Kabinet: ‘meevallende cijfers niet representatief, 15 procent van GGD’en te traag’

De laatste RIVM-cijfers laten zo’n 35 procent meer nieuwe besmettingen zien ten opzichte van vorige week, maar zij testten ook 35 procent meer dan de week ervoor. Het percentage besmette burgers is daardoor nog steeds slechts 1 procent. ‘Niks aan de hand dus’, waarschuwde Maurice de Hond al eerder vandaag. ‘Nou, niet helemaal…’, reageert het kabinet nu.

Minister de Jonge (Volksgezondheid) beweert dat het coronavirus zich wel degelijk sneller is gaan verspreiden, en met name in de Randstad. Tevens erkent hij dat niet alle GGD’en ‘op slagkracht zijn’. Zo’n 15 procent van de GGD’en is namelijk zwaar overbelast. Meldingen komen later binnen dan de bedoeling is en de RIVM-cijfers zijn daardoor niet representatief.

Het is wat dat betreft wel heel toevallig dat hiermee zowel de relativering van de RIVM-cijfers wordt bestreden, als een argument wordt geleverd voor de twee burgemeesters (Aboutaleb van Rotterdam en Halsema van Amsterdam) die pleiten voor nieuwe coronamaatregelen en meer mogelijkheden tot handhaving. Als er een tweede golf komt, dan zou het zomaar eens kunnen dat delen van de Randstad met opgelegde quarantaines en lokale lockdowns te maken gaan krijgen. Dat is waar de meeste clusters zich nu lijken te bevinden namelijk. En het virus verspreidt zich natuurlijk ook veel makkelijker in stedelijk gebied.

Ik vind het echter wel stuitend dat die testcapaciteit dus blijkbaar weer niet op orde is. Een (geanticipeerd) tekort van bepaalde grondstoffen is één ding, maar een GGD moet toch fatsoenlijk kunnen inschatten hoeveel tijd het testen op corona kost, met alle administratie inbegrepen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. NEXIT.

  We blijven paniek zaaien met vertekende cijfers. In Begie heeft men nu zelfs een avondklok ! Linkse absolute systemen wereldwijd zijn verbaasd met het gemak van invoering. De angst is er goed ingepeperd door media en roverheid

  De schapen laten zich gewillig leiden. Krijgen straks besmette mensen een ster opgeplakt ?

  1. Che

   ”Linkse absolute systemen wereldwijd zijn verbaasd met het gemak van invoering.”

   Het moet niet gekker worden 🙂 :):)

   1. NEXIT.

    enz

   2. combat le pelicule

    Je reageert op de verkeerde topic che

 2. Gerda2

  Wat gewoon blijft staan: zo goed als geen ziekenhuisopnames extra en hetzelfde geldt voor het aantal overledenen.
  Er wordt gewoon naar toe gewerkt dat we mondkapjes op moeten van overheidswege.

  1. Che

   @G
   Moeilijk, moeilijk, je hePt in principe gelijk.
   Maar als het plotseling toch uit de hand loopt, zijn we dan te laat?

   Mijn gevoel zegt dat we de goede kant op gaan en dat we het ergste hebben gehad.

   Che, de zelf benoemde viroloog zegt, denkt u een beetje om de zwakkere ouderen onder ons….

   1. NEXIT.

    de zwakkere ouderen moeten opzich zelf passen sukkel. Ze steken toch ook de A-10 niet over dombo ?

    1. Che

     @NEXIT is zo’n figuur die zijn ouders nog ff een bezoek brengt, voordat hij zich naar de corona teststraat begeeft.

     1. NEXIT.

      enz

   2. combat le pelicule

    che denkt echt voor ouderen te moeten denken en beslissen, che probeert ook een schuldgevoel neer te leggen bij anderen, che is van het type angstzaaier en dan het liefst schreeuwend van de hoogste toren…
    che is het type dat juist achterlijk is en een coronafetisj heeft, gaat gebukt onder het coronajuk dat hij op laat leggen door de deugmensch die liever ouderen eenzaam dood zien gaan dan dat ze bezoek krijgen

   3. M. Brandenburg

    Je moe oversteken, je kijkt uit zoals je normaal doet, vervolgens word je toch aangereden, steken we dan de weg maar niet meer over?? Als als als, daar kan je geen beleid op voeren, jhe voert beleid op wat bekend en niet op wat uit je dikke duim komt. Sinds Decemeber vorig jaar lopen de angstzaaiers, bangmakers en dus de alarmisten achter de feiten aan en is NIET EEN voorspelling in de buurt gekkomen van de gemeten werkelijkheid, sterker nog alles wat is voorspeld was een extreme overschatting van de negatieve impact van het virus. Feit is we testen nu waar we siunds Februarie niet wlden testen waardor we dus de verspreiding van het virus bewust niet in kaart hebben gebracht, vervolgens gaan we met tegenzin eindleijk daar testen waar nog niets in kaart is gebracht, en vervoglens doen we alsof het virus zich verspreid en versneld, terwijl we vijf maanden van versrpeiding missen omdat te kunnen bepalen, daarnaast weigert men nog steeds te testen wie besmet is geweest (kan in een keer getest worden in dezelfde procedure) dus we kunnen ook achteraf de werkelijke versrpeiding niet meten, wat dus enkel overlaat dat we enkel weten wie er op dit moment besmet is en die per ongeluk getest word en dus geregistreerd, het zegt werkelijkniets over de de werkelijke situatie, daarnaast lopen het aantal opnames en doden niet op wat enkel maar onderstreept dat we de mensen aan het testen zijn die tot de 98% behoren die zo goed als helemaal niets van de besmetting merken, wat het steeds realistischer maakt dat de ‘intelligente’lockdown die 8 weken te laat kwam de curve niet heeft afgevrlakt maar dat we de piek hebben gezien omdat de risicogroepen niet op tijd beschermt werden en dus door die reden helaas zijn overleden. Niets maar dan ook niets wijst op een tweede golf, daarvoor zuden namelijk het aantal opnames al moeten stijgen en dat gebeurd niet.

    En als als als daar kan je niets mee.

 3. Bullshit10

  Ja gerda niet alleen muilkorven maar ook die vaccin en die 1.5 meter moet en zal blijven. het zujn moordenaars de mainstream media voorop dit houd niet op
  Ik blijf het zeggen geef die medicijnen vrij
  En stem deze landverraders weg zo gauw mogelijk
  STEM FVD OF PVV ……UIT DE EU

  1. Che

   @B
   Als we eindelijk via een staatsgreep uit de EU zijn, zitten we met covid-30.

   1. NEXIT.

    In het tempo waarin het virus muteert zijn we dan eind 2021 uit de EU. 3 X hoe-ra

 4. JFU

  Het virus zal zich steeds sneller verspreiden wat voor maatregelen je ook toepast..en dat is normaal zoals bij alle virussen. Dan stopt het vanzelf bij voldoende immuniteit. Belangrijker is het aantal opnames op de IC’s en gestorvenen die echt aan de corona zijn overleden, en waar de meesten dan vandaan komen. Daar hoor je niets meer over….vreemd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.