Laatste peiling Maurice de Hond: opkomst FVD bevestigd, Groenlinks weggevaagd, Code Oranje roemloos ten onder

Maurice de Hond presenteert zijn slotpeiling voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De VVD wint de verkiezingen, en Splinter, Volt, Ja21, BIJ1, Code Oranje en NIDA komen mogelijk nieuw binnen. Opvallend is dat GroenLinks en 50Plus compleet onderuit gaan, terwijl FVD en PVV juist flink zijn gestegen.

Volgens De Hond komt de VVD in de laatste peiling voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 uit op 32 zetels (-1), flink lager dan de peilingen van Kantar en Ipsos/EenVandaag. Ook scoren de PVV (+2) en Forum voor Democratie (+4) hier beduidend hoger dan in de andere peilingen.

Waar de peiling van De Hond wel redelijk overeenkomt met de uitslagen bij de concurrenten is bij de scores van het CDA, D66, GroenLinks, Volt en 50Plus. Het CDA komt hier namelijk uit op 17 zetels (-2), D66 blijft staan op 19 en GroenLinks keldert naar 8 (-6). Volt komt hier binnen op 3 zetels en 50Plus is, net zoals bij enkele andere peilingen, van het podium verdwenen.

Ook nieuwkomer BBB zou volgens De Hond op een zetel uitkomen. Partijen als Code Oranje en Splinter zijn een dubbeltje op hun kant, en balanceren ergens tussen geen en één zetel.

De peiling bevestigt het beeld dat linkse partijen flink inleveren. Rechtse partijen blijven stevig overeind staan of groeien behoorlijk, terwijl er toch zelfs ook een paar rechtse partijen bijkomen. De vreemde eend in de bijt wat deze analyse betreft is en blijft Volt, die uit het niets lijkt te zijn gekomen.

Of De Hond het bij het juiste eind heeft, zullen we morgenavond leren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Monty

  ”Ook scoren de PVV (+2) en Forum voor Democratie (+4) hier beduidend hoger dan in de andere peilingen.”

  Misschien kunnen ze alvast wat coalitiepartners gaan zoeken.

  Maar dan moeten de peilingen kloppen.
  We weten allemaal hoe dramatisch het 4 jaar geleden voor Wilders verliep.

 2. Rene van der Grijp

  Het meest opvallend is de dreun die GL morgen op gaat lopen.

  Daar ga ik een lekker wijntje op drinken.

  Jammer dat er zoveel idioten zijn die op kakmadam Al Qaq gaan stemmen, maar je kan niet alles hebben.

  1. Edjan

   Rene, proost.
   Ik baal ook van de kakmadam.

   1. Rene van der Grijp

    Edjan, toen de kakmadam lijsttrekker werd was er in de peilingen weinig reactie. Dat kwam pas een stuk later op gang na het media-offensief.

    Propaganda werkt. Helaas.

    Er zitten nogal wat D66ers op sleutelposities, waarbij met name de invloed van Shula Rijxman niet te onderschatten valt. Martin Bosma heeft daar al de vinger op gelegd ten tijde van de persoonsverheerlijkende documentaire over Kaag.

    Toen zij minister werd vond ik dat al niet kunnen vanwege haar connecties met Palestijnse terroristen (tot in het bed aan toe na een in het geheim gesloten huwelijk) maar dat dit vreselijke wijf daarna ook nog lijsttrekker is geworden, ondanks haar bepaald onfrisse levenswandel, is stuitend. Het zegt wel wat over degenen die hier desondanks op stemmen. Veel studentjes die nog niet droog achter de oren zijn uiteraard.

    ht*ps://www.petities.com/wij_willen_geen_sigrid_kaag_op_buza_in_den_haag

  2. Max Aue

   D66 wordt hoogstwaarschijnlijk de tweede partij en krijgt alle troeven in handen bij de formatie.

   Het zou mooi zijn als het linkse blok eist dat Kaag premier moet worden. Zonder Kaag zijn Rutte en Hoekstra machteloos.

   1. ManX

    “Het zou mooi zijn als het linkse blok eist dat Kaag premier moet worden.”

    Zie je dat echt voor je en gebeuren? Denk je dat Rutte na drie kabinetten als premier en als leider van de grootste partij opzij stapt voor Kaag?

    Ik had je wijzer -en vooral realistischer- ingeschat.

    1. Max Aue

     Ik betwijfel inderdaad wel of dat mogelijk is, goede vriend, maar mooi zou ik het wel vinden. In de komende formatie heeft Kaag zeer sterke troeven en ze zal ook beseffen dat ze die keihard moet verzilveren als ze na vier jaar niet verzwakt wil achterblijven.

     1. Fax uit Darmstad

      Wie zou er met een normaal verstand op D^^ stemmen, geef een goede reden.

     2. Meriadoc Brandebok

      Op grond van de huidige peilingen lijkt Kaag geen sterke treven in handen te hebben,

     3. Fax uit Darmstad

      Beukie

      Kunt u nagaan hoeveel mensen zonder verstand mogen stemmen.

   2. Fax uit Darmstad

    Dat kan natuurlijk met het aantal zetels van D^^.
    Kaag is net zo ongeschikt als Jetten. Weg met “wie zijn die mensen”.

   3. usb3.0

    Wat we met name zien is de achterlijkheid die het Nederlandse volk ten toon spreid als de d666 úberhaupt iets gaat betekenen..

  3. Mark Auel

   +1

 3. Beukman

  Mark lacht in zijn vuistje en Geert ook. De ambities van de laatste gaan immers niet verder dan het oppositiepluche. Hij zou zich doodschrikken om de grootste te worden: dan zou hij opeens verantwoordelijkheid moeten dragen en lelijk door de mand vallen, aangezien hij bij lange na niet zou kunnen leveren wat hij ons met allemaal belooft.

  Ik zou me wel drie keer bedenken om op deze wegloper te stemmen. Niet alleen is Wilders onbetrouwbaar gebleken bij debatten – als het hem te heet onder de voeten wordt, dan zegt hij op het laatste moment af – ook spreekt het in zijn nadeel dat hij volstrekt foute figuren zoals Dion Graus de hand boven het hoofd houdt. Daarmee maakt hij zichzelf zacht gezegd ongeloofwaardig als hij weer eens de vrouwonvriendelijkheid van de islam kritiseert.

  Beste PVV-stemmer, als u het niet erg vindt om op een oppositiepartij te stemmen, kies dan niet de grijsgedraaide plaat van Wilders, die al tien jaar in dezelfde groef blijft hangen terwijl de maatschappij gewoon verder draait. Neem liever een frisse partij als Forum. Thierry heeft tenminste nog élan. Hij heeft ideeën. Hij is charmant. Hij verstopt zich niet, maar gaat zelfs het land in met zijn karafaan om in contact te komen met de Nederlanders.
  Én je kan lid worden van zijn beweging.

  Forum is niet mijn partij, maar desondanks weet ik dit wel te waarderen. Denk dus nog even na voor u uw definitieve keus maakt.

  1. Max Aue

   Thierry Baudet zegde op het laatste moment af voor het Twee Vandaag verkiezingsdebat. Waarschijnlijk durft hij het niet meer aan na alle zeperds van de afgelopen weken.

   1. Fax uit Darmstad

    Ja, je hebt gelijk Baudet is hééééééééééél bang. Het is een Bangerik.

  2. ManX

   Beukman, de gesjeesde journalist voor het wijkkrantje, weet van geen ophouden. Doordat hij door de corona-crisis in zijn freelancebestaan bedreigd wordt, moet hij zich nu noodgedwongen door de overheid laten betalen als tr0l om stemmers op de PVV op het laatste moment over te halen op een keus voor het FvD, om zodoende versnippering te bewerkstelligen.

   Beekman classificeert zich hiermee overduidelijk als een lafhartige tr0l die voor kopgeld de NSB’er uithangt. Zo kennen we Boris, de laffe ZZP’er die afhankelijk is van een paar overheidscenten, de sloeber.

   RED NEDERLAND, STEM GEWETENSVOL, STEM PVV!!

   1. Beukman

    Dank je dr. X, maar de zaken gaan op het moment niet zo slecht. Ik geef mijn advies aan de PVV-stemmer onbezoldigd en belangeloos. Netjes heb ik zelfs uitgelegd dat ik zelfs geen belangen heb bij FvD. Ik krijg geen kopgeld, hang geen NSB-ers uit of zelfs op, en wat betreft trоllen: dat zijn de anderen, om Sartre te parafraseren.

    Ik neem aan dat jij reeds per post hebt gestemd? Welkom dan in een nieuwe periode van oppositie. En dank van Geert en Dion dat je hun riante & goed betaalde plek helpt bekostigen.

    1. Fax uit Darmstad

     Beukie
     Nu u al zover bent gekomen kun u zich ook uitspreken waarvoor u dan wel stemt of in ieder geval enige duiding geven.

    2. ManX

     “Ik geef mijn advies aan de PVV-stemmer onbezoldigd en belangeloos.”

     Dat is een groteske leugen: al zeven dagen lang herhaalt Beukman een paar maal per dag exact dezelfde boodschap.

     Dat duidt er op dat hij opgekocht is en betaalde en gestuurde communicatie levert om stemmers te beinvloeden.

     1. Max Aue

      En door wie is Beukman naar het oordeel van mijn goede vriend dan ‘opgekocht’?

      Meen je niet dat je dit soort beschuldigingen moet kunnen bewijzen of tenminste aannemelijk moet maken?

     2. Rene van der Grijp

      “al zeven dagen lang herhaalt Beukman een paar maal per dag exact dezelfde boodschap.”

      En daarvoor speelde Beukman maandenlang dezelfde plaat af over Trump.

      Ik wil niet stellen dat hij daarvoor wordt betaald maar het is typisch het gedrag van een Asperger, zoals je zelf al eerder vaststelde.

     3. Beukman

      En word ik dan betaald per boodschap óf per verkiezing, dr. X, óf voor het resultaat? En die andere terechte vraag, hier al gesteld door Max: wie is mijn opdrachtgever?

      Zou het kunnen dat jij zelf door ome Geert wordt betaald om hier, in dit bolwerk van Forum voor Democratie, mensen om te lսllen naar de PVV? Het zou veel verklaren.

     4. ManX

      Beukman, ik denk dat Rene van der Grijp al het juiste en volledige antwoord gegeven heeft. Lees het nog eens rustig en zorgvuldig na: ik heb er niets aan toe te voegen.

     5. Beukman

      Dan is Rene met zijn eeuwige islamtirades óók een asperger, dr. X. En jij natuurlijk ook, met je dagelijkse reclame voor die grijsgedraaide partij van jou.

      Niet op argumenten ingaan maar in plaats daarvan beginnen over de psyche van de boodschapper is een bekende afleidingsmanoeuvre. Je zal echt met iets beters moeten komen.

     6. Max Aue

      “Niet op argumenten ingaan maar in plaats daarvan beginnen over de psyche van de boodschapper is een bekende afleidingsmanoeuvre.”

      Juist, ManX en Rene staan inhoudelijk met de mond vol tanden en dan rest hen slechts nog de ad hominem. Het kenmerk van zwakke debaters.

     7. Rene van der Grijp

      “Dan is Rene met zijn eeuwige islamtirades óók een asperger…”

      Het feit dat je het “tirades” noemt is weer veelzeggend, Beukman. Maar mijn posts over de islam zijn in de verste verte niet zo talrijk als jouw obsessieve gehakketak op Trump en Wilders.

      “Niet op argumenten ingaan…”

      –> Er is vaak genoeg op jouw argumenten in gegaan, waarna jij diezelfde argumenten gewoon weer voor de duizendste keer herhaalt. Dan houdt het een keer op.

      “…maar in plaats daarvan beginnen over de psyche van de boodschapper is een bekende afleidingsmanoeuvre.”

      –> Het is geen afleidingsmanoeuvre. Wanneer dringt dat eens tot je door?

     8. Max Aue

      “ –> Het is geen afleidingsmanoeuvre. Wanneer dringt dat eens tot je door?”

      Wat is dan wel, in hemelsnaam.

     9. Rene van der Grijp

      “Wat is [het] dan wel, in hemelsnaam.”

      Een verklaring voor afwijkend en irritant gedrag dat zich tot in het oneindige in dezelfde patronen herhaalt.

