… bij een kabinet zonder ruggegraat is dit een brug te ver. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

 16. Ritter

  Zolang de (buiten) grenzen open blijven en de asielzoekers worden “beloond” met gratis geld (= ons sociaal stelsel) zullen de asielzoekers (onder het mom van vluchteling) blijven komen.

  Het zijn vooral jonge mannen die als illegale migranten onder het mom van “vlouchteling” naar Noord/West Europa reizen.

  Ons sociaal stelsel ( gratis huizen; levenslange uitkering; enzovoorts) heeft een sterke aanzuigende werking op deze illegale migranten.

  Deze massale instroom van illegale migranten zal de demografie onomkeerbaar veranderen. Al te zien in de grote steden van Noord/West Europa waar de autochtoon vreemdeling is in eigen stad .

  Behalve de financiële belasting (opgehoest door de belastingbetaler) van deze stroom illegale migranten zal de stroom illegale migranten ook grote sociale/culturele gevolgen hebben. Immers deze migranten nemen hun waarden/normen/gebruiken/religie mee en houden daaraan vast.

  Miljoenen in Afrika staan klaar om de overtocht naar Europa te maken. De feiten laten zien dat eenmaal in Europa de meeste illegalen niet meer uit Europa vertrekken. Het zogenaamde uitzettingsbeleid faalt in zowat ieder land.

  Dat betekend dat over 20/30 jaar de demografie van Nederland fundamenteel zal veranderen.

  Voor Oost Europa is het verhaal anders omdat daar de grenzen gesloten blijven voor deze illegale stroom migranten en de cultuur/gebruiken in die landen dan ook in stand blijft. In die landen voelen de burgers zich dan ook “thuis” in eigen land.

 17. Arbeider65

  Ik zie een nieuw verdien model voor onze boeren. Vee er uit en asielzoekers er in. Noem het maar menselijk vee en laat het COA deze boeren maar goed betalen. Net zo lang, tot het geld op is en dan laten creperen. Zijn we er mooi van af.

  1. Mezzadra

   Arbeider65 is een beetje geestesziek. Verstandelijk gehandicapten mogen hier ook posten.

   1. Arbeider65

    No hoor. Prima in orde. Maar mag graag provoceren en jij trapt er heerlijk in.

   2. Jv

    Mezzadra, welkom weer! Geestesziek?h
    Kijk in de spiegel, heel herkenbaar!

 18. Vit

  En Rutte springt meteen in de houding.

 19. C.A.Barstow

  Weg met die gelukzoekers, profiteurs en opvreters, stuur iedereen terug naar de woestijn waar zij thuis horen.
  Nadat bij de eerstkomende verkiezingen het rampen kabinet van land en volksverrader Rutte is weggevaagd, moet het COA direct opgeheven en daarbij de grenzen hermetisch gesloten worden.
  Genoeg is genoeg!, vernietig bij de verkiezingen het smerig linkse anti Nederlandse tuig!

  Stem FvD/PVV.

 20. Josh

  mensen helpen is nobel maar gaat dit niet ten koste van de eigen bevolking, nog afgezien van de problemen die overbevolking veroorzaken….zal ze allemaal niet noemen maar gunstig zijn ze ieder geval niet…w,o, belasting van het milieu waar iedereen er last van heeft

  1. Tman

   jos:
   “mensen helpen is nobel ”
   Mensapen, mosnik’s, gemuteerden? Nou nee!

 21. claus

  “COA wil voor 5.000 extra personen voorzieningen?”
  Iedereen heeft een eigen agenda!
  Ik wil bijvoorbeeld, dat alle uitgeprocedeerden verdwijnen, en als ze onwillig zijn, in een rubberboot zonder peddels de zee worden opgejaagd, uit vliegtuigen gegooid worden, of wat dan ook!

 22. Vliegenvanger

  COA eisen stellen? Wij zullen eens eisen gaan stellen, zodat eerst onze kinderen aan een behoorlijk huis kunnen komen. Al die verzonnen klets van Rutte en co over de stikstof etc etc. Waanideeën, mensen geld uit de zak pikken, oplossingen die ze verzinnen maar nergens op slaan. Ze brengen Nederland in gevaar met d’r idioten ideeën.
  Nederlanders moeten opstaan tegen deze regering, deze regering is gekozen door en voor Nederlanders. Maar daar staan ze niet voor, nee ze verraden ons land. Weg met Rutte en co. Eerst eigen volk.

 23. Juriaan

  Opzouten met deze schoften ga je land opbouwen en niet het onze afbreken ziek fullis

 24. Jv

  Kummer; de waanzin heeft ook beslag op jou gelegd.
  Volledig losgeslagen van de werkelijkheid.
  Vertel eens, hoe lang denk je dat ons land wekelijk zo’n 700, dus jaarlijks zo’n 40 duizend nieuwe klaplopers kan opnemen?
  Is er in jou stomme hersens geen enkele realiteit te bespeuren dat dit zo niet jaar in jaar uit kan blijven doorgaan?
  Het sociale stelsel, opgebracht door hardwerkende NEDERLANDERS, wordt kompleet onderuit gehaald, de woningbouw, ruimte, en infrastructuur zal ontploffen en maar niet te spreken over het verdwijnen van onze identiteit!
  Ik zou zeggen….. neem die opvreters zelf maar in huis en zorg dat je ze op eigen kosten te vreten geeft en anders….in het vliegtuig met parachute en droppen in die zandbak aan de overmand van de Middellandse zee!
  Niet…. dan bek houden!

 25. Jv

  Nog anderhalf jaar, hopelijk dat het volk dan eens stemt op de partijen die ons land, cultuur, sociale voorzieningen, huizen, normen en waarden, etc, willen behouden voor eigen volk.
  Hopelijk wordt dit eens werkelijkheid, en dan, dan schoppen we al die gelukzoekers, opvreters, criminelen, moslims, uitgeprocedeerden, illegalen, etc, etc, het land uit! En dat linkse tuig en media volledig en keihard de mond snoeren!
  Dan hebben we eindelijk ons land weer terug en kunnen we weer orde op zaken stellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.