Coronavirus – Situatie Italië heftiger met de dag, sterftecijfer nu 7,2 procent: +250 doden, +2547 besmettingen

De situatie met betrekking tot het coronavirus in Italië escaleert. Met +2547 nieuwe besmettingen en +250 nieuwe doden dendert deze coronatrein niet alleen onverminderd voort, hij versnelt zelfs! Italië heeft nu in totaal 17.660 besmettingen en 1.266 doden geconstateerd. 

Vijf dagen geleden braken ze al records met 1.500 nieuwe besmettingen en 133 doden in 24 uur. Drie dagen geleden registreerden ze ‘maar’ 977 nieuwe besmettingen én 168 doden, opnieuw een record. Ze zouden zo’n 73.000 tests hebben uitgevoerd (sinds gisteren).

Om een beetje een beeld te geven van waarom het daar zó hard (en dus steeds harder) misgaat: Italië heeft ongeveer 5.000 bedden voor de intensive care, waarvan 1.800 in Lombardije en Venetië. Met een beetje improviseren zouden ze daar 50 procent meer aan toe kunnen voegen. Ze zitten dus al aan hun limiet door 14.955 active cases: mensen die nog in behandeling zijn.

De burgemeester van Castiglione d’Adda, een stadje van 5.000 in het epicentrum van Lombardije, had slechts één dokter beschikbaar voor honderd coronapatiënten. Drie andere doktoren waren zelf ziek of in quarantaine.

Dat bij elkaar heeft het effect dat véél mensen die acute hulp nodig hebben, in de wachtrij komen te staan tussen andere mensen die de hulp net zo hard nodig hebben. Zij die eindelijk aan de beurt zijn, worden geholpen door hulpverleners die misschien al wel een dag of twee wakker (en non-stop aan het werk) zijn. Dit is, zonder overdrijven, een regelrecht horrorscenario.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ritter

  Europa is nu de EPICENTER van het coronavirus.

  De WHO waarschuwt dat het continent meer dagelijkse gevallen heeft dan China tijdens de hoogte van zijn uitbraak.

  1. Politiek Profeet

   1200 geregistreerd….mwahhh, verdrievoudig dit aantal gerust en je zit nog aan een ondergrens….

  2. van Urk

   Tussen China en Europa zit een aardig strook grond tussen. Dus hoe is het mogelijk dat Europa in vergelijking met buurlanden van China, Australie en de VS inderdaad een EPICENTER geworden is! Nou heel simpel..Een gewaarschuwd globalist dat de grenzen openlaat voor de halve wereld telt namelijk niet voor twee.

   1. Potsdam

    Ter overdenking:

    Is er iemand bij u ziek? Laat hij dan de oudsten der gemeente tot zich roepen, opdat zij over hem een gebed uitspreken en hem met olie zalven in de naam des Heren. En het gelovige gebed zal de lijder gezond maken, en de Here zal hem oprichten. En als hij zonden heeft gedaan, zal hem vergiffenis geschonken worden.

    1. Rammstein

     Potsdam, vergeet de preventieve behandeling niet met bloedzuigers en de nabehandeling met gemalen mestkevers en maden.

     O ja, en een X op de voordeur geschilderd met varkensbloed gedoopt in gekookte kippenstront. Het helpt, geloof Me.

    2. Brenda Welsh

     In de hoog zomer, met een hittegolf van 40° en meer, zou deze situatie ongekend zijn. Hopelijk tegen die tijd is alles achter de rug en kunnen de hamstervoorraden van de burger naar de voedselbanken. De lege schappen van de supers liggen weer afgeladen. Er gaan ook meer ouderen dood door de hitte. En weer meer verkeersdoden door roekeloos macho rijgedrag…

     1. 777

      Eeuwig gebande!

   2. ikweetwatikwil

    Mee eens van Urk. Het zelfde dacht ik ook.

  3. Appelstroop

   China heeft dit virus 2 maanden verzwegen, klokkenluiders opgeruimt en de hele wereld laten lijden, ipv China alleen. Alles om schade aan de communistische partij te beperken.
   Dit gaat nog wel een staartje krijgen.

 2. fusilier

  Potsdam. Jij bent een zieke geest.

  1. Politiek Profeet

   Nee fusilier, deze potsdam is een ambtenaartje van gristenunierattenbende pinokkio…dus gewoon laten l@llen en negeren….

 3. Pjotr Stolypin

  Misleidend zijn die koppen wel op deze website. Men zou veronderstellen 7,2 % van de bevolking.

 4. Lambieck

  Dit is regelrechte onzin en dat moet hij zelf ook wel weten.
  .
  Nederland heeft gelukkig nog de virologen van DDS om ons van de enige juiste informatie te voorzien.

 5. Veteraan

  Tja, lastig hé zo’n virus.
  Vaak denk ik wel dat het sterftecijfer veel te laag is met 8 miljard mensen op deze aardkloot, al die oorlogen, de islam die alles wil overnemen, alle hongersnood, het IQ wat overal achteruit holt net als normen en waarden, miljarden gelukszoekers [of al hier of onderweg].
  Dus ook al klinkt dit cru, het mag wel een onsje meer.
  We hebben nu geen last van wat mensen die overlijden [ook al zouden dit een paar miljoen worden], we hebben last van paniek en economieën die in elkaar storten en dat leiders van landen allemaal de macht willen. Zie onze vriend Erdogan als voorbeeld en hoe alle Arabische landen het beste met ons voor hebben.
  Er komt nog meer oorlog en dus ziektes, laat het maar wat sneller gaan wat mij betreft.

  Als ik toch eens mocht beslissen wie er mocht blijven leven en wie niet.
  Wat zou het dan goed gaan met NL.
  En we hadden dan ook geen laffe Linkse Trollen meer.
  En Jetten en Klaver hoorde je dan ook niet meer.
  Rechts moet NL redden maar ik vrees dat het Linkse Virus te wijd verspreid is.

 6. fusilier

  Marc van Ranst, viroloog ,gewoon hoogleraar virologie ,epidemologie en bioinformatica in Leuven en professor aan de faculteit genees kunde,heeft genoeg gewaarschuwd. Op dit niveau kan het voor iedereen fout aflopen,jong en oud .

 7. J.Rademaker

  voor de gek houden kun je sommige mensen voor enige tijd, je kunt niet alle mensen voor lange tijd voor de gek houden.

 8. Bes Tolen

  De reden waarom het juist in Noord Italië zo uit de hand loopt, wordt niet genoemd. Dat acht ik helemaal fout. Het kan zijn dat de oorzaak een specifieke reden heeft die te lijf moet worden gegaan. Ook elders en ook in geval van andere epidemische ziektes. Aan die kennis ontbreekt het blijkbaar of is het eenvoudig een kwestie van willen verzwijgen, met name om politiek correcte reden. Dat is namelijk eerder in geval van ernstige epidemie gebeurt. Bijvoorbeeld in Engeland maar ook in Nederland. Nota bene toen was Noord Brabant al ernstig de klos. Dat onderwerp is naar ik meen ten onrechte nooit voldoende uitgediept en juist behandeld. Dat is bedreigend omdat de politiek al enkele tientallen jaren verstek laat gaan. Vanwege de globalisering. Maar wel de bevolking er aan wagen. Waar blijft de nodige primaire informatie?

 9. Wim Vreeswijk

  Ik heb ooit op de lagere School gezeten en m.i. is 250 op 2.547 besmettingen 10% en geen 7,2% !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.