Even lachen! Totaal nutteloos FVD-statenlid stapt over naar hilarische hobbyclub van Henk Otten

Zo, zo, nou, nou. Wat had Henkie Otten — of zoals ik hem liever noem: Henkie nett0 omdat hij een greep heeft gedaan uit de partijkas van FVD heeft gedaan ter waarde van 50.000 euro; een bedrag dat hij gedwongen terug heeft betaald — het geweldig vandaag. Hij mocht namelijk aankondigen dat het Overijsselse FVD-statenlid Chillion Snoek de overstap heeft gemaakt naar GO.  

Oh ja, hij was dolblij, zéker omdat Snoek heeft laten zegt dat hij de beslissing heeft gemaakt om FVD te verlaten vanwege de privé berichten op WhatsApp tussen JFVD-leden die onlangs publiek werden gemaakt. Natuurlijk heeft de partijleiding van FVD daar verder niets mee te maken — het gaat om de jongerenorganisatie — maar hé, het bekt wel lekker. Zeker als je weet dat de mainstream media er maar wat graag mee aan de haal gaan om FVD zwart te maken.

Helaas voor Otten en Snoek zijn er een paar problemen: Snoek is een totaal nutteloos statenlid. In totaal heeft hij slechts vijf maal het woord gevoerd, waarvan één maal omdat hij de eed moest afleggen. Zijn maiden speech heeft hij zelfs nog niet eens gegeven. Het is bijna niet mogelijk om nóg nuttelozer te zijn als statenlid.

En dat is niet alles. Snoek heeft al vaker gezegd tegen zijn fractiegenoten in Overijssel dat hij erover dacht om zich af te splitsen. Dit was niet “de druppel,” het was een voorwendsel. Dat wordt al helemaal duidelijk als je ziet hoe zijn fractie reageert op a) zijn vertrek en b) de WhatsApp-berichtjes van JFVD’ers.

“Wij betreuren met hem dat de apps uit 2017 die daarop wijzen, blijk geven van antisemitisme onder leden binnen de JFVD,” aldus de Overijsselse fractie. “Wij vinden dat onaanvaardbaar en wij verwachten strenge maatregelen van het bestuur aansluitend op het ingestelde onderzoek.” Daarin hebben ze natuurlijk helemaal gelijk. Als uit onderzoek blijkt dat een aantal van die JFVD’ers echt antisemitisch zijn moeten ze eruit worden gegooid. Het bestuur van de partij heeft ook al duidelijk gemaakt dat dit tot de mogelijkheden behoort, zo’n harde maatregel. Maar, gaat de fractie verder, het is “bijzonder dat Snoek de uitkomst van het onderzoek en de maatregelen niet heeft afgewacht.”

Natuurlijk is dat helemaal niet bijzonder: hij wachtte op een excuus om zich officieel bij de non-partij van Otten te voegen. Dat excuus werd hem nu gegeven en dus vertrok hij nu; met gratis media-aandacht verzekerd.

Wat is het toch doorzichtig allemaal. En het mediakartel speelt het spelletje mee, puur en alleen omdat FVD de euvele moed heeft om tegen het partijkartel in te gaan.

Afijn. Snoek past wél uitstekend bij GO: een extreem luie man, zonder principes, die alles doet voor wat media-aandacht. Het is GO — en diens agressieve voorman die er een handje van heeft om journalisten op hardhandige wijze te behandelen — in een notendop.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Elke week stapt er zo ongeveer een statenlid of gemeenteraadslid uit de fractie van het FvD.

  Het FvD is een partij in ontbinding.

  1. Buzz68

   Kunt wel merken dat je niet van de partij bent. Het is een ontzettend actieve en levende partij.

 2. Maurits Dekker

  Henk Nett0 heeft een visje binnengehaald.
  Een snoekje.
  Ach ja, een kinderhand is gauw gevuld.

  Na de volgende verkiezing zitten zowel Henk Nett0 als het snoekje niet meer in de politiek

 3. Meriadoc Brandebok

  Wat valt er nou weer te onderzoeken? Gewoon: direct een keihard royement voor al die antisemieten. Geen onderzoek, niet afwachten, direct ingrijpen.

  1. Waldorf_en_Statler

   Na wat nuancering en een foei-gesprekje volgt thee in een glas en blijft bij FvD alles zoals het was.

 4. AnnetKlaver

  ‘Totaal nutteloos FVD-statenlid’
  Lachen, dat zijn in wezen alle FvD staten en EP leden.
  Alleen nuttig voor de topic’s van de DDS redacteuren

  Ze hebben verder niets in tebrengen

 5. AnnetKlaver

  Dat het FvD zoveel aantrekkingskracht uitoefent op Breivik aanhangers is eigenlijk niet zo vreemd.

  De haat jegens links is enorm groot en wordt gevoed door de
  rechtse media.

  1. weer woord

   Rechtse media?
   Toch niet in dit land, elke wind van FVD of PVV wordt breed uitgemeten.
   Inclusief kraak, smaak & hoe vaak

   Domme doos of stangend liegbeest?

   Ik laat het je snel genoeg weten….

   1. AnnetKlaver

    De enorme haat jegens links is goed te zien op dit blog.

    1. Original NL

     Deze haat heeft natuurlijk niets te maken met het feit dat Forum aanhangers door links als fascisten en tokkies worden afgeschilderd, en dat links het nederland waar we van houden in de uitverkoop zet.
     Patriotisme wordt door links niet geaccepteerd, dit gaat namelijk geheel in tegen hun multiculti dogma.

     1. AnnetKlaver

      Je ontkent dus niet de haat die ook Breivik voelde.

      Grootste gedeelte van de FvD is niet fascist en/of tokkie, maar hun leider is gewoon niet zuiver op de graat, waardoor gespuis zich daar thuis voelt

      Word op DDS op handen gedragen met alle gevolgen van dien.

      Meerdere keren hier op het blog met de dood bedreigt door zo,n gestoorde FvD aanhanger.

    2. weer woord

     Wie de hatelijke bal kaats kan de hatelijke bal terug verwachten.

 6. LifeBuddy

  Haha, de mol heeft zichzelf uitgegraven. Ga zo door sjoerd, het uit de pot graaien staat je Nader.

 7. Kretoloog

  Bekende truc: je afsplitsen en onder een andere naam verder gaan. Dan ben je ineens fractievoorzitter (van een 1-mans fractie) en krijg je een extra vergoeding.
  Kassa dus voor die Snoek.

  1. Shadow1100

   De senatoren van de Eerste Kamer der Staten-Generaal zitten er echt alleen voor de centen en beslist niet voor het land.
   De kamerleden ontvangen een vergoeding van €. 2.105,88 per maand voor de werkzaamheden die voortvloeien uit de vervulling van het lidmaatschap, dat is incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering
   €. 29.801,09 per jaar.
   De kamerleden ontvangen een eindejaarsuitkering overeenkomstig de bepalingen welke daaromtrent voor het burgerlijk rijkspersoneel zijn vastgesteld.
   De kamerleden ontvangen een bedrag van € 2.511,20 per jaar waarmee zij voorzieningen kunnen treffen ter zake van arbeidsongeschiktheid, ouderdom en overlijden.
   De kamerleden ontvangen een vergoeding voor aan de uitoefening van het kamerlidmaatschap verbonden kosten die € 2.543,45 per jaar bedraagt.
   De prijs per kilometer van de dienstauto bedraagt niet meer dan € 0,60 exclusief BTW, berekend op de grondslag van een gebruiksduur van twee jaar en 60 000 gereden kilometers per jaar.
   De kamerleden ontvangen ter vergoeding van reiskosten een bedrag van € 3.640,- per jaar.
   De kamerleden ontvangen ter vergoeding van verblijfkosten een bedrag waarvan de hoogte afhankelijk is van de afstand van de woonplaats van het kamerlid of het door het kamerlid bewoonde deel van de woonplaats tot het gebouw van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.
   0 km: € 350,15 per jaar; 10 km: € 3.486,33 per jaar; 75 km: € 6.974,05 per jaar; 150 km en meer: € 11.333,00 per jaar.
   De kamerleden komen slechts één dag in de week (op dinsdag) bijeen, met aftrek van het reces zijn het er 35 (14 weken vakantie!), om de wetsontwerpen die al door de Tweede Kamer zijn aangenomen, nog eens te bespreken en dit dan voor een bedrag van rond de €. 50.000,-, oftewel €. 1.428, 57 per dag oftewel 178,57 per uur!!!!
   Helaas voor hun hebben ze geen recht op wachtgeld, maar gezien de talrijke bijbaantjes zullen ze niets te kort komen.

 8. Stopperspil

  Otten kan waarschijnlijk spoedig ook nog een zestal nieuwe jeugdleden tegemoet zien. Die zes zijn door Forum voor Democratie uit de partij gezet vanwege hun onaanvaardbare app-berichten. En zoals iedereen ondertussen weet heeft de rancuneuze Otten iets met verdachte app-berichten. Hij verzamelt en bewaart ze om te misbruiken tegen Baudet en zijn andere tegenstanders.

  1. Michel Bloemkist

   Die gaat echt geen bewezen fascisten en/of antisemieten is z’n nieuwe partij opnemen. Wat denk jij nou ?

 9. Bullshit16

  Die dief otten daar hoor je straks niks meer van mocht hij toch stemmen krijgen dan is dat volk geen haar beter soort zoek soort zal ik maar zeggen
  En dan is het zo laat die rotte appels maar bij fvd vertrekken dat is alleen maar gunstig

  1. Politiek Profeet

   Ik heb al vaker geschreven dat otten een zakenman is die allereerst aan zijn vermogen werkt, poen met bakken moet binnenhalen…dat is namelijk zijn drive….zijn leven.
   iedereen die denkt dat er politiek gedreven gaat worden bij de poenclub van otten komt er bekaaid vanaf…want alle poen moet voor otten zijn…dat is zijn aard.

  2. Michel Bloemkist

   Het klootjesvolk veroordeelt het klootjesvolk

 10. Meriadoc Brandebok

  Het FvD-partijbestuur kreeg op 17 april een brief met daarin een notificatie over de app-groep, waarbij ook één van de organisatoren van het zomerkamp was betrokken.

  Het JFVD wilde geen mensen royeren.

  Op 1 mei werden drie mensen geroyeerd en drie mensen geschorst. Aangezien een schorsing dixit de statuten niet bestaat is een schorsing dus een wassen neus.

  Op Twitter spreekt er een enkele ziel van daadkrachtig ingrijpen. Dat is komisch. FvD is pas, nadat de ophef in de pers ontstond, gaan bewegen.

  Opnieuw wordt de partij genadeloos ontmaskerd.

  1. Rammstein

   Ja, je ziet het goed Meriadoc. Je hebt het FvD genadeloos ontmaskerd: het zijn de nieuwe nazi’s EN fascisten ineen. Gevaarlijk guurrechtse extremisten die nergens voor terug deinzen en kalt gestelt moeten worden voor ze Nederland in een dictatuur transformeren. Het is een verraderlijke partij met een superintelligente, charismatische leider die alleen zijn bloksnor nog maar hoeft te laten staan om de treinen weer naar het oosten te laten rijden.

   Te wapen, te wapen: bestrijdt het FvD voor het te laat is!

   1. Meriadoc Brandebok

    Welnee, het is gewoon een kartelpartij. Elkaar de handen boven het hoofd houden tot het niet meer kan. Het is belangrijk om dat te signaleren, aangezien men zo tegen het “kartel” is dat er op uit zou zijn Nederland te “vernietigen”.

    1. Politiek Profeet

     MB, als smerige forumrat moet ik gvdgvd de gvd een x het met je eens zijn.
     Gelukkig is daar de PVV nog, de enigste echte volkspartij voor de ECHTE Nederlander.
     Het forum kan daar alleen maar in de schaduw van staan…en de rest van de politieke partijtjes zijn bilderbergvazallen en gristelijke scheitgeiligen.

     1. Rammstein

      Zo is dat Politiek Profeet. Het FvD is een slechts afleidingspartij die straks in de reet van de VVD kruipt en dolgraag alle principes -voor zover ze die hebben- inruilen voor de pluche regeringsmacht.

      Vandaar dat ik net als jij, stem op het origineel: de PVV met een nuchtere en verstandige politieke leider die ziet en voelt waar de schoen wringt.

     2. Canta

      Politiek Profeet
      Gelukkig is daar de PVV nog, de enigste echte volkspartij voor de ECHTE Nederlander.

      Zijn echte Nederlanders degene met een islamfobie? En ja, ik hoor het al.
      Daar heb je die moslimknuffelaar weer. Nou ik kan je vertellen dat ik met geen enkel geloof iets heb. Religie is een door de mens verzonnen fenomeen en daarbij hebben ze behoorlijk bij elkaar gewinkeld.
      De Joden winkelde bij de Gilgamesj, de Christenen bij de Joden en de moslims bij de Joden en de Christenen.
      En als mensen daarin willen geloven, prima, maar ga niet vertellen dat de ene beter is dan de andere.

   2. Brenda Welsh

    Rijden die treinen in uw hoofd nog steeds?

   3. Beukman

    Duitse humor?

    1. Rammstein

     Ja Beuk, als ik mijn reactie terug lees moet ik eerlijk toegeven dat het erg veel lijkt op die schoolkranthumor van jou. Sorry, ik vergat me even – dit is eigenlijk beneden mijn niveau. Maar Malle Meriadoc roept dit soort reacties blijkbaar op met z’n hemeltergende gezwets.

     1. Politiek Profeet

      Het forum is geinfiltreerd door de linkse deuggleuven en rattenbrigade.
      Sjerry gaat het meemaken….tijd voor sjerry om eens wat duidelijker standpunten in te gaan nemen…het is geen vis en geen vlees,niet om te vreten dus dat gehele forum.

     2. Bullshit16

      Ramstein
      Klopt niet wat je je zegt als fvd en pvv de grootste worden dan gaat fvd echt niet met vvd regeren daarom we moeten zorgen dat fvd en pvv de grootste worden weg met die kartel partijen

     3. Rammstein

      Bullshit16, ik hoop (voor jou) dat ik het helemaal mis heb met mijn ietwat negatieve kijk op het FvD en Baudet. Maar ik ben bang dat de ijdele forumleider sneuvelt bij het eerste het beste aanbod tot regeringsdeelname dat hem wordt gedaan. Baudet zit er vooral voor zichzelf; Wilders zit er voor zijn principes. Dat is een groot verschil.

     4. Beukman

      @Ramm steint:
      Baudet zit er vooral voor zichzelf; Wilders zit er voor zijn principes. Dat is een groot verschil.

      Inderdaad. Voor het landsbelang zitten ze er geen van beiden.

     5. Beukman

      @Rammstein
      Ik heb sowieso de laatste tijd een beetje de indruk dat jouw gevoel voor humor, althans voor zover je dat had, wat aan het wegzakken is. Misschien te lang gewoond in het land Hitler? Lacht er daar wel eens iemand om je?

      Meriadoc slaat trouwens de spijker op de kop, en zo leuk is dat inderdaad niet. Als Forum loopt als een kartelpartij en kwaakt als een kartelpartij, waarom zou Forum dan geen kartelpartij zijn?

     6. Beukman

      @Rammstein
      Ik heb sowieso de laatste tijd een beetje de indruk dat jouw gevoel voor humor, althans voor zover je dat had, wat aan het wegzakken is. Misschien te lang gewoond in het land H*tler? Lacht er daar wel eens iemand om je?

      Meriadoc slaat trouwens de spijker op de kop, en zo leuk is dat inderdaad niet. Als Forum loopt als een kartelpartij en kwaakt als een kartelpartij, waarom zou Forum dan geen kartelpartij kunnen zijn?

     7. Rammstein

      Beukman, de principes van Wilders zijn uitsluitend gericht op het landsbelang, meer dan enige andere partij: herstel van de soevereiniteit, het terugdringen van het multiculturele drama en ontmantelen van het sinistere belastingparadijs dat Nederland is – me dunkt, kom daar eens om bij de andere partijen. Die verliezen zich in biomassa-centrales als optimale factor voor het groene deugen.

     8. Rammstein

      Beukman, ik ben het voor 100% met je eens dat het FvD een kartelpartij is. Dat heb ik ook altijd zo gezien, dus begrijp ik je reactie op mij niet zo goed. Ik heb helemaal niets met Baudet – hij is een onbenul en een narcist.

      Ik woon trouwens pas vijf (5) jaar in het land van H*tler, zoals jij dat placht te omschrijven. Nee, Duitsers lachen niet om mijn grapjes, daar zijn ze te serieus voor. Maar ze zijn ook veel beschaafder, vriendelijker, galanter en verstandiger dan de gemiddelde Nederlander. Minder schreeuwig, minder de boventoon willen voeren of boven alles uit grappig willen zijn – en dat is een weldaad voor de ziel. Dat ken jij niet, want jij beweegt je te midden van die zelfoverschattende Amsterdammers die zich luidkeels het middelpunt van het heelal wanen.

     9. Beukman

      Principes zijn leuk @Rammstein, maar van principes alleen kan de schoorsteen niet roken.

     10. Alfred Bentinck

      “Ik heb helemaal niets met Baudet – hij is een onbenul en een narcist.”

      Hear, hear!

 11. Duckday

  Wees wijs en Blij stem PVV of FvD er bij.Daarna snel uit de EU en Euro. WAt heeft dit monsterverbond de EU nu bijgedragen aan de welvaart voorspoed voor de NORMALE man vrouw in Nederland WAt zijn we door dit MONSTERVERBOND de EU er op vooruit gegaan.
  De EURO is ook al niks meer waard dan uitzichtloos papier. De EU bestaat louter uit Hoogmoed Waanzin en BELUST op MACHT en onderdrukking

  BREEK het KARTEL en STEM PVV of FvD

 12. Alfred Bentinck

  Het FvD is een partij in ontbinding. Vandaag schorsing van leden die zich schuldig maakten aan racistische en antisemitische uitlatingen en een statenlid dat opstapte om zich bij een eerdere afsplitsing van de partij aan te sluiten.

  Als de komende dagen de peilingen voor deze partij weer tegenvallen is dat uiteraard te wijten aan de linkse media.

 13. Lex

  Ach we moeten blij zijn dat de rotte appels uit de boom vallen beter vroeg dan laat.

 14. Vincent K Vader

  Extreem rechts radicale anti Nederlandse anti semitische moslim spionnen bij de PVDA worden gewoon verkiesbaar gesteld. Zitten jaren voor de PVDA in de kamer. Beginnen vervolgens hun eigen partij.
  De excuses van de PVDA voor het binnenhalen van het paard van Troje laten nog steeds op zich wachten.

 15. m.van.rosmalen

  🤣🤣🤣 de naam zegt het al.
  Forum v Debielen.

  1. Vliegenvanger

   De grootste debiel, m. van. Rosmalen.
   Wat een idioot.

 16. Vliegenvanger

  Partij Otten, dat wordt frotten.

 17. Rosasolis

  Toen C. Snoek lid van de FvD lid was, was alles pico-bello. Maar nu dat hij besloot uit de partij te stappen is hij gestempeld als “extreem lui, en totaal nutteloos”…
  Zo ging het een aantal jaren geleden toen G Wilders zijn PVV societeit oprichtte. Er ging geen maand voorbij dat een of twee medewerkers eruit stapte. Grootste reden was dat zij niets te vertellen hadden; en ook urenlang moesten doorwerken met een zeer geringe salaris. Ook was er altijd veel onderlinge ruzie binnen de PVV. De meesten van deze ex-PVV ers stapte uit het politiek; anderen werden lid van andere partijen. Zo zal het gaan binnen de FvD.
  Waarom nu kritiek op H. Otten? Hij heeft vrijwillig het FvD geld teruggestort. Volgens een uitgebreide interview van enkele maanden geleden, is hij niet zo ambitieus. Hij
  vertelde dat hij niet leider van Groep Otten wil blijven, en dat hij alleen zijn zetel in de Eerste Kamer wil behouden; en verder dat deze nieuwe partij een andere naam
  moet krijgen. Otten is blijkbaar een introvert, en een hoog begaafde denker.

  1. Politiek Profeet

   knettergek die verwarde importfiguren.
   Gelukkig hebben wij hoogbegaafde en zeer goed geschoolde medici die dit soort gristelijk afval komen opruimen d.m.v. de busjesbrigade, mensen met witte jassen en spuitjes en speciale kleding…
   eventjes wachten want het busje komt zo, busje komt zo

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.