Wybren van Haga: ‘Ondernemers en studenten betalen een hoge prijs en ambtenaren merken niets’

Forum voor Democratie-Kamerlid Wybren van Haga is, net als zijn fractieleider Thierry Baudet, woest dat het kabinet een volstrekt overbodige, nutteloze, en veel te ver gaande lockdown heeft afgekondigd. In gesprek met De Dagelijkse Standaard veegt Van Haga de vloer aan met alle mooie pr-talking points van Mark Rutte. “We doen dit helemaal niet samen,” aldus Van Haga. “Ambtenaren merken niets” van de maatregelen.

“We zitten in een sociale, culturele, medische en economische crisis,” zegt Van Haga terecht. “Niet door het coronavirus maar door de bizarre maatregelen van het kabinet. Mark Rutte zegt de hele tijd dat we het samen doen. Maar we doen helemaal niets samen. Ondernemers en studenten betalen een hoge prijs en ambtenaren merken niets. Forum voor Democratie gelooft niet in complottheorieën, maar wel in incompetentie en perverse belangen.”

In dit geval is het de partij duidelijk dat er inderdaad nogal wat incompetentie en perverse belangen zijn. Ik bedoel maar, het MKB en ZZP’ers hebben het vreselijk lastig, maar Big Pharma en Big Tech hebben de (financiële) tijd van hun leven. Dat is op zijn minst krom te noemen, al helemaal als je bedenkt dat juist die twee sectoren voor harde maatregelen pleiten en mensen die zich daartegen verzetten de mond proberen te snoeren (via censuur).

“Nu de lockdown nog verder wordt aangescherpt, is het tijd om een streep te trekken,” gaat Van Haga verder. “Alleen samen krijgen we onze vrijheid terug. Daarom roep ik iedereen op om onze petitie voor de vrijheid te tekenen en te delen!”

Eerder vanavond liet Baudet al weten dat FVD een petitie voor de vrijheid was gestart. Het doel ervan is om een monstercoalitie te creëren van mensen die tégen de lockdown en vóór de vrijheid zijn. We willen heel Nederland mobiliseren, van links tot rechts en alles dat er tussen in,” zei Baudet. “In het licht van deze existentiële crisis verbleken al onze oude onderlinge verschillen. We moeten nu samen opkomen voor onze vrijheid, ongeacht onze afkomst, religie, seksuele geaardheid of politieke ideologie.”

Doe je plicht als vrijheidsminnende burger: teken de petitie. En deel deze artikelen met je vrienden, kennissen en familieleden zodat zij begrijpen dat zij niet de enigen zijn die deze lockdown veel te ver vinden gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. leukeditter

  uitstekend duo van haga en baudet , eigenlijk wilders dr nog bij

  1. LifeBuddy

   Leuk,+++++++++++

  2. Lex

   Zeker een goede combinatie die twee.

   Ze zitten op dezelfde golflengte.

   Een ding weet ik zeker dat Baudet van wat allemaal gebeurd is heel veel geleerd heeft.

   Als ik hem was zou ik een cursus persvoorlichting en media training gaan volgen, dat kan hij wel gebruiken. Dan kan hij beter de fuiken van de media ontwijken.

 2. Jack Flash

  Deze heren weten wat er loos is.
  Breng dat de gebrainwashten maar het aan het verstand.

 3. ZWEEDSE K0K

  Ik wil de heren Baudet en Haga vragen om rekening te houden met Michael zijn welverdiende nachtrust en gezondheid.

  1. Jack Flash

   Er zijn nog nooit zoveel doden gevallen.
   Echt niet

   1. ZWEEDSE K0K

    Er zijn nog nooit zoveel Michael Van Der Galien artikelen gezien.

    1. Jack Flash

     Wat doet die dwaas kok hier nog?Gezwets over Michael?
     Ging toch over FvD?

     1. corenona

      weet het microcockje veel ! het zwetscockje heeft geen idee waar ie over spreekt , hij moet immers alles opnemen uit de staatsmedia

 4. LifeBuddy

  De arische sLinkse Gooien nu de deken van zich af en laten nu Duidelijk zien dat dit een Politiek Spel is. Hoe Lomp kan je zijn!!!

 5. Pauline Kummer

  “Perverse belangen” Daar weet van Haga alles van, nooit vanaf geweken. Een goeie die het zegt…

  1. JochemX

   Pauline, het een heeft niets met het andere te maken. Het gaat nu om een stompzinnige lockdown. Teken je ook de petitie?

 6. maraton

  In volle vrijheid zien we elkaar terug op de I.C.
  Wie stopt deze halve zolen.?

  1. corenona

   ach zolang rutte niet snapt dat het jaarlijkse onschuldige griepje 5 tot 6.000 doden tot gevolg heeft met een uitschieter van 12.000 weet ik waar de echte halve zool zit

   Merkwaardig hoe men blind achter een mp aanrent die influenza bestempeld als een onschuldig griepje

   stop de corona fascisten !

  2. focus

   “zien we elkaar terug op de I.C”

   Aldus angstprediker maraton, is maraton soms ook een echte coronafetisjist?

 7. SubTec

  Van Haga en Baudet hebben absoluut gelijk!

  Om een lockdown goed te praten moet je toch minstens 3x het aantal doden van een normale griep hebben.
  Covid19 haalt in 11 maanden nog niet eens het aantal dat de gewone griep uit 2018 in 3 maanden haalde!

  En daar gooit Rutte het land voor in een lockdown!!

 8. JFU

  Miljoenen geven ze uit aan onzinnige testlocaties in plaats aan nood ziekenhuizen, extra IC bedden en inhuur van zorgpersoneel van defensie. Waarschijnlijk is de nood dan toch niet zo hoog, gezien het aantal opnames dat stukken minder is dan aan het begin. Miljoenen mensen zijn nu al besmet met het virus, waar de meerderheid geen last van heeft, waarom dan testen? Willen ze groep immuniteit zolang mogelijk uitstellen, zodat iedereen an de ‘prik’ moet? Het lijkt er wel op.

 9. Monty

  ‘We zitten niet in een crisis door Corona maar door belachelijke maatregelen van het kabinet!’

  Is het toeval of hebben alle landen in de wereld het zelfde kabinet als in ons land?

  Ook zij kampen met de zelfde crisis.

 10. liefdevol rechts

  En nu massaal die petitie tekenen anders helpt het geen zier

 11. Yoyo

  Prima initiatief!
  Ik teken voor gezond verstand.

  Dit beleid kan en moet beter.
  Het aanmodderen heeft lang genoeg geduurd.

 12. Duckday

  Waarom de grenzen niet dicht iedereen kan gewoon naar binnen. Kijk eens wat er op schiphol loos is. We zijn en blijven een afvalbak van EUROPA. Breek het kartel en stem PVV of Fv D geef die eens een kans lat ze het maar eens bewijzen wat ze beloven Dan zien we gelijk wie de waarheid weergeeft. Dit handje klap kabinet met inleg velletje heeft NL naar de klote geholpen Ze zijn alleen voor zich zelf bezich ook de media helpt er aan mee

 13. Cor Grijpstra

  test

  1. corenona

   jammer , niet eraf geflikkerd

 14. Pieter48

  Wat een dodelijk virus. Wat meer doden dan een gemiddeld aantal doden tijdens een griep epidemie. Had maar niet jaren lang de gezondheidszorg uitgekleed.De Spaanse griep was een echt virus. Daar hoefde je niet voor getest te worden of je het virus wel had.Wat we hier in jaren opgebouwd hebben word nu met gang gesloopt. Sterkte allemaal.

 15. de ziender

  Goede aktie. Meteen getekend/

 16. dijkbende

  Klopt we doen het zeker niet met zijn allen, er zijn grote winnaars (supermarkten, online winkels, techsector, fietsenhandel, klus- en tuinsectoren, bungalowparken) naast de alom bekende verliezers, en die verdienen onze steun.
  En ik ben het vaak eens met FVD.
  Maar kiezen voor vrijheid klinkt leuk maar is kiezen tegen de zorg die overbelast dreigt te worden, zich het apenzuur moet werken en ernstige patiënten moet laten stikken.
  https://www.nu.nl/coronavirus/6096751/rivm-uitstel-zorg-in-eerste-coronagolf-kost-zeker-50000-gezonde-levensjaren.html
  JE ZAL HET ECHTE SLACHTOFFER MAAR ZIJN EGOÏSTEN!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.