Sigrid Kaag gaat vol Build Back Better: ‘Terug naar het oude normaal? Alsjeblieft niet!’

Bij “M,” het programma van Margriet van der Linden, vertelde D66-lijsttrekker Sigrid Kaag gisteravond dat ze er helemaal niet op zit te wachten dat we als maatschappij na de coronacrisis teruggaan naar de wereld van weleer. “Alsjeblieft niet!” zegt ze daarop. Want volgens mevrouw was het “oude normaal niet acceptabel voor heel veel mensen.” Daarom moet het nu anders. Béter. Build Back Better!

Als je wilt weten wat de elites voor ogen hebben met Nederland hoef je eigenlijk alleen maar naar henzélf te luisteren. Ze zeggen het maar al te vaak namelijk gewoon; ze omarmen stuk voor stuk het Build Back Better-programma waar Mark Rutte het eerder ook al over had. Dat is het idee van, met name, de World Economic Foundation (WEF) en de Verenigde Naties, en komt er kort gezegd op neer dat corona gebruikt moet worden om een Grote Reset door te voeren. De economieën zijn zo verzwakt, nu is de kans om alles verplicht “groen, duurzaam en inclusief” te maken. Het “oude normaal” mag niet terugkomen. Het moet ‘beter.’

Bij M maakte D66-lijsttrekker Sigrid Kaag woensdagavond duidelijk dat ze deze Build Back Better-visie zonder meer deelt.

Kaag begon te praten over de ongelijkheid die in haar ogen “op alle terreinen” in de hele samenleving “vergroeid is” en is doorgeschoten. Dat vindt ze vreselijk. En, zegt ze, daarvoor is Mark Rutte eigenlijk gewoon verantwoordelijk. Want dit is de laatste tien jaar echt uit de hand gelopen, en raad eens wie toen premier was? Juist. Wel vergeet ze dat ze de laatste vier jaar van die periode zelf minister was, maar hé, dat soort details zijn maar lastig, dus negeren we ze gewoon.

Afijn. En toen kwam het dus. “En hoe leiden we ze op, dat ze mee kunnen doen aan die economie van de toekomst, mannen en vrouwen. Ontzettend belangrijke keuzes zijn dat. Dat terug naar vroeger, wat ik nu hoor van sommige partijen. ‘Oh, het oude normaal!’ Nou, alsjeblieft niet! Het oude normaal was niet acceptabel voor heel veel mensen,” beweerde Kaag. “We hebben een miljoen mensen die in armoede leven. Zoveel kinderen in armoede. Ik was echt gechoqueerd,” beweerde ze vervolgens met droge ogen. Corona was in haar ogen de “laatste druppel” die voor veel mensen de boel helemaal ruïneerde, maar daarvoor was het al vreselijk.

Nou, het enige vreselijke aan de wereld van weleer was dat de overheid ons uitzoog, de belastingdruk enorm verhoogde waardoor we minder overhielden, en zich met steeds meer zaken bemoeide. De oplossing voor die problematiek was en is dan ook niet meer, maar minder overheid.

Maar voor de rest vond ik het oude normaal heel prima. Ik verlang er naar terug. Net als veel mensen kijk ik naar foto’s van twee jaar geleden en denk ik bij mezelf: hoe hebben we dit kunnen laten gebeuren? Het voelt werkelijk als een ander leven. En nee, dat komt niet alleen door dat vermaledijde virus, maar doordat wij de overheid belachelijke maatregelen hebben laten nemen; maatregelen die onze vrijheid zoveel inperken dat ons leven onherkenbaar veranderd is.

Het ergste van alles is nog wel dat al die linkse plannen waar Kaag het nu over heeft ook al omarmd werden voor corona. Ze zien nu hun kans schoon om die belachelijke ideeën door onze strot te duwen. Daarvoor was er te veel tegenstand. Maar ja, nu heeft de overheid schier onbeperkte macht, en zijn mensen zo lamgeslagen dat ze alles accepteren. Denken ze.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Nou, ik denk ‒ en hoop ‒ dat ze zich daarin vergissen. Wij gewóne mensen willen ons gewóne leven terug. Dat was de basis, en dat willen we zo houden. Van daaruit kunnen we dan opbouwen en uitbouwen om te kijken of er dingen beter kunnen. Maar dat hele project om de maatschappij, de economie en onze manier van leven op de schop te nemen omdat elitaire progressieven als Kaag dat zo graag willen en met verve verkondigen bij praatprogramma’s? Nee!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. HD

  Beste grote leider,

  Ik wil uw sereniteit een vraag stellen.
  Waarom heb je verticale wenkbrauwen?

  1. Tedje Kruis

   Ze is een Vulcan, zus van Spock en net zo emotieloos

 2. Jack Flash

  Er bestaan hoogopgeleiden.

  Helaas ook hoogafgeleiden

 3. Tedje Kruis

  Vd Galien denkt dat hij totale normale mensen hoort…een misvatting

 4. Edjan

  Wat wil het “linkse” establishment?
  1-meer windmolens, zonnecellen, biocentrales
  2 meer (vooral mohammedaans) vluchtelingen
  3-meer macht en geld naar de EU
  4-minder democratische inspraak voor het volk
  5-minder geld voor het volk
  6-meer macht voor de elite van grote mannen/vrouwen van de grote banken, internationals en politici.

  Om dat er door te krijgen, hebben ze nog even het volk nodig. Per slot van rekening zjn er nog steeds resten van de democratie over. Zoals die verkiezingen waar ze heet liefst van af waren.
  Alleen, het volk zal dat programma, als het op deze manier gepresenteerd wordt, niet goedkeuren.
  Dus moet het programma met een leugen bedekt worden. De opzichtige leugen is: ongelijkheid. Toenemend nog wel en door de corona nog erger geworden. Dat vindt het plebs ook dus zo kan ze het plebs paaien. En de kakmadam zegt dat ze iets aan die ongelijkheid gaat doen. En dat zal ze ook: ze zal de ongelijkheid tussen plebs en elite nog veel groter maken. Het plebs moet voor 1000 jaar weer naar de machteloze slavernij gebracht worden.

  1. Tedje Kruis

   Ik raad u aan de programma’s te lezen enter begrijpen, u zit er nogal naast.

   Begin maar bij de SP

   1. Edjan

    enter

   2. Edjan

    Nou, liever niet, straks ga ik nog op jou lijken.

 5. Piet Klein

  Het bijzondere aan de opstelling van Kaag is dat ze nu kiest voor Build Back Better en de grote reset terwijl ze genoeg kansen voorbij heeft laten gaan om dat te doen. Een voordeel van de covid is dat de economie in een lager tempo draait en dat dat mogelijkheden biedt om eenvoudiger de koers te verleggen. Bijvoorbeeld de vliegtuigen staan aan de grond. Deze CO2 boosters die bovendien op onbelast kerosine vliegen zijn grote vervuilers, terwijl treinen en auto’s die CO2 zuiniger vervoeren en dat met belaste brandstof moeten doen. De langzamder draaiende economie dankzij de covid is een goed moment om de kerosine wel te belasten en misschien nog wel meer maatregelen te nemen die het groot gebruik van CO2 minder aantrekkelijk maken bijvoorbeeld bij het reisen. Maar waar was mevrouw Kaag toen de subsidie aan KLM aan de orde was. Haar opstelling, de opstelling van D66 is geen touw aan vast te knopen.

  De big reset is nodig omdat ons financieel systeem volledig uit de hand is gelopen. Geld bijdrukken, schulden maken en weer is het opvallend dat Kaag /D66 steeds hebben staan te juichen, geen kritiek hebben gehad op het maken van deze schulden en bijdrukken van geld. Kaag en D66 zitten in het juich peloton voor de EU, voor de groten der aarde zonder ook maar enige intelligent kijken wat er gebeurde in de wereld. Daarmee zijn ze verantwoordelijk voor de steeds grotere problemen waar NL en de EU mee te maken hebben. Meedoen in de juichfabriek van de EU en de groten der aarde in Build Back Better zonder ook maar enige intelligente benadering, er is geen touw aan . D66 vast te knopen. Hoog opgeleid en nu nog leren nadenken. Bovendien is het bijzonder dat je voor Build Back Better en de grote reset zonder dat je kunt uitleggen wat dit betekent voor de Nederlandse burger. D66 is daarmee een gevaar voor de toekomst van NL.

  1. Jack Flash

   Piet klein@+++

 6. plakband

  In het nieuwe “normaal”
  – zijn alle D66-rechters ontslagen
  – wordt het referendum weer ingevoerd
  – zijn alle gelukszoekers terug bij af
  – en gaat Ollongren naar de gevangenis

 7. Cycle25

  Dit soort waanzin is het resultaat van een oorlogsverklaring van LGBTY aan de hetero gemeenschap..

 8. Bunky01

  Beste mevrouw Kaag,
  Als je dan de boel wil verbeteren zijn er op voorhand een paar enorme kansen die zonder al te veel gedoe meteen kunnen worden doorgevoerd.
  1. Een bindend referendum over:
  – de energievoorziening die werkelijk duurzaam is nl atoomenergie
  – het afschaffen van het gehele EU gedoe en terug naar de EEG
  – het drastisch inperken van alle ongewenste vreemdelingen
  – enz enz.

  2. Het onmogelijk maken dat bewindslieden worden benoemd die geen aantoonbare
  kennis en ervaring hebben van departementen waarvoor zij worden voorgedragen.

  3. Het drastisch afslanken van de overheid.

  4. Significante vereenvoudiging van het belastingstelsel, met opheffing van legio
  subsidieregelingen.

  5. Opheffing van alle voorkeurs regelingen vanuit het old-boys network.

  6. Luister naar de bevolking en neem deze eens serieus.

  Uiteraard zijn er nog wel meerdere relevante punten op te noemen, maar dit is even uit de losse pols.
  Als u zo flink durft te zijn mevrouw Kaag dan wordt het wellicht nog wat in dit land.
  Nu is het zo dat 1 maal per 4 jaar u en uw collega’s de straat op gaan om zogenaamd de oren te luisteren te leggen, om vervolgens alles weer snel te vergeten en door te gaan met uw politieke spelletjes. Bedenk echter wel dat u en uw collega’s er zitten voor het landsbelang en niet om ons dagelijks het vel over de oren te halen. Kortom; er is werk aan de winkel.

 9. Yoyo

  M 5 minuten volgehouden.
  Toen was het klaar.
  Niet te harden,tenenkrommend slecht.
  Dramatisch.

 10. Telex

  Laten we beginnen met het invoeren van het bindend referendum, dan weet je wat de mensen willen, en niet wat je ze door de strot wil drukken. iet alleen baas in eigen buik, maar ook baas in eigen land

 11. liefdevol rechts

  ‘Terug naar het oude normaal? Alsjeblieft niet!’
  Van welke wereld komen deze mensen?
  Als het niet zo gek zou klinken zouden ze wel eens van een andere planeet kunnen komen.
  Eerst de omvolking door migratie dan het virus met de nodige onmenselijke beperkingen en dan zullen ze ons verplichtingen één of ander goedje in ons lijf te spuiten om ons daarna te programmeren??
  Of willen ze hier even een oorlog beginnen want build back better Kan enkel als alles in puin ligt, eerst de mensen ontmoedigen door hun job en werk af te nemen daarna kwaad maken door links op te zetten tegen rechts en dan los laten op elkander.
  Weet wel dat links hier de macht heeft over de politie en het leger, net zoals in 40/45 iemand daar de macht over had.

