Daniël Osseweijer (FVD) over #BuildBackBetterDebat: ‘Waar en wanneer, premier Rutte?’

Er moet een debat komen over het Build Back Better idee van het World Economic Forum en veel wereldleiders én zakenmensen, aldus Daniël Osseweijer. Het Statenlid in de provincie Groningen én de nummer 18 op de kieslijst van FVD voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen zegt dat op Twitter.

Het heeft even geduurd, maar het gaat dan eindelijk los. Steeds meer mensen spreken zich uit tegen de Great Reset en het Build Back Better van het World Economic Forum en politieke én zakelijke leiders. Zoals bekend gebruikte zelfs onze eigen premier Mark Rutte die laatste term onlangs. Een term waarmee, aldus Marianne Zwagerman, bedoeld wordt dat de coronacrisis wordt aangegrepen om allerlei extreemlinkse klimaatplannen door de strot van burgers te duwen. Plannen waar zij het in normale tijden nooit mee eens zouden zijn omdat ze de economie en zelfs onze manier van leven radicaal transformeren.

Hoewel de meeste mensen lange tijd op de hoogte waren van dit project óf er voor het gemak maar vanuit gingen dat het een vreemde samenzweringstheorie van een paar wappies was is het tij gekeerd. Op sociale media eisen Nederlanders dat er een debat gevoerd wordt over deze gekkigheid. De hashtag #BuildBackBetter is zelfs absoluut viraal gegaan op Twitter.

Daniel Osseweijer is Statenlid voor Forum voor Democratie in de provincie Groningen. Ook hij heeft de moed om publiekelijk iets te zeggen van deze Build Back Better-waanzin. “Er gaan geluiden op voor een #BuildBackBetterDebat door oa @superjan en @annstrikje,” schrijft hij. “Lijkt me meer dan een valide verzoek. Dit gaat om zulke existentiële zaken, daar moet het grote publiek kennis van nemen en politici van gedachten over wisselen.

Vervolgens sluit Ossewijer af met een uitdaging aan het adres van premier Rutte: “Waar & waneer @MinPres?”

De kans dat Rutte hierop ingaat schat ik ergens tussen de nul en nihil. Want stel je voor dat je burgers hierover laat meepraten en er een eerlijk debat over hebt. Dát moeten we niet willen met z’n allen!

Word lid van onze NIEUWE Facebook-group en abonneer je (gratis en voor niets)op mijn Telegram-kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Heras

  Allemaal afkomstig van de WHO en de Bilderberg familie. Uiteindelijk willen zij de macht over elk mens hebben en een technocratie stichten. Zie chinees model

  1. Tedje Kruis

   Wappie

   1. usb3.0

    tedje is onze fascistische vaccinatie drammende coronafetisjist

  2. Heinz

   Denk je echt dat de WHO hier iets mee te maken heeft? The Who, Tommy ,Pinball wizzard ? Legendarisch Jeugdsentiment.

 2. Tedje Kruis

  Daniël Ossenbaard?
  Topkandidaat op nr. Onverkiesbaar?

  Als dat die mensen zijn “van steeds meer mensen vinden” zijn, blijkt wel dat de groep beroepszeikers en halve idioten in aantal snel afnemen.

 3. Mireille

  Het FvD moet diep gaan om de nr. 18 op het podium te brengen. Ik denk dat de braverd gauw uitgekaart is. De twitterberichtjes liegen er niet om, vooral van zijn volgers.

  1. leukeditter

   gelukkig nog 1 partij die het voor ons landje opneemt, de rest gooit ons in de uitverkoop en gooien onze cultuur en tradities over boord

 4. liefdevol rechts

  Benieuwd hoeveel mensen dit nog als complottheorie bestempelen, het begint nu toch al veel duidelijker te worden.
  Wordt het eens geen tijd om toch maar eens naar die “complotgekkies” te luisteren? Het spreekwoord zegt: beter voorkomen dan genezen. En als men naar die leugenachtige media blijft luisteren dan zullen we allemaal eindigen als gevangenen.

 5. Peet64

  Ik zou die lui een klein beetje gaan geloven als zij besloten om te beginnen hun
  eigen salarissen/inkomsten te verkleinen als goed Marxisten. Maar zolang die elk jaar verhoogd worden in weerwil van de economische malaise van hun “onderdanen”
  ontbreekt elk spoor van “ideologie

 6. hans-e-pans

  Mark R. BuildBackBetter, hij heeft nog nooit is met zijn handen gemaakt. Hij leest alleen maar voor wat een ander voor hem bedacht heeft, of voor hem heeft beslist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.