sylvana bij1

Sylvana Simons en vrienden misbruiken Covid-19 voor belastingverhogingen: 'BIJ1 pleit voor een coronataks!'

Geen categoriefeb 08 2021, 12:00
Dat BIJ1 het motto never let a good crisis go to waste hanteert, wisten we al. Maar nu maken de professionele racismeroepers en beroepsslachtoffers het wel héél bont. Want, laten ze weten op Twitter, eigenlijk zou er een speciale "coronataks" moeten komen. Voor "de allerrijksten."
Zoals wij vorige maand berichtten misbruikt Sylvana Simons' BIJ1 het klimaatgedoe om ons allerhande socialistische plannen door de strot te duwen. Wat ze in normale tijden niet voor elkaar kunnen krijgen, kunnen ze nu wel. Of, nou ja, dat dénken ze. Het gaat dan om wat ze "klimaatrechtvaardigheid" noemen, wat leuk klinkt maar feitelijk neerkomt op: 'Subsidie op zaken als zonnepanelen verhogen, belastingen verhogen, en boeren buitenspel zetten.'
Nou, slecht nieuws, Sylvana en haar vrienden beseffen nu ook dat ze de coronacrisis net zo goed kunnen gebruiken om allerlei radicaal-linkse plannen te verwezenlijken. Zoals het verhogen van de belastingen ‒ of zelfs het invoeren van geheel nieuwe belastingen.
En dus twittert de partij dat de pandemie zou moeten betekenen dat de overheid meer geld moet herverdelen. "Degenen die het harder nodig hebben" zouden dan geld krijgen ten koste van de "allerrrijksten."
https://twitter.com/PolitiekBIJ1/status/1358499751088504834
Het vervelende van die linkse raddraaiers is dat ze op termijn met "de allerrijksten" uiteindelijk altijd bedoelen: "iedereen die iets meer dan het sociaal minimum verdient." Oh ja, het begint ongetwijfeld met miljonairs, waardoor Jan met de Pet denkt, 'nou ja, doe maar. Het raakt mij niet.' Maar zoals altijd het geval is met belastingen worden a) de percentages verhoogd en b) wordt de ondergrens altijd weer verlaagd. Waardoor uiteindelijk vrijwel iedereen duurder uit is.
Ook om andere redenen slaat de tweet van BIJ1 ook nog eens nergens op, want er staat daar letterlijk dat het coronavirus lagere inkomens harder raakt. Maar wacht eens even, dat doet het virus helemaal niet. Als je het artikel van het Parool leest zie je dat het steeds weer gaat over hoe mensen geraakt worden door het kabinetsbeleid, niet zo zeer door het virus zelf. De depressies worden erger, er wordt minder geld verdiend, mensen staan er alleen voor. Dat komt niet doordat het virus op magische wijze mensen isoleert, maar doordat onze regering bewust voor een lockdown kiest; een beleid dat enorme schade aanricht aan de samenleving als geheel én aan individuen.
Doe jezelf een plezier en abonneer je gratis en voor niets op op mijn Telegram-kanaal. Oh, en volg de MeWe-pagina (een fantastisch alternatief voor Facebook) van De Dagelijkse Standaard voor het laatste nieuws.
Als je die "lagere inkomens" ‒ en de rest van het land overigens! ‒ wil helpen moet je beslist geen nieuwe belastingen in te voeren. Het enige dat nodig is, is dat de lockdown beëindigd wordt en dat het coronabeleid zich totaal focust op het beschermen van kwetsbare personen, terwijl de rest van de maatschappij zoveel mogelijk vrij worden gelaten. Maar peuter dat Sylvana Simons maar eens aan haar verstand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten