Vroem-vroem! Corona en mondkapjesdictaat Rutte zorgen voor recordverkoop van tweedehands auto’s

Nederland kruipt massaal de (tweedehands) auto in, zo maakte BOVAG vanochtend bekend. Een recordaantal Nederlanders verruilt het steeds onaangenamer wordende openbare vervoer in voor een eigen blikken doos.

Opmerkelijk nieuws van de autobrancheorganisatie BOVAG: Nederlanders nemen momenteel massaal hun toevlucht tot het kopen van tweedehands auto’s. Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank, en dreigen daarmee de wegen in ons land finaal dicht te slibben. In totaal hebben wel 175.000 mensen die anders met de trein, tram of bus naar het werk gaan een vierwielig vervoersmiddel aangeschaft.

BOVAG:

“In een onderzoek van Markteffect in opdracht van BOVAG onder 1.185 consumenten gaf afgelopen week de helft van de OV-reizigers aan te zullen kiezen voor alternatief vervoer. Daarvan gaat 57 procent meer met de auto reizen. Het gros heeft al een eigen auto, terwijl 1 op de 12 zegt er een te zullen gaan kopen. In absolute aantallen komt dat neer op 175.000 personen en de Nederlandse autobedrijven realiseerden afgelopen maand de op één na de hoogste occasionverkoop ooit.”

Het is dan ook te hopen dat premier Rutte dit bericht ook leest. Want is het niet het doel van zijn kabinet om via klimaatakkoorden, stikstofmaatregelen en aanverwante maatregelen te komen tot minder verkeer op de weg?

Als hem dat écht menens is, dan moet hij het openbaar vervoer ook minder onaangenaam maken. Eén van de dingen die hij nu al kan doen is de eis om een mondkapje in het OV te dragen weer af te schaffen. Dat zou het reizen met de bus en trein voor vele Nederlanders al stukken minder oncomfortabel maken. En degenen die nog wél met de auto gaan, hoeven dan niet eindeloos in de file te staan. Ik zeg: een win/win-situatie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Pijnstiller

  Beste Tim hij had hier al rekening mee gehouden door de max snelheid naar 100 te verlagen. Dit soort OV-kneuzen durft en kan niet harder. En dan bij voorkeur op de linker baan.

 2. Meriadoc Brandebok

  Ik begrijp er niets van. Was DDS geen partners geworden van een mondkapjestoko? De overheid wil niet dat u mondkapjes draagt: Rutte adviseert het niet. Dus koop bij onze partner mondkapjes. Nu de overheid het wel verplicht, moeten we dus ineens geen mondkapje meer opdoen?

  h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/het-is-tijd-om-mondkapjes-te-kopen/

  “Hoewel de machthebbers en hun vrienden in de media roepen dat er een “mondkapjesschaarste” is weten wij dat dit onzin is. Wij hebben dan ook gepartnerd met Stil.nl om ónze lezers voor een redelijke prijs aan mondkapjes te helpen. Voor 29,95 euro heb je 20 gewone mondkapjes (Klasse B) en voor 39,95 euro heb je 10 KN95 mondkapjes (deze categorie mondkapjes heb ik zelf cadeau gedaan aan een tante die in de thuiszorg werkt).
  Jawel, Nederland wordt langzamerhand weer opengezet. KLM gaat vliegen, kappers mogen binnenkort waarschijnlijk weer aan het werk… maar daarbij geldt wel: mondkapjes, mondkapjes, mondkapjes. De tijd is nú dus juist om ze te kopen.”

  1. Pijnstiller

   Wat fijn dat u reclame maakt voor de DDS🤣

 3. Adriaanv

  Benzine kan weleens snel duur worden..

  1. Pijnstiller

   is het nog niet duur genoeg dan?
   In de VS betaal je voor een litertje ca. €0,70
   Daar zit ook gewoon belasting op.

  2. Fe

   benzine is goedkoop , slechts 45 cent de liter

   De accijnzen van het struikrovers nest in Den Haag is duur.

 4. lotje

  Zo zie je maar weer wat voor sukkels ons land regeert.

  1. Pijnstiller

   beste Lotje,
   Die sukkels zijn door andere sukkels gekozen.
   Kennenlijk verdienen we het om door dit soort parvenuen bestuurd te worden.
   Wanneer D66 (god sta ons bij) het niet voor elkaar krijgt om de verkiezingen uit te stellen, krigen we volgend jaar de kans om ze weg te stemmen. Ben benieuwd

 5. Brenda Welsh

  Met al die 2e hands auto’s nog minder parkeerruimte op de parkeerplaats. Gezien het feit dat een gem. gezin er al 2 heeft komt er een 3e bij. De Dam is een test-case geworden en in dat opzicht is er geen kamerdebat meer nodig. Gewoon door met mevr. Halsema. Het zal blijken of wij met een berg kapjes over blijven zitten. De DDS’ers die alles open wilden gooien, geen anderhalve meter, geen kapjes, max. terraspikkers, dienen mevr. Halsema te steunen. Desnoods met een hesjes protest ipv kapjes.

  1. Pijnstiller

   Steunen?
   Die mafkees laat een man of 50, die demonstreren tegen de lockdown, bekeuren om vervolgens 5000 linkse geloofsgenoten geen strobreed in de weg te leggen en ook nog eens vrolijk mee te doen.
   Het enige dat ik steun, is haar vertrek uit de politiek en de openbare ruimte.

  2. Rinus Remstreep

   Dit lijkt me een praatje van een gefrustreerde p*d0seksueel met een bloksnor die door de corona al een paar maand geen kleine jongetjes heeft kunnen lastigvallen . Het water staat zijn perverse brein tor aan de lippen en daarom begint alfredje bloksnor Rost van Tonningen wartaal uit te slaan.
   Het lijkt me vrij logisch dat de verkoop van tweedehands auto’s omhoog gaat .
   Iedereen werd de trein of bus in gedwongen maar kan nu niet meer naar het werk omdat er een limiet aan het aantal reizigers zit in het openbaar vervoer. En dan gaat de aandoenlijke maar weer inhoudelijk beginnen over het Dam protest en over de kundigheid van halalsema.

   1. Pauline Kummer

    @RR, ik stel: 10% inhoudelijk, de rest Bullshit. Autodidact?

  3. Fe

   tja , een alternatief voor vervoer is er niet sukkel. wie is mevrouw halsema ? ik ken wel hork valsema .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.