#BuildBackBetterDebat gaat viraal: ‘Lees je in en praat mee, want alleen samen krijgen we Rutte en Kaag onder controle’

Als je naar dit jaar naar de online top van het World Economic Forum hebt gekeken weet je dat bijna álle regeringsleiders en andersoortige invloedrijke figuren meegaan in het narratief dat de coronacrisis een “unieke mogelijkheid” (aldus Mark Rutte) is om “een Grote Reset” uit te voeren. De wereld moet daarna vervolgens Beter Opnieuw Opgebouwd Worden. Met andere woorden: een Great Reset moet leiden naar “Build Back Better.” Duizenden twitteraars én opiniemaakster Marianne Zwagerman vinden daar wat van.

De afgelopen dagen hield het WEF een online top. Alle grote namen kwamen langs. Europese Commissie topvrouw Ursula von der Leyen. Angela Merkel. Onze eigen Mark Rutte. De secretaris-generaal van de VN. De premier van Spanje. Dr. Anthony Fauci, het hoofd van de Amerikaanse CDC (hun versie van ons RIVM). En natuurlijk de Belgische Eerste Minister Alexander De Croo. Marianne Zwagerman vindt dat bijzonder zorgwekkend.

“Als Rutte Nederland echt wil resetten, zou dat geweldig nieuws zijn. Wie wil er nou geen land zonder avondklok en verplichte mondkapjes?” schrijft ze. Maar helaas, “dat bedoelt Rutte allemaal niet. Zijn betere wereld staat vol mindmolens. Weilanden zijn volgeplempt met zonnepanelen, bossen gekapt en opgestookt, want biomassa is een goed idee. Wij mogen niet meedenken over de reset waar de wereldleiders de mond vol van hebben.”

Hoewel de meeste Nederlanders zich hier nóg niet mee bezighouden is er iets interessants gaande, aldus Zwagerman. “Op Twitter zag ik #BuildBackBetterDebat voorbijkomen,” legt ze uit. Dat is een hashtag die gebruikt wordt door mensen die de hele reset van de boven-ons-gestelden niet zien zitten, en die terug willen naar het oude normaal. Het is een initiatief van bekende twitteraar Jan Bennink, die online bekendstaat als Superjan. “Laat de tv vanavond eens uit, lees je in en praat mee,” roept Zwagerman lezers vervolgens op. “Want alleen samen krijgen we Mark Rutte en Sigrid Kaag onder controle.”

Die oproep werpt, samen met het onvermoeibare online werk van Bennink, zijn vruchten af. De hashtag #BuildBackBetterDebat is namelijk viraal gegaan. De hashtag is nu één van de vijf meest populaire onderwerpen onder Nederlandse twitteraars. Geen geringe prestatie als je bedenkt dat de mainstream media dit onderwerp zoveel mogelijk onder het tapijt proberen te vegen, hoewel er een paar zijn die er wél openlijk over praten.

Zoals Thierry Baudet onlangs zei tegen De Dagelijkse Standaard is “Build Back Better” niets meer of minder dan “een buzzwoord voor progressief globalisme.” Het houdt in dat al die dure klimaatplannen ons door de strot geduwd worden; dat miljoenen normale banen verdwijnen; dat we “solidair” moeten zijn met mensen in heel andere landen, dus dat er een herverdeling van de welvaart plaatsvindt van het rijke Europa en Amerika naar andere werelddelen… Oh ja, en het houdt ook nog eens in dat we nooit meer terug gaan naar het oude normaal, met regulier lichamelijk contact met elkaar. Zoveel mogelijk moet “op afstand” gebeuren. De menselijke warmte verdwijnt.

Het is een grove schande dat het World Economic Forum en al die regeringsleiders, CEO’s (bazen van grote bedrijven) en Big Tech deze zogenaamd “betere” manier van leven aan ons proberen op te dringen. We moeten er op zijn minst over debatteren, met voor- en tegenstanders die uitleggen aan kiezers wat er aan de hand is, en wat de gevolgen van de Grote Reset en het Build Back Better-plan zijn.

Wij gewone mensen moeten deze beslissing maken voor onszelf, onze kinderen, en onze kleinkinderen. Het is niet aan Rutte en zijn vrienden om die beslissing maar even vóór ons te maken.

Dus ja, er is inderdaad een #BuildBackBetterDebat nodig. En snel een beetje!

Word lid van onze NIEUWE Facebook-group en abonneer je (gratis en voor niets)op mijn Telegram-kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Queen

  “Wij mogen niet meedenken over de reset waar de wereldleiders de mond vol van hebben.”

  Volgens mij mogen wij nog gewoon stemmen. Daar kun je voor een bepaald beleid stemmen, dat kan erop uitdraaien dat veel mensen iets anders willen als jij.

  Voor sommige mensen is democratie een lastige.

  “dus dat er een herverdeling van de welvaart plaatsvindt van het rijke Europa en Amerika naar andere werelddelen”

  De herverdeling gaat nu juist de andere kant op. Het zou heel redelijk zijn als het Westen nu eens zijn eigen broek gaat ophouden.

  Het lukt de demagogen toch telkens weer een stel schapen zover te krijgen om erachteraan te rennen. Bennink, tja een ophitser niets meer als dat.

  1. Loelap

   Moet jij je pilletjes niet innemen!

  2. Seneca

   @queen
   je voert als tegenargument aan: ‘stemmen voor een bepaald beleid’. misschien is het mij ontschoten, maar hebben de Nederlanders tijdens de laatste 2e kamer verkiezingen gestemd voor een ‘vooruitstrevend klimaatbeleid’? ik dacht het niet en toen na zeven (!?) maanden onderhandelen kregen wij dit concept, compleet met klimaattafels, door de strot geduwd. waar praat je in hemelsnaam over? indien stemmen werkelijk iets zou uitmaken, denk je dan echt dat wij mochten stemmen?

  3. Xyz1234

   Democratie is nog slechts een woord wanneer verkiezingsprogramma’s niets vermelden over de uiteindelijk koers die men wil varen. Wanneer onderzoeksjournalistiek binnen de msm verdwenen is en wanneer er naar hartelust censuur wordt toegepast op kritische geluiden. Ofwel ziet u niet wat er gaande is ofwel loopt u hier met opzet wat flauwekul uit te kramen. Ik weet niet wat erger is.

  4. Robin Hoed

   Net zoals Biden gekozen is?
   Als Trump nog president was, dan kregen de resetters het heel erg moeilijk.
   Ons kleine piepeltjes wordt niks gevraagd.
   Als ik een winkeleigenaar hoor klagen over zijn gedwongen winkelsluiting zeg ik hem alijd
   “Nog even vol houden joh! Na de grote reset gaat alles geweldig worden.
   Je hebt dan geen eigendom meer nodig, dus die winkel kun je vergeten.”
   Ik vind het alleen raar dat we gedwongen moeten worden, en een handjevol het beter weet dan miljarden mensen.

 2. Monty

  ”BuildBackBetter”
  “een Grote Reset”

  Volgens mij zijn dit ook plannen van veel oppositie partijen.
  Nederland weer opnieuw beter opbouwen met nieuwe regels en wetten.

 3. Loelap

  Tsja, multimiljardairs die voor de rest van de wereld een soort van communisme willen invoeren. “Geen bezit en je zult gelukkig zijn” is een van hun slogans. Utopisch gelül dus. Communisme werkt niet en zorgt alleen maar voor veel ellende. Kennelijk hebben ze niet van de geschiedenis geleerd. Laat ze zelf maar eens beginnen met hun vermogen weg te geven aan de armen.

  1. Queen

   Waar is er sprake van communisme?

 4. ikweetwatikwil

  De herverdeling gaat nu juist de andere kant op. Het zou heel redelijk zijn als het Westen nu eens zijn eigen broek gaat ophouden.

  Zegt een gast. Nergens verstand van. En schiet met losse vlotters.

 5. Beukman

  We moeten er op zijn minst over debatteren, met voor- en tegenstanders die uitleggen aan kiezers wat er aan de hand is, en wat de gevolgen van de Grote Reset en het Build Back Better-plan zijn.
  aldus MvdG.

  Daar ben ik het wel mee eens, je moet onder de bevolking draagvlak creëren.
  Van de andere kant: wie herinnert zich nog de “BMD” van begin jaren 80? Gruwelijk voorbeeld van hoe dat debatteren over een belangrijke maatschappelijk onderwerp uitliep op een fiasco.
  Wie zo’n “Grote Reset” niet ziet zitten, kan in maart gewoon op een partij stemmen die daar ook tegen is.

  nl.wikipedia.org/wiki/Brede_maatschappelijke_discussie

 6. Winfrida

  Eerst de bedrijven en ondernemers in ons eigen land helpen. Geen armoe binnenlaten ander glijdt Nederland ook af naar een soort derde wereld land. Globalisme, dat is toch de ver-van-mijn-bed show. Onze levensstijl daar heeft niemand wat mee nodig. Zolang het liefdevol en betrokken is, op afstand of dichtbij dat maak ik zelf wel uit.

 7. Xel

  BuildBackBetter

  Ja voor een klein groepje steenrijke algeheel heerseres die ons gaan vertellen hoe wij moeten gaan leven.

  THE BIG RESET.

  Wij moeten gereset worden, langzaam glijden we af naar een communistische staat alla China. Er word een plan uitgerold Plan 2030 waar wij naar moeten gaan leven.

  Nu er een coup heeft plaats gevonden in Amerika door de democraten gaat Amerika ook hard achteruit geleid door de zwaar demente zombie Biden.

  En wij domme stomme nederlanders pikken dit gewoon. Het staken en protesteren dat zijn we verleerd we zijn veel te braaf en te gehoorzaam. Wat Nederland hard nodig heeft is een volksopstand.

  geen 100 geen 1000 maar 100.000 man die heel Den haag plat leggen.

  Ik vrees dat het er niet van komt.

  Zucht.

 8. liefdevol rechts

  Jaja, de grote reset…… Nog steeds een complottheorie?? Diegene die hier nog ja op antwoorden zijn rijp voor een lobotomie.

 9. Xyz1234

  Prima dat dit bespreekbaar gemaakt wordt, hoewel het al veel eerder had gemoeten. Hoe meer mensen begrijpen welke toekomst er boven hun hoofd hangt hoe meer kans dat dit nog afgewend kan worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.