 12. Loelap

  Mw. Kaag is gechoqueerd! Ik vraag me af of mevrouw Kaag iets van haar weelde wil afstaan aan de minder bedeelden waar ze haar mond zo van vol heeft. Ik vermoed dat het bij het “gechoqueerd zijn” blijft en dat het de bedoeling is dat het plebs kapot belast gaat worden.
  Mw. Kaag is een hypocriete Judas!

  Overigens is dat build back better gedoemd te mislukken.

  1. Jopie

   In gewoon Nederlands heet “hypocriete Judas” gewoon “kutwijf”

 13. FVD

  “Building Back Better” is een omfloerste communistische nachtmerrie, waarin we overgeleverd worden aan een onzichtbare, onkwetsbare elite die ons leven in een ijzeren houdgreep neemt en houdt.

  Een nachtmerrie waarin geen privé-eigendom meer bestaat, geld uitgebannen is, en democratie een kreet uit oudheid is geworden. Big Brother neemt voor ons alle beslissingen, wat voor werk je moet verrichten, wat je consumeert, en of je nog wel met vakantie mag. Als dat wordt toegestaan bepalen zij wel, waar en wanneer. In het verleden kon het communisme aan de macht blijven doormiddel van honderd miljoen doden, nu proberen ze doormiddel van hun tentakels in diverse organisaties opnieuw om de wereldeconomie in zijn greep te krijgen.

  Het is naïef om de “the great reset” af te doen als een hersenspinsel van enige linkse wappies. Het is al een complete samenzwering die over de hele wereld wordt uitgerold door lieden die de macht en het geld hebben, zoals hier in Nederland de nuttige idioten Rutte en Kaag een lans breken voor “Building Back Better”. Wie een beetje attent is, zal zien en horen hoe zij dagelijks hun plannen promoten. Het gevaat loert overal.
  Lees en huiver, en laat tot je doordringen wat deze nuttige idioten in opdracht van de elite je proberen aan te praten:

  “ Building Back Better” betekent steun geven aan de meest kwetsbaren onder ons, de hedendaagse pandemie geeft de gelegenheid voor een “reset”. Dit is de kans om onze inspanningen van voor de pandemie om onze economische systemen bij te stellen om globale uitdagingen als extreme armoede ongelijkheid en KLIMAATVERANDERINGEN aan te gaan”.

  De naald loopt weer eens vast in de kras van de vinyl grammofoonplaat, maar het zijn de sleutelwoorden van Mark Rutte en Sigrid Kaag die grandioos misbruik maken van de Corona crisis om de communistische 2030 agenda van de VN door te drukken. Samengevat ziet de 2030 agenda van de Verenigde Naties er zo uit: “Welkom in 2030, je hebt niks meer, je hebt geen enkele privacy, maar volgens de elite is je leven nog nooit zo mooi geweest”.

  1. Franz Biberkopf

   Mark Rutte die een communistische staat gaat vestigen. Het staat er echt!

   1. usb3.0

    franzje die al voorover staat gebogen om zich eens flink te laten epifreren door sigrid al qaq

 14. Xyz1234

  De miljardairs van world economic forum en hun handlangers (zoals Kaag) maken zich zorgen over inkomensongelijkheid. En kennelijk zijn er mensen die hen op hun woorden geloven. Ik denk dat je niet meer te helpen bent als je een dergelijke naïviteit laat zien.

 15. RvdBe

  Ik snap niet dat aan de ene kant jihadbruiden berecht worden en aan de andere kant een podium krijgen om hun westerse haat te uiten.

 16. thijshil

  Ik noem haar Sigrid VAAG,
  en in het Engels is dat VAQUE, en staat voor,,,,
  onduidelijk, afwezig, verstrooid, schemerig, donker,
  duister, flauw, wazig, beneveld.
  Echt d66 dus.

 17. usb3.0

  De d666 lijkt een patent te hebben op heksen

 18. Wally

  Kaag…. anti-nederland, anti-westers, anti-gelijkheid, kortom… een ongelooflijk domme en kwaadaardige doos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.