Oh jee! Zelfs hoogleraren slaan alarm: Nederland niet klaar voor 20 miljoen inwoners

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meent dat in ons huidige tempo Nederland over dertig jaar 20 miljoen inwoners telt. Maar zelfs hoogleraren zien hier problemen in. Misschien is het toch niet zo handig om gemiddeld 105.000 mensen per jaar erbij te krijgen?

Dat de Nederlandse bevolking problemen voorziet met dit soort aantallen moge duidelijk wezen. Maar ja, dat is natuurlijk maar simpel gepeupel! Meningen die er écht toe doen zijn die van hoogleraren en die slaan alarm… Los van het feit dat het volstrekt idioot is om immigranten in zulke aantallen binnen te halen, blijkt er niet eens een plan te zijn om dit in goeie banen te leiden.

Zowel op gebied van huisvesting als op integratie heeft de overheid totaal geen idee of überhaupt plannen op tafel liggen. Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing systems bij TU Delft, meent dat het absoluut mogelijk is om zoveel mensen in Nederland te huisvesten. Capaciteit is het probleem niet maar:

“Het probleem is de afwachtende houding van het Rijk. Er ligt geen plan om de woningtekorten aan te pakken, de infrastructuur te verbeteren en om de ruimtes in Nederland beter te ordenen.”

Ook hoogleraar Sociale Demografie Jan Latten erkent dat het in technische zin goed mogelijk is voor Nederland om 20 miljoen inwoners te huisvesten. Maar het gaat hem er juist om dat we dat eigenlijk helemaal niet moeten willen met z’n allen:

“Waar het om gaat is dat Nederland op dit moment totaal niet is voorbereid op deze onverwachte bevolkingsgroei. Dan hebben we het niet alleen over de woningcrisis, die alleen maar heviger wordt, maar ook over de gevolgen van immigratie, die behoorlijk onderschat worden.”

Integratie en saamhorigheid zijn volgens hem twee thema’s die problemen gaan geven. De man is zelf voorzichtig in z’n bewoording maar laat met het volgende citaat perfect zien waarom:

“In de politiek vliegen de doelstellingen je om de oren, van CO2-uitstoot tot het aantal woningen dat van het gas af moet, maar over de bevolkingsgroei hoor je bijna niemand. Het wordt tijd dat de partijen over dit onderwerp maar eens een duidelijk standpunt innemen en daarover met elkaar in debat gaan, want als het zo doorgaat valt niet uit te sluiten dat in het land de samenhang verbrokkelt en de onderlinge spanningen oplopen.”

Dikke kans dat de Nederlandse samenleving zichzelf verscheurt als er dus niets gebeurt. Want vergrijzing moet het hoofd worden geboden en getalenteerde buitenlandse arbeidskrachten kunnen daarvoor uitstekend zijn. Dat is natuurlijk een heel ander verhaal dan wat we de afgelopen jaren hebben gezien: kansarme immigranten die de druk op de verzorgingsstaat alleen maar vergroten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Beeeeeehehehehehehe

  1. Jozias Visser

   Anne Sophe Schillersdorf?

  2. Adriaanv

   Beeeehh is inderdaad wat er uit je rebelse mond komt. Tijd dat het gezonde verstand gaat gebruiken wat je van onze lieve Heer hebt ontvangen ten behoeve van onze kinderen.

 2. Jumping

  Al die Linkse onbenullen, die dit Ruttekartel in stand houden, helpen mee aan het kompleet onbewoonbaar maken, van Nederland.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 3. C.A.Barstow

  De meest simpele Nederlandse burger kan jou vertellen de het huidige kabinet, dat door verachtelijk links in een wurggreep gehouden wordt, volkomen zwakzinnig is door ons land vol te laten lopen met islamitische woestijn neanderthalers die alleen maar hier zijn om de boel op te vreten, uit te mergelen en daarna de vernieling in te helpen, om kort te zijn, er een islamitische neanderthaler cultuur van te maken.

  Over pakweg honderd jaar zal menig mens met stijgende verbazing en ontzetting onze geschiedenis boeken lezen om zich daarna af te vragen hoe een eens zo prachtig en welvarend land zo diep terug in de middeleeuwen is kunnen zinken.

  Laat dit niet gebeuren!!!,
  Stem op FvD/PVV

  1. JFU

   Duurt geen 100 jaar hoor….over 40 jaar is er geen Europese cultuur meer over. De ‘schatjes die nu en in de komende jaren liefdevol worden binnen gehaald, en al binnen zijn, zullen alles vernietigen, ook onze nazaten. Het is een sluipende veenbrand.

  2. Mart

   Over honderd jaren kàn geen autentieke nederlander nog arabisch lezen….alleen slaaf wezen voor hun meesters en verder hun bek houden…….tenzij er nù echt tegengas gaat komen,wat ik betwijfel.

 4. Abraham50

  Anne Sophe Schillersdorf of autismespectrumstoornis (ASS) is een ontwikkelingsstoornis waarbij de informatieverwerking in de hersenen verstoord is. ASS begint op jonge leeftijd en speelt het gehele leven een rol. Het heeft gevolgen voor vele aspecten van het leven, zowel voor het kind als zijn omgeving. Vaak gebruikt men de term autisme als men eigenlijk een autismespectrumstoornis bedoelt. (Klassiek) autisme is echter een vorm van ASS. Andere vormen zijn: het syndroom van Asperger en PDD-NOS.

 5. fusilier

  Dat sowieso.

 6. hansishier

  Overvolle klassen, lerarentekort, woningtekort, toenemende werkeloosheid, pensioentekort, 16 miljard tekort op de begroting (we hadden het toch zo goed? Hoezo lange termijn visie?) Stikstof en andere uitstoot. Gaan we deZe miljoenen mensen niets eten? Nergens in wonen? Niet autorijden? Niet naar school? Geen gebruik maken van onze verzorgingsstaat (wat er van over is)? Zoveelste blijk van onvermogen van de huidige politieke bende.

 7. hansishier

  Regeren is vooruitschuiven!

 8. Blitzkrieg

  WAAAAAAAAT!!!!!

  Krijg de link niet gepost.
  GOOGLE OP:
  nieuwe EU-wet om mensen die tegen immigratie zijn op te sluiten in inrichtingen

  1. ZiggyStardust

   Kopieer de tekst dan en plak em hier.

   1. Blitzkrieg

    ZiggyStardust : Lukt niet, gewoon mijn tekst in google plakken, 1e link.

    1. Jozias Visser

     j d r e p o r t.com mag niet van de censuur

   2. Blitzkrieg

    ZiggyStardust :
    Een Duitse jurist die samenwerkt met een Europese rechter heeft informatie gelekt over een geplande nieuwe EU-wet waarmee de politie het recht krijgt om mensen die openlijk kritiek leveren op de massa immigratie te arresteren, ondervragen en in psychiatrische inrichtingen op te sluiten.

    Onderzoeksjournalist Martin Vrijland waarschuwt al heel lang dat dit eraan zat te komen. In Nederland wordt dit al vanaf 1 januari 2020 mogelijk gemaakt met behulp van de Wet verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (WvGGZ). Vaarwel democratie (tot nooit weer ziens?), welkom totalitair fascisme.

    De jurist lekte al eerder informatie die correct bleek te zijn. Dat ging over de op dat moment nog niet bekend zijnde geplande bezuinigingen op de alternatieve gezondheidszorg in Zweden.

    De Duitse bondskanselier Reichskanzler Angela Merkel zou de drijvende kracht zijn achter de gedwongen opsluiting en behandeling van critici, zowel professionals (journalisten en politici) als burgers. Hoewel veel mensen het voorstel extreem zullen vinden, zijn er aanwijzingen dat de wet in Brussel op veel sympathie kan rekenen.

    1. omniscius

     Lijkt me toch een gevalletje nepnieuws…
     Zeker omdat de tekst verder gaat en dan meldt dat iedereen die klimaatontkenner, tegen vergroening of immigratie is, of tegen de EU is en tegen diversiteits/transgenderbeleid allemaal opgesloten gaat worden.
     Redelijk ongeloofwaardig.
     Geen wonder dat die site geblokkeerd is, is een ophitssite vol nepnieuws.

     1. Piet51

      Die site is een algemeen bekende site die nepnieuws verspreidt en wordt terecht door DDS geblokkeerd. Ze staan in elk overzicht van sites die dergelijk nieuws verspreiden en ook complottheorieën hebben hun voortdurende belangstelling.

     2. weer opnieuw

      Malle pietje en links fascisme is uiteraard voorstander van censuur. Malle pietje en zijn aanhang bepalen immers wat nieuws is en wat u mag weten of niet.

      Stalin en Lenin zijn stinkend jaloers op het huidige naieve goedgeloof. Deze despoten hadden in de huidige tijd heel ver kunnen komen

     3. Piet51

      @weer opnieuw
      Je bedoelt met je werkelijk verrassende reactie toch niet te zeggen, dat je geloof hecht aan berichten van dergelijke sites. Dan val je me qua goedgelovigheid werkelijk tegen, hoor.

     4. weer opnieuw

      je neemt me niet serieus heb je vaker beweert dus ik begrijp echt niet wat je nu weer voor onzin neerpleurt

     5. Piet51

      @weer opnieuw
      Met “werkelijk verrassende reactie” bedoelde ik, dat die zonder taalfouten was. Je laatste reactie helaas weer niet. Gewoon blijven oefenen.

     6. Blitzkrieg

      Piet51 : Complottheorie, zeker net zoals de NWO ofwel de grenzenloze wereld waarin landen niet meer bestaan. Nou jantje, de politiek is hier heel open over. Rutte heeft het regelmatig over de bilateralte wereld orde, maar je ziet het overal terug in het wereld nieuws.

      Kritiek op klimaat en het beleid daarom trend wordt niet getolereerd, op nu nl mag je klimaatverandering niet ontkennen. Ollongren is bezig al het onwelgevallige nieuws op zwart te zetten, de zogenaamd nep-nieuws sensuur in te zetten.

      Als er iets of iemand nep nieuws verkoopt dan is het onze staat wel.
      NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

      We leven niet meer in een vrije samenleving! Klimaat, milieu, massa-immigratie, eu zijn allemaal verboden zaken waarop geen kritiek wordt geduld. Dit bericht ligt helemaal in lijn met huidige gang van zaken.

      Over een tijdje gaat onze discussie niet meer over het feit of dit nep nieuws is of niet. In de toekomst zal jij deze wet verdedigen omdat je dat nodig vind. De eu is een totalitair regime.

     7. Piet51

      @Blitzkrieg
      Maar, beste Blitzkrieg, het feit dat je kunt schrijven wat je elke dag schrijft, bewijst toch dat je met al je beweringen over staatscensuur ongelijk hebt. Of staat de AIVD inmiddels voor je deur? Wat je schrijft is een toekomstbeeld, waar je kennelijk bang voor bent. Het zal je niet verbazen, dat ik me er op geen enkele manier zorgen over maak.

     8. Blitzkrieg

      Piet51 : Als je voor het totalitaire regime van de EU bent heb je inderdaad niks te vrezen. Ik maak me niet zoveel zorgen, zit veilig achter een VPN.

     9. Piet51

      @Blitzkrieg
      Achter een VPN? O.k., maar je denkt toch niet, dat er ook maar iemand, behalve sommigen op DDS zoals ik dan, geïnteresseerd is in wat jij vindt en schrijft? Je bent gewoon helemaal vrij om te doen en laten, zelfs te zeggen en te schrijven, wat je wilt. Niks censuur.

     10. weer opnieuw

      je bent niet geïnteresseerd in de reacties malle pietje ? maar reageert overal op als door een wesp gestoken malle pietje.

      Wederom komt je reactie over als complete bull shit van een pathologisch leugenaar malle pietje. Blijf vooral bewijzen van je zwakzinnigheid rondstrooien mafklapper

     11. Piet51

      @weer opnieuw
      Man, man, lees eerst eens twee keer waar je op gaat reageren. Ik schreef, dat ik juist WEL geïnteresseerd ben in wat Blitzkrieg schrijft. Ik schreef het misschien een beetje ingewikkeld, niet helemaal Jip-en-Janneke taal, maar dat kun je na twee, desnoods drie keer lezen toch wel begrijpen? Neem anders bijles, zou ik zeggen. Het is zo vermoeiend om jou steeds te moeten terechtwijzen. Zal ik er anders plaatjes bij zetten, voor de ontspanning misschien?

