Niet overdrijven, gevolgen ‘Marokkanen’-tweet van Thierry Baudet zullen meevallen

Bij NU.nl hebben ze een politicoloog ingeschakeld die antwoord moet geven op de vraag: ‘Gooit Baudet met z’n ‘Marokkanen’-tweet z’n eigen glazen in?’ Menig politicus bleek maar wat graag bereid om die vraag te beantwoorden, maar Baudet’s glazen blijven heel.

Joost van Spanje, politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam, meent dat Baudet ‘er alles aan doet om zich te isoleren.’ De aantrekkingskracht van FvD zit wat hem betreft vooral in het idee dat het een alternatief is voor de PVV, omdat FvD niet door iedereen buitengesloten werd.

De reden voor het cordon sanitaire voor de PVV waren de ‘minder-Marokkanen’-uitspraak, het willen inperking van vrijheid van religie voor moslims en het willen ondermijnen van de rechterlijke macht. Het is niet zo moeilijk om de parallellen met de beschuldigingen te zien die nu richting FvD en Thierry Baudet worden geuit. De politicoloog haalt zelfs wetenschappelijk onderzoek aan waaruit blijkt dat een verband met extreemrechts een politieke partij geen goed doet. Toch sluit niet iedereen FvD uit, hoe kan dat?

Ik denk dat men bij de VVD en het CDA door begint te krijgen dat ze alle steun op rechts nodig hebben, maar niet terug willen komen op het cordon sanitaire voor de PVV. FvD óók uitsluiten is ze veel te link. Dat is één van de redenen waarom de situatie van FvD ook niet opgaat voor de uitkomsten van die wetenschappelijke onderzoeken.

Dat die tweet kwalijk is, moge duidelijk zijn. Baudet reageerde te snel, was te goedgelovig, reageerde te laat op de ophef, bood niet echt excuses aan en wil vooral doorgaan met “ons werk”. Maar vindt men die tweet, het ‘boreale gelul’ en deze hele waslijst aan ‘ongelukkige uitspraken’ echt zó erg? Want dat steeds oprakelen lijkt FvD maar geen stemmen te kosten. En wat is voor de FvD’er überhaupt het alternatief?

Stel nou dat die tweet wél de waarheid beschreef, dan was de ophef niet minder geweest. Het hele politiek correcte deug-apparaat was ook dan in beweging gekomen. En heel de week kon men dan bij De Volkskrant, Trouw, NRC, AD, GroenLinks, D66, Joop.nl, Vrij Nederland, NU.nl, Het Parool en half Twitter te horen krijgen dat dit ‘extreemrechts, fascistisch, nazistisch, walgelijk, beneden alle peil, intolerant, discriminerend, ophitsend, haat zaaiend, gevaarlijk, populistisch, demagogisch, onnodig en letterlijk Hitler is.

En dat sfeertje is precies waar FvD-stemmend Nederland zo klaar mee is. Want het is echt niet zo dat Baudet een leugen nodig heeft om Marokkanen in een kwaad daglicht te zetten. Daar hebben de Marokkanen hier in Nederland namelijk al veel langer last van. En dat wordt door diezelfde organisaties allemaal al jaren lang (zoals bij iedere vermeende achtergestelde groep) weer ‘verklaard’ door sociaal-economische factoren, een gebrek aan stageplaatsen, (onbewust) racisme en een algeheel gebrek aan tolerantie. En anders kan men altijd nog sjoemelen met statistiek.

Er wordt in ieder geval stérk de indruk gewekt dat men liever de discussie doodslaat (of doodzwijgt als je van de PvdA bent), dan dat men wil zien wat de FvD’er en de PVV’er aanwijzen, hoe ongelukkig zich dat soms ook uit. En om die reden slaan die politiek correcte mensen straks weer steil achterover bij het zien van de volgende verkiezingsuitslag. Dan kan Klaver z’n achterban weer in toom proberen te houden en mag Jetten uit gaan leggen hoe Nederland ‘toch niet zo progressief was al hij dacht’. Kan de SP zich voor de vijfde keer op rij afvragen waarom ze toch steeds verliezen en kijkt de PvdA ‘naar alle mogelijkheden, behalve de PVV‘. Dat wordt in ieder geval lachen!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Zweedse kok

  Quote : En heel de week kon men dan bij De Volkskrant, Trouw, NRC, AD, GroenLinks, D66, Joop.nl, Vrij Nederland, NU.nl, Het Parool en half Twitter te horen .
  .
  Gelukkig deed DDS niet mee aan het uitmelken tot de laatste druppel.

  1. Fonz

   zweetkok?

 2. Jack Flash

  Alsof de kiezer het een worst zal wezen of dit een incident is of niet.
  Thierry heeft het gewoon over een groot probleem waar media zich weer eens voor uitsloven om het er maar weer eens niet erover te hebben.

  1. JochemX

   Jack ++++

 3. Rammstein

  Het toont overduidelijk aan dat een groot deel van het electoraat totaal klaar is met het linkse politiek correcte gelul, het pamperen, het wegkijken en goedpraten.

  Net zoals de stupide aanvallen van de Democraten Trump niet deren, net zo trapt de FvD- en PVV-aanhang niet meer in het demagogisch labelen door de linkse kartelpartijen.

  Links is op zijn retour en verliest grip.

  1. Zweedse kok

   Volgens Nederlandse Teletekst
   De nieuwe premier van de deelstaat
   Thüringen,in het oosten van Duitsland,
   is alweer afgetreden.De liberaal Thomas
   Kemmerich werd gekozen,nadat de linkse
   partij Die Linke bij de verkiezingen
   vorig jaar de grootste was geworden.

   1. Fonz

    zweetkok?

   2. Blitzkrieg

    Zweet nek : Er komen nieuwe verkiezingen, als links nu ergens niet op zit te wachten dan zijn het wel nieuwe verkiezingen omdat de overwinning van rechts dan nog massaler zal zijn. Je euforie zal dus maar van korte duur zijn.

    1. Zweedse kok

     Indien u liever postings leest welke worden tegengesproken door de cijfers van verkiezingsuitslagen Blitzer, veel plezier met uw euforische gevoel van het moment

     1. Fonz

      zweet sok kock?

  2. arnoud

   ben jij nou links of rechts, ik kan er geen touw meer aan vast knopen bij jou, want eerder bij het onderwerp wilders, heb je het zo af, op Bosman.

   1. Fonz

    zweet sok?

 4. Response

  Problemen benoemen of er op zinspelen mag niet van links. Wegkijken, gedogen, pamperen, demoniseren, uitsluiten etc. mag wel, ook als ons land erdoor naar de kloten gaat. Jetten, Klaver, Rutte en consorten boeit het geen meter en laten de NL-burger als een baksteen laten vallen. Opzouten met met deze hypocriete leugenaars.

  1. Zweedse kok

   Realiseert u zich dat de door u genoemde/bedoelde politici door het Nederlandse volk democratische gekozen zijn als hun volksvertegenwoordiger ?

   1. Hendrie1963

    Hoe kan dat FvD in de provincies overal de grootste zijn maar overal buiten zijn gesloten? En ze gaan straks met de 2e kamer verkiezingen nog groter worden omdat ze overal buiten zijn gesloten. Die linkse sukkels schijten ze zich nu al in de broek en zijn in paniek en van rutte heb je geen last meer want die gaat naar de EU om daar zijn zakken te vullen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Hendrie 1963 schreef: “Hoe kan dat FvD in de provincies overal de grootste zijn maar overal buiten zijn gesloten?”

     ??? Ze zijn niet overal de grootste en worden niet uitgesloten??? En aangezien dat niet zo is heeft het electoraal geen effect.

   2. gargamel

    Dar ben ik niet zo zeker van. AFD in wil dat OESC verkiezingen in Duitsland bijwoont.

 5. Meriadoc Brandebok

  “Er wordt in ieder geval stérk de indruk gewekt dat men liever de discussie doodslaat (of doodzwijgt als je van de PvdA bent), dan dat men wil zien wat de FvD’er en de PVV’er aanwijzen, hoe ongelukkig zich dat soms ook uit.”

  Als ik voor mijzelf spreek – en ik denk ook voor vele anderen – vind ik het prima dat deze discussie wordt gevoerd. Maar waar ik doodziek van wordt is de agressieve islamofobe politiek van Wilders en het leugenachtige factfree gewauwel van Baudet. Het is echt niets beter dat de open grenzen-dogma’s van de ultra-linkse kerk.

  Xenofobie, leugenachtigheid en discriminatie is in het rechtspopulistische circuit echter normaal, waardoor de vieze politiek van de rechtspopulistische kopmannen niet meer als schokkend wordt ervaren. Maar de xenofobe opmerkingen die dagelijks over Twitter rollen zijn moreel verwerpelijk en contraproductief. Elke criticus wordt weggezet als een NSB-er of links.

  Het migratiedebat is te belangrijk om aan de flanken over te laten. Het gestook van de flanken is juist niet bevorderlijk in de discussie.

  1. Kretoloog

   Als Brandebok doodziek wordt, moet hij een dokter raadplegen. In plaats van zich op DDS te laten leeglopen. Getver, wat een stank walmt er weer af van zijn aanwezigheid hier.

  2. Fonz

   Op links zitten de xenofobe, leugenachtige en discriminerende linkspopulistische fascisten, occult fantasietje is dar het mooie voorbeeld van..hij is puur…

 6. Johnsen

  Hoop uiteindelijk dat Baudet valt, eh
  stoot. Super ezel!

  1. Fuster

   Johnsen?

 7. Fuster

  Voortaan is de overlast door Marokkaans tuig in de trein verleden tijd.

  #minder

 8. Henk Albarda

  Aangezien groen links en DDR66 zich de afgelopen 18 maanden racistisch hebben getoond en PVV en FvD niet meer doen dan met (soms verzonnen) voorbeelden de waarheid te duiden, zou het zomaar kunnen dat de komende 5 jaar in kleine stapjes de aanhang van PVV en FvD nog vergroot.
  Lastig puntje blijft dat VVD Nrd-Brabant voorwaarden aan FvD zal stellen die randje ONaanvaardbaar zullen zijn.
  Voor het goede doel (eerst doorbreken Semi-Cordon Sanitaire FvD, daarna Cordon Sanitaire PVV) zal FvD in Nrd-Brabant veel water in de wijn moeten doen.
  Duitse situatie is onvergelijkbaar, Duitsland is tijdelijk een nieuwe fascistische DDR. Toch is het voor de Duitsers hoopgevend dat ze nu gezien hebben dat het cordon sanitaire doorbroken kan worden.
  Heel erg lachen om Zweedse Kok en Meriadok Brandebok die zo duidelijk graag een communistische dictatuur willen, waarbij zij met hun grote linkse bek de eerste slachtoffers zullen zijn om afgevoerd te worden naar een werkkamp door hun linkse ‘vriendjes’…….

  1. Zweedse kok

   Quote: Duitse situatie is onvergelijkbaar,
   Quote: Duitsland is tijdelijk een nieuwe fascistische DDR.
   .
   Niemand die Hilarische Henk tegenspreekt.
   Probleempje: Hoe moeten wij dan tegen Rammpie aankijken?
   Of is de ” zwijgende meerderheid ” ervan overtuigd dat Hilarische Henk niet serieus te nemen is?
   Dat laatste is in ieder geval mijn mening, al twijfel ik geregeld aan Rammpie.

   1. Fonz

    zweet sok kokje?

    1. Kretoloog

     Iedere keer als Zweedse kak hier post, meurt het vreselijk.

     1. Zweedse kok

      Maar ingaan op een vraagstelling komt Kreetje even niet uit.
      Hij kijkt liever even een andere kant op.

     2. Fonz

      Inderdaad..

     3. Fonz

      @kretoloog die “inderdaad” was reactie op jou..

   2. Meriadoc Brandebok

    De DDR was communistisch. Een staat kan niet tegelijkertijd fascistisch en communistisch zijn. De fascisten zijn anti-communistisch, anti-bolsjewistisch en anti-links. Henk is niet in vorm vanochtend.

   3. Rammstein

    Duitsland is zeer beslist GEEN nieuwe fascistische DDR. Wel heeft Duitsland last van een uit de DDR stammende, eigenzinnige bondskanselier die in haar nadagen zit en door vrijwel de hele media uitgekakt wordt. Iedereen zal blij zijn als ze over een tijdje verdwenen is en de geschiedenis zal niet positief over haar oordelen. Ook haar beoogde opvolger, Anne Kramp Karrenbauer ligt niet goed bij het grote publiek en de media. Het CDU/CSU loopt gestaag terug bij elke verkiezingsuitslag en in de huidige peilingen. En het AfD groeit in elke deelstaat als kool. Reden? De AfD-kiezers zijn de immigratie en het gebrek aan integratie spuugzat. Net als in Nederland: zie de enquete daarover van vandaag in de Televaag.

    1. Zweedse kok

     Quote Henk: Duitsland is tijdelijk een nieuwe fascistische DDR.
     Quote Rammpie: Duitsland is zeer beslist GEEN nieuwe fascistische DDR.
     .
     Heeft iemand Fikkie gezien?

  2. Shadow1100

   Eerst haalden ze staatsongewillige figuren op.
   Maar ja, ik ben niet staatsongewillig…
   En toen haalden ze politieke tegenstanders op.
   Maar ja ik ben geen politiek tegenstander…
   En toen haalden ze Joden op.
   Maar ja, ik ben geen Jood…
   En toen haalden ze homoseksuelen op.
   Maar ja, ik ben geen homoseksueel…
   En toen haalden ze zigeuners op.
   Maar ja, ik ben geen zigeuner…
   En toen….. haalden ze mij op.
   Ohoo….en niemand deed of zei iets………….

   1. Rosasolis

    @Shadow. Goed geschreven, en wat triest. Ik heb een vriendin die afkomstig is van een Roma (zigeuner) familie, die jarenlang in onze dorp hebben gewoond en gewerkt. De hele Roma bevolking werd weggevoerd naar een concentratie kamp. Mijn vriendin is de enige overlevende van deze groep Roma’s uit de kop van Noord-Holland. Zij was een baby van enkele maanden oud, toen haar moeder haar aan de buurvrouw gaaf,
    kort voordat de familie op transpoort werd gezet.

 9. Veteraan

  Grappig dat een bericht over vermeende toestanden in een trein met Marokkanen zo’n ophef maakt. En al die echte toestanden dan met Marokkanen ?
  Tientallen ‘incidenten’ per dag in Nederland en daar gaat de aandacht nooit naar toe, vandaar dat het elk jaar erger wordt want de zweer wordt groter en pleisters helpen niet.
  Wat een kutvolk is het en dat mag steeds meer gezegd worden.
  Jammer voor die minderheid onder Marokkanen die het wel goed doet maar genoeg daarover, het is een minderheid en de meerderheid is dus ROT.

  1. Zweedse kok

   Quote : Tientallen ‘incidenten’ per dag in Nederland en daar gaat de aandacht nooit naar toe,
   .
   Is het dan niet verstandiger om een tweet over een echt incident te plaatsen dan er een uit de dikke duim te halen?

   1. Fonz

    “Is het dan niet verstandiger om een tweet over een echt incident te plaatsen dan er een uit de dikke duim te halen?”

    1 tweet? je kunt er tientallen per dag plaatsen, kijk opsporingverzocht eens zweet kokje

    1. Zweedse kok

     Lugar & Co ziet dus ook geen noodzaak om een incident te verzinnen.
     Genoeg echte incidenten voorradig.
     Misschien heeft Baudet dan een tekort aan lieve, dierbare, betrouwbare vriendinnen. Dat zou alles verklaren.

     1. Fonz

      Nedermoslim zweets sok kokje doet echte incidenten mbt Marokkanen af als uit de duim gezogen..

 10. Piet51

  FvD wordt inderdaad niet buitengesloten. Sterker nog, er wordt in de Brabantse Staten een poging tot samenwerken gedaan. Of dat nu wel of niet lukt, is minder interessant dan de constatering dat het wordt geprobeerd.

  Dan is Merkel gelukkig een stuk principiëler. Het CDU sloot eerder elke vorm van samenwerking met of steun van/door het AfD uit. Ze willen niets met die partij te maken hebben. Nu het er toch van leek te komen greep Merkel onmiddellijk in en was de toenadering binnen een dag voorbij. Die duidelijkheid zou ik hier ook wensen. FvD en AfD horen tenslotte tot dezelfde familie van rechtse partijen. Het AfD was tot voor kort net als het FvD lid van de ECR-fractie.

  Het is prima, dat het FvD (en ook de PVV) bestaat, maar dat hoeft andere partijen niet te verplichten tot samenwerking als er levensvatbare alternatieven zijn. Als die er niet meer zijn is Nederland heel ver heen en zullen helaas andere oplossingen onderzocht moeten worden of FvD en PVV moeten het met z’n tweeën proberen te redden. Maar daarvoor is eerst nog een heel grote groei nodig.

 11. Bolkestein

  Na al die dagen dat ik nu al aanhoor en -zie hoe heel die politiek correcte goegemeente het grote feest van meehuilen met de Marokkanen viert vraag ik me af hoeveel ellende die Marokkanen alweer op hun kerfstok bijgeschreven hebben. Want die ellende verdwijnt niet met hun grote feest van meehuilen. En dan zijn er helaas weer veel slachtoffers bijgeschreven.

