Goed nieuws! Aleksej Navalny kan weer lopen en is bezig met zijn herstel om opnieuw te kunnen domineren binnen de Russische oppositie

Via een post op Instagram heeft de vergiftigde oppositieleider Aleksej Navalny laten weten dat hij weer kan traplopen. De weg naar herstel duurt volgens Navalny nog wel een tijdje, maar een ‘comeback’ van de oppositie tegen de oppermachtige KGB’er Russische president Vladimir Poetin is gaande.

Het is zo goed als zeker dat Navalny is vergiftigt. Door wie is nog de vraag, maar waarschijnlijk zaten Mark Rutte en Angela Merkel in ieder geval niet in het complot.

Op 10 september jl. werd duidelijk dat Navalny bezig is aan zijn herstel en dat hij zelfs weer kon praten. Dat laatste zorgde er ook voor dat de beveiliging rondom Navalny meteen weer moest worden opgeschroefd, want het Kremlin zou deze man natuurlijk liever het zwijgen opleggen. Al is het alleen al in spreekwoordelijke zin.

Nu Navalny hard werkt aan zijn herstel, lijkt er toch een klein vreugdedansje gedaan te kunnen worden: Hij kan in ieder geval -hetzij met moeizame stapjes- weer lopen. Navalny verblijft nog altijd in een hospitaal in Berlijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Xan

  niemand kent die man in Rusland..

  1. Cor Grijpstra

   Vandaag is Xan een nieuw lid van de Combat Lugar Clan

 2. Rieks

  Ongelooflijk dat het westen zich druk maakt om deze querelant. En dat daardoor de pijplijn en de relatie met Rusland op losse schroeven komt te staan. Wat hebben we toch een minkukels van leiders in het westen, Merkel voorop.

  1. Ernest Stern

   Rieks heeft waarschijnlijk meer sympathie voor de dictator Putin.

  2. Rieks

   De Russen hebben het sinds Poetin regeert alleen maar beter gekregen en hij bezondigt zich niet aan buitenlandse escapades. De Krim? De bewoners wilden dat zelf en zijn tevreden. Poetin is voorts een betrouwbare handelspartner.

 3. gargamel

  Navalny koos voor de beste optie, om terug te keren naar Rusland. In Rusland is hij zo onbeduidend en onbelangrijk, dat niemand daar, althans wat de Russen betreft, een reden heeft om hem te liquideren.

 4. Beukman

  Deze draad zal weldra volstromen met Putin*-verheerlijkers.

  *Putin is de Tsaar van Rusland. Onder zijn gezag zijn aanslagen gepleegd op minstens zeven van zijn politieke tegenstanders, waarvan Navalny voorlopig de laatste is.

  1. gargamel

   “Cui bono?” Het antwoord kan alleen zijn: zeker niet de Russen. Rusland had geen reden, want Navalny is een kleine vis die in het Duitse medialandschap alleen als “groot” wordt gemarkeerd.

   1. Beukman

    Cui bono? Volg jij het nieuws wel, Gargamel? Navalny vormde een rechtstreekse bedreiging voor Putin bij de lokale verkiezingen: hij riep burgers op om in ieder geval niet op Verenigd Rusland (de partij van Putin) te stemmen. De man was behoorlijk populair, wat voor een groot deel kwam door zijn volstrekte integriteit en zijn moed.

    Daarnaast was Navalny bezig de corruptie bloot te leggen van Putins handlangers, die zoals je weet, groot is.

    Overigens weet de voormalige baas van de KGB als geen ander dat je kleine visjes niet groot moet laten worden.

    Ik neem aan dat je de aanslagen op al die andere critici van de dictator zelf wel kan googelen?

    fd.nl/economie-politiek/1354776/oppositieleider-navalny-vergiftigd-wegens-bemoeienis-met-lokale-russische-verkiezingen

    1. gargamel

     Dit hele verhaal beledigt het gezond verstand, dus eerst vergiftigen ze hem, dan redden ze hem en laten ze hem op zijn verzoek naar Duitsland gaan. Door die logica werd Pim Fortuyn ook geliquideerd omdat hij een gevaarlijke oppositie was.

     1. Beukman

      Nee Gargamel, ze probeerden zijn vertrek te voorkomen. De hoofdarts van het Omsker ziekenhuis wilde eerst niet de benodigde papieren verstrekken. Ook beweerde men dat Navalny alleen maar een voedselvergiftinkje had opgelopen.

      Uiteindelijk werd het kantje boord. Was het gelukt om hem nog een paar uur langer vast te houden, dan had het er slecht uitgezien voor Navalny. Nóg slechter, bedoel ik.

 5. RvdBe

  Als Putin hem had willen vergiftigen was ie allang dood geweest.
  Schat de Russische technologie nou niet superhoog in, maar iemand vergiftigen kunnen ze nog wel.
  Geloof er dus geen zak van.

 6. Bes Tolen

  Poetin is nooit baas van de KGB geweest. Wel vanaf juli 1998 een jaar (plaatselijk) hoofd van de FSB, de opvolger van de KGB maar veel kleiner. In de KGB had hij geen bijzondere positie.
  Heel anders dan zijn vader zag hij niets in het communisme.
  Het percentage communisten (oppositie) in Rusland lag in de eerste tijd na het communistisch tijdperk nog hoog maar is sindsdien fors gedaald.

 7. Bes Tolen

  De vraag is wie steeds de gekkigheid bedenken zoals nu in geval van Navalny.

 8. Drollevanger

  Wat zijn die Russen toch een enorme sukkels.
  Ze kunnen niet eens iemand met goed gevolg vergiftigen. Gelukkig zijn de Westerse geheime diensten een stuk beter op dat punt(dat hoop ik tenminste)
  Dan vraag ik me af waarom die stomme Russen niet gewoon wat zaad van vingerhoedkruid(waar hun en onze bossen mee vol staan) tussen de snijbonen van hun tegenstanders strooiden, of desnoods rattenvergif. Kwik, is dat niet wat?
  In Engeland lopen ook al enkele figuren rond, die zijn genezen van vergiftiging pogingen door Poetin. Wat een domme eikel is die Rus eigenlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.