shutterstock 666030916

Ouders nemen heft in eigen handen: 'Twintig procent van de kinderen was vrijdag al niet meer op school'

Geen categoriemrt 15 2020, 13:00
Sommige ouders moesten helemaal niks hebben van het besluit van het Kabinet om de scholen gewoon open te laten. Zij haalden hun kinderen direct van school af, zo blijkt uit peilingen onder schoolleiders. Ongeacht het resultaat van het crisisberaad van vanmiddag zullen ouders hun kinderen toch wel van school halen. Want als de overheid geen maatregelen neemt, dan doen ouders dat wel!
Uit een steekproef van het AVS, Algemene Vereniging Schoolleiders, bleek dat afgelopen vrijdag klassen nog maar halfvol zaten. Ook bleef zo'n 10 procent van de docenten ook al thuis. Dit krijg je dus als de overheid geen duidelijkheid schept, mensen gaan zelf bepalen wat zij het meest verstandig achten. Overal binnen de EU sluiten scholen hun deuren, maar in Nederland moeten scholen tot op heden op blijven. Niet gek dat leraren en leerlingen hier maling aan hebben.
Bijna 70 procent van de schoolleiders overwoog om vrijdag al de deuren te sluiten, maar door gemaakte afspraken van bonden en sectorraden besloten veel schoolleiders om uiteindelijk toch nog even open te blijven.
Veel scholen hebben al laten weten dat ze hun eigen plannen maken, ongeacht wat de overheid zal adviseren of opleggen.
De chaos lijkt compleet in Nederland. Het Kabinet komt niet daadkrachtig genoeg over, waardoor je dit soort taferelen krijgt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten