Peilingen: GroenLinks verliest zetel na stop ‘scorebordpolitiek’, vertrouwen in Jesse Klaver daalt

Aan het begin van het huidige parlementaire jaar kondigde Jesse Klaver van GroenLinks met groot bombarie aan dat hij het ‘helemaal anders gaat doen’ en hekelde hij de zogenaamde ‘scorebordpolitiek’. Nu maanden later zien we in de peilingen inderdaad dat Klaver zijn woord houdt. Het scoren van GroenLinks is voorbij en de partij verloor deze week één zetel aan de Partij voor de Dieren. Het vertrouwen van kiezers in Klaver is eveneens tanende, zo meldt De Hond (Peil.nl). 

Peilingen van 15 december 2019

Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Als we kijken naar de bovenstaande tabel dan blijkt duidelijk dat GroenLinks het de afgelopen maanden niet zo goed doet. De partij is dan wel vrij stabiel, maar verliest deze week wel zomaar een zetel aan de Partij voor de Dieren van Esther Ouwehand.

Het verlies sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 is nu nog minimaal, maar gezien de steeds in opspraak rakende partijgenoten van Klaver is het niet vreemd als GroenLinks komende weken meer zetels gaat verliezen. Met name PvdA, D66 en Partij voor de Dieren maken hierdoor meer kans op extra kiezers die om evidente redenen overstappen van de groene golf van Klaver naar een partij met wat meer inhoud.

Volgens Maurice de Hond verliest fractievoorzitter Klaver -die onlangs aankondigde weer politiek leider te willen spelen- tevens het vertrouwen van de kiezers. Dat ziet u hieronder in de ‘rangorde vertrouwen in fractievoorzitters’:

 Rangorde vertrouwen in fractievoorzitters

Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

99 reacties

 1. Beukman

  Niet zo opvallend dat Wilders, Baudet en Kuzu helemaal onderaan bungelen qua vertrouwen.

  1. EU kok

   Die zijn inderdaad volgens het volk onbetrouwbaarder dan Klaver.

  2. Rammstein

   Je vergeet Dijkhoff (VVD) te noemen.

   1. Beukman

    Dat Dijkhoff op de 4 na laatste plek staat, is juist wel opvallend. Die stond twee jaar terug immers nog op 1.

    1. Rammstein

     De kiezers vinden hem haast even onbetrouwbaar als de andere drie door jou genoemd. Dat is niet bijzonder: Dijkhoff is een laaienlichter die zijn moeder nog voor twee stuivers verkoopt.

     Het enige bijzondere is dat dat nu pas opvalt.

     1. Beukman

      Precies. Terwijl we ons niet hoeven te verbazen dat Kuzu, Wilders en Thierry onderaan bungelen. Vandaar mijn opmerking op #1.

     2. Annoying Orange

      Ramstein de holmaat van Beukman en Wesly!

      DDS schoon!

  3. Annoying Orange

   Beukman!

   1. EU kok

    Op zaterdagavond 14-12-2019 schreef Lugar hier:
    .
    We werken samen met Teunis de moedige redakteur van DDS die de linkse trol Wesley Benbow er uit heeft geflikkert.
    .
    nu de rest van het linkse tuig nog!
    Beukman
    Henk Jansen
    Meriadoc
    Piet51
    EU kok
    Rammstein
    Tegen de muur!
    .
    Teunis, schijnbaar medewerker van het trollenlegioen van Lugar, was even de hond uitlaten, sigaretten halen of de kerstpuzzel uit het AD aan het maken.
    In ieder geval zwijgt hij als het graf waar hij virtueel Wesley gisteren ingeflikkert heeft.

    1. Beukman

     O, is het weer zover? Fascistisch gedrag van Lugar en zijn voetvolk. Jammer, maar ik werk er niet aan mee.

     1. Vervelling

      Beukman vertrekt!

      DDS schoon!

     2. Top

      Maak jezelf dan schaars onrendabele!

     3. Jozias Visser

      Beukman?

     4. Henk-Jansen

      Het is ontzettend jammer dat de eigenaren van DDS dit zomaar laten gebeuren. Maar ik denk dat we nog niet veel mogen verwachten van een rechts-georiënteerd forum.

    2. Seneca

     @eu cockje
     ach ja, soms is het wel verstandig om de hond uit te laten zeer zeker als er een reactie komt van de cock der cocks.

   2. Beukman

    Ah. Mijn groupies worden wakker.

    1. Annoying Orange

     Beukman!

    2. Kretoloog

     Inderdaad, de roedel coyotes is wakker en wordt weer actief. Ik ben weg, want in dit gesodemieter heb ik geen zin. Kijk morgen wel hoe de vlag er dan op DDS bij hangt.

     1. Annoying Orange

      Beukman!

     2. Annoying Orange

      DDS schoon!

     3. Jozias Visser

      Inderdaad Beukman hij steunt Wesley Graatsma

  4. Joshuak

   Eigen kiezers zijn belangrijk vriend..

   Als je groenlinks en D66 vraagt gooien ze altijd Baudet en Wilders op láátste.. Maar als je kijkt zie je ook dat onder eigen stemmers is het vertrouwen erg hoog is..

   Dat is wat telt.. Wanhoop wordt alweer groter..

   Onze communistjes hebben Groot Brittannië verloren, volgend jaar verlies je Amerika.. En 2021 hoop ik Nederland en rest van Europa.

  5. Abraham50

   Je begrijpt het niet?
   Lage score bij eigen achterban, dat gaat het over in het artikel.
   Dus je reactie is niet onjuist, maar in dit artikel gaat het daar niet over.

   1. Abraham50

    Daar gaat het over, excuses aan EU kok

 2. Jumping

  Kijk die Feras is gewoon, een Marokkaan woonachtig in Nederland.

  De mensen gaan nu pas snappen, dat zijn tactiek niet de opbouw van Nederland is, maar de afbraak en door het binnenlaten van vele gelukszoeker, de omvorming te versnellen.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  WEER EEN ZETEL MINDER VOOR RUTTE 3.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 3. Kretoloog

  Klaver gaat van 7 naar 8. So what? Op die plek stond hij ook in augustus 2019. Nee, de echte val maakt Dijkhoff: van 2 naar 10. Maar dat vindt De Hond dan weer niet de moeite van het vermelden waard. Raar mannetje toch, die Maurice.

  1. EU kok

   De Hond geeft de cijfers, Teunis zijn objectieve interpretatie.

 4. Buzz68

  Hoe kan het toch dat zo’n kleine partij als Groen links de politieke agenda bepaald.
  Het wordt weer tijd dat gezond verstand regeert. Negeer die Linkse geitenwollen sokken dragers gewoon.

  1. omniscius

   Ik meen dat Martin Bosman daarover laatst een betoog hield in een Tweede Kamer-commissie. Het ging uiteraard over de elite in Nederland, welke gevuld was met voornamelijk linkse politici en die van D66 en GL in het bijzonder.
   Er was een onderzoek gehouden onder de stemmingen, trends en meningen onder D66-ers en GL-ers. Het bleek dat wat communis opinio werd onder deze mensen enige tijd later (enkele maanden) trend werd in de MSM en nog weer later uiteindelijk omgezet werd in wetgeving.
   Extra bewijs dat onze democratie zeer slecht draait, we meer en meer geregeerd worden door een bestuurlijke elite (hoge ambtenaren, links rechters, klimaatlobbygroepen, grachtengordelpolitici die geen last hebben van hun maatregelen).
   Zo snel mogelijk een referendum terug samen met de gekozen burgemeester, we zijn zo’n beetje het enige land in Europa dat dat nog niet heeft. Maar daar is de elite uiterst bang voor, vandaar dat het als de wiedeweerga werd afgeschaft…

 5. rujoleki

  Gelukkig lopen er veel huichelaars en wegkijkers in Nederland.
  Verstandige mensen kiezen voor de PVV of het FvD. Ik wens de huichelaars en wegkijkers in Nederland het beste!

  1. Piet51

   @rujoleki
   De echte wegkijkers (misschien zelfs wel de huichelaars, want die zijn nog een graadje erger) vinden we bij PVV en FvD. Want het klimaatvraagstuk en de stikstofproblematiek ontkennen, de extreem grote kansen en voordelen van de EU glashard blijven ontkennen, terwijl de feiten maar in één richting wijzen, dat is pas wegkijken. Dat geldt vooral, omdat het tegen alle, inderdaad ALLE, wetenschappelijke onderzoeken ingaat.
   Daar komt de migratie-uitdaging nog eens bij, waar tegenstanders zich alleen overeind houden met foute weergave van feiten, zoals de resolutie 1743, het Pact van Marrakesh en de Resolutie van Straatsburg. Feiten ontkennen of fout interpreteren is ook een vorm van wegkijken.
   GL, in de persoon van Klaver is eerlijk en realistisch. Datzelfde geldt voor Rutte en anderen, hoewel ik lang niet altijd hun visie deel. Maar ze gaan een slechte boodschap niet uit de weg. Ik heb er vertrouwen in, dat uiteindelijk dat zich uitbetaalt. Een enkel zeteltje verlies hoort bij het politieke spel. Bovendien blijven die zeteltjes van de laatste peiling binnen de politieke familie.

   1. Rammstein

    De vleesgeworden arrogantie en betweterigheid, Piet51, liegt en bralt er weer op los. Er staan zoveel leugens in zijn reactie dat ik aan weerlegging maar geeneens begin. Als je Rutte en Klaver eerlijk noemt, beweert dat ALLE wetenschappelijke onderzoeken jouw kant opwijzen en de EU- en immigratiefeiten onweerlegbaar zijn, ben je een fascistische en niet voor rede vatbare megalomaan.

    Dag Piet, prettige zondag verder.

    1. Piet51

     @Rammstein
     Dank voor je ongetwijfeld goedbedoelde goede wensen. Ik vind het wel jammer, dat je mijn “leugens” niet wat meer “handen en voeten” geeft. Overigens vind ik niet alleen de immigratiefeiten onweerlegbaar. ALLE feiten zijn onweerlegbaar, want dat zit in de definitie van een “feit”. Als een als zodanig benoemd feit weerlegd kan worden, was het blijkbaar geen feit. Over feiten kun je niet van mening verschillen. Dat kan alleen @weer opnieuw bij Resolutie 1743. 😉 Het is wel mogelijk om van mening te verschillen over de vraag of een verschijnsel een feit is of niet. Als je dat eerlijk doet, moet je toegeven, dat alle voor- en nadelen van de EU opgeteld een zeer positief saldo opleveren. Al kun je wel van mening verschillen over de feitelijke betekenis van de moeilijker meetbare effecten, zoals culturele effecten. Maar dat is geen kwestie van wel of niet “liegen”. Dat is gewoon gezond van mening verschillen.
     Bij het klimaat en de stikstof ligt dat veel eenvoudiger. Daar zijn tienduizenden onderzoeken en rapporten die wijzen op een klimaat- en stikstofproblematiek. Over de betekenis van die rapporten kun je vervolgens weer van mening verschillen, en zeker over de te ondernemen acties. Maar ook dat is geen “liegen” maar interpretatie van de betekenis van feiten.

     Ik ga ervan uit, dat ik zo jouw definitie van “liegen” op een correcte manier wat heb genuanceerd, zonder je boodschap tekort te doen. Over fascisme verschillen we fundamenteler van mening. Voor mij is fascisme een politieke stroming, voor jou en veel anderen hier staat het gelijk aan de meest verachtelijke houding die je iemand kunt toeschrijven.

     1. Annoying Orange

      Ramstein steunt Wesly Benbow.

      DDS schoon!

     2. musicmaniac

      Malle Pietje. Keep dreaming! En wordt vooral niet wakker, je zou nog eens kunnen schrikken over de eerlijkheid van Yasser en Rutte. De beloofde 1000 euro is zeker bij u in een droom wel terecht gekomen?

     3. Piet51

      @Blitzkrieg
      Ik ga er niet veel energie insteken, maar alleen dit. De zeespiegelstijging wordt door diverse bronnen a.h.v. metingen gegeven, o.m.:
      * knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/zeespiegelveranderingen-gemeten
      * Veel bronnen met meer info op clo.nl/indicatoren/nl0229-zeespiegelstand-nederland-en-mondiaal

      Kijk vooral ook op klimaatverandering.wordpress.com voor veel wetenschappelijke info en reacties op pseudo-wetenschappelijke info.

      En verder ben ik zeer geïnteresseerd in info van het IPCC, waarin ze terugkomen op de 97% consensus. Ik heb dat gemist en kan het nu ook niet vinden.

     4. weer opnieuw

      malle pietje , ouwe sentimentele mafklapper , reken je even voor hoeveel ijs er nodig is voor een wereld wijde zeespiegel stijging van 7 meter ?

      hahahahahaha , achterlijke idioten blijven aan de gang met hun aantoonbare onjuiste angst scenario’s

      Wil de ware fascist opstaan ? 70% van de aarde is water 🙂 🙂

     5. Piet51

      @weer opnieuw
      Ik kan niet ontdekken waar ik 7 meter noem. Maar nu je er zelf over begint en blijkbaar te beroerd bent om het op te zoeken, heb ik even gegoogeld. Kijk voor de grap eens op urgenda.nl/themas/klimaat-en-energie/klimaatvragen/hoe-komt-het-dat-de-zeespiegel-stijgt/
      Het zal je niet overtuigen. Zoek daarom zelf eens verder en je zult verrast zijn.

      Maar vergeet vooral niet om ook eens op een tiental andere sites te kijken en je ziet dat er in ieder geval theorieën achter die vele meters zeespiegelstijging staan. Nuttig is altijd klimaatverandering.wordpress.com

      En verder zou ik graag willen weten wat de relatie is met “facsist”. 70% van de aarde is inderdaad water en er is daarbovenop nog extreem veel ijs op aarde beschikbaar.

     6. weer opnieuw

      je hebt de onderzoeken toch gelezen zeg je malle pietje ?
      nou kom op met je berekening mafklapper of kom je niet verder dan wat napapegaaien

      De zeespiegel stijgt 7 meter over 70% van het aardoppervlak.

      je moet echt volledig gestoord zijn om deze fabel te ondersteunen. Nepnieuws van de eerste orde

     7. Henk-Jansen

      De aarde heeft een oppervlakte van 510 miljoen vierkante kilometer, 71 procent daarvan is water dus 71% van 510 miljoen vierkante kilometer is 362 miljoen vierkante kilometer. Groenland heeft 2,9 miljoen kubieke kilometer aan ijs. Dat zijn dus 2,9 miljoen x 1000 is een laag van 1 meter dik en 2,9 miljard vierkante kilometer groot. 2,9 miljard/362 miljoen is 8,01. Deze cijfer gaat nog wat omlaag aangezien ijs iets krimpt als het overgaat in water en het water meer ruimte krijgt landinwaarts als de zeespiegel stijgt maar dan kom je wel op een getal van 6 meter uit.

     8. Henk-Jansen

      6/7 meter*

     9. Henk-Jansen

      Ga je nog reageren, Weer Opnieuw?

     10. weer opnieuw

      Eigenlijk wou ik niet reageren op je bull shit domme lul als je niet eens weet wat de verhoudingen ijs in water zijn.

      slechts 1/10 van jouw ijs kan smelten en water verhogend werken dombo
      de rest van het ijs zit al onder water idioot

      Zoals ik zei “je reactie is te stom voor een antwoord “

     11. Piet51

      @weer opnieuw
      Ik reageer even als leek. Maar Groenlands ijs is toch landijs? Net als het meeste Zuidpoolijs. Op diverse sites zijn trouwens berekeningen te vinden die de metershoge zeespiegelstijging aannemelijk maken of tenminste niet uitsluiten. Zekerheid wordt er niet gegeven, maar het is beslist ook geen onrealistisch toekomstbeeld.

      Ik krijg langzaam, maar heel zeker de indruk, dat je geen moeite doet om serieus en geloofwaardig te reageren. Bij verwijzingen naar info die jouw beweringen tegenspreken reageer je niet meer en sommige reacties van jou zijn baarlijke nonsense.

      En je scheldwoorden, zo te horen je “normale” manier van communiceren, maken je bijdragen inmiddels lachwekkend.

     12. weer opnieuw

      quote Zekerheid wordt er niet gegeven, maar het is beslist ook geen onrealistisch toekomstbeeld. end

      Waar kan ik de aangrenzende zekerheid vinden dan malle pietje. Jij baseert je op het leugenachtige IPCC die nood gedwongen zijn fictieve berekeningen constant bijstellen moet. Het goochel paleis IPCC is nou niet een bron van zekerheid zoals ze zelf bewijzen. Aannames gebaseerd op aannames die worden uitgezet in verwachtingen van aannames. In de sprookjes van Grimm zit meer zekerheid.

     13. Piet51

      @weer opnieuw
      Je reageert veel te vaak met insinuerende tegenvragen. Ga nou eerst eens inhoudelijk in op mijn reactie n.a.v. jouw vraag. Dan kan ik nog even overwegen om wel of niet op jouw onzinnige insinuaties te reageren. Insinuaties waar je zelf de info voor kunt vinden, zonder anderen zoektijd te ontfutselen. Hetzelfde geldt voor een reactie van jou op het rekenwerk van Henk-Jansen.

      Je ontkent geen feiten, je negeert ze gewoon. Dat doe je niet alleen bij klimaatvragen, zoals hier, maar ook bij migratie en EU. En die drie zijn precies de thema’s waar het in de hedendaagse politiek vóór alles om gaat. Negeren van feiten en achter charlatans met nep-feiten aan blijven lopen kun je blijven doen, maar zal nooit iets opleveren. Mede dankzij mensen als jij is de klimaatdiscussie inmiddels een gelopen race. Jullie leveren namelijk geen enkele constructieve bijdrage, het is slechts vermaak.

      Jij kost deelnemers hier veel teveel tijd. Resolutie 1743 is een voorbeeld, dat mij de ogen heeft geopend. Je lijkt een normale gedachtewisseling niet te willen. Laat even weten of ik dat goed zie, dan weten ik en veel anderen wat we voortaan met jouw reacties moeten doen: niets namelijk!

    2. Beukman

     Begrijpelijk dat je niet aan de weerlegging van Piets feiten begint, @Rammel. Het gaat je namelijk niet lukken.
     Ik deel in grote lijnen zijn reactie. Alleen ben ik minder optimistisch over de toekomst.
     Ondertussen is er geen sprake van een doorbraak van de PVV en het FvD. Nederland is een wat conservatief landje van doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg. Wilders en Baudet zijn gewoon te “gek” voor de gemene kiezer.

     Wat ik even niet snap: elders noem je D66 de gevaarlijkste partij en GL de domste. Bedoelde je dat niet andersom?

     1. Piet51

      @Beukman
      Dank voor je support. Positivisme is zeker nodig, ook al deel je niet alles.
      Misschien helpt het als je Rutger Bregmans “De meeste mensen deugen” leest. Van harte aanbevolen, aan iedereen hier trouwens. Het boek werd dit weekend door Trouw als derde uitgeroepen bij de keuze van het beste boek van 2019. Het beste boek was trouwens Ilja Pfeiffers boek “Grand Hotel Europa”, waarin op sublieme manier een visie wordt gegeven op Europa. De waardering mag je trouwens één op één vertalen in aantallen verkochte exemplaren en aanhang onder de lezers. Ook dat geeft aanleiding voor optimisme.

     2. Beukman

      @Piet
      Ik ben niet heel erg van het positivisme, maar nóg minder van het bij de pakken neerzitten.
      Dat boek van Pfeijffer vond ik prachtig, bizar en inspirerend. Als Nederland niet wordt overstroomd door de Noordzee, dan is het straks wel door de Chineze toeristen. Dit besef is nog niet echt doorgedrongen.

     3. Rammstein

      Beuk, er zijn genoeg wetenschappelijke rapporten en wetenschappers die het met de opgeklopte klimaat- en stikstofcrisis volstrekt oneens zijn. Hen buiten de discussie houden is een beproefde methode van de linkse drammers.

      Ook de feiten en meningen over Europa lopen zeer uiteen. Als je alleen de economische facetten neemt is er misschien een positief saldo. Hoewel er zat economen zullen zijn doe daar ook weer gehakt van maken. Als je bewust zeer gevaarlijke ontwikkelingen (open grenzen, immigratie en integratie) buiten beschouwing laat kom je altijd goed uit. Piet51, de positiviteitsgoeroe, is een luchtfietser die graag alle feiten naar zich toe praat. Dat te weerleggen is een heilloze zaak.

      En mijn opmerking over D66 en GL lees je correct: ik vind GroenLinks onnozel en op elk vlak tekort schieten in kwaliteit. D66 vind ik levensgevaarlijk door zijn hele ideologische opstelling en EU-adoratie.

     4. Vervelling

      Ramstein steunt Wesly Benbow.

      DDS schoon!!!

     5. Jozias Visser

      En Beukman

     6. Piet51

      @Rammstein
      Jammer, dat je je tegenargumenten niet bekend maakt. Ik twijfel er niet, dat er een paar z.g. wetenschappers zijn te vinden die breed erkende problemen ontkennen. In ons eigen land hebben we bijvoorbeeld Thoenes (onlangs overleden) en Berkhout. Maar beiden zijn geen klimaatwetenschappers, zoals zo vaak bij klimaatsceptici. Thoenes moest het doen met een cursus praktische weerkunde en beiden werkten in de petrochemische industrie. Laat je emotionele bezwaren eens vallen en geeft argumenten van goede en erkende wetenschappers. Als je dat niet wilt, zou je klimaatverandering.wordpress.com kunnen raadplegen voor een schat aan informatie, ook over klimaatsceptici. Maar ik waarschuw je wel, je klimaatscepticisme zal op de proef gesteld worden, maar misschien kun je het ook sterken aan echte feiten. Voor mij is de klimaatwedren een gelopen race. Voor heel veel anderen over de hele wereld gelukkig ook.

      Ik ben wel blij, dat je mijn economische optimisme over de EU deelt. Dat vind ik al winst, want anderen hebben het nog steeds alleen over e netto-opdracht van NL aan de EU.

     7. Piet51

      @Rammstein
      Jammer, dat je de geboden kans niet grijpt. Ik ben echt geïnteresseerd, al wordt dat door velen hier betwijfeld. Nu lijkt het, alsof je je neerlegt bij tegenargumenten, en dat gun ik je werkelijk niet. Een gezonde discussie is voor iedereen beter en uiteindelijk ook voor het eindresultaat.
      Maar o.k., je kiest voor je eigen benadering, je stil houden en wegkijken. Ook goed.

     8. Blitzkrieg

      Piet51 : Het probleem is dat er vaak door “jullie” gezegd wordt, ja maar dat is …, en “climatechange denier” de bron vertrouw ik niet. Kortom elke bron die niet de jouwe is wordt bij voorbaat wantrouwt, zo kan ik ook een discussie voeren. Laat ik me voor het moment beperken tot jouw bronnen, de rapporten van het IPCC. De deze raporten zijn duidelijk over zaken als zeespiegelstijging en extreem weer. De zee stijgt niet harder als normaal, en extreem weer neemt niet toe. De gemeten en de gemodelleerde realiteit van de IPCC ligt nogal ver uit elkaar. Met de gemeten waarde is er weinig tot niks aan de hand, de voorspelde realiteit is desastreus.

     9. Piet51

      @Blitzkrieg
      Ik begrijp niet precies wat je bedoelt. Het IPCC voorspelt al langer een zeespiegelstijging. En het presenteerde in oktober een rapport waarin wordt vastgesteld dat de zeespiegel zelfs harder stijgt dan eerder werd voorspeld. Aan dit rapport hebben meer dan honderd wetenschappers uit ruim dertig landen meegewerkt. Zij baseerden zich op 7000 wetenschappelijke onderzoeken.

     10. Blitzkrieg

      Piet51 : Meten en voorspellen zijn twee verschillende dingen. Beide zul je terugvinden in de rapporten van de IPCC. Om de gemeten zeespiegelstijging terug te vinden zul je hard moeten zoeken, hij is namelijk niet noemenswaardig en daarvoor dus ook goed verstopt. Waar jij het over hebt is de gemodelleerde zeespiegelstijging op een priminente plaats, deze is inderdaad alarmistische proporties.

      Iedereen kent wel de “97% consensus”, niemand weet dat de IPCC hier al lang op is teruggekomen. Zo zit het ook bij zeespiegelstijging.

 6. Cootje

  Jan maat was ook niet populair

  1. Annoying Orange

   Beukman is ook niet populair!

   1. Jozias Visser

    Je bedoelt Beukman?

    1. Rammelstein

     Zeker, de linkse lul Beukman.

     DDS schoon!

  2. Original NL

   Gaarne de naam van deze visionair juist vermelden..Hans Janmaat!

   1. Beukman

    Dat joden als nomaden trekken wil ik ze niet kwalijk nemen, maar openbare functies mogen ze dan niet bekleden

    aldus Hans Janmaat over Hirsch Ballin.

    1. Rammstein

     Inderdaad een zeer kwalijke, onheuse en onterecht opmerking van Janmaat. Maar zelfs Hitler deed goede dingen, zoals je zult moeten toegeven.

     Janmaat voorzag de immigratietsunami en de grote integratieproblemen. Daarin heeft hij zeker gelijk gekregen. Trouwens, Juul zei in haar haar troonreden al dat ‘Nederland vol is, ten dele zelfs overvol’. Of zou jij dit willen ontkennen Beuk?

     Wat is jouw mening t.a.v. het feit dat de Nederlandse bevolking jaarlijks toeneemt met 105.000 immigranten, een stad ter grootte van Alkmaar?

     1. Rammelstein

      Hitler deed goede dingen.

      Schoon DDS!

     2. Beukman

      Hitler was natuurlijk een kanjer, los van de foutjes die ook hij heeft gemaakt. Niets menselijks was hem vreemd, zullen we maar zeggen. Heel sneu dat die paar foutjes zo een stempel hebben gedrukt op het oordeel dat wij nu over hem hebben. Er is op hem een karaktermoord gepleegd die zijn weerga niet kent!

      Maar even serieus: dat Janmaat niet mocht zeggen dat Nederland vol was is anno 2019 natuurlijk bespottelijk. Het geeft wel fraai het tijdsbeeld weer. En ja, hij heeft met sommige dingen wel gelijk gekregen. Maar wat koop je ervoor? Wat koop ik ervoor dat ik met een heleboel van mijn eigen uitspraken gelijk heb, maar dat het nog decennia zal duren voordat dit erkend wordt?

      Ik ben Janmaat kort voor zijn dood erg gaan waarderen om de uitzending van Waskracht, waarin hij wordt gemorpht tot een Pim Fortuyn, en hij per limousine naar een Haags viskraampje wordt gereden.
      Daar staan allemaal allochtonen een harinkie te eten. Janmaat loopt op ze af en brult ze toe: “Weten jullie wel wie ik ben? Ik ben die vreselijke Janmaat!”
      Kijken, mocht je het niet eerder gezien hebben.

      youtube.com/watch?v=CbDdm1OovtI

      Wat die 105.000 immigranten per jaar betreft: je bakkeleit daar regelmatig over met aardige Piet. Piet beweert iets heel anders, en ik moet zeggen dat hij wel sterk en goed onderbouwd overkomt.
      Overigens ben ik niet van de lijn die vindt dat je eeuwig kan doorgaan met immigranten toelaten.

     3. Rammelstein

      Beukman!

      DDS schoon!

     4. Rammstein

      Lugar de paranoia psychopaat is -naar eigen zegge- een christen. Maar ik denk dat zijn god hem ziet als de hoop stront die hij is.

     5. Rammelstein

      Beukman vind de linkse Hitler een kanjer.

      Braak!

      DDS schoon!

     6. Beukman

      Negeren, @Rammstein. Lugar en zijn voetvolk zijn een puist waar je beter vanaf blijft. Rechts laten liggen.

     7. Rammstein

      DDS is pas schoon als Lugar Rammelstein door de ban-shredder is gehaald. Tot die tijd blijft het een dubieus blog met zonderlinge reaguurders die uit zijn op de totale vernietiging van DDS.

     8. Beukman

      Eens, @Rammstein.
      Maar tot het zover is, is het beste om hem en zijn knechtjes straal te negeren.
      Niet altijd makkelijk, zoals het ook verleidelijk is om toch in zo’n dikke puist te knijpen. Maar zoals de terrorist gedijt bij angst, gedijt de trol bij aandacht.

     9. Rammstein

      Beukman, meteen even doorspoelen naar het laatste deel van je reactie: Piet51 en ik bakkeleien helemaal niet over het aantal. Andere reaguurders beweerden dat dit louter niet-westerse immigranten zijn. Dat heb ik nooit beweerd: die 105.000 immigranten komen uit alle hoeken en windstreken en omvatten dus ook westerse immigranten en Hollandse remigranten. Daarover zijn wij het eens. Neemt niet weg dat dit in ons overbevolkte land met te weinig huizen (243.000 huizen tekort) een kleine ramp is die zich jaar op jaar voltrekt.

     10. merlot

      Beukman schreef: “Maar tot het zover is, is het beste om hem en zijn knechtjes straal te negeren.”

      Knechtjes = sokpoppen.

      De vraag is wie er een grotere psychopaat is: Lugar of trol Wesley.

      Het is vooralsnog een nek-aan-nek-race.

      Negeren is inderdaad de beste optie.

     11. Annoying Orange

      Beukman!

     12. Beukman

      @Rammstein
      Was de kritiek van Piet niet dat er ook een heleboel mensen jaarlijks weggaan, en dat het uiteindelijk gaat om het netto resultaat?
      Zoniet, dan ja, 105.000 mensen per jaar is wat te veel van het goede, lijkt me.

     13. weer opnieuw

      ken je nou echt niet lezen bekmannetje , men schrijft QUOTE Dat heb ik nooit beweerd: die 105.000 immigranten komen uit alle hoeken en windstreken en omvatten dus ook westerse immigranten en Hollandse remigranten. Daarover zijn wij het eens. Neemt niet weg dat dit in ons overbevolkte land met te weinig huizen (243.000 huizen tekort) een kleine ramp is die zich jaar op jaar voltrekt. END

      Stop dus eens met selectief winkelen in iemand zijn woorden links serpent

     14. Annoying Orange

      Het linkse Bekmannetje kan niet lezen.

     15. Piet51

      @Rammstein
      “Hitler deed goede dingen”? Hitler deed helemaal niets zonder uiterst slechte bijbedoelingen, zoals het veroveren van een groot deel van de wereld voor Duits Lebensraum, voor het uitroeien van Joden, zigeuners en mensen met beperkingen. Daarvoor had hij bepaalde voorzieningen nodig, die hij vervolgens creëerde. Maar dat was alleen maar om zijn uiteindelijke doelen te bereiken. Dat daar ook wat ontwikkelingen bijzaten waar men achteraf toch blij mee is, maakt zijn daden niet meteen helemaal goed. De Autobahn is zeer bruikbaar gebleken. Maar hij werd gebouwd om snel veroverende legers in Rusland te brengen, zoals in Noord Oost Polen nog te zien is: de eerste Autobahn. Hij maakt voor iedere Duitser een auto mogelijk, de Volkswagen Kever. Dat deed hij om steun van het Duitse volk voor zijn oorlogshandelingen te verkrijgen. Dat die auto later zo’n succes bleek te zijn, maakt de actie van Hitler nog niet tot een goede. En zo zijn er meer en blijft er geen enkele goede daad over.
      Mensen die beweren dat Hitler ook wel goeds heeft gedaan, hebben een heel erg foute en onvolledige kijk op de werkelijkheid.

 7. plakband

  De Natura-2000 wet is de grootste Linkse bijdrage aan de huidige rampzalige situatie van de boeren en de bouw. Dat kost de belastingbetaler miljarden. De D66 onderkoning van NL, Thom de Graaf heeft hier van harte aan meegewerkt. Hun eigen egotripperij staat ver boven het landsbelang van de belastingbetalers die hun riante salaris, pensioen- en wachtgeldvoorzieningen moeten ophoesten.

  1. Rammstein

   D66 is veruit de gevaarlijkste partij van Nederland. GroenLinks de domste.

   1. plakband

    Rammstein: Het angstaanjagende is dat deze dictators gewoon op hun gekregen post blijven, ook al verdampt D66 grotendeels na de verkiezingen. Die stinkzwammen blijven nog jaren na hun nederlaag ondemocratisch wroeten en parasiteren. En de belastingbetaler is de dupe. Aan de democratie valt nog veel te verbeteren. Dat verwacht ik niet van de huidige regering. Stemzeweg zodra het kan.
    Stem PVV of FvD.

    1. Rammstein

     Eens. En op de PVV stemmen doe ik al lange tijd.

     1. Jozias Visser

      En Wesley Graatsma steunen.

     2. Annoying Orange

      DDS schoon!

     3. Vervelling

      Ramstein steunt Wesly Benbow.

      DDS schoon!

 8. Timber

  Beste Mensen, steun aub niet de gevestigde partijen.
  PVDA/D66/SGP/VVD/CDA/SGP/CU, maar ook SP. Want een stem op SP is een stem voor Frans in Brussel!

  Stop de Europese Sovjet Unie. We willen allemaal ,meer vrijheid, minder belastingen, meer verzorging en meer salaris. Zij houden dit tegen.

  25% van het EU-budget gaat naar klimaat. Ben jij bereid 25% meer belastingen te betalen!? Kan jij uberhaup 25% van je inkomen nog missen!?

 9. Wim Vreeswijk

  Met name in de voor velen zeer emotionele toeslagenkwestie maakte Klaver een volstrekt verkeerde keuze door vóór Snel, dus de regeringscoalitie, te stemmen waardoor hij zich van eigen sociale minima achterban vervreemdde. Een en ander is te verklaren in zijn ooit geuite ministeriële ambitie in een volgende coalitie.

 10. Ego-non-solus

  Wat mij dan weer opvalt is dat de obligate referendumhaters alhier deze uitslag met bijna pathetische blijheid nu wél volledig serieus nemen.
  Ach, maar waarom ook zou ik de zot zijn blijheid moeten willen ontnemen? Daarom, prettige zondag nog!

 11. Raspoetin

  Jesse Klaver’s echte naam is: Marboetoe Ihbib Ghibi El Nederlandski.

 12. Kristalix

  Yasser Feras, de loser van de eeuw.

  Een kut marokkaan hoort in het rifgebergte, niet in Nederland.

 13. weer opnieuw

  op naar de 0 zetels met die charlatan en zijn geiten

 14. Cycle25

  Goedzo, Groen Lisis degraderen naar Groen Niks.

 15. Gerlos

  Helaas maar een zeteltje hadden er minimaal 10 moeten zijn.

 16. Michael M

  Wat schrijf je nou? Met name PvdA, D66 en Partij voor de Dieren maken hierdoor meer kans op extra kiezers die om evidente redenen overstappen van de groene golf van Klaver naar een partij met wat meer inhoud? Nu noem je 2 partijen welke nog erger zijn. Als ik dan de dommeriken onder ons zou adviseren, doe dan maar de PVDD. Hoe kom je erbij, D66 of PVDA. Het zijn allemaal psrtijkartellen.

 17. Abraham50

  Ondanks de angst, 77 zetels voor de beoogde coalitie: VVD, PvdA, CDA, GroenLinks en D66.

 18. rujoleki

  Pvda landverraders en islamlovers.

 19. Drollevanger

  Er is geen klimaatvraagstuk. Dat bestaat alleen bij de opklopmedia ende niet zelfnadenkende Linkse kiezers. Die schermen meters zeespiegelstijging terwijl de zeespiegel al decennia niet extra stijgt.
  Hier de zeespiegel stijging die ongeveer 20.000 jaar geleden begon, volgens het KNMI tussen 1901-2020, en die al eeuwen is afgezwakt naar een bijna niet waarneembaar peil. Hieronder een overzicht van de echte feiten volgens het KNMI.
  Delfzijl, 17,5 mm extra. Vlissingen21,5 mm, Harlingen14,2 mm. Den Helder 14,8 mm.
  Ook wordt het hopelijk nog wat warmer zoals ook normaal hoort in een Interglaciaal.
  In het vorige Interglaciaal, het Eemien, werd nog een aantal graden warmer dan nu.
  Toen werd het 17-18 graden, terwijl nu het gemiddelde rond 16 graden zit.
  Dus ga maar weer lekker slapen, en laat je niet verder opnaaien door paniekzaaiers.
  Hoeveel mensen zijn de laatste jaren al op een berg geklommen omdat de wereld zou vergaan. Het wordt druk op die toppen.

 20. Drollevanger

  Het is me een raadsel waarom bijna iedereen, zeker in de populistische hook alles aanneemt zonder onderzoek.
  Als bewezen via onderzoek het KNMI verklaart dat in de laatste 120 jaar de Noordzee met maar 1,5 centimeter is gestegen, terwijl daarnaast de aanslibbing van sediment in diezelfde Noordzee een veelvoud van die minieme stijging was, Vind ik het een prestatie dat onze media toch een aantal medelanders zo gek kan krijgen dat ze kapitalen willen uitgeven om op een berg te klimmen.
  Ontzettend knap van die media.
  Geef mij maar Louw de Palingboer, dan mogen jullie Groenlinks houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.