  Zo’n zes jaar huilden ze dagenlang om “minder minder minder” en ze dachten een goede vangst te hebben gedaan. De premier Mark Rutte deed ook nog een duit in het zakje wat betreft meehuilen met de Marokkanen.

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=2gUPyAXBfQM

  Groen Links ging zelfs over tot een grote partij t-shirts met als opschrift “Ik ben een Marokkaan” afdrukken en droeg deze in hun optocht der idioten.

  h**ps://denhaag.groenlinks.nl/sites/groenlinks.nl/files/styles/medium/public/newsarticle/photo/0IMG_3712.JPG

  Negen dagen lang was het groot feest van meehuilen. En toen werd deze grote partij t-shirts onverkoopbaar, want toen vond er een zeer gewelddadige, gewapende overval op een juweliersechtpaar in Deurne plaats. Godzijdank kon de vrouw van het echtpaar voor haar man die in levensgevaar was en doodsangsten had uit te staan levensreddend handelen. In plaats van weer nieuwe slachtoffers hadden we godzijdank twee recidiverende gewelddadige, gewapende overvallers minder minder minder: Twee doden bij gewapende overval op juwelier Goldies in Deurne > h**ps://www.omroepbrabant.nl/nieuws/173764/Twee-doden-bij-gewapende-overval-op-juwelier-Goldies-in-Deurne En het meehuilen met de Marokkanen hield abrupt op en niemand droeg nog een t-shirt met als opschrift “Ik ben Marokkaan”. Nederland was back to reality.

  Over back to reality gesproken: Me dunkt dat vrouwen lastig vallen een hardnekkig verschijnsel is in Amsterdam. Ongeveer de helft van de meisjes en vrouwen valt hier jaarlijks aan tgen prooi. Het laat zich raden wie onder de daders weer oververtegenwoordigd zijn. Willen we meer of willen we minder seksuele intimidatie van en geweld tegen meisjes en vrouwen? Willen we meer of willen we minder M********n?

  Burgemeester Halsema: grote zorgen om hun veiligheid

  Helft Amsterdamse vrouwen op straat geïntimideerd

  Door MIKE MULLER
  04 feb. 2020 in BINNENLAND

  AMSTERDAM – Het stadsbestuur van Amsterdam maakt zich grote zorgen over de veiligheid van meisjes en vrouwen in Amsterdam. Volgens burgemeester Halsema krijgen meisjes en jonge vrouwen in toenemende mate te maken met seksuele intimidatie of geweld. Ze kondigt daarom maatregelen aan.

  Uit onderzoek blijkt dat 51 procent van de vrouwen in Amsterdam te maken heeft gehad met straatintimidatie. Voor de leeftijd 15 tot 34 jaar is dat percentage zelfs 81 procent. Vooral rond het Centraal Station, bij de Wallen, rond het Leidseplein, de Bijlmer, de Jan Evertsenstraat en het Mercatorplein zijn plekken waar veel meldingen vandaan komen. Ook online is een grote toename van seksuele intimidatie en geweld waarneembaar.

  Halsema stelt dat voor een kleinere groep meiden en vrouwen de situatie in Amsterdam „werkelijk alarmerend en haast uitzichtloos is door een negatieve spiraal van misbruik en geweld, soms uitgestrekt over meerdere generaties.” De meest onveilige plek voor vrouwen is thuis, veel daders zijn (ex-)partners of familieleden. Zo steeg in Amsterdam het aantal geregistreerde geweldsincidenten in de huiselijke sfeer met 7 procent: van 6183 in 2017 naar 6608 in 2018.

  Grotere aangiftebereidheid creëren
  Voor Halsema zijn de cijfers reden om een campagne te starten die gericht is op slachtoffers van seksuele intimidatie en geweld, op straat of online. Doel is onder andere om meer aangiftebereidheid te creëren, zodat politie en OM onderzoek kunnen doen. Ook wordt een persoonsgerichte aanpak opgestart voor meiden die meervoudig slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld.

  Daarnaast gaat Halsema in gesprek met de hotel-, restaurant- en nachtclubbranche omdat personeel vermoedelijk praktijken van ronselen, intimidatie en misbruik zien. „Meestal rekent men melding hiervan niet tot de verantwoordelijkheden.”

  Zoeken naar veilige plekken
  Voor slachtoffers wordt bovendien gezocht naar veilige plekken om te wonen en opgevangen te worden, soms zelfs buiten de stad. Ook worden hulpverleners aangezet tot een andere werkwijze. „Hulpverleners en ouders hebben dikwijls weinig grip en er lijkt ook sprake van professioneel onvermogen, waarbij de problemen onvoldoende worden onderkend of instanties langs elkaar heen werken”, zo stelt de burgemeester. Daarnaast zal het bestaande gebiedsverbod dat de burgemeester op dit moment al oplegt aan notoire overlastplegers ook worden ingezet voor personen die hinderlijk rondhangen in de buurt van een opvanghuis voor kwetsbare meisjes, of die op straat aantoonbaar seksueel opdringerig zijn.

  “Hulpverleners en ouders hebben dikwijls weinig grip”
  Oorzaken van seksuele intimidatie en geweld zijn net als de situaties waarin de slachtoffers verkeren divers, schrijft Halsema. Naast ’klassieke patronen van machtsongelijkheid, gebaseerd op traditie of fysieke kracht’, worden ook in Amsterdam „reactionaire opvattingen over de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen nieuw leven ingeblazen.”

  Ze verwijst daarbij naar een studie waarin beschreven wordt hoe in ’opkomende religieus fundamentalistische en seculiere extreemrechtse bewegingen de haat tegen, en de intimidatie van vrouwen worden gevoed en gerechtvaardigd’. „Onder het mom van een herstel van traditionele rolpatronen, waarbij vrouwen ondergeschikt dienen te zijn aan de eisen en wensen van mannen, wordt het ’nee’ van een vrouw openlijk betwijfeld of genegeerd. Met de aanwezigheid van religieuze fundamentalisten in onze (lokale) samenleving is zelfs sprake van de herintrede van eeuwenoude en verboden verschijnselen zoals gedwongen huwelijken en vrouwenbesnijdenis.”

  ’Hand in hand lopen kan gevaarlijk zijn’
  Halsema schrijft dat bijna iedere Amsterdamse vrouw zich weleens onveilig heeft gevoeld, of dat nu in de openbare ruimte of het privédomein is. „Hetzelfde geldt voor LHBTQI+’ers. Hand in hand lopen kan riskant zijn. Alleen door jezelf te zijn, kunnen je veiligheid en lichamelijke integriteit op het spel komen te staan. Niet alleen op straat, ook achter gesloten deuren, in huizen, hotels en scholen zijn de veiligheid en de vrijheid van een deel van de Amsterdammers lang niet altijd gewaarborgd. Dit is niet alleen verdrietig, het is ook onacceptabel.”

  Eerder voerde Amsterdam al een verbod op straatintimidatie in, maar daarop wordt in de hoofdstad niet gehandhaafd omdat het gerechtshof in Den Haag eerder bepaalde dat de soortgelijke Rotterdamse bepaling niet rechtsgeldig is. Volgens de rechters kan een dergelijk verbod alleen door de Tweede en Eerste Kamer worden ingevoerd.

  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/204421787/helft-amsterdamse-vrouwen-op-straat-geintimideerd

 12. Drollevanger

  Is hier iemand die na een bericht over een overval in een trein door 4 pseudo-controleurs, niet meteen denkt aan Marokkanen?
  Niet liegen!!
  De Marokkanen hebben het er zelf naar gemaakt. Zie opsporing verzocht.

 13. Piet51

  @Tman
  “Rutte3 smijt met duizenden miljarden” Maar wat heb je liever?:
  * Een regering die luistert naar wat de wetenschap wereldwijd bijna (maar helaas niet 100%) heeft bewezen v.w.b. de opwarming van de aarde en de effecten die dat heeft voor de mensheid. En vervolgens dure maatregelen bedenkt om de schade zoveel mogelijk te beperken, zich niet laat afschrikken door de kritiek van sceptici?

  Of:
  * Een regering die zijn oren laat hangen naar de uitspraken van ondeskundigen, hoewel door weinig terzake kundige wetenschappers ondersteund, die de opwarming weliswaar bevestigen maar de effecten ervan ontkennen. Een regering die de mogelijkheid voor de mensheid om het tij te keren onbenut wil laten, zonder ook maar enig idee te hebben hoeveel schade deze inactiviteit in de toekomst zal teweeg brengen, financieel, maar vooral ook qua kwaliteit van leven voor mens, dier en plant.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.