Ongelooflijk! Amsterdam is links subsidieparadijs aan de Amstel: ‘steeds meer subsidies gaan naar illegalen’

Illegalen en uitgeprocedeerden kunnen maar beter massaal vertrekken naar Amsterdam, onze hoofdstad biedt ze namelijk alles aan! Van yogalessen tot lessen in mindfulness en toekomstoriëntatie. De gemeente Amsterdam heeft diep in de portemonnee getast voor deze ‘nuttige’ activiteiten. De subsidies zijn alleen maar hoger geworden, en de belastingbetaler draait hier voor op.

In heel 2019 ging er zo’n 9 miljoen subsidie naar verenigingen voor het begeleiden of vermaken van illegalen. Nu blijkt dat alleen al in de eerste zes weken van 2020 er zo’n 7 miljoen beschikbaar is gesteld. Een ongekend hoge stijger uiteraard, die maar moeilijk te verklaren valt.

De rechtse partijen hebben geen goed woord over voor deze uitgaven!

„Dit college heeft geen geld voor mantelzorgers of daklozen. Maar trekt wel miljoenen uit voor yogalessen en andere hobby’s voor illegale asielzoekers van wie de rechter heeft gezegd dat ze niet in Nederland kunnen blijven”,

Naast de VVD-fractie in Amsterdam vindt ook Annabel Nanninga het onbegrijpelijk dat er zo wordt gesmeten met geld. Zonder dat er iemand verantwoording hoeft af te leggen.

„GroenLinks-wethouder Groot Wassink veel succes met het uitleggen van gratis yoga voor wetsovertreders, terwijl de jeugdzorg in kritieke toestand verkeert, de kades instorten en de hardwerkende belastingbetaler steeds meer in de knel raakt. Dit is geen liefdadigheid meer.”

Hier maakt Nanninga een sterk punt, dit is geen liefdadigheid meer. Dit is gewoon enorm veel geldverspilling, want een flink deel van dit geld kan ook worden geïnvesteerd in de stad zelf. Waardoor iedereen ervan kan profiteren. Maar nee hoor, niet in Amsterdam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Kretoloog

  En nog steeds zijn er mensen, ook hier op DDS (hoi Beukman, Brandebok, Mezzadra) die Halsema een fantastisch goede burgemeester vinden.

  1. Bijenzwerm

   @kretoloog mag ik u er aan herinneren dat het geen mensen zijn, maar slechts 1 persoon.
   Deze persoon word betaald en of heeft ernstige psychische problemen, dat laatste zeer zeker.
   Meneertje groot wassink van groen links, is een eerste klas debiel, die totaal niet met zijn beide benen op de grond, tussen het volk leeft.
   Maar hij is niet de enige daar.
   De gemeentelijke schuld loopt daar lekker verder op in A’dam.
   Wat mij bertefd komt het fvd met pvv aan de macht en houd mevrouw ollongren zich aan haar woord over Adam.

 2. Toverkol

  Treurig…. intens treurig…. Een klassiek voorbeeld hoe links voor nog meer polarisatie zorgt, en hoe iedereen maar blijft wegkijken…..

 3. Hendrie1963

  Amsterdam heeft zelf voor GroenLinks gekozen. En Halsema is helemaal doorgedraaid. Wat een idioot.

  1. Pieter Vroonland

   De studenten die hier tijdelijk wonen hebben voor GL gekozen oftewel voor Jesse Klaverat.

 4. claus

  Wie hebben ook alweer de A’damse stadsraad gekozen?
  Dat waren toch de nu dikke tranen huilende klagers, niet dan?
  Volgende keer beter kiezen!

 5. rexm

  Het gaat steeds slechter in Amsterdam, Alleee, vooruit achter uit.

 6. Rud56

  Onder het PvdA-bewind met al hun ‘oh zo goede burgemeesters’ was Amsterdam al een verziekte dwaze stad, mede doordat hun toedoen de islam en de idiote SS met haar waanideeen en gevolg ook hier een plek hebben gekregen, maar nu met dat toegevoegde GL is dat Amsterdam geheel verloren!

  Neen, dan die Annabel, de enige correcte en verstandige politica daar, die als enige lichtpunt zich tussen die debielen van B1, GL, DENK, D66, PvdA, SP staande houdt!

 7. Jack Flash

  Ongelooflijk.
  Ik dacht dat ze daar financiële problemen hadden.

 8. Duckday

  En ze blijven op die partijen stemmen. WAt vreemd is de regering steld wetten op die niet gehandhaaft worden.WAAROM GRIJP DE STAAT (REGERING) NIET IN!!!
  DE Raadsleden en de burgemeester heeft gewoon lak aan de regering.
  Waarom komen de mensen niet in opstand dat er zo veel belasting geld wordt misbruikt.
  De gemeente raad verhoogt steeds alle tarieven en geven uitgeprocideerde geluks zoekers allerlei voordelen die de gewone man niet krijgt WAAROM WORDEN DIE WAAN voorstellingen niet aangepakt en doet de media niks en kijkt ook de andere kant op

  STEM GEWOON PVV of FvD daarna nl Exit uit de EU en EURO

  1. Bullshit16

   Duck
   Waarom?simpel wonen er nog wel Nederlanders in Amsterdam het zullen er niet veel meer zijn dus daarom.in daarom stemmen ze massaal op groen links in d66 gratis geld in ja wie wil dat nu niet
   Stem fvd of PVV uit de eu

 9. Vliegenvanger

  Wie o wie gaat Amsterdam redden van een ge

 10. Vliegenvanger

  Wie o wie gaat Amsterdam redden van een gemeenteraad die Nederlandse wetten negeert?
  Belasting geld verkwanseld aan mensen die geen stuiver opleveren voor de maatschappij. Waar de werkende Nederlandse belastingbetaler hard voor moet werken, terwijl zij alles in hun schoot geworpen krijgen. Amsterdam is ziek, Amsterdam gaat ten onder aan wegkijkende groen linkse juppen. Die schijt hebben aan Nederlandse wetten, laat staan aan Nederlandse mensen.
  Heel die linkse geldverslindende bende moet bij de volgende verkiezingen met de grond gelijk worden.

 11. Jannes46

  Nog meer subsidies voor de islamisering. Kinderbijslag, kindertoeslag, bijstand, huursubsidie, gratis Miele, etc. etc. etc. zijn blijkbaar nog niet genoeg.
  En die yoga-lessen etc. worden – tegen een riante vergoeding – natuurlijk gegeven door vriendjes en vriendinnetjes van de Groene Khmer dan wel bureautjes waar voormalige gemeenteraadsleden de scepter zwaaien.

  1. Politiek Profeet

   Lekker laten afrotten dat allachastan aan de amstel.
   Het implodeerd daar vanzelf eens.

 12. Ralnov

  Amsterdam…straks alleen nog maar een bolwerk van allochtonen en illegalen. Dat al het werkvolk daar nog niet is gaan lopen is mij een raadsel…

  1. Stiek

   @Ralnov: Dat klopt, slechts 34% van de Amsterdamse inwoners is van Westerse afkomst.

   allecijfers.nl/gemeente/amsterdam/

 13. RvdBe

  Annabel Nanninga moet zich toch ook dagelijks wanen in 1 of ander zwakzinnigengesticht.

 14. Ned

  Amsterdam moet worden hervormd, qua bestuur en qua sociale structuur. Waarom kiezen de meeste Amsterdammers voor een links bestuur? Omdat het aantal inwoners van Amsterdam voor de meerderheid uit allochtonen bestaat, die het wel fijn vinden dat ze worden voorgetrokken op de autochtonen. Van mij hoeft het ook niet meer de hoofdstad te zijn hoor, laten we die titel weer teruggeven aan Den Haag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.