      Ter aanvulling: er zijn Aspergers die het gewoon toegeven en die het coute-que-coute ontkennen. Er is nog een derde categorie: degenen die het van zichzelf niet weten.

      Dit volstaat overigens niet ter verklaring van jouw gedrag. Jij lijdt aan een veelvoud van stoornissen dat zo ver is gevorderd dat geen enkele psychiater nog soelaas kan bieden. Maar dat is uiteraard geen reden om het niet van tijd tot tijd te vermelden, al begrijp ik dat je dat niet prettig vindt.

     10. Max Aue

      René schijnt niet in te kunnen zien dat het eindeloos doorwauwelen over vermeende psychische stoornissen bij de opponent niets anders is dan argumentum ad hominem dan wel schelden en tieren en een bewuste afleiding is van de inhoud die hij wanhopig probeert te ontlopen.
      Hij en ik weten waarom René van der Grijp de inhoud mijdt.

     11. Rene van der Grijp

      De tr*ol kreeg antwoord op z’n vraag waarom zoveel mensen de schurft aan hem hebben.

      Daar doet hij uiteraard niets mee, dat hoort immers bij zijn ziektebeeld.

      Onder het mom van een “inhoudelijke discussie” wil hij graag een vrijbrief hebben om anderen naar hartelust te kunnen vernederen (over op de persoon spelen gesproken), de taalnazi uit te hangen (over op de persoon spelen gesproken) en zichzelf vol zelfverliefdheid op de borst te kunnen roffelen als ware hij een meester in het debat (over narcisme gesproken). Daar mag niets van worden gezegd want dan is het zogenaamd “schelden en tieren”.

      Zo probeert hij voor zichzelf een uitzonderingspositie te creëren waarin hij anderen beschuldigt van wat hijzelf doet. Ook dat is trouwens weer kenmerkend voor een psychopaat: iedereen moet zich aan ZIJN regels houden behalve hij zelf.

      Jammer voor hem heeft bijna iedereen zijn spelletjes door.

     12. Max Aue

      René van der Grijp gaat maar door in zijn scheldpartijen volgens welke hij andersdenkenden steevast een psychiatrische stoornis toeschrijft. Dat doet hij niet bij mij, ook Beukman, Meriadoc, Piet151 en anderen werden door hem al een waaier van psychiatrische stoornissen toegeschreven: narcist, autist, Asperger en wat niet al.

      René is is als de spreekwoordelijke Belg die in Engeland stug rechts blijft rijden en alle andere weggebruikers voor idioot uitmaakt omdat hij zeker weet dat ze allemaal aan de verkeerde kant van de weg rijden. De vraag of er bij hem zelf mogelijk een steekje los zit kan hij niet in overweging nemen omdat die eenvoudig niet bij hem opkomt.

     13. Rene van der Grijp

      Tro*llemans blijft zich hardnekkig verzetten en hoopt nog steeds idioten te vinden die hem geloven of the benefit of the doubt geven.

      Zijn strijd is kansloos maar zijn volharding is aandoenlijk.

   2. Max Aue

    “Beukman classificeert zich hiermee overduidelijk als een lafhartige tr0l die voor kopgeld de NSB’er uithangt. “

    Ga je mond spoelen, goede vriend, deze regressie is niet om aan te zien.

  3. Meriadoc Brandebok

   Meen je dat je de “karavaan” een aanbeveling vindt, Beukman? Het circus van Baudet was een “kafavaan” waarbij de coronaregels naar hartelust werden geschonden. Justitie nam hem daarvoor nog op de korrel. Nee, geef dan Geert maar, die verlaagt zich niet tot dat niveau.

   1. Fax uit Darmstad

    In ’33 van de vorige eeuw kwamen ook regels in een land naast ons, wat bedoelt u ermee met regels schenden. Ik mag hopen dat u kunt nadenken over u eigen persoonlijke vrijheid i.p.v. groepsdenken.

   2. FreeThinker

    Je bedoelt de partij die de islam wil verbieden? Ga toch weg, FvD heeft tenminste niet van die debiele ideeën.

  4. FVD

   Beukman, wat deugt er niet aan de politieke positionering van de PVV? Wat u in uw zelfverzonnen verhaaltje probeert aan te geven, is volledig wishful thinking.

   Wat ik in uw verhaaltje teruglees, is een volledige kopie van de uitspraken in een één op één debat tussen Wilders en Rutte. Uit de platgetrapte oneliners van Rutte, komt steeds opnieuw naar boven het z.g.: “verantwoordelijkheid nemen”, “het niet kunnen leveren”, “onbetrouwbaar” enz. En als uitsmijter, het al jaren achterhaalde “wegloper!”
   U zal het zeker niet ontgaan zijn, dat het veel door Rutte gebruikte woord “wegloper” al jaren door een toenmalige CDA-minister (Hillen) naar fabeltjes land verwezen is. Zoals u ongetwijfeld zal weten was het de CDA, die een financieel spaak in het wiel stak, maar door Rutte/VVD als coalitiepartner niet buiten spel kon worden gezet, en gezamenlijk de PVV de zwarte piet (wegloper) toespeelde.

   Vertelt u mij eens hoe een partij die al jaren buitengesloten is door praktisch elke partij (cordon sanitair) verantwoordelijkheid moet nemen, of hoe zij moeten leveren. Over onbetrouwbaarheid/foute figuren zullen we het hier maar niet hebben, want als ik de lijsten van onbetrouwbaarheid/ foute figuren ga bekijken, is naast de linkse partijen, de VVD/Rutte met afstand Nederlands kampioen.

   En nee, ik ben geen PVV-stemmer maar ik heb altijd de neiging om op te komen voor de underdog. Morgen gaat mijn stem naar de nieuwkomer BBB, (in de hoop dat ze 1 of 2 zeteltjes mogen mee snoepen) deze mensen (boeren) worden al jaren door de gevestigde orde als wegwerpartikel gebruikt, hier moet maar eens verandering in komen.

   1. Max Aue

    FVD stemt op de Boerenpartij.

    Lief.

    1. FVD

     Max Aue, u associeert waarschijnlijk mijn nickname FVD met het Forum, wat dus niet klopt

     Maar zoals u zich hier al provocerend op deze site profileert, zou u maar zo een aanhanger van BIJ1 kunnen zijn.

     1. Rene van der Grijp

      @ FVD, hoe kom je er nu bij dat tro*llemans provoceert?

      Hij komt hier enkel en alleen voor de inhoudelijke discussie en om vrienden te maken. Echt waar hoor!

     2. Max Aue

      Nee hoor, je stemt tot op de partij van de boeren?

     3. usb3.0

      Je hebt gelijk FVD, maxje is een bij1 d666 stemmer..

     4. CZ

      @USB: Heeft hij weer een nieuw naampje?

   2. Beukman

    FVD, ik heb niet naar de debatten gekeken. Mijn inspiratie komt van de politici zelf.

    Geert heeft net als twee jaar geleden op het laatste moment afgezegd voor een tv-optreden. In ’19 met een smoes over zijn broer, deze keer beweerde hij dat hij geen tijd had, hoewel de afspraak al in september was gemaakt. Het was echter duidelijk dat hij geen zin had in lastige vragen, onder meer over de rotste appel in zijn fractie: Dion Graus. Dit maakt hem dus tot een wegloper.
    Vergeet niet dat Wilders een zeer sterke strateeg is. Hij had met de bevraging door M. Tweebeeke meer te verliezen dan te winnen.

    Over Rutte I, met de onzalige gedoogconstructie, kunnen we het een andere keer eens hebben, maar daar doelde ik dus niet op.

    Het lijkt me vrij duidelijk dat Geert geen zin heeft in regeerverantwoordelijkheid. Hij heeft er de mensen niet voor, hij sloot de afgelopen jaren bij voorbaat de politicus uit om wie hij niet heen kon namelijk Rutte, hij heeft een programma dat met name op het gebied van de islam compromisloos is, om niet te zeggen onuitvoerbaar, en hij heeft vier jaar terug, vlak voor de verkiezingen en net toen hij momentum kreeg en hij zomaar de grootste had kunnen worden, een paar dingen gedaan die hem beslist zetels hebben gekost.

    Wilders is een eeuwige belofte, een soort van Messias voor zijn aanhang, en dat moet vooral zo blijven.
    Dat is onmogelijk als hij regeerverantwoordelijkheid zou gaan dragen. Hij zou vuile handen moeten maken en van zijn voetstuk vallen. Daarmee zou hij net zo onbetrouwbaar worden als politici die wél bereid zijn vuile handen te maken, zoals bijvoorbeeld Rutte. Ja, politiek is een smerig spel.

    Er zijn geloof ik drie debatten tussen Rutte en Wilders geweest dezer dagen. Mijn theorie is dat het allemaal voor de show was. Ze gunnen elkaar hun rol. Het zijn de twee meest ervaren politici, die elkaar respecteren om hun vakmanschap.

    Veel succes met de BBB. Ik ben benieuwd of ze een zetel weten binnen te slepen. Ikzelf zweef nog, en maak morgen mijn keus wel.

    1. FVD

     Beukman, hoort u bij de groep ingewijden, de z.g. incrowd, die van alles op de hoogte is? Of steekt u af en toe een natte vinger op, in de hoop dat de wind uit de hoek komt die u aangegeven hebt?

     Het is toch een absurditeit wat u aangeeft, dat volgens u Wilders een TV optreden heeft afgezegd met een smoes over zijn broer, en deze keer omdat hij geen tijd had. Afspraken worden wel vaker net voor de tijd afgezegd, om wat voor reden dan ook. Maar dat is op dat moment natuurlijk gefundenes fressen voor (politieke) tegenstanders van de desbetreffende persoon om daar een slinger aan te geven dat hen het beste uitkomt. Wat ik jammerlijk bij u bespeur, is het z.g. complot denken, en het klakkeloos napraten wat u hoort of leest in de media.

     Zoals u aangeeft zou Wilders geen mensen van statuur hebben, die een eventuele minister of staatssecretaris post op zich kunnen nemen. Mag ik u erop attenderen dat het figuur, die ons nu al jaren knecht, niet verder is gekomen dan 7 jaar studie geschiedenis aan de universiteit Leiden. De rest van Vak K blinkt ook al niet uit in superieure kennis van de taken die ze zijn toebedeeld, dat heeft het verloop (incompetentie) de afgelopen jaren wel uitgewezen. De gladde praters worden allen gesouffleerd door hun ambtenaren op de desbetreffende ministeries. Dus wat eventuele competentie betreft, moet u de opleiding van de hedendaagse/vorige hotemetoten van onze regering en de clan van Wilders eerst naast elkaar leggen, voor dat u een conclusie trekt.

     Wat u aanvoert over vuile handen, is complete onzin daar zelfs een Wilders wel begrijpt dat in ons polderlandje compromissen gesloten moeten worden, en ik ben ervan overtuigd dat zijn achterban dit zal accepteren. Rutte heeft het meerdere malen over vuile handen maken en dat hij midden in de modder staat. Maar voor de realistische observeerder betekent vuile handen /modder van Rutte, dat er inmiddels een meurende geur van onbetrouwbaarheid om hem heen hangt, dat inmiddels niet meer te harden is.

     1. Beukman

      Je kan van Rutte zeggen wat je wil, FVD, maar de man had ruime bestuurservaring opgedaan voordat hij de VVD ging leiden.
      Wilders daarentegen is een ander verhaal. Hij slaagt er slechts met de grootste moeite in om zijn partij onder de duim te houden. Zijn wil is wet, en er is amper intern overleg. Een van de leden van zijn fractie bleek zelfs stiekem de vergaderingen op te nemen. Bovendien worden bij de VVD de (vele) rotte appels verwijderd, terwijl ze bij de PVV blijven hangen.

      Dat Geert tot twee maal toe een belangrijke afspraak heeft afgezegd is zo doorzichtig als wat. Ik heb argumenten gegeven.

      Wat vuile handen maken betreft tenslotte: als het uitgangspunt, te weten het programma, al zo vol staat met onmogelijke eisen die zelfs in strijd zijn met de Grondwet, dan is het over en uit. Wilders plaatst zich buiten de orde met zijn punten en dat zegt genoeg.

      De PVV is de partij van de uitgestoken middelvinger. Wie de puberteit voorbij is, raad ik dringend aan om vandaag het hokje van een volwassen partij rood te kleuren.

     2. Max Aue

      Wilders is politiek volledig uitgepoept. Zijn racistische gewauwel klinkt als een versleten grammofoonplaat en niemand luistert nog naar die flapdrol.
      Gisteravond was een nieuw dieptepunt voor deze morsige populist: hij lispelde als een pesterig jochie aan de rand van het schoolplein ‘verrader’ tegen de intellectueel en moreel superieure Kaag. Het was zowel walgelijk als deerniswekkend.

     3. Beukman

      Gisteravond was een nieuw dieptepunt voor deze morsige populist: hij lispelde als een pesterig jochie aan de rand van het schoolplein ‘verrader’ tegen de intellectueel en moreel superieure Kaag.

      Ik heb het gelukkig gemist. De man is verworden tot een karikatuur van zichzelf.

 4. LifeBuddy

  Rutte overweegt carrièreswitch en wil in een kleuterschool les gaan geven. Aaai, de sLinkse wil dicht bij het vuur zitten. h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/

  1. Tepelkloofje

   “Kinderen”.
   Kinderen met baardgroei, diepe stem, en grijze haren aan de slapen?

 5. Rieks

  Een zetel voor Sylvana, heeft ze toch haar doel, een ton per jaar, binnen. Het goede nieuws is natuurlijk de val van Groen Links, hoop dat het bewaarheid zal worden. Zetels voor FVD valt tegen.

  1. Fax uit Darmstad

   Het zijn maar peilingen.
   In 2019 zaten ze er ook ver naast.

 6. DutchOutlaw

  PVV zal het goed doen,ook al hoopt “links”van niet!
  Bij ons thuis stemmen we weer allemaal PVV.
  PVV forever!!!!!!!!!!!!!!

 7. Tepelkloofje

  Het nieuwe kabinet is bekend: VVD, d66, CDA, en daar wordt of PvdA (waarschijnlijk) of GL (minder waarschijnlijk) aan toegevoegd. Lood om oud ijzer.
  En direct gaat men in sneltreinvaart door: verplichte vaccinaties, nog strengere avondklok, vaccinatiepaspoort, en diverse grondwetswijzigingen die er heel stilletjes doorheen zijn geloodst.

  De vraag is: laat de bevolking dat allemaal over zich heen komen, of gaat men nu toch iets doen? Die Willem Engel bijvoorbeeld, mijn beste vriend zal het niet worden, maar hij doet wel iets.

 8. StemPzeweg

  Ik zie Sylvana in de kamer komen en wat zie ik uit met de debatten tussen haar en Wilders

 9. Drollevanger

  Ik begrijp niet hoe een nadenkend persoon op de Dierenpartij of Zegers van de CU kunnen stemmen.
  De personen uit de dierenclub weten zelfs in de verte niet waarover ze het hebben, en zijn via hun apenliefde de veroorzakers van veel dierenleed. Dit komt omdat ze zich als mens met een dier vereenzelvigen. Een rolmopshond of een kat opgesloten in een klein huisje is erger dan een koe in een weiland. Een leeuw kijkt ook niet zo nauw, die veet aan een geslagen buffel terwijl het dier nog leeft. Wegkijken viert bij de dierenclub hoogtij. Ze moeten wat biologische boeren aanstellen bij hun leiding.
  Zegers was blijkbaar een tijd in Egypte. Daar zag hij dat de Christelijke Kopten tot het bot werden vernedert, er werd hen zelfs via wetten verboden varkens voor de slacht te houden. Meisjes van christeklijke huize werden ontvoerd als cadeau voor Arabische Sheiks.
  Ik heb het idee dat Zegers zich daar alleen in de hoogste kringen bewoog. Kaag met haar bedgeheimen hetzelfde.

  1. Max Aue

   “De personen uit de dierenclub weten zelfs in de verte niet waarover ze het hebben”

   De dames en heren van de Dierenpartij hebben meer inzicht in de gruwelijke ellende van de bio-industrie dan uit deze drollenvangende bijdrage blijkt.

  2. Max Aue

   De man heet Segers.

 10. Kees

  Alle fans van Thierry kunnen tevreden zijn, vooral Frank Debiel uit Den Bosch. Die gaat helemaal uit zijn dak!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.