Pieter Omtzigt over sensatiebeluste NOS en de toeslagenaffaire: ‘Ze wilden niet het hele interview plaatsen, ondanks de belofte, ze wilden alleen een leuk citaat’

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vertelt zijn kant van het verhaal rondom de toeslagenaffaire van de belastingdienst. Hij uit vooral kritiek op de rol van de media in dit verhaal, die in grote getallen verzaakt hebben. Op enkele media na, die wel hun taak deden door de macht te controleren, waren de meeste media alleen uit op leuke citaatjes. Vooral NOS moet het ontzien…

Het is treurig om te lezen wat Omtzigt allemaal te melden heeft. Het verklaart ook de emotionele ‘tirades’ die we afgelopen weken zagen van Omtzigt in de Kamer. Het CDA-Kamerlid doet er alles aan om zoveel mogelijk te onderzoeken, maar ondertussen willen diverse media geen enkele moeite doen om het hele verhaal boven water te krijgen. Ze zijn alleen uit op een leuk citaatje.

Het meest treurige aan dit verhaal is nog wel dat de NOS niks meer van zich liet horen nadat zij een leuk citaatje hadden ontdekt in het interview met Omtzigt. Helaas voor Omtzigt vertikte de NOS het om het hele interview in zijn geheel te plaatsen ,wat op zichzelf al bizar genoeg is. Men zou denken dat dit namelijk voor een mediabedrijf de ‘scoop’ van het jaar zal zijn.

Het is te hopen dat Omtzigt door blijft met gaan met wat hij aan het doen is. Omtzigt doet namelijk wat anderen vaak wel nalaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. NoDoubt

  Omzigt is een luis in de pels en dan hoor je niet bij MSM, ook al ben je van het CDA.

 2. Tguard

  Deze man is geschikt voor het lijsttrekkerschap van het cda. Eigenschappen, eerlijk, rechtdoor zee, vecht voor de publieke zaak zonder rekening te houden met zijn eigen positie. Een mens waarvan je er te weinig ziet. Dat ze deze man niet vragen ipv die aandachtsgeile doodgewone leuke en altijd charmante gekleurde schoentjes.

  1. AntiChrist

   Ok, nog meer stemmen voor het CDA.
   Ze zijn regerings geil, maar ze gaan nooit samen in een coalitie met FvD of PVV.

   1. evil knievel

    Dan heb je nog dat blaadje dat met alle windjes mee waait ntlk!😁

 3. Cycle25

  Och, NPO…slot er op en nooit meer kijken. Je mist niks, behalve een stel halve gare omroepers wat Nederland afserveert als kleuters.

 4. AntiChrist

  ”Ze zijn alleen uit op een leuk citaatje”

  DDS is roomser dan de paus…

 5. Kretoloog

  Ben het niet altijd met Omtzigt eens. Maar 1 ding staat als een paal boven water: Pieter is een moedig man. Want om als politicus kritiek te leveren op de almachtige staatsomroep NOS, dan heb je echt wel ballen.

 6. plakband

  Pieter Omtzigt duikt zo diep in de materie dat hij de wereld om zich heen vergeet.
  Hij is beslist geen man voor de grote lijnen van de politiek.
  Kon hij dat wel overzien dan was hij al lang geen CDA-er meer.
  Jammer dat een integer mens zo misbruikt wordt door zijn collega’s.

 7. Response

  NOS is een staatsomroep en zal datgene doen wat haar past. Mondelinge deal passen niet bij de onbetrouwbare NOS. De volgende keer dus maar contractueel vastleggen met een flinke boeteclausule bij niet geheel plaatsen.

 8. Maurits Dekker

  Pieter Omtzigt denkt toch niet echt dat de NPO (staatsomroep en spreekbuis van de regering) echt met hem meewerkt in zijn kritiek op de regering?

 9. Paardenmiddel

  Waarom stapt hij niet over naar fvd. Daar kunnen ze hem goed gebruiken. Een partij die jong en fris is.
  Het cda is zo verzuurd en oud.
  Met de Jonge wordt het nog moeilijker om kiezers vast te houden.

  1. Brenda Welsh

   Daar moet hij het doen met een onbeschaamde voorman, die zegt beschaving te omarmen, maar in de praktijk dit aan zijn laars lapt. Niet doen dus.

   1. combat le pelicule

    brenda liegt, dat is het enige dat ze kan doen verder is “ze” nogal inhoudsloos…

    1. evil knievel

     Denk niet dat t n ze is combat!😏
     Wel n raar geval!?😁

 10. evil knievel

  Als ik Pietertje was,spande ik met n ander clubje!👍🏼😁
  Hé….pssst,Pietertje,….denk FVD!😁😜

 11. Franklin Ake

  Ik denk dat Pieter Omzigt een veel betere keuze is als fractievoorzitter dan Hugo de Jonge.

 12. Telex

  Omzicht de enige goede CDA politicus, die oprecht geemotioneerd reageerd op diverse door hem aan de kaak gestelde misstanden. Helaas een roepende in de woestijn, zoals het de meeste ” echte ” in Den Haag vergaat!
  Wellicht een goede zaak het CDA eens voor een andere club in te ruilen. Hier gaat zijn talent verloren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.