shutterstock 1771663094

Ondertussen: 'Aantal coronabesmettingen blijft stijgen...'

Geen categorieaug 01 2020, 17:00
In Den Haag staan momenteel honderden betogers op het Malieveld om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Maar de keerzijde is dat in het afgelopen etmaal 431 mensen positief zijn getest op het coronavirus.
De regio Rotterdam-Rijnmond geldt daarbij nog steeds als de meest omvangrijke besmettingshaard van Nederland. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn in die regio 125 mensen positief getest, tegen 78 een dag eerder, aldus de Rijksoverheid.
Dat laatste is overigens ook niet heel gek, want gisteren werden er bijvoorbeeld in Het Park (bij de Euromast) massale barbecues georganiseerd waarbij het park soms leek te vervallen in een festival met Food Trucks. Afstand houden was dan ook geen optie meer, en zelfs de gewraakte Toezicht en Handhaving liet het -zoals eerder- afweten om escalatie te voorkomen.
De Rotterdamse burgemeester Achmed Aboutaleb was iets resoluter en waarschuwde zijn inwoners zelfs dat een mondkapjesplicht in aantocht is en dat hij die ook zal handhaven...
Of we nu ons opeens allemaal zorgen moeten maken? Nein, nein, nein! Paniek is immers nog altijd een ergere pandemie, dus laten we daar vooral niet aan toegeven. Maar laten we wel even realistisch blijven: Enige voorzichtigheid is geboden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten