Peiling Maurice de Hond: Forum voor Democratie blijft oprukken! Maar let op: D66 óók!

Ondanks alle verzonnen verhalen over de ‘implosie’ van Forum voor Democratie moeten de peilers toegeven: de partij gaat een fantastisch resultaat neerzetten woensdag. Geweldig nieuws natuurlijk voor iedereen vrijheidsliefhebbende Nederlander. Het enige slechte nieuws? D66 is óók aan het opstomen. 

Uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond blijkt dat Forum voor Democratie virtuele zetels, en dus echte steun, blijft winnen. Waar de partij volgens De Hond vorige week nog op vijf zetels staat geeft hij ze nu 20% meer. FVD staat daags voor de verkiezingen dus al op 6 zetels bij hem. Dat zou een verdriedubbeling zijn van het huidige zeteltal in de Tweede Kamer. Een geweldige prestatie als het lukt. Een verdriedubbeling is voor elke partij een enorme prestatie.

Maar het nieuws wordt nog beter. Want De Hond heeft er een handje van andere partijen te overschatten en FVD juist te onderschatten. Zo geeft hij de PVV bijvoorbeeld steevast wat meer dan het uiteindelijke resultaat. De kans is daarom groot dat FVD momenteel eerder op 8-10 zetels staan dan op 6!

Over de PVV gesproken, die staat bij de Hond op 24 zetels. Daarmee is de PVV virtueel de op één na grootste partij van het land volgens De Hond. Want de grootste partij is nog altijd de nepliberale autoritaire middenpartij van Mark Rutte. Het goede nieuws? De VVD is nu al een tijdje zetels bij hem aan het verliezen. Ook deze week. Waar de partij vorige week virtueel op 32 zetels stond zijn dat er nu nog 31. Met een beetje mazzel gaat de VVD dus gewoon onder de 30 uitkomen. Dat zou heel prima zijn, omdat het een duidelijk signaal zou afgeven.

Helaas is er ook heel slecht nieuws – nieuws waar we extreem waakzaam door moeten worden. D66 is volgens De Hond namelijk aan het oprukken. De partij van Sigrid Kaag zou in een weekje tijd opeens drie virtuele zetels erbij hebben gewonnen.

Laat het niet gebeuren Nederland. Hoe minder zetels voor D66, hoe beter!

GroenLinks verliest ondertussen een zetel en staat daardoor op 8 zetels. Voor Klaver is dat natuurlijk enorm tegenvallend. Die man deed een jaar of wat geleden nog een gooi naar de tweede plek in de peilingen. Nu holt hij ergens ver achteraan en moet hij erom denken dat hij niet ingehaald wordt door de ChristenUnie.

DENK staat op twee virtuele zetels bij De Hond. BIJ1 op één. Houdt uw hart vast Nederland, Sylvana Simons ligt op koers om in de Tweede Kamer te komen. Brr, de rillingen lopen over je lijf. De eurofiele pubers van Volt staan zelfs op drie virtuele zetels. Of dat klopt? Geen idee. Maar ik hoor wel uit bepaalde kringen dat die Soros-club het heel goed lijkt te doen onder jongeren. Dus wie weet.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Tenslotte staat 50Plus nog maar op één schamel zeteltje. En Code Oranje van Richard de Mos? Nul zetels volgens De Hond.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Edjan

  De groei/krimp van alle partijen is minimaal, helaas, behalve voor 66 die 3 zetels groeit. Helaas. Oude wijn in oude zakken, gaat dit worden.

 2. Monty

  Wat is er in de afgelopen 4 jaar gebeurd dat de PVV adepten Wilders massaal afvallen?
  4 jaar geleden stond hij nog op 40 virtuele zetels. Is dit nu hun dank dat Wilders dagelijks strijd tegen de islam en er voor heeft gezorgd dat er nagenoeg geen aanslagen meer gepleegd worden in ons land.

  Voor wie hebben ze nu Wilders verlaten dat hij nu nog maar 24 zetels heeft i.p.v. die 40 vier jaar geleden?

  1. ManX

   Leuk, onze paranoide schizofreen Monty Python heeft zijn eerste Wilders-reactie al weer uitgepoept.

   Zet ‘m op Monty! Het moet je lukken om vandaag minimaal 30 keer Wilders te noemen: dat is een peuleschil voor jou.

 3. NO8DO

  FvD 6 virtuele zetels.
  D66 17 virtuele zetels, het drievoudige.
  Ik ben tevreden en veel hoopvolle Nederlanders met mij.

  1. ManX

   Fijn dat je tevreden bent, Nobody8. Dat gun ik je van harte.

  2. Bolkestein

   Ooit was je nog blij dat PvdA en Groen Links samen meer zetels hadden dan PVV en FvD samen. Dat gaat dit jaar niet meer gebeuren.

 4. janrama

  Baudet, een politicus die de boeken in gaat als partijsloper.

  Klasse, een partij die 26 virtuele zetels bezat en vakkundig door Baudet terug gebracht naar v-6 zetels.

  Dan krijsen, wat is ie toch goed.

  1. leukeditter

   jandrama , schrijf ff op … het worden 14 zetels!

   1. janrama

    Even wachten tot Baudet begint over fraude.

    1. Loelap

     Gefrustreerd mannetje, broer van Martijn met de centenbak zeker.

    2. trutje

     Het lijkt erop dat janrama niet genoeg van Baudet kan krijgen als hij zo weinig zetels heeft waar maak je je dan zo druk over. Trouwens op YT is een heel goed gesprek te zien van Het forum met Fajah Lourens daar kun jij nog wat van leren.

 5. Gebande_3

  FvD evenaart PvDieren en CU.
  Een prestatie voor de winnaar van de Prov. Staten verkiezingen.

 6. LifeBuddy

  ”D66 is volgens De Hond namelijk aan het oprukken.” Jammer, het is een drama voor onze kinderen, omdat die Geen normale woning meer kunnen huren. De arische sLinkse Omarmen de criminelen, die alle woningen opkopen om crimineel Zwart geld Wit te wassen, steeds meer.

  1. janrama

   @L
   Haga van de FvD kan je daar alles over vertellen🤣

  2. Canta

   LifeBuddy
   De arische sLinkse Omarmen de criminelen, die alle woningen opkopen om crimineel Zwart geld Wit te wassen, steeds meer.
   Kennelijk heb je toch het één en ander gemist. Het zijn figuren als prins Bernhard die veel woningen opkopen ( ik ga er van uit dat je hem niet als crimineel beschouwd). De PVDA kwam met een wetsvoorstel om hier een eind aan te maken. De Berhardbelasting.
   Het feit dat het zo moeilijk is voor jongeren een woning te vinden zijn de volgende:
   Kraken wordt verboden ( niet door links) waardoor er vele leegstaande gebouwen weer leeg komen te staan en de mensen een andere woning moeten zoeken.
   Jongeren worden aangenomen op een 0-urencontract ( geen maatregel van links) waardoor ze geen hypotheek kunnen krijgen.
   Een derde van de huwelijken strand waardoor men daarna 2 woningen i.p.v. één nodig heeft.
   De meeste verzorgingshuizen zijn gesloten ( zou een bezuiniging zijn) waardoor ouderen langer zelfstandig moeten blijven wonen en daardoor vaak woningen bezetten die heel geschikt zouden zijn voor een gezin.
   Allemaal regelingen die absoluut niet door links werden gesteund.

 7. Aborifa

  De partij van spruitjeslucht en migranten o.l.v. terroristenvriendin Kaag +3.
  Dat belooft niet veel goeds voor de komende jaren.

  1. janrama

   @A

   ”De partij van spruitjeslucht”

   Waarom denk je dat de conservatief rechtse religekken zich zo thuis voelen bij het FvD?

   1. Aborifa

    De ranzige burgermanslucht druipt er van af. Kokhalzen van Kaag.
    Laat deze pissebedden niet de overhand krijgen.

 8. Drollevanger

  Het FVD heeft blijkbaar de rol van tegenstander van D66 in de kamer, van Wilders overgenomen.
  Er is wel een verschil met de FVD.
  D66 heeft wel degelijk in de regering gezeten tijdens de Groninger crisis en ook telden hun achterbakse beslissingen in de toeslagen affaire, rechtstreeks mee aan de puinhoop die daarna ontstond.

 9. Drollevanger

  Maar Baudet zal wel in de kronieken worden benoemd, als het eerste persoon dat door de Linkse media gedeeltelijk is gesloopt.

  1. Max Aue

   Baudet gaat uitkomen tussen de 3 en vijf zetels. Daarna spitst de fractie na geruzie en gedoe weer in tweeën.

   1. Max Aue

    spitst = splitst

    1. Mireille

     Ik had het ook zo wel begrepen en ben het er mee eens.🎀

 10. StemPzeweg

  Dankzijmij komt Sylvana met 1 zetel in de kamer. Ik ga zeker op haar stemmen en HIJ1 zal het racismeprobleem aanpakken. Het zou mooi zijn als ze een coalitie zou kunnen vormen met Kaag van D66

  1. Borreby Duytsch

   Wat fijn voor je StemPzeweg, wat fijn…

  2. Loelap

   Jij verdient een Lolly.

  3. Aborifa

   Zij1.

 11. liefdevol rechts

  De mensen die dit jaar op D66 stemmen hebben ofwel het verstand van een tweejarige, want hebben nog geen besef van wat er speelt, ofwel hebben ze geen opvoeding van hun ouders gehad en zijn ze geïndoctrineerd op school.
  Ik neem het dus hun ouders kwalijk dat ze hun kinderen geen normen en waarden hebben geleerd anders zouden ze nu wel anders stemmen.
  Maar ja, ze kunnen niet allemaal zo’n goede ouders hebben dan ik.

  1. Gebande_3

   LR pruttelt:De mensen die dit jaar op D66 stemmen hebben ofwel het verstand van een tweejarige,

   Volgens de Hond:
   D66 lijkt de grootste te worden in de meeste studentensteden. In een aantal gemeenten in de biblebelt blijft de SGP en ChristenUnie de grootste.

  2. EvertB

   @LR,

   Opmerkelijk onderzoek:
   van de jongere kerkgaande kiezers tussen de 18 en 35 jaar stemt TWEEDERDE op een seculiere partij. CU blijft onder deze groep kiezers het populairst direct gevolgd door D66.

  3. Loelap

   D66 gaat altijd vol op het orgel met de begrippen inclusie en diversiteit. Maar geen van hen stopt hun kind op een zwarte school, ze rijden zelfs kilometers om om hun kind naar een blanke school te brengen. En maar de hele dag discriminatie roepen.

 12. Duckday

  Breek het kartel en stem PVV of FvD .

  VVD CDA PVDA D66 Groenlinks zijn de partijen die miljoen mensen wegzet wegens hun gezegde dat deze partijen niet willen samen werken met de PVV of FVD hoe ****** ben je dan niet .Zelf gillen deze partijen zelf over het gezegde van minder minder maar wat zij doen is nog erger. Noemt men dit DEMOCRATIE Ja die partijen zijn alleen voor hun zelf bezig HOOGMOED Waanzin en Belust op macht. Als U voordat U gaat stemmen de 17 dat UW land verloren is nu is er nog een kans om het recht te zetten. Of wilt onder palestijns beheer komen enz Geef die partijen eens kans om Nederland weer Nederland te worden.

  1. Monty

   ”Geef die partijen eens kans om Nederland weer Nederland te worden.”

   Dan moeten die partijen zorgen dat ze een meerderheid van de bevolking achter zich krijgen en op hen stemmen.
   Of er voor zorgen dat ze andere partijen bereid vinden met hen samen te werken.

   Dan krijgen ze de kans.
   Ze hebben nog 3 dagen en de formatiegesprek.

   Slagen ze er niet in dan moeten ze hun verlies erkennen.

  2. DubbelZout

   Daar heb je weer zo”n “democratie” roeper
   Extremisten zoals Wilders en BaudeT hebben helemaal niets met democratie
   Het is slechts een vehikel om aan de macht te komen om daarna stukje bij beetje de democratie te slopen en criticasters de mond te snoeren
   Zie o.a. Putin en Orban die door beide heren op handen worden gedragen

 13. Spoetnick

  Kiezers van GL zijn gemakkelijk te beïnvloeden.
  Loze beloften en bangmakerij.
  Dan moet je nu bij Dictatuur-66 zijn.
  Het groener dan groenste kabinet lacht ons al toe.
  En na de verkiezingen komt de immigratiestroom in een stroomversnelling.

 14. Max Aue

  Kaag is een zeer sterke lijsttrekker. Haar pech is niet een normale campagne te kunnen voeren, dan had ze nog veel hoger kunnen scoren.

  1. Oepsie

   Speciaal opgezocht voor speklapje lees en ontdek zijn diepste gevoelens.
   Twaalf jaar geleden wekte Daniel Jonah Goldhagen enige beroering met zijn grofmazige traktaat van de AH gewillige beulen. Niet lang daarna moet de acht jaar jongere Jonathan Littell (1967) begonnen zijn met de voorbereiding van De welwillende, dat twee jaar geleden in het Frans is verschenen. Tot ongeveer op de helft kan de lezer denken dat Littell gehoor heeft willen geven aan de oproep van Goldhagen ‘de klinische benadering te mijden en een beschrijving te geven van de verschrikkingen die de gebeurtenissen hadden voor de daders’ – een raar zinnetje, maar de bedoeling is duidelijk: laat de daders eens aan het woord, die piepen anders dan de slachtoffers.
   Littell laat zijn verteller, een dader, de SS-officier Max Aue beginnen met een uitnodigende zin: ‘Mensenbroeders, laat me u vertellen hoe het is gegaan’, een echo van de beginzin van Moby-Dick. Met de tweede zin doet Aue de deur meteen al dicht: ‘Wij zijn uw broeders niet, zult u antwoorden, en we willen het niet eens weten.’

   Geeft duidelijk weer, waar jij voor staat speklapje. Heb je ook een SS-altaartje?

   1. Borreby Duytsch

    En daar hebben we de ‘vluchteling’, Nederlandhater en voormalig uitbater Top ook weer.
    Was maar weggebleven, Oepsie.

    1. Oepsie

     Weer een nieuwe? Speklapje?

  2. Borreby Duytsch

   De een d’r pech is andermans geluk, zullen we maar zeggen dan.

  3. Cootje

   Haar pech is dat ze praat naar dat ze onder een paard heeft gehangen , veroordeelt tot een bepaald publiek en bij juffrouwtje Kaag peilen ze constant een zeteltje of 4/5 te veel. Bij de boten parade in Amsterdam zal ze wel weer vooraan staan met haar geliefde D66

 15. Cootje

  Zolang het mkb stemt zo als het nu stemt , is dat democratischs maar wensen we ze nog veel Corona plezier voor het komende jaar , tevreden mensen moet je niet teleur stellen als ze maar geen huilie huilie komen doen bij de tolk shows en niet het einde van het jaar giro 888 moeten instellen voor ze .je kan je-stem maar eens in de zoveel tijd bevestigen en verder op de blaren gaan zitten

  1. Max Aue

   Kaag doet het inderdaad ook goed in de tolk shows.

   😂

 16. RvdBe

  Rutte kan alleen over links, links wil alleen met de vvd als hun de mp mogen leveren, gevolg: patstelling, daarna gaat Rutte uiteraard buigen om zgn het land bestuurbaar te maken, Kaag wordt mp.

 17. Patt

  Logisch dat D66 groeit met al die gratis reclame op tv. Je kan geen zender op zetten of je ziet een D66. Elke dag afbeeldingen van Kaag. Elk praat programma D66 of afbeelding Kaag. Gratis propaganda van RTL en NPO. Tel eens voor de grap hoe vaak je iemand ziet van d66 vanavond of morgen.

  1. Max Aue

   Klopt, de schuld van deze opmars ligt bij Kaag die we regelmatig op de televisie zien.

   Het moet niet gekker worden!

 18. Lefty

  Voor alle goedbedoelende sukkels hier die denken dat er iets in het politieke spectrum veranderd? Nee. We krijgen gewoon een kabinet met VVD, CDA en D’66, en als het nodig is nog een achterlijk godsdienstige partij als de CU of nog erger de SGP.

  Wordt de PVV de grootste partij samen met Baudet, dan vliegen alle Moslims eruit, wordt de Koran verboden en sluiten alle moskeeën. We gaan uit de Euro en de gulden komt terug( PVV en SP) Het zal mij aan m’n reet roesten. Een ding is zeker: In beide scenario’s wordt de kloof tussen arm en rijk groter en gaat er geen cent van uw belastingen terug in de portemonnee. Van Baudet tot Marijnissen: Een grote grap. Ze zitten er alleen omdat ze een goede baan hebben. Er is geen politieke oplossing voor de apensoort die zich mens noemt. We roeien ons zelf uit, binnen nu en 100 jaar. Wie dan leeft wie dan crepeert.

  1. Edjan

   Je bent wel erg pessimistisch, Lefty. Nou heb ik ook niet zo’n hoge dunk van de mens. Ze vinden zichzelf heel wat, maar als de omstandigheden er ook maar enigszins naar zijn, wordt hij erger dan het ergste beest. Zie concentratie kampen, zie de Stanford experimenten.
   Overbevolking op vrijwillige basis tegengaan is een mooi streven maar niemand weet hoe het moet. Toen de Chinezen de éen kind politiek afdwongen, groeide de Chinese bevolking nog steeds, dus er waren nog iets meer dan twee kinderen per echtpaar.
   Moet de overheid dan stiekem anticonceptiemiddelen toedienen?
   Als alles blijft zoals het nu gaat, heeft de mens over 1500 jaar al het hele universum opgevreten. Als hij dan nog geld heeft, zal hij als een sprinkhanenplaag rondtrekken en alles kaal vreten. Misschien is het maar goed dat de groenen de vooruitgang remmen en ons tot armoede verdoemen. Kunnen we de hongerdood sterven of elkaar uitroeien.

  2. Max Aue

   “ Wordt de PVV de grootste partij samen met Baudet, dan vliegen alle Moslims eruit, wordt de Koran verboden en sluiten alle moskeeën. ”

   Maak je geen zorgen, ook al krijgt de PVV 60 zetels (in werkelijkheid rond 20) dan zullen ze niet mee gaan regeren laat staan dat er ook maar iemand hun bizarre plannen in overweging neemt.

   Over de PVV en FvD wordt op DDS veel gepraat maar daarbuiten nauwelijks, deze partijen zijn bestuurlijk volstrekt irrelevant.

 19. StGeorge

  Het is tijd voor een linkse coalitie. 10 jaar rechts heeft een enorme ravage achtergelaten. De zorg uitgebuit, sociale zekerheden uitgehold, de pensioenen en pensioenleeftijden is aan geknoeid etc. Ze maken alles kapot voor de gewone man. Coronacrisis wordt gebruikt om de gewone man en het MKB nog verder te slopen. Weg met Rutte/VVD en Hugo de Oude/CDA!
  D66, PvdA, GL, SP mogen erin komen.

  1. Max Aue

   Een linkse coalitie zit er niet in maar we komen straks wel in de situatie dat VVD en CDA niet zullen kunnen regeren zonder D66, GL, PvdA en/of CU. Deze vier partijen zijn in de campagne helder over de noodzaak van een radicaal ander klimaatbeleid, een verkleining van inkomensverschillen, meer Europa en zwaardere lasten voor de grote bedrijven en de hoge inkomens. Dat zullen ze in de formatie keihard kunnen afdwingen en ik verwacht dat ze daar met de flexibele Rutte en het verzwakte CDA prima in kunnen slagen.

  2. Rene van der Grijp

   “De zorg uitgebuit, sociale zekerheden uitgehold, de pensioenen en pensioenleeftijden is aan geknoeid etc.”

   Zou dat wat te maken kunnen hebben met de kosten van de massa-immigratie?

 20. Rene van der Grijp

  Wie zijn toch die idioten die op de dierenpartij stemmen? Notabene 6 zetels.

  1. stem123

   Ik denk er serieus over na. Waar ben je benieuwd naar? Ik kan je misschien een blik van deze kant geven, als je daarin geïnteresseerd bent.

  2. EvertB

   De Partij voor de Dieren, SGP en Wilders hebben één overeenkomst: ze willen alledrie niet in het Kabinet.

   Een verschil is er ook:
   de Partij voor de Dieren en SGP zijn getuigenispartijen en Wilders’ PVV is een consequente protestpartij.

 21. Canta

  Als Baudet vindt dat de maatregelen rond corona allemaal onzin zijn. Dat corona niet meer is dan een griepje. Waarom heeft hij dan zijn huwelijk uitgesteld??????

 22. Canta

  Rene v d Grijp en links_liegt
  “Er is nog een andere reden om niet meer met Canta is discussie te gaan. Als het te moeilijk voor haar wordt neemt ze de benen”.
  Dan moet je me toch even vertellen wanneer ik de benen nam.
  En links_liegt, Baudet heeft volgens jou zijn huwelijk uitgesteld om dat hij zich aan de regels wil houden. Waarom deed hij dat dan niet in Urk. Jij geeft daar geen antwoord op.
  Hier neem jij dus duidelijk de benen.

  1. Rene van der Grijp

   “Dan moet je me toch even vertellen wanneer ik de benen nam.”

   Hier bijvoorbeeld: ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/02/geert-wilders-geeft-hypocriete-d66er-sigrid-kaag-terechte-veeg-uit-de-pan-tolereer-je-geen-jodenhaat-importeer-het-dan-niet/

   Je kan alsnog in die draad reageren.

   1. Canta

    Rene van der Grijp
    Ik kan me niet herinneren deze link eerder te hebben gezien maar ik zal alsnog hierop reageren want ik loop niet weg voor een discussie.
    Het woord antisemitisme is nl een zeer gecompliceerd woord. Je hebt nl Joods als geloof, Joods al staat en Joods als ras.
    Antisemitisme is gericht tegen het ras ( zoals Hitler deed). Heeft niets te maken met geloof of staat.
    Maar elke vorm van geweld, om welke reden dan ook, zal ik ten alle tijden afkeuren, wat de achterliggende gedachte ook is.
    Ik zal Wilders ook nooit een racist noemen want zover ik heb begrepen heeft hij niets tegen het Arabische ras ( heten toevallig ook Semieten).
    Wel discrimineert hij want hij veroordeelt ze op hun geloof.
    En wat de homo’s betreft: in de bijbelbelt vind je dezelfde haat ten opzichte van
    homo’s want ook in de bijbel staat dat homo’s gedood moeten worden.

    1. Rene van der Grijp

     “Ik kan me niet herinneren deze link eerder te hebben gezien maar ik zal alsnog hierop reageren want ik loop niet weg voor een discussie.”

     Ik wacht het af.

     1. Canta

      Rene van der Grijp
      Volgens mij heb ik al gereageerd maar ik wil het nog wel even verduidelijken.
      Wanneer je zegt: als je tegen antisemitisme bent, waarom haal je die dan binnen. Dat suggereert dat alle moslims antisemieten zijn. En dat is belachelijk. Ben zelf Joods en nog nooit door moslims aangesproken op mijn Joods zijn.
      Er zijn Arabische mensen ( heeft niets te maken met de Islam) die zich ergeren aan het beleid van Israël t.o.v de mensen in de Gaza bv.
      Niet dat dat het geweld goed maakt maar de achterliggende gedachte is een andere. Jood zijn, daar heb je zelf geen enkele invloed op. Het beleid van een regering is wel een keus.
      Ook heb ik gereageerd op jouw opmerking over homo’s.
      Jij hebt me gevraagd de discussie aan te gaan. Dat heb ik nu 2x gedaan. Ik verwacht dan natuurlijk wel dat jij ook het lef hebt die discussie aan te gaan.

     2. Rene van der Grijp

      “Wanneer je zegt: als je tegen antisemitisme bent, waarom haal je die dan binnen. Dat suggereert dat alle moslims antisemieten zijn. En dat is belachelijk.”

      –> Nee, dat suggereert niet dat ALLE moslims antisemieten zijn. Graag wel genuanceerd blijven. Zo laat je de discussie al gelijk ontsporen. Wel is het zo dat VEEL moslims antisemiet zijn en dat je door hen toe te laten dus antisemitisme importeert. Dat was de strekking van de opmerking van Wilders.

      “Ben zelf Joods en nog nooit door moslims aangesproken op mijn Joods zijn.”

      –> Ten eerste is dit anekdotisch bewijs (het zegt dus niets) maar ten tweede lijk je hier mee te willen ontkennen dat grote delen van de islamitische gemeenschap antisemitisch zijn. Noot: ik gebruik het woord antisemitisme als synoniem voor jodenhaat, ongeacht de bron van die haat.

      “Er zijn Arabische mensen ( heeft niets te maken met de Islam) die zich ergeren aan het beleid van Israël t.o.v de mensen in de Gaza bv.”

      –> Het heeft wel degelijk mede te maken met de islam. Een islamitisch Leitmotiv is onder andere dat grondgebied dat door de islam is veroverd nooit en te nimmer terug mag worden gegeven en al zeker niet een gebied dat als heilig wordt gezien. Zonder dit Leitmotiv had er allang vrede kunnen zijn.

      “Ook heb ik gereageerd op jouw opmerking over homo’s.”

      –> Welke opmerking? Ik herinner me daar niets van. Waarschijnlijk verwar je me met iemand anders.

      “Jij hebt me gevraagd de discussie aan te gaan. Dat heb ik nu 2x gedaan.”

      In de betreffende draad kwam je aan met moslimsoldaten in WO2 die voor de geallieerden vochten. Dit ter “weerlegging” van het feit dat jodenhaat een intrinsiek element binnen de islamitische doctrine is. Daarop heb ik gereageerd en daar zou ik graag een concrete repliek op zien.

     3. Canta

      Rene van der Grijp
      Je zegt mij genuanceerder te moeten denken,
      “ik gebruik het woord antisemitisme als synoniem voor jodenhaat, ongeacht de bron van die haat.”
      SEMIET is de benaming van een Ras. Wanneer jij dat ook gebruikt wanneer het gaat om het beleid van Israël dan ben jij ongenuanceerd bezig.
      Bovendien hebben Europeanen vaak genoeg blijk van antisemitisme getoond.
      WO2, progroms in Rusland en luister ook eens naar de koren bij een voetbalwedstrijd waar Ajax speelt enz.
      Haat ten opzichte van andersdenkenden, mensen met een ander afkomst, een andere kleur, een andere cultuur, een andere geaardheid enz. Het is iets van alle tijden en van alle volkeren.

     4. Rene van der Grijp

      Beste Canta, wanneer ga je nu eens concreet in op wat ik stel?

      Je maakt nu de indruk hevig geëmotioneerd te zijn.

     5. Max Aue

      Canta dreef René inhoudelijk in het nauw en hij probeert weg te komen met een seksistische persoonlijke aanval: ‘je maakt de indruk hevig geëmotioneerd te zijn’.

      Het is allemaal zo doorzichtig.

 23. Drollevanger

  D66 bestaat alleen nog omdat recht ze tegenover Wilders staan. Anders waren ze allang verleden tijd.
  Toch wonderlijk dat zo,n club kan blijven bestaan als ze alleen maar haten, zonder echt eigen nieuwe gedachten of oplossingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.