     12. Rechtsaf

      Nou Pietje51 dan ben jij echt de enige die dit leest, je bent niet geïnteresseerd maar be-discuteert reacties

     13. weer opnieuw

      leer begrijpend lezen malle pietje , ik schrijf juist dat de reacties je niet interesseren maar dat je reageert voor het zeiken.

      Je arrogantie is grenzeloos en zet daarmee je reacties in een daglicht van dom gezwets

    2. Original NL

     Dat kon dan wel eens gezellig druk worden straks Blitz!

 9. Piet Klein

  Zoals hansishier al schreef: Overvolle klassen, lerarentekort, woningtekort, toenemende werkeloosheid, pensioentekort, 16 miljard tekort op de begroting (we hadden het toch zo goed? Hoezo lange termijn visie?) Stikstof en andere uitstoot. Gaan we deZe miljoenen mensen niets eten? Nergens in wonen? Niet autorijden? Niet naar school? Geen gebruik maken van onze verzorgingsstaat (wat er van over is)? Zoveelste blijk van onvermogen van de huidige politieke bende.

  Het is onbegrijpelijk hoe de zittende politiek klasse volledig het overzicht kwijt is, volledig hoofdzaken en bijzaken niet meer van elkaar kan scheiden. Gevangen zit in een cocon waarbij het realiteitsbesef volledig verdampt is. De huidige politiek klasse zal op een goed moment in de geschiedenisboeken worden geduid als onnozel of erger. Gevangen in een mediacratie waarbij ook de media in de geschiedenisboeken er niet goed af zal komen. Hun kritische taak volledig verzakend. Gevangen in een framing carrousel waarbij de realiteit is kwijt geraakt.

  Voor de zittende politici. Kom in deze discussie en leg simpel de antwoorden uit die u hebt op vragen van hansishier. U voelt zich te groot om op deze simpele vragen antwoorden te geven. U bent van een niveautje hoger. Het is niet nodig om antwoorden te geven op vragen van gewone burgers die zich anoniem presenteren omdat niet anoniem gelijk kan staan voor het je vrijwillig in guillotine te hangen, zoals de PVV-er die zijn baan kwijt raakte omdat hij opkwam voor zijn mening. Waar blijven jullie met je antwoorden? U voelt zich te groot, wij weten u bent te onbenullig en of te laf. Dat noemt zich volksvertegenwoordiger.

  1. Rechtsaf

   “Het is onbegrijpelijk hoe de zittende politiek klasse volledig het overzicht kwijt is,”

   Het is voor diegene die dit allemaal besluiten helemaal niet onbegrijpelijk, die weten precies wat ze doen namelijk, #bilderberg #EU

   1. Blitzkrieg

    t.com mag niet van de censuur

    Blitzkrieg 23 minuten ago Beantwoorden
    ZiggyStardust :
    Een Duitse jurist die samenwerkt met een Europese rechter heeft informatie gelekt over een geplande nieuwe EU-wet waarmee de politie het recht krijgt om mensen die openlijk kritiek leveren op de massa immigratie te arresteren, ondervragen en in psychiatrische inrichtingen op te sluiten.

    Onderzoeksjournalist Martin Vrijland waarschuwt al heel lang dat dit eraan zat te komen. In Nederland wordt dit al vanaf 1 januari 2020 mogelijk gemaakt met behulp van de Wet verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (WvGGZ). Vaarwel democratie (tot nooit weer ziens?), welkom totalitair fascisme.

    De jurist lekte al eerder informatie die correct bleek te zijn. Dat ging over de op dat moment nog niet bekend zijnde geplande bezuinigingen op de alternatieve gezondheidszorg in Zweden.

    De Duitse bondskanselier Reichskanzler Angela Merkel zou de drijvende kracht zijn achter de gedwongen opsluiting en behandeling van critici, zowel professionals (journalisten en politici) als burgers. Hoewel veel mensen het voorstel extreem zullen vinden, zijn er aanwijzingen dat de wet in Brussel op veel sympathie kan rekenen.

    1. Jozias Visser

     We gaan het ontdekken, het zou wel een heel vreemde zet zijn vooral omdat we de vvm hebben.

     1. Blitzkrieg

      Jozias Visser : De vrijheid van meningsuiting wordt steeds meer aan banden gelegd. Op nu nl mag je al geen kritiek meer leveren op klimaat, een Ollongren wil al het onwelgevallige nieuws censuren door het label fake news op te plakken. Klimaatbeleid = dictatuur.

  2. Original NL

   Quote ..” de politiek gevangen zit in een cocon…”
   Een cocon die het zelf gesponnen heeft!

 10. weer opnieuw

  Nog 2 miljoen leegvreters erbij bovenop die andere 2 miljoen leegvrters

  NEXIT nu en direct grenzen dicht en stoppen met die linkse import van losers met IQ van hun schoenmaat

 11. AS210854

  Sorry hoor, ieder weldenkend mens had je dat wel kunnen zeggen, daar hoef je echt geen hoogleraar voor te zijn. Deze uitspraak geeft precies aan wat voor politici we in Den Haag hebben rondlopen nl. DOMBO’S

 12. Jack Flash

  Ha ha!Daar hoef je geen hoogleraar voor te zijn.De grootste stommerd snapt dit nog.

  Behalve links,dat wel natuurlijk.

 13. DidiMadloba

  Er zijn twee soorten migranten:
  1. Syriërs die voor hun leven renden – dat zijn echte vluchtelingen. Nee, die komen niet uit de woestijn. Bovendien zijn er in Syrië de nodige christenen die even hard vluchtten. Mettertijd zullen deze vluchtelingen wel terugkeren naar hun ooit paradijselijke land aan de Middellandse Zee.
  2. Migranten uit Centraal Afrika die in de klauwen vallen van louche “reisbureaus”. Die moeten natuurlijk terug, maar dat lukt slecht, omdat de overheden van hun herkomstlanden niet meewerken.
  De oplossing: die landen een deal aanbieden die het aantrekkelijk voor ze maakt om mee te werken.
  Maar ja, dan hebben we zo’n oude taart als Ankie Knol die alleen maar ruzie maakt, omdat dat de PVVD politiek beter uitkomt.
  En de structurele maatregelen die het Marrakesj pact beoogd worden door extreem-rechtse krachten gesaboteerd die aansturen op Verelendung: de problemen niet oplossen maar juist veel groter maken, in de hoop dat het volk uiteindelijk om een Sterke Man gaat roepen.
  Het gevaar dat Wilders de eerste dictator van Nederland sinds eeuwen wordt is nog niet geweken.
  Dictators stellen orde op zaken zonder politiek geneuzel. Helaas ontsporen ze op den duur allemaal, en dan worden ze een moordmachine.

  1. Bosche draak

   Didi debiel loopt weer leeg met z’n achterlijk gezever.
   Neem jij ze dan maar in huis praatjesmaker?

 14. P. Breetveld

  USA model green card toepassen. Geen luie donders meer die geen moer uitvoeren en later hun complete familie mogen laten overkomen en heerlijk aan de volledige bijstand de hele dag zeuren over blanke slechteriken en lange teentjes hebben. Scheelt ook weer een hoop criminaliteit.

 15. Timber

  Mogen wij Nederlanders, NL nog behouden voor ons zelf!? Onze cultuur en tradities worden volledig vernield.

  Op lange termijn, zie ik geen andere mogelijkheid dan uit NL te vertrekken.

  1. plakband

   Vertrek, voor het te laat is.
   Je kunt de 2e-kamerverkiezingen nog afwachten.
   Als het tij dan niet radicaal is gekeerd is moet je een besluit gaan nemen.
   Begin je alvast maar goed voor te bereiden.
   Dit is een welgemeend advies.

  2. Piet51

   @Timber
   Vertel! Welke “cultuur en tradities worden volledig vernield”? En kom dan niet met Zwarte Piet. Die hoogleraren hebben het niet alleen over migranten als ex-asielzoekers. Ze wijzen op het hele migratiesaldo en dat is maar voor een kwart ex-asielzoekers.

