RIVM meldt 120 nieuwe doden. Aantal positief geteste personen neemt af

Het RIVM kwam zojuist met de nieuwe dagcijfers. Het RIVM test gelukkig steeds meer, en het is daarom positief om te zien dat het dagelijks aantal positief geteste mensen afneemt. Toch blijft het dodenaantal boven de 100 vandaag. 


Steeds minder mensen worden positief getest, terwijl het RIVM nu sinds enkele weken steeds meer test. Dit kan als positief worden gezien, zeker met het oog op het langzaam ‘herstarten’ van de economie.

Het enige zorgwekkende getal blijft het aantal doden, het is te hopen dat we daar de komende weken ook een daling in gaan zien.

Het zuiden van Nederland blijft een puntje van aandacht, het aantal IC opnames – en de bezettingsgraad van de IC’s – blijft immens hoog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. CLoVis

  ‘Aantal positief geteste personen neemt af.’

  Blijft er natuurlijk wel het gebrek aan de cijfers
  van aantal positieve en het aantal positief geteste personen.

  1. Vraagtekentje

   Het enige waar geen gebrek aan is, dat is het gegoochel met de cijfers. Nog nooit in mijn leven heb ik een dagelijkse body-count voorgeschoteld gekregen, bij geen ene griep. komt mijn strot uit, RIVM houd ons bang en overheid houd ons binnen en arm.

   1. lotje

    Helemaal mee eens. Bedriegers zijn het. Totdat de bom barst en iedereen de straat op gaat. Iedere keer als Rutte een toespraak gaat houden dan komt de RIVM met een verhoging van het aantal doden. Met de cijfers van het stikstof was het al bedrog. Rutte stond erbij en keek ernaar.

  2. fisufisu

   Logisch dat dit afneemt komt ook omdat hééééél mensen geen corona hebben, het is sws een hype, mensen gaan mij zelfs beperken in mijn bewegingsvrijheid…

 2. Kretoloog

  In België wordt iedere overledene boven de 60 geregistreerd als Corona-dode. Dat is hoogstwaarschijnlijk maar in 50% van de doden het geval. Maar goed, België heeft dan ook het hoogst aantal overledenen aan doden per miljoen inwoners. Chapeau!

  1. Kretoloog

   Laatste zin: “…overledenen aan Corona…”

  2. Piet51

   @Kretoloog
   In België werden ook de overleden ouderen in rusthuizen die corona-symptomen vertoonden (dus niet elke overleden oudere) meegeteld. Dat wilden ze afschaffen. Of dat al gebeurd is, weet ik niet.
   In Nederland houdt men sinds kort ook bij welke overledenen door huisartsen worden beschouwd als corona-patiënten, ook als dat niet met een test is aangetoond.

   1. Alfred Bentinck

    Ook met deze correctie staat vast dat Nederland het ‘beter’ heeft gedaan dan België. De ironie wil dat België aanvankelijk scherpe kritiek uitte op het Nederlandse beleid dat met onverantwoordelijk achtte.

 3. CLoVis

  Maar zonder het beleid van ruttekop
  zouden er natuurlijk honderdduizenden zijn overleden

  zegt men.

  1. Alfred Bentinck

   Dat is inderdaad aannemelijk.

   1. CLoVis

    @lamlul

    ‘Men’ voelt zich aangesproken;
    ‘aannemelijk’ is geen bewijs, enkel een mening.

    En doe iedereen hier eens een plezier;
    vertel eens over de feiten waar niemand -behalve jij- weet van heeft?

  2. fisufisu

   De kans is aannemelijk zeer groot dat er minder doden waren gevallen als iemand anders beleid had gevoerd…

   1. fisufisu

    h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/groningse-microbioloog-alex-friedrich-als-regering-ons-beleid-had-geadopteerd-waren-er-veel-minder-mensen-overleden/

 4. fisufisu

  Weet je wat ze even moeten doen, ze moeten eens even lekker stoppen met het structureel via de media vertellen hoeveel mensen er overlijden, sinds wanneer doen ze dat? en waarom zouden ze dit toch blijven doen? een stel paniekzaaiers zijn het.

 5. Lugor

  Het RIVM test gelukkig steeds meer, en het is daarom positief om te zien dat het dagelijks aantal positief geteste mensen afneemt.

  Logica volgens Bartjens.

  1. CLoVis

   @lamlul

   Waar zit jouw begrip van logica?
   In je reet soms?

   Of ben je gewoon te stom om een zin van meer dan drie woorden te begrijpen?

   1. Alfred Bentinck

    Niet zo schelden, Klootviool.

    🤪

    1. CLoVis

     @lamlul

     Je bent dus te stom;
     kijk, dit is een logische conclusie.

     1. Alfred Bentinck

      Jouw intelligentie viel al eerder op, Clovis.

      Respect!

  2. Rammstein

   Twee keer het woord ‘positief’ achter elkaar in 1 zin – ja, dan raakt kokkie natuurlijk de kluts kwijt. Als dyslecticus heeft hij het al zo moeilijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.