Nieuwe exit poll (op basis van getelde stemmen): FVD stabiel op 8, VVD 35, D66 26, PVV 18

Er is een nieuwe exit poll, en dan (mede) op basis van daadwerkelijk getelde stemmen. Deze poll lijkt veel op de poll hiervoor, met enkele kleine wijzigingen. Forum voor Democratie blijft op 8 zetels staan en de PVV heeft er eentje meer, maar de VVD en D66 hebben één virtuele zetel minder dan eerder op de avond. 

Volgens de nieuwe exit poll van Ipsos gaat de einduitslag er hoogstwaarschijnlijk zo uitzien:

VVD: 35
D66: 26
PVV: 18
CDA: 14
PvdA: 9
FVD: 8
GroenLinks: 8
SP: 8
PvdD: 5
ChristenUnie: 4
JA21: 4
SGP: 3
Volt: 3
Denk: 2
50Plus: 1
BBB: 1
BIJ1: 1

Als deze uitslag werkelijkheid wordt hebben VVD, D66 en CDA samen dus 75 zetels. Dat is er eentje te weinig voor een meerderheid. Dan zullen ze er een vierde partij bij moeten nemen. Dat kan de ChristenUnie worden, maar Den Haag kennende gaan ze nu even een andere kartelpartij erbij halen. Want die moeten beloond worden. GroenLinks? PvdA? Het kan allemaal. Volt is zelfs een mogelijkheid.

Want de kartelpartijen zullen met elkaar om tafel willen gaan – ook al is dat voltrekt belachelijk. Want ook Forum voor Democratie is immers een grote winnaar. Van twee naar acht zetels. Dat is een verviervoudiging! Dat is… ongelooflijk. Als dat bij een andere partij gebeurt wordt zo’n club er meteen bij betrokken, en roepen de media onmiddellijk dat ermee gesproken moet worden want democratie enzo.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Dat moet nu ook gelden. FVD heeft een flinke verkiezingsoverwinning geboekt. Thierry Baudet vervolgens niet uitnodiging voor verkenningsgesprekken is ondemocratisch tot en met!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. GvdGvd

  Vieze vuile linkse k..t club, kots erop. En voor Nederlanders die op deze club hebben gestemd. Ik wacht op jullie antwoord… : /wir haben es nicht gewusst/ kots, vuile volksveraders.

  1. Jack Flash

   ??
   🙄

 2. Augustus

  We weten nu in ieder geval waarom D66 de briefstemmen heeft bekokstoofd. 26 zetels met een elitair, wereldvreemd persoon aan stuur met hun slechtste campagne tot nu toe.

  Exact hetzelfde verhaaltje poststemfraude als November in Amerika, waar de MSM die het kabinet honderden miljoenen stuurt natuurlijk geen onderzoek naar gaat doen. Daarom had hier briefstem & computerstem bij de wet illegaal moeten worden gemaakt zoals in Frankrijk. Denk maar niet dat je stem ooit meer gaat uitmaken, dit is de verkiezing die ze bij voorbaat niet uit hand willen geven want de volgende stap is volledige integratie in het model van world economic forum zoals de VVD en D66 openlijk ondersteunen.

  Ik heb mijn exitplan al gemaakt, werk al twee jaar in Japan en dit is definitief de reden waarom ik permanent ga emigreren. Genoeg spaargeld opgebouwd zodat mijn ouders kunnen pensioneren in Zwitserland zodat zij deze ondergang van de samenleving niet meer hoeven meemaken. Nederland heeft geen toekomst meer tenzij je wil leven als mens zonder identiteit enkel voor het corporatistische consumeren van deze aristocratische regenten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.