Vakbond FNV wil dat de supermarkten sluiten met kerst: “We moeten de supermarkt niet als een kerstuitje gaan zien!”

Als het aan vakbond FNV ligt gaan we rond de kersdagen in een nóg strengere lockdown. Om te voorkomen dat we met kerst allemaal massaal naar de supermarkt trekken, moeten de grootgrutters hun deuren gewoon maar helemaal sluiten, is het dringende advies van FNV.

Niet dat het normaal druk is in de supermarkt met kerst, maar het is altijd handig als de supermarkt nog even open is als je net dat ene knoflooksausje voor de gourmet bent vergeten of wanneer je lallende oom smeekt om een bepaalde soort wijn die je -vanwege alle kerststress- bent vergeten in te slaan.

Vakbond FNV wil daar nu een stokje voor steken en pleit voor een algehele sluiting van alle supermarkten in Nederland met kerst. De vakbond is bang dat men massaal -met familie en al- naar de supermarkt zal trekken, nu het dit jaar niet mogelijk is om de meubelboulevard te bezoeken. Ook gunnen ze het supermarktpersoneel een aantal vrij dagen waarbij ze wel doorbetaald zouden moeten worden.

Meerdere supermarkten waaronder DEEN en de Zaanse grootgrutter Hamstermarché ‘dreigen’ gewoon open te blijven met kerst. Bron: DDS

Allemaal leuk en aardig, maar dit hele FNV-plan, hoe sympathiek het wellicht ook klinkt, slaat kant noch wal. Natuurlijk verdienden de medewerkers van supermarkten een extra bonus omdat ze gedurende de coronacrisis keihard hebben doorgewerkt. Dat geldt overigens ook voor andere beroepsgroepen, maar dat even terzijde.

Maar vrij met kerst? Nee. Als je in een supermarkt (evenals een restaurant , café, ziekenhuis, hulpdiensten, etc., etc.) gaat werken dan wéét je dat je mogelijk kunt worden ingepland om te werken met kerst. Dat gaat dan vaak ook maar om slechts een enkele werkdag, waarbij je in veel gevallen ook nog eens dubbel krijgt uitbetaald.

Daarnaast moet er -lockdown- of niet ook nog wel iets aan zogenaamd essentieel-koopwaar verkrijgbaar zijn, ook rondom de kerstdagen. Deze lief ogende oproep van FNV lijkt er dan ook meer op gericht om nieuwe vakbondsleden aan te trekken dan dat het echt een nuttig plan is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Zonder vakbond kan men niet, maar zonder deze onzinnige oproep wel.

 2. unlocked

  De vakbond laat weer onverkort blijken dat het vergane glorie is.

  1. unlocked

   Ik ken al 35 jaar zonder vakbond gekke corretje. De vergader tijgers hebben hun bestaansrecht al lang verkwanseld

   1. Nico Sibelijn

    Er zit deze keer geen poep en strónt in je bijdrage, Poepman. Gaat het wel goed met je?

    1. focus

     Aldus nico onze fascistische vaccinatiedrammer

     1. Nico Sibelijn

      Driekwart van de Nederlandse bevolking is voorstander van vaccinatie, focus, dus als pleitbezorger van vaccinatie ben ik in goed gezelschap.

     2. focus

      “Driekwart van de Nederlandse bevolking is voorstander van vaccinatie”

      Nee hoor, dit ging slechts om een peiling bij 1600 mensen die staan natuurlijk niet voor 3/4 van Nederland, al wil jij dit, als fascistische vaccinatiedrammer en verheerlijker, natuurlijk wel zo zien..

    2. unlocked

     omdat jij nog niet gereageerd had strónt vlék , nu staan er ook in dit draadje vlekken hufter

     1. Nico Sibelijn

      Goed zo, Poepman, strónt en poep zijn je specialiteit.

     2. unlocked

      Als jij wegblijft hebben we minder strond overlast strónt vlé®k

 3. Marija

  Supermarkten sluiten? Nee, niet verstandig.
  Dat wordt rennen voor de feestdagen, dus veel drukker.
  Supermarkten verdienen in deze lockdown periode bakken met geld en kunnen met gemak de extra kosten voor personeel behappen.
  Een goede oplossing is m.i. dat supermarkten aan personeel die wel willen werken op een van de kerstdagen, extra vrije dagen of beloning aanbieden.
  Indien voor een werkdag tijdens kerst, misschien twee dagen vrij wordt aangeboden (of meer), denk ik dat veel supermarkt medewerkers hieraan wel willen meewerken.
  Probleem opgelost. Iedereen blij.

 4. Linksbuster

  Arme ouders, hebben ze de pubers de hele kerst in huis..en ze kunnen nergens heen.

 5. ropart

  verdorie! had net een weekendje albert heijn geboekt met de familie moet ik het nu een voucher doen!.

  1. Linksbuster

   Oh wat jammer voor je ropart…alleen al de afdeling halal food is een bezoek waard.

   1. ropart

    gaan we in wond wrijven?.

 6. A-BBa

  Veel studenten zijn dolblij met ieder uurtje dat ze kunnen draaien. En de supermarkten draaien grotendeels op zulk medewerkers. En dan komt daar een FNV bond die hoofdzakelijk alleen nog maar bestaat uit bejaarde bestuurders zonder kijk op de echter wereld die iedereen wijs willen maken dat ze aan de medewerkers denken.

 7. Telex

  De meeste supermarkt medewerkers zijn niet georganiseerd in een bond, schuilt wel weer iets anders achter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.