Johan Derksen prijst debattalenten Wilders en haalt uit naar CDA: ‘Wopke begrijpt het allemaal niet zo’

De heren van Veronica Inside ergeren zich aan het beroerde niveau van de politieke debatten. De meeste politici komen met slappe ingestudeerde verhaaltjes. Vooral CDA-leider Wopke Hoekstra doet het dramatisch, Johan Derksen en René van der Gijp vinden met name Geert Wilders en Mark Rutte het sterkst uit de debatten komen. “Wopke begrijpt het allemaal niet zo” volgens Derksen. 

De nummer twee van het CDA, Pieter Omtzigt, had natuurlijk veel beter lijsttrekker kunnen zijn. In zijn media-optredens in aanloop naar de verkiezingen komt hij vele malen sterker over dan Hoekstra. Het zou niemand verbazen als Omtzigt meer stemmen weet binnen te halen dan de nummer een van zijn partij.

Zowel Derksen als Van der Gijp vonden Wilders “ijzersterk” in het debat met Rutte. Ook Rutte kan wat lof ontvangen van de heren van VI, het is duidelijk waarom hij al zo lang premier is; Rutte weet zich keer op keer staande te houden in pittige debatten. Zelfs tegenover Wilders, die de beste oneliners heeft aldus Derksen, weet Rutte zich behoorlijk te handhaven.

Derksen zegt het volgende over Rutte en Wilders:

“Hij blijft altijd wel op de been, want je moet wel moed hebben om tegenover Wilders te gaan staan. Wilders is gewoon het beste in het debat en die heeft geweldige oneliners. Hij heeft weer fantastisch gescoord voor zijn achterban. Ik denk alleen dat hij geen nieuwe zieltjes meer wint. Mensen die Wilders willen zitten, zitten er wel.”

Het is interessant wat Derksen stelt, dat de PVV een bepaalde ‘max.’ zou hebben qua zetels. In 2010 behaalde de partij haar grootste Tweede Kameroverwinning met 24 zetels, op dit moment staat de PVV rond datzelfde getal in sommige peilingen. Het zou goed kunnen dat de electorale max van de PVV rond de mid-20 zetels ligt.

Toch blijft Wilders in al die jaren een beducht tegenstander in debatten. Veel lijsttrekkers zijn figuurlijk opgevreten door de PVV-leider in zowel Kamerdebatten of verkiezingsdebatten. Ook dit verkiezingsjaar is Wilders weer opvallend sterk. En aankomende dinsdag mag hij voor de laatste keer een aanvalspoging doen op zowel Rutte als Kaag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Beukman

  Het patroon is dat de grootste oppositieplucheplakker in de TK, een man met smetteloos witte boorden maar zonder regeerverantwoordelijkheid, opponenten afkraakt die wél verantwoordelijkheid dragen, vuile handen moeten maken, en dan ook wel eens fouten maken.
  De meeste kritiek die Geert uit horen we al jarenlang.

  Het heeft iets tragisch. PVV-stemmers doen er goed aan om over te stappen op Forum. In die partij gebeurt er tenminste nog iets.

  1. Max Aue

   Dat lijkt me een goed idee. Ze kunnen overstappen naar Ja21, Code Oranje of FvD. Ik vind dat de rechts-populistische splinters de zetels eerlijk moeten verdelen.

   1. Bolkestein

    Over splinters gesproken; Van de PvdA, nog in 2012 goed voor 38 zetels, is nog maar een splinter overgebleven. Ik hoor je nooit meer over het herstel van de PvdA. 🙂

  2. ManX

   De Wilders-haat bij de twee grootste DDS-tr0llen bereikt hysterische proporties.

   Misschien heb je vandaag nog wat nieuws te melden over Biden, Beukman?

   1. Beukman

    Dat Wilders een eeuwige oppositieklant is zonder fatsoenlijke partij en met een onmogelijk programma, is gewoon een goed argument om niet op hem te stemmen, dr. X.

    1. ManX

     Ik heb al op hem gestemd, Beukenoot. Omdat Wilders zo’n fantastische partij heeft met een prachtig programma waarvan ik het met harte eens ben en omdat Wilders de beste premier zal zijn die Nederland ooit gehad heeft.

     Dat jij op zo’n androgyne karpatenkop als Kaag stemt, zegt natuurlijk alles over je geestelijke vermogens.

     1. Gebande_3

      omdat Wilders de beste premier zal zijn die Nederland ooit gehad heeft.

      Duitsers maken toch geen grapjes?

     2. Max Aue

      😂

     3. Beukman

      Wilders met zijn androgyne kapsel zal nooit premier worden, dr. X, hij is er niet geschikt voor en hij ambieert het ook helemaal niet. Dat jij dat met politieke instinct nou niet ziet.
      En Kaag met haar karpatenkop wil het wél, maar wordt het ook niet.
      Bereid je maar voor op nog eens vier jaar Rutte. En troost je: zolang Geert in de oppositie zit, kan hij ook niet van zijn voetstuk vallen.

    2. usb3.0

     Voor beukho*r is Wilders het rode lapje, beukoho*r is het type die liever in de maling wordt genomen..

     1. Oepsie

      Ach ja, Beukman. Hem vernoemen,is eigenlijk al te veel.

  3. Augustus

   Volgens die retoriek kunnen we maar beter een dynastiek worden zonder democratie, aangezien oppositie nooit regeerverantwoordelijkheid kan hebben en daarom niet verkozen kan worden. Wat een extreem domme redenatie.

 2. Max Aue

  “Hij heeft weer fantastisch gescoord voor zijn achterban. Ik denk alleen dat hij geen nieuwe zieltjes meer wint.”

  Dat ziet Derksen goed. Wilders gaat bij de verkiezingen net zoveel zetels halen als vier jaar geleden of een paar minder.
  Politiek verandert er dus niets en dat betekent dat de brulkikker weer vier jaar lang mag blaffen terwijl de rest van de politiek zich met politiek bezighoudt.

  1. pasco

   Ernst
   ” Brulkikker, blaffen”
   Ad hominem en schelden is een duidelijk teken van onmacht en frustatie!
   Je bent minderwaardig en zwak mbt een dialoog!

  2. Seneca

   @max aue
   dat moet Derksen zeggen! de man die zich door zijn dochter laat overhalen om toch te gaan stemmen en als hij gaat stemmen, dan wordt er op een linkse partij gestemd. dit is wederom een losse flodder van de heer Derksen!

 3. usb3.0

  Ja Wilders is een rood lapje voor een zeer klein aantal hier en dat komt omdat Wilders nagenoeg altijd gelijk heeft…

  1. Beukman

   Aan gelijk hebben heb je niets in de politiek, Universele Bus.

   1. usb3.0

    De bevestiging dat jij gelijk hebben niet belangrijk vindt, jij vindt in de maling genomen beter natuurlijk, typetjes zoals jij stemmen ook op partijtjes, zoals d666, vvd, gl, die de mensen structureel in de maling nemen/niet serieus nemen..

    1. Beukman

     Jij bent een goedmens en ik ben een realist, Universele Bus. Never the twain shall meet.

 4. maraton

  Raar dat er hier niet wordt bij verteld dat Derksen Baudet tot de enkels afbrandde.
  Derksen : “Uit die jongen komt alleen maar onzin”.
  Dat was goed gezien van hem.

  1. usb3.0

   Maar daar gaat hier nu niet over, maraton doet een leugenclown rutte persiflage

  2. Beukman

   Die man is zo ijdel, als ie een lampje ziet branden op een camera, gaat ie gek doen.

   – Johan Derksen

   1. usb3.0

    leugenclown rutte lacht alles weg, daarnaast liegt rutte alles bij elkaar, leugenclown rutte sluit 1,5 miljoen kiezers uit, beukho*rtje sympathiseert heftig met dit soort politici

    1. Beukman

     Waar komt jouw obsessie met hоeren toch vandaan, Universele Bus? Iets met je moeder en je jeugd?

     1. Max Aue

      Gerrit heeft een waaier van obsessies: hóeren, kinky seks, poep en pies en seks met kinderen.

      Hij schijnt een gelovig christen te zijn dus dat is een verzachtende omstandigheid.

     2. Beukman

      Gerrit is bovendien door de Nederlands Bond van Aborteurs uit zijn ambt gezet wegens wanprestatie. Ik heb niks tegen christenen, maar sommigen hebben door het geloof wel een tik van de molen gehad.

     3. Max Aue

      De Heere Jezus houdt van iedereen en zal dit Gerrit ongetwijfeld allang hebben vergeven. Daar heeft hij dan weer geluk mee.

     4. Seneca

      er is iemand op dit forum die, als hij geen argumenten meer heeft gaat zinspelen op iemands moeder. dat is niet alleen ongepast, dat is zeer laag. als zelfs een verfoeilijk individu als ene mevrouw Jinek en het politiek correcte tuig van de RTL redactie, de zinspelingen van de heer Koning op de familie van de heer Baudet ongepast vonden, dan had zelfs het figuurtje op dit forum, dat kunnen begrijpen; hij pretendeert overal verstand van te hebben, maar normale fatsoensnormen worden niet door hem gerespecteerd.

 5. Vanduinen

  Staan beide heren ook al op de loonlijst van DDS ? Na woensdag afgelopen, dan gaat de kamer zich bezig houden met voetbal.

 6. JoopvdJoop

  Wilders ziet de problemen in de samenleving.
  Waarom benoemen die linkse kletsmajoors dat niet?
  Het was weer raak in Luik met de blm.
  Lale Gül bedreigd.
  Som het maar op.
  Maar ga lekker GW framen en bashen.
  Argumenten zoeken waarom een asielzoeker een willekeurig meisje dood stak.

  1. usb3.0

   Precies, de spijker op z’n kop..

 7. Monty

  ”Hij heeft weer fantastisch gescoord voor zijn achterban. Ik denk alleen dat hij geen nieuwe zieltjes meer wint.”

  En dan had hij vier jaar de tijd om het volk te kneden en te vormen voor deze verkiezingen.

  Ben benieuwd hoeveel zetels hij er van de 24 virtuele werkelijk overhoud.
  Als het net zo dramatisch is als 4 jaar geleden is het wel duidelijk dat een groot deel van zijn adepten hem niet meer zo geweldig vinden als velen op dit forum.

  1. Seneca

   @monty
   er is een gezegde: ‘gooi uw paarlen niet voor de zwijnen, want zij zullen zich tegen u keren…’. voel je hem aankomen monty?

 8. Antihedo

  Even voor de volledigheid: Derksen noemde Baudet een cabaretier waar alleen maar onzin uit kwam. Dat was de schrijver nog even vergeten te melden.

 9. 56RdK

  @JoopvdJoop

  Helemaal waar! Geert Wilders (voor)ziet alleen niet jarenlang de ellende, hij benoemt het ook!
  Maar het woke- en deugkartel blijft liever wegkijken, decennia lang en laat dit land naar de verdoemenis gaan.

  Oh ja, vanwege de verkiezingen zet de VVD al wekenlang opeens hun twee leeghoofdigde kakelkippen in; doe Dylan en die Bente met “grenzen dicht”, “weg met gelukszoekers” etc.

  Na 10 jaar opengrenzenbeleid dat nog steeds van toepassing is, na 10 jaar gedoogd asielbeleid, beleid dat aan alle kanten door faal, eigendunk en corruptie op zijn zachtjes gezegd rammelt en compleet de pan uitstinkt!

  Houdt het CDA en de CU aanpassing van het recht op onderwijs tegen, want veronderstel dat de islamitische gifbronnen: de weekendscholen en internaten, zouden worden verboden, wat voor gevolgen zou dat dan niet hebben voor de biblebelt.
  Om over dat D66 maar niet te reppen!

  Ja, daarom en wederom: de PVV op 17 maart a.s.!
  Voor een gezond en veilig realistisch Nederland!

 10. Drollevanger

  Als we in een democratie leefden zou Wilders wel scoren en zouden de ideeën van zijn achterban wel degelijk in dit land verdund worden uitgevoerd.
  Maar jammer we wonen niet in een democratie, daarvoor moet je tegenwoordig in landen als Rusland zijn met zijn wel gekozen president.
  Het zal mij benieuwen hoelang ons huidige systeem het nog volhoud.
  Je kunt over van alles en nog wat van mening verschillen, maar ik heb nog nooit een deugende bij zijn volle verstand gesproken die denkt dat alle vluchtelingen wereldwijd in ons mini-landje passen.

 11. Drollevanger

  Wat de hoofdredenen van de afkeer van Wilders richting de islam is heeft volgens mij als voornaamste reden, dat hij de arbeiders regionen de islamitische landen heeft bekeken in het verleden.
  Net als ik. Ook ik zag bv het lieflijke Libanon van een verplicht tussen alle religies
  samenwerkend land onder christelijke leiding, veranderen via het opnemen van hoofdzakelijk islamitische asielzoekers, in een ruïne van platgebombardeerde puinhopen en uitgemoorde dorpen.(eigenlijk net als nu in Syrie, waar zijn daar nu de Yezidi,s of de Christenen)
  Voor zo,n onherroepelijk bloeddorstig toekomstbeeld waarschuwen Wilders, maar ook bv een ervaring-deskundige als Hirsi Ayaan.
  Niemand kan op de hele wereld een islamitisch land benoemen, waar het wel goed gaat tussen de moslims en de rest van de bevolking.
  Daarom ben ik er in tegenstelling met Wilders op tegen dat de koran wordt verboden.
  Lees allemaal dat boekje en zie wat een ongelovige, vrouw, of afvallige te wachten staat onder vroom islamitisch bewind. Of ga eens in Afghanistan of Jemen kijken.

 12. Drollevanger

  Het is nu weer net als in het verleden, een machtsstrijd tussen de zeer linkse goedbetaalde media en het wel nadenkende deel van onze bevolking.
  De vorige keren won steeds de deugende media.
  Mij benieuwd hoe het nu gaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.