Sylvana’s BIJ1 wil onderwijs extreemlinks transformeren: ‘Meer aandacht voor gender en kolonialisme!’

Ah kijk! BIJ1 heeft het plannetje opgevat om het onderwijs eens goed ‒ nou ja, eigenlijk heel slécht ‒ op de schop te nemen. Want, stelt de partij, er moet meer aandacht komen voor “wat onze geschiedenis is,” namelijk “kolonialisme” én er moet meer aandacht besteed worden “aan wie we zijn” dus: “gender en seksualiteit.” Met andere woorden: de jeugd moet nóg meer geïndoctrineerd worden met het radicaal-linkse gedachtegoed dat al zoveel schade heeft aangericht aan de maatschappij.

Hartstikke leuk! De politieke partij en/of activistische groepering van Sylvana Simons heeft een heel uitgewerkt plan voor het onderwijs. Jawel, de linkse gekkies willen maar wát graag beginnen met het indoctrineren van onze jeugd. Hoe? Nou, zo:

Wel, schrijft de partij, “We maken onderwijs toegankelijk en passend voor elke leerling, en vechten tegen discriminatie en segregatie van leerlingen.” Want, jawel, dat is immers het grootste probleem in de Nederlandse maatschappij, aldus BIJ1. Nederland is een land van, voor en door smerige, vieze, neonazistische racisten. Maar dat gaan zij rechtzetten, hoor. Het enige dat ze daarvoor nodig hebben is totale controle over ons onderwijssysteem. Niets ingrijpends, hoor!

“De inhoud van lesprogramma’s wordt vernieuwd,” legt BIJ1 vervolgens uit. “Er wordt meer aandacht besteed aan wie we zijn (gender, seksualiteit) en wat onze geschiedenis is (kolonialisme, migratie).”

Ah ja, de kers op de taart in ‘het onderwijs volgens BIJ1.’ Er moet meer geobsedeerd worden over identiteitspolitiek en -denken, en de vaderlandse geschiedenis wordt gereduceerd tot een walgelijke litanie van kolonialisme aan de ene kant, en continue immigratie aan de andere.

Dat wordt nog wat in het nieuwe BIJ1-onderwijssysteem. Me dunkt dat als deze partij het ook maar een beetje voor het zeggen krijgt, het heel rap tijd wordt om de kids naar een privéschool te sturen. En wie dat niet kan betalen: sterkte. Met de groetjes van Sylvana Simons, hè?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Nostradamus

  Hier, wat leerzaams over vroegah!
  h**ps://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2019/07/de-impact-van-de-slavenhandel-op-de-nederlandse-economie
  h**ps://www.nporadio1.nl/economie/17352-slavernij-was-niet-de-kurk-van-de-economie
  h**ps://drive.google.com/file/d/1Pct6bTOoWc7_cz2CMU5_AsflAAKFYR-8/view

  1. Edjan

   Slavernij was zeker niet de kurk van onze economie. “Wij”, nou ja, onze regenten, zijn rijk geworden met de handel op de Oostzee.
   Ik vermoed dat het transporteren van slaven iets was wat ze tegenwoordig de “grote vaart” noemen. Hollandse vrachtschepen gingen in Amerika katoen kopen om naar Holland te brengen maar dan moesten ze leeg naar Amerika varen. Het kwam dus goed uit om handel er heen te brengen. In Amerika hadden ze slaven nodig om op de katoenvelden te werken en in Afrika boden de negers slaven aan. En toen was het sommetje snel gemaakt.

   1. Nostradamus

    Precies. Als je iets wilt aanpakken m.b.t. slavernij dan is kan je naar het koningshuis. Laat de gewone, hardwerkende burgers met rust met die onzin!

  2. Oepsie

   En kijk eens hoe de pigment verwenden over de gehele wereld zich gedragen, want Black lives, betekent helemaal niets, voor andere Black lives.

 2. Edjan

  Ik stel voor dat we alléén nog maar onderwijs geven in slavernij en gender-dinges.
  En helemaal niet meer rekenen (is typisch iets om de suprematie van de boze, witte man te bevestigen) en ook nie tale, wan isse nege4ns voo noodi die 3 dinges.

  1. Nostradamus

   Sorry, maar dat waren de Egyptenaren: h**ps://www.super-prof.nl/blog/wiskunde-leren-begin/
   Ach, die zijn eerder wit dan zwart 🙂

 3. ikweetwatikwil

  Gelukkig heeft deze vrouw hier niets anders dan lege briefjes in te brengen.

  1. jennifer

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++

 4. jennifer

  Zullen de kinderen wel moeten leren in dit land, hoe ze als aap in een boom kunnen klimmen dan toch, hier weet zij natuurlijk alles van.

 5. Eppo123

  Mevrouw Simons, hieronder nog wat feiten die onze kinderen binnenkort mogen leren. De geschiedenis van Idi Amin heb ik maar weggelaten. Die man leeft niet meer. Maar nu de actualiteit:
  1. Teodoro Obiang Nguema Mbasogo (Equatoriaal Guinea)38 jaar aan de macht
  2. José Eduardo Dos Santos (Angola): bijna 38 jaar aan de macht
  3. Robert Mugabe (Zimbabwe): 37 jaar aan de macht
  4. Paul Biya (Kameroen): 35 jaar aan de macht
  5. Yoweri Museveni (Oeganda): 31 jaar aan de macht
  6. Omar Al Bashir (Soedan): 28 jaar aan de macht
  7. Idriss Déby (Tsjaad): 27 jaar aan de macht
  8. Isaias Afewerki (Eritrea): 24 jaar aan de macht
  9. Sassou Nguessou (Republiek Congo): in totaal 23 jaar aan de macht
  10. Abdelaziz Bouteflika (Algerije): 18 jaar aan de macht

  1. Queen

   Wat is het argument?

   Iets wat mij moeten nadoen? Iets waarom je geen verandering in NL mag nastreven? Je bent het beste voorbeeld vergeten, Burundi waar NL 5 jaar geleden heeft geholpen de beginnende democratie te slopen.

   1. driewerf

    Sodemieter op schijtjoekel je klets uit je nek en stinkt uit je muil .

   2. AS210854

    Sletvana, als je iets wilt veranderen moet dat wel ten goede komen aan de bevolking, en geen haat zaaien en met onzinnige regels aan komen zetten.

  2. WayneGretzky99

   Je mist nog het mooiste, vrij recente voorbeeld namelijk Zuid Afrika, Zuma ANC

 6. Vrijedenkert

  Foto boven artikel en de haat die het uitstraalt zegt meer dan genoeg…

 7. Queen

  “Nederland is een land van, voor en door smerige, vieze, neonazistische racisten. ”

  Dat is zeker niet zo al lijkt jouw reactie sectie dat beeld wel te bevestigen.

  1. rickardinho

   Ach hier hebben we weer zo’n betweterig linkse hippie, hoe voelt het om alle wijsheid in pacht te hebben? Nog bomen geknuffeld of syrische vluchtelingen in huis opgenomen? Stem GroenLinks he meid, jesse gaat ons redden

   1. driewerf

    Het is een zwartjoekel die meent dat ze hier de baas is terug trappen naar mombasa en rap wat

   2. WayneGretzky99

    Humor, queen en wijsheid in 1 tegel.

   3. Jopie

    Kan niemand ’n klein ongelukje organiseren, het grote ongeluk (SS & Bij1) hebben we al.

 8. Scaldis

  ‘directeurs’, ‘moeten meer worden betaald’.

  Bijzonder taalgebruik bij Bij1, tenzij ze aan de Belgische verkiezingen meedoen. Het lijkt me daarom beter dat er meer aandacht voor taal komt op school, of zijn ze bij Bij1 niet zo slim?

 9. Vrijedenkert

  Scholen en onderwijsinstellingen hebben de afgelopen 15 jaar heel veel subsidies, gemeenschaps en overheidsgelden bedoeld voor onderwijsmiddelen, leraren en zogenaamde rugzakjes van leerlingen met achterstanden uitgegeven aan verbouwingen, nieuwe gebouwen, vastgoed, investeren in aandelen, managers en fusies en niet aan het onderwijs zelf…
  Gemeenten zijn verantwoordelijk voor onderhoud en huisvesting en directie’s en schoolbesturen verantwoordelijk voor onderwijs.

 10. Tuinpaden

  Gelukkig zaten mijn kinderen op een blanke school.

  1. Vrijedenkert

   Die van Groene Khmer lid en burgrmeester Halalsema ook nadat ze waren overgeplaatst van een zwarte naar een blanke school…

 11. driewerf

  Les 1 gratis bestaat niet hahahahaah de rest is sowieso gehannes eerste klas opzouten met die klerezooi

 12. Duckday

  Geef dit monster nu eens geen aandacht. Zij wekken alleen rassenhaat uit en de media helpt er aan mee.

 13. marco kruidenberg

  Ze wordt er ook niet mooier op

 14. liefdevol rechts

  Wat voor gender is die Sylvana!?

  1. Wally

   Een heel apart gender, alleen voorbehouden aan sommige zichzelf o zo zielig vindende gepigmenteerde personen met het juiste RAL-nummer. Het zogenaamde ‘zanik-en-dram gender’.

 15. Drollevanger

  Een stuk van Nederland was ook eens gekolonialiseerd.
  Door de Romeinen. Het heette ook de Romeinse beschaving.
  We zijn hen er als West-Eropeaan nog steeds dankbaar voor.
  Vraag die mislukte figuren eens wie de bruggen, wegen en rioolsysystemen in hun herkomstland heeft gebouwd. Dan zullen ze moeten antwoorden, “De Europeanen”, maar ze zijn er ons nog steeds niet dankbaar voor.
  Waarom wil dat achtergebleven volk eigenlijk massaal in door blanken bestuurd gebied wonen, vraag ik me dan af.
  Ga dan lekker in Mali wonen, leuke beschaving. Ruimte genoeg.

 16. Wally

  Ah…. daar is zij ook weer. Ik zal het netjes formuleren, ik wens niet om te gaan met racisten. Dus u mag ophoepelen wat mij betreft, mevrouw simons. Want de echte racist, dat bent u!

 17. Drollevanger

  Het beste wat haar en ook ons is overkomen, was het kolonialisme.
  Toen de Romeinen een deel van ons land koloniseerden kregen we daardoor een schop onder onze kont naar een wat beschaving betreft hogere verdieping.
  Zoiets hebben de blanken ook geprobeerd in Afrika, maar dat is daar mislukt omdat in de meeste Afrikaanse landen, alles wat men daar met hulp van de blanken had opgebouwd, nu door de plaatselijk bevolking weer wordt afgebroken.
  Zie bv Zimbabwe, of Zuid-Afrika. Willen we dat?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.