   1. weer opnieuw

    Was het zoeken nog gelukt malle pietje naar de ISIS verdachten in Oosterijk en Duitsland ? Dan kun je nou google gebruiken voor het zoeken naar de antwoorden op je suggestieve vragen.

    Wat ben je toch een enorme stakker en aarts leugenaar.

    STem sociaal , stem PVV

    1. Piet51

     @weer opnieuw
     Ja hoor, ik heb het dankzij enkele constructieve tips gevonden en alles gelezen. Ik gebruik Google voor alle vragen die ik heb en dat bevalt me prima.

     1. weer opnieuw

      gisteren had je anders nog niets ! ga je beweren dat je hard gewerkt hebt ? malle pietje is een pathologische leugenaar das inmiddels volledig duidelijk. Gelooft zijn eigen leugens. Best wel triest

     2. Blitzkrieg

      Piet51 : Google en de maakbare samenleving.

     3. Piet51

      @weer opnieuw
      Je hebt gisteren niet goed opgelet. Snel na die tips/verwijzingen heb ik de schrijvers ervan bedankt voor de info en het daar verder bij gelaten. Jouw opmerking viel toen wat uit de toon en heb ik maar zo gelaten. Als je dat tegenvalt, spijt me dat, want wat ik in geen geval wil is jou voor het hoofd stoten.

     4. weer opnieuw

      malle pietje weet van gekkkigheid niet hoe hij zijn domheid moet verbloemen. Lach me helemaal slap maar voel zo nu en dan toch wel een golf van medelijden opdoemen

 16. plakband

  Hoogleraar Peter Boelhouwer meent:“Het probleem is de afwachtende houding van het Rijk. Er ligt geen plan om de woningtekorten aan te pakken, de infrastructuur te verbeteren en om de ruimtes in Nederland beter te ordenen.”

  Wacht maar af. Na Natura-2000 komt Natura-2020. Alles in NL ten oosten van de lijn Utrecht-Den Bosch wordt ontvolkt. Daar komen massale windmolenparken en zonnepaneelweiden. Alles stikstof- en CO2-neutraal. De bevolkingsgroei is in het westen dat vanwege ruilwetgeving is vrijgesteld van groene doelstellingen.

 17. Piet51

  Dit is een artikel dat feitelijk correct is, maar de inhoud zo in een bepaald denkraam presenteert, dat het een mooi voorbeeld is van framing. Die hooglereran zeggen nog veel meer, zoals:
  * Boelhouwer: “Nederland is absoluut niet ‘te vol’ om 20 miljoen mensen op te vangen. Er staan hier genoeg vakantieparken leeg en als je door provincies als Groningen of Drenthe rijdt zie je dat er nog voldoende plek is om appartementencomplexen te bouwen.”
  * Boelhouwer: “Wat minder landbouwgrond ten behoeve van woningbouw kan de woningbouwcrisis al voor een groot deel oplossen. Maar dan moet het Rijk wel visie gaan tonen en het niet overlaten aan provincies en gemeentes. Dat gebeurt nu nog wel en dat is zorgelijk. Daar zijn deze vraagstukken echt veel te omvangrijk voor.”
  * Boelhouwer: “Door de vergrijzing is er grote behoefte aan arbeidskrachten en jong talent uit het buitenland. De regio Eindhoven is bijvoorbeeld ontzettend gebaat bij expats die uit Azië en Zuid-Amerika komen. Die mensen heb je echt nodig om de Nederlandse welvaart op peil te houden. Het is dus niet zo dat die 20 miljoen mensen slecht zijn voor Nederland, het gaat erom dat je er als land op voorbereid bent. Dat zijn we niet, en dat is echt te gek voor woorden.”
  * Latten: “Rijd maar eens door het land en je ziet al snel eindeloos lege velden waar best wel plek is om al die mensen op te vangen. Waar het om gaat is dat Nederland op dit moment totaal niet is voorbereid op deze onverwachte bevolkingsgroei.”

  Om een lang verhaal heel kort te maken. Die hoogleraren wijzen de bevolkingsgroei niet af, maar ze pleiten voor beleid en plannen om met die te verwachten groei nu al voorziene problemen op te lossen. Ze willen, dat Nederland zich voorbereidt op de komst van migranten van over de hele wereld, die ons gaan helpen met werk waar we straks onvoldoende mensen voor hebben. En dat is een heel ander verhaal, uit de mond van de twee door DDS terecht gerespecteerde hoogleraren.

  1. weer opnieuw

   pppppppppppppppppfffffffffffffffffffff

   weer een lap onzin van malle pietje die probeert te ontkrachten dat de groei van de bevolking bepaald wordt door islamitische import

   stem sociaal , stem pvv
   stop de islamisering van Europa te beginnen in Nederland

   1. Piet51

    @weer opnieuw
    Ik vroeg mij al af waar mijn grootste fan blijft. Gelukkig meld je je.
    Je hebt nu gelijk en ook ongelijk. Ingewikkeld, hè? Ik ontkracht niet dat de groei van de bevolking bepaald wordt door islamitische import. Sterker nog, ik heb het helemaal niet over islamitische import. Daar heb je dus ongelijk. Maar je hebt wel gelijk als je beweert, dat ik vind (maar niet schreef), dat de groei van de bevolking niet bepaald wordt door islamitische import. Want het migratiesaldo wordt slechts voor ongeveer een kwart bepaald door migranten, voor een deel met islamitische achtergrond.

   2. Piet51

    @weer opnieuw
    Die lap tekst is nodig. Het zijn alleen maar citaten uit de bron van het artikel, want die werden niet volledig geciteerd. En omdat ik vaker merkte, dat bronnen slecht gelezen worden en men afgaat op de interpretatie van de artikelschrijver, vul ik dat nu en dan aan. Zo ook hier. Een ander voorbeeld is de vertaling van Resolutie 1743, zoals je weet. Je moet de oorspronkelijke tekst erbij hebben, om de vertaling op waarde te kunnen schatten.

    1. weer opnieuw

     je wilt een korte vertaling op kernwoorden van resolutie 1743 malle pietje ?

     Hier in het kort zwart op wit:
     1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
     1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
     1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
     1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
     1743-11: De islam is een religie van vrede.
     1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
     1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
     1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
     1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
     1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
     1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
     1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamologie te bestrijden en de islam te promoten.
     Deze punten komen rechtstreeks uit resolutie 1743.

     Altijd bereid om te helpen

     1. Piet51

      @weer opnieuw
      Dank, weer een weddenschap gewonnen dankzij jouw onovertroffen voorspelbaarheid. Maar je reactie lijkt met het etaleren van zoveel controleerbare domheid wel aan masochisme te grenzen.

  2. musicmaniac

   Volgens malle pietje moeten de boeren hun land opgeven voor woningbouw. Dus geen aardappelen, groentes en vlees meer verbouwen/houden, maar alles opzij zetten voor de zandbak leegvreters. Knappe beredenering van malle pietje. Dan maar alles importeren? Kan malle pietje meteen de invoerrechten van de producten voor zijn rekening nemen voor ieder levend wezen in ons land? Die man heeft een IQ die nog minder is dan mijn schoenmaat. Wat een kneus!!!!

   1. Original NL

    Dan leef je op zeer kleine voet musicmaniac!

 18. Original NL

  Leuke koptekst.
  Nederland is nog niet eens klaar voor 14 miljoen inwoners!

 19. Rosasolis

  Ik heb meer hierover gelezen en op de radio nieuws gehoord. De feiten zijn schokkend.
  In 2050 zal de bewolking van Nederland stijgen tot meer dan 19 miljoen. Onze ouderen zijn gezonder en zullen actief blijven tot ver over de 80 jaren. Maar de grote zorg is het feit dat terwijl dat er steeds minder kinderen met Nederlandse achtergrond komen.
  Maar de geboortes uit migranten uit Middel-Oosten, en Afrikaanse landen zullen stijgen.
  Zodat rond 2050, zullen 40% procent van de kinderen in onze land, afkomstig zijn uit migrant ouderen. (Ongeacht hun kleur). De enige wat we kunnen doen, om dit te voorkomen is te zorgen dat er minder migranten komen. Nederland is een mooi, maar kleine land. Laat het zo blijven en niet zo vreselijk overbevolkt worden. Onze modern man-vrouw maatschappij zal ook vordering maken. Hoog-opgeleide vrouwen willen liever werken in hun vak blijven werken. Na jarenlang studie, en een goede baan daarna, hebben weinig vrouwen zin om alles op te geven om aan baby-farming te beginnen. Niet ieder vrouw is geschikt om kinderen te krijgen…en voor ze te zorgen, vooral als zij dat niet echt wil. Volle lof voor mannen die werkelijk van hun vrouwen houden en hun zien als hun partner door het leven. Maar nooit als ondergeschikte, die alleen voor nakomelingen moeten zorgen.

  1. weer opnieuw

   We hebben er nu al 17,5 miljoen.
   Met het huidige tempo van import is die 19 miljoen binnen 5 jaar gehaald

   Waarom verspreidt je nepnieuws rosa ?

   1. Rosasolis

    @weer opnieuw. U verspreidt nep nieuws. Mijn nieuws over de bevolking groei
    komt uit Trouw van eergisteren, en de NOS radio nieuwsdienst op radio 4…Van waar kwam uw nep nieuws?!

  2. Blitzkrieg

   Rosasolis : Als je iets aan immigratie wil doen zal je toch PVV of FvD moeten stemmen. De rest van het kartel en Brussel hebben immigratie als speerpunt, en het liefst zo veel mogelijk. Als ik je reacties zo eens bekijk verwacht ik dat je nooit PVV zult stemmen maar wellicht kan ik je overhalen om FvD te stemmen.

   Ik heb zelf een super lieve vrouw en ben trots op haar. Man en vrouw horen bij elkaar, dit kan een politieke partij niet voor je regelen. Quotum vrouw is voor mij het toppunt van denigratie. Vrouwen zijn anders als mannen, niet meer of minder maar wel anders.

   Een vrouw zal ook nu nog vaker huishoudelijk werk doen en part-time werk doen omdat ze bij het gezin wil zijn. Niet omdat de maatschappij dat van haar vraagt maar omdat haar biologie anders is. Natuurlijk is dit geen harde wetmatigheid, maar verklaart wel waarom de verhoudingen anders liggen.

   Waarom denk je dat je maar weinig vuilnisvrouwen ziet? Dit heeft alles te maken met het feit dat man en vrouw verschillend zijn. Tegenwoordig is het leven zo duur en de belastingsdruk zo groot dat eigenlijk altijd beide partners moeten werken om rond te kunnen komen.

   Ik zou zeggen, kijk eens naar Eva Vlaardingebroek.

   “Moderne feministen voelen niets meer voor Europa!”
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=wBPedPGEMjA

   1. Rosasolis

    @Blitzkrieg. U leeft in de na-oorlog jaren. A.U.B hou op met een etiket op vrouwen te plakken! Ieder MENS is ANDERS, en heeft een eigen doel in zijn/haar leven; dat is vrijheid en democratie in onze moderne man-vrouw maatschappij.
    Eerder deze week was de plantsoendienst bezig. Er waren ook een aantal vrouwen begin met de snoei werkzaamheden. Vele vrouwen kiezen een opleiding en beroep in de technische sector. Ik ken een gepensioneerde man die heel trots op zijn dochter is,
    die vorige jaar hart-chirurg is geworden.

    1. Bosche draak

     Jij plakt net zo goed etiketten Roos, EN JIJ SPREEKT NIET VOOR ALLE VROUWEN!
     Anekdotisch bewijs is het enige waar jij mee aankomt, ik kan je verzekeren dat wegenwerk/magazijnwerk, bouw en al het andere zware, vieze en gevaarlijke door zeker 95% mannen worden uitgevoerd.
     En die anderhalve verdwaalde vrouw veranderd daar niks aan.

     Het zou hetzelfde zijn als beweren dat mannen zijn oververtegenwoordigd in kinderopvang want ik heb weleens een mannelijk personeelslid zien rondlopen op een creche.

 20. Gerlos

  Hier hoef je geen hoogleraar voor te wezen, het overgrote deel van ons eens zo’n mooie Nederland wist dit al